image
Getty Images

De 10 beste Europese low-budget stedentrips

Een vakantie of weekendje weg hoeft niet altijd duur te zijn. Reisvergelijkingsplatform Omio onderzocht hoeveel gratis activiteiten, musea en andere vrijetijdsbestedingen er te vinden waren in maar liefst 100 Europese steden, evenals gratis wifispots en drinkfonteinen. De boekingssite keek tevens hoeveel een stadstour, een bezoek aan een restaurant, café of nachtclub, fastfood, bier en het openbaar vervoer kost. Conclusie? Dit zijn de 10 (verrassend!) goedkoopste steden van Europa voor een stedentrip!

1. Granada, Spanje

De goedkoopste Europese stad voor een stedentrip: Grenada

Met stip op 1 vinden we het Spaanse Granada. De stad kent maar liefst 112 gratis activiteiten. De stad kent maar liefst tien gratis musea, waaronder zelfs het Alhambra, het meest bezochte monument van Spanje. De klassieke stadsrondleiding in Granada kost €7 en is daarmee een koopje in vergelijking met andere Europese metropolen. De stad kent ook een uitstekend nachtleven: er zijn 86 bars en nachtclubs en een biertje kost gemiddeld slechts €2,50.


2. Brugge, België

De goedkoopste Europese stad voor een stedentrip: Brugge

Dichter bij huis, net over de grens met België, vinden we het pittoreske Brugge. Veel toeristen zouden goud geld neerleggen om de middeleeuwse stad te bezoeken, maar dat is dus niet nodig. Brugge kent maar liefst 142 gratis vrijetijdsactiviteiten én stadsrondleidingen zijn hartstikke voordelig. Als chocoladehoofdstad van de wereld staan veel tours logischerwijs ​​in het teken van de cultuur en het vakmanschap van Belgische chocolatiers. Ga dus zeker voor een pralinéproeverij tijdens je bezoek aan Brugge. Eten en drinken is overigens niet het goedkoopst: als je de fastfoodketens vermijdt, betaal je gemiddeld genomen voor een etentje voor twee €73 en voor een biertje reken je al snel €4 af. Uitwijken naar een frietkot is dus geen slecht plan. 


3. Venetië, Italië

De goedkoopste Europese stad voor een stedentrip: Venetie

Een toch wel verrassende derde plek is voorbehouden aan Venetië. De Italiaanse stad die bijzonder populair is onder toeristen dankt de positie aan het feit dat er maar liefst 136 gratis bezienswaardigheden te vinden zijn. Dat is op zich logisch, want de halve stad is een attractie - denk aan het San Marcoplein of de Rialtobrug over het Canal Grande. Maar dat niet alleen: maar liefst 22 musea in Venetië zijn gratis te bezoeken. En in plaats van dure flesjes water te kopen, kun je gewoon gebruik maken van het grote netwerk van 186 openbare drinkfonteinen. Hier kun je gratis je meegebrachte drinkfles vullen. Fijn voor de portemonnee! 


De rest van de top 10

4. Valencia, Spanje
5. Edinburgh, Schotland     
6. Innsbruck, Oostenrijk        
7. Cambridge, Engeland   
8. Sevilla, Spanje
9. Málaga, Spanje
10. Florence, Italië

En onze eigen hoofdstad? Amsterdam staat op de negentiende plek , met 376 gratis activiteiten waaronder 16 gratis musea. Benieuwd naar waarom deze steden de top 10 hebben behaald, of waar jouw volgende stedentrip-bestemming in de ranglijsten staat? Bekijk dan het hele onderzoek van Omio.

Ook interessant: Op vakantie onder de €500 - zo regel je een stedentrip on a budget

Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.