image
Getty Images

Vakantie in Dubai: de beste restaurants + andere tips voor eten en drinken

Dubai is zoveel meer dan wolkenkrabbers en mega malls. De metropool staat te trappelen om bezoekers te verwelkomen met een prikkelend culinair aanbod, met enkele van de beste (en spectaculairste) restaurants ter wereld.

Maak een culinaire reis om de wereld

Links/ rechts: Maisan 15, een verborgen parel met Midden-Oosterse specialiteiten. Midden: culinair kunstwerkje in Trèsind.

Dubai is één grote melting pot van culturen en smaken. Om die culinaire diversiteit te vieren, stelde het toonaangevende Michelin in 2022 voor de allereerste keer een Michelingids samen voor Dubai. Van de 69 eetgelegenheden die in de gids staan, ontvingen er 14 een Bib Gourmandonderscheiding. De stad kreeg er in één klap negen Michelinrestaurants bij. Twee etablissementen werden zelfs beloond met twee Michelinsterren. Eén van die nieuwe sterrenzaken is Trèsind Studio. Chef Himanshu Saini en zijn keukenbrigade serveren originele tastingmenu’s, met kruiden en bloemen die op het dakterras worden geteeld. Lowe is het eerste restaurant in Dubai dat een Groene Michelinster in de wacht sleepte. Als je kiest voor een ‘Waste NOT-diner’ krijg je acht tot tien gangen voorgeschoteld op basis van restproducten die normaal gesproken bij het afval belanden. Betaalbaar uiteten? Met zijn huisgemaakte Levantijnse gerechten verdiende Bait Maryam een Bib Gourmand. Maisan 15 is een verborgen parel in Al Barsha. De midden-oosterse creaties worden opgediend in een sfeervolle binnentuin of in een ruimte die ook wordt gebruikt als kunstgalerie.


Trakteer jezelf op een onder­water­etentje

Qua setting kunnen weinig restaurants tippen aan Ossiano. Het restaurant in het Atlantis The Palm-hotel, dat onlangs werd beloond met twee Michelinsterren, grenst aan een aquarium met 65.000 zeedieren. Tijdens het eten zwemmen de haaien, pijlstaartroggen en tropische vissen aan je tafel voorbij. Het op de zee geïnspireerde menu wordt opgediend in maximaal negen ‘golven’ en klaargemaakt met ingrediënten die op duurzame wijze zijn geoogst in de oceanen of binnen vijftig kilometer van de kust.


Dineer in woestijnrestaurant Sonara Camp

De Verenigde Arabische Emiraten zijn in rap tempo verstedelijkt. Toch bestaat het landoppervlak nog steeds voor tachtig procent uit woestijn. Je doorgrondt het land pas écht als je met je voeten in het zand staat. Sonara Camp, op een uur rijden van Dubai, vormt het decor voor een woestijnrestaurant, compleet met fine dining, livemuziek en honderden lichtjes. Romantischer wordt het niet! Na het eten kun je deelnemen aan verschillende activiteiten: sandboarden, drummen of boogschieten. Of luister naar een presentatie over de bedoeïenen en hun navigatievaardigheden.


Struin langs de marktkraampjes van Ripe Market

Dubai markt

Aanvankelijk was de Ripe Market een boerenmarkt met organische producten. Tegenwoordig kun je er ook terecht voor bohospulletjes, van juwelen tot lokale designmode, en streetfood van de vele foodtrucks. Gratis toegang. Check de agenda voor de marktdagen en -locaties.


Doe culinair vooronderzoek

Kijktip voor foodies: Dubai Food Diaries, een videoreeks over de culinaire tradities en hoogtepunten van de stad, gepresenteerd door de Amerikaanse foodblogger Mark Wiens.


Lees ook: 


Wil je op de hoogte blijven van de mooiste stedentrips? Bekijk dan onze themapagina Stedentrips.
Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.