image
Saphira

Columbus Travel podcast: pionieren op het nieuwste stukje Nederland

De Columbus Travel fotografen en schrijvers reizen de hele wereld over voor reportages over droombestemmingen die nog niet door het grote publiek zijn ontdekt. Via deze podcast luister je mee naar hun avonturen. Deze keer zijn ze gewoon in eigen land, op een hele bijzondere onontdekte plek.


In gedachten verzonken (Foto: Marije van de Vlekkert)

De vijf eilandjes in het Markermeer vormen het nieuwste stukje Nederland. Na drie jaar baggeren, graven en opspuiten op initiatief van Natuurmonumenten is sinds september 2018 een van de eilanden toegankelijk voor publiek. Er ontwikkelt zich hier een uniek ecosysteem dat nog maar weinigen van dichtbij hebben gezien. Hoewel het gloednieuwe natuurreservaat het oppervlak van de Amsterdamse binnenstad heeft, is de kaart allesbehalve gedetailleerd − zelfs de haven is niet aangegeven.

Columbus Travel-editie 82

De reportage uit de podcast staat in de nieuwste editie van Columbus Travel. In editie 82 verklaren wij onze eeuwige liefde aan de Spaanstalige wereld, met maar liefst 50 tips voor je volgende reis naar Spanje en Latijns-Amerika. Ga bijvoorbeeld met ons mee op trek met ons mee op een echt Indiana Jones-avontuur in de jungle van Guatemala, op zoek naar Mayatempels die nog niet door de massa zijn ontdekt. Of laat je inspireren door Paraguay, een bijzonder land in het hart van Zuid-Amerika, en ontdek de beste eet- en drinkadresjes van Bilbao. Toch blijkt uit deze reportage ook dat er nog avontuur dicht bij huis te beleven valt. 

Een voorproefje van editie 82 zie je hieronder en kopen doe je hier