image
Getty Images

Vakantie in de Filipijnen: bounty op z’n best

Meer dan 7.000 picture perfect eilanden met hagelwitte stranden, omzoomd door weelderige natuur in alle tinten groen en talloze duiklocaties met toegang tot een fenomenale onderwaterwereld: we hebben het natuurlijk over de Filipijnen. In het binnenland vind je kleurrijke steden en de grootste rijstterrassen ter wereld. We geven je vier tips voor plekken die je niet wilt missen. 

Verken the last frontier: Palawan

De mooiste provincie van de Filipijnen is Palawan. Foto: NBBS ReizenFoto: Getty Images

De mooiste provincie van de Filipijnen is Palawan. Deze bestaat uit het hoofdeiland Palawan en honderden andere idyllische eilanden in allerlei formaten. Vanwege de ongerepte natuur en de grote biodiversiteit in zee wordt deze provincie ook wel ‘De Laatste Frontier’ van de Filipijnen genoemd. Je vindt er ongerepte stranden, verborgen baaien en kalkstenen kliffen omringd door kraakhelder zeewater. Het is dan ook een fantastische regio om te eilandhoppen. Met de bangka’s - boottaxi’s - die langs de kust varen reis je gemakkelijk van A naar B.


Bezoek Puerto Princesa en Honda Bay

Puerto Princessa, Palawan, Filipijnen. Foto: Getty ImagesFoto: Getty Images

De hoofdstad van Palawan is Puerto Princesa. Vanuit Manilla vlieg je hier in ongeveer anderhalf uur naartoe. Een interessante bezienswaardigheid in Puerto Princesa is de Iwahig-gevangenis, die bekendstaat als ‘de gevangenis zonder muren’: gevangenen die goed gedrag hebben getoond leven hier met hun familie en werken op het land. Als reiziger kun je de gevangenis bezoeken om te zien hoe de mensen hier leven en hun verhalen horen. 

Iets ten noorden van Puerto Princesa liggen de parelachtige stranden van Honda Bay, vanwaar je boottochten kunt maken naar de eilandjes voor de kust. Je geniet onderweg van witte zandstranden en prachtig helder zeewater, dus neem je snorkelset mee! 


Peddel op een ondergrondse rivier

Puerto Princesa Subterranean River National Park. Foto: NBBS ReizenFoto: NBBS Reizen

Verder naar het noordwesten, nabij het plaatsje Sabang, ligt het Puerto Princesa Subterranean River National Park, dat op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Hier vind je een spectaculair kalksteen grottenstelsel met een ruim acht kilometer lange ondergrondse én bevaarbare rivier - vermoedelijk de langste ter wereld. De boottocht is zeer de moeite waard. Terwijl een gids de kleine roeiboot voortpeddelt, heb jij alle tijd om de formaties van stalactieten en stalagmieten in de grotten te bekijken.

Op het meest noordelijke puntje van het langgerekte hoofdeiland ligt El Nido, waar het toerisme al wat meer ontwikkeld is. Dit plaatsje is de toegangspoort tot de adembenemende Bacuit-archipel. De bekendste eilanden hier zijn Miniloc Island, Matinloc Island, Cadlao Island en Tapiutan Island, maar in de archipel liggen talloze andere eilandparadijsjes met fenomenale stranden, begroeide karstrotsen en helderblauw water met een indrukwekkende onderwaterwereld. De Bacuit-archipel is dan ook een ideale bestemming om te eilandhoppen, snorkelen, duiken en relaxen.


Verken Coron Island

NBBS, Coron Island Filipijnen. Foto: NBBS ReizenFoto: NBBS Reizen

Het op één na grootste eiland van de provincie is Busuanga. De gemeente Coron beslaat de oostelijke helft van het eiland Busunaga en zo’n vijftig eilandjes, waaronder Coron Island. Vanuit Coron-stad vaar je in twintig minuten naar het eiland, dat voornamelijk bestaat uit kalkstenen rotsen, overgroeid met tropisch groen. Daartussen liggen zeven prachtige meren, waarvan Kayangan en Barracuda het bekendst zijn. Deze kun je bezoeken tijdens een dagtocht. Op Coron-eiland zijn overigens geen overnachtingsmogelijkheden.

Even uitrusten van het reizen? Op een half uur rijden van Coron-stad liggen de enige zoute warmwaterbronnen van de Filipijnen: een fijne plek om tot rust te komen na alle avonturen.

NBBSWil je meer weten over reizen naar Palawan en andere regio’s van de Filipijnen? Bekijk dan het aanbod van NBBS Reizen. De reisorganisatie biedt zowel privérondreizen, eilandhopping-arrangementen als bouwstenen aan waarmee je zelf een reis kunt samenstellen. Ook een reis volledig op maat laten maken behoort tot de mogelijkheden. De Azië-specialisten van NBBS Reizen geven je graag advies.

Volg Columbus Travel op FacebookInstagramSpotify en/of YouTube en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief