image
Vellah

Zin in een stedentrip? 5 toptips voor een reisje naar Hannover

Prachtige pleinen met cafeetjes en boetieks, historische bezienswaardigheden, veel cultuur en groene oases: Hannover is de ideale bestemming als je eindelijk weer op stedentrip wilt of je vakantie in Duitsland wilt doorbrengen. De levendige stad en het ontspannen leven in het groen vormen een perfecte symbiose. We zetten vijf toptips voor je op een rij!

1. Volg de Rode Draad langs de grootste bezienswaardigheden van Hannover

Altstadt Hannover. Foto Lars GerhardtsAltstadt Hannover. Foto: Lars Gerhardts

De bezienswaardigheden van Hannover ontdek je spelenderwijs, bijvoorbeeld door een wandeling waarbij je 'de Rode Draad' volgt. Over een lengte van 4,2 kilometer leiden wegwijzers op de grond je langs de highlights van Hannover, waaronder de vakwerkgevels in de historische oude stad, het imposante nieuwe stadhuis of de kleurrijke Nana’s (vrouwenbeelden) van de Franse kunstschilderes en beeldhouweres Niki de Saint Phalle.


2. Over koninklijke sporen in de Herrenhäuser Gärten

Herrenhäuser Gärten Hannover. Foto: Lars GerhardtsHerrenhäuser Gärten Hannover. Foto: Lars Gerhardts

Wat je ook wat ons betreft ook echt niet mag missen bij een bezoek aan Hannover zijn de Herrenhäuser Gärten. Deze behoren tot de belangrijkste en best bewaard gebleven baroktuinen van Europa. Waar vroeger de Welfenkoningen flaneerden, genieten bezoekers nu van weelderig groen, bonte bloemen en indrukwekkende fonteinen. In de botanische Berggarten met zijn kassen bloeien meer dan 12.000 plantensoorten. Een ander hoogtepunt is de door Niki de Saint Phalle vormgegeven grot in de Großer Garten.


3. Ontdek Hannover op de fiets

Maschsee in Hannover. Foto Patrick GrafMaschsee in Hannover. Foto: Patrick Graf

Hannover is een van de groenste steden van Duitsland en bijzonder fietsvriendelijk. Het is dan ook ideaal om de stad te verkennen op de fiets en voor de nodige balans te genieten van het ontspannen stadsleven. Plan bijvoorbeeld een pauze in een van de vele groene oases of aan de Maschsee – wat overigens de perfecte plek is om een mooie zonsondergang te beleven. Ook de wijken buiten het centrum zijn goed te bereiken met de fiets (zie volgende tip).


4. Ook buiten het centrum: stadswijken, street-art en culinaire hoogtepunten

Fietsen langs streetart in Hannover. Foto: Christian WyrwaFietsen langs streetart in Hannover.  Foto: Christian Wyrwa

Een uitstapje naar de buitenwijken van Hannover, zoals het alternatieve Linden of List met zijn deftige Jugendstil-gebouwen,is dubbel de moeite waard: je vindt hier niet alleen gezellige cafés, biertuinen en populaire restaurants met regionale, seizoensgebonden en internationale gerechten die niet onderdoen voor de plekken in het centrum, maar ook tal van unieke streetart en graffiti, kunstwerken in de openbare ruimte en architectonische bijzonderheden. Maak eens op eigen houtje een van de gratis rondwandelingen.


5. De stad uit – genieten van de vakantieregio Hannover

Schloss Marienburg. Foto: Michael AbidSchloss Marienburg. Foto: Michael Abid

Ook de vakantieregio rond de hoofdstad van Nedersaksen biedt talrijke vrijetijds- en recreatiemogelijkheden. Een bezoek aan het romantische Slot Marienburg nabij de stadspoorten van Hannover mag zeker niet ontbreken. Van de maritieme flair aan het Steinhuder Meer tot de Deister-bergketen en van de weelderig groene Leinemasch tot het Calenberger Land is dit de perfecte plek om te wandelen, te fietsen, te paardrijden of een van de vele watersporten uit te oefenen. Hannover is trouwens ook een ideale uitvalsbasis voor uitstapjes naar de negen Nedersaksische steden met historische parels zoals Celle, Hamelen en Einbeck.


 

Kijk voor meer informatie op Visit Hannover. Volg de stad ook op Instagram en Facebook !
 


Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!