image
Getty Images

De 8 gaafste activiteiten en slaapplekken weg van de massa in Utah

Droog, kaal, rood, rotsachtig en bovenal groots. De Amerikaanse staat Utah heeft het meest adembenemende en onwerkelijke landschap dat de VS — toch al niet karig bedeeld qua landschappen — in de aanbieding heeft. Niet voor niets telt de staat tal van nationale parken, waaronder het wereldberoemde Zion en Bryce Canyon. Maar vergeet ook de minder bekende natuurgebieden niet ...

1. Laat je overrompelen door Bryce Canyon

Utah, Bryce Canyon. Foto: Tim BilmanBryce Canyon kun je praktisch helemaal voor jezelf hebben. Foto: Tim Bilman

Het is verre van een onontdekte parel, maar Bryce Canyon maakt zijn populariteit méér dan waar. Dit is een verbluffend spektakelstuk van felrode hoodoos die zelfs door foto’s geen recht wordt gedaan. Je moet wel geluk hebben met de drukte. Tip: ga op het moment dat regenbuien het park leeg vegen, want de kans is groot dat het weer snel omslaat en je het park daarna praktisch voor jezelf hebt. Toegang: $ 35 per voertuig.


2. Kies ook voor onbekende natuurparken

Capitol Reef, Utah. Foto's: Tim BilmanGeniet van de mooie vergezichten in Capitol Reef National Park. Foto's: Tim Bilman

Grand Staircase-Escalante National Monument (gratis) en Capitol Reef National Park ($ 20 per voertuig) worden tijdens veel rondreizen overgeslagen, maar het is het waard om juist hier een paar dagen door te brengen. Het landschap is er vaak even indrukwekkend als in publiekstrekker Zion National Park, maar het is er beduidend minder druk. Escalante omvat ook Kodachrome Basin State Park, met zijn eigen charme ($ 10 per voertuig). Ontdek de parkpas.


3. Neem de Scenic Byway

Scenic Byway 12 in Utah. Foto: Getty Images

Een van de mooiste wegen van de VS is de tweehonderd kilometer lange Scenic Byway 12 tussen Torrey en Panguitch. Stop veel en vaak voor uitzicht over canyons en bezoekjes aan Kodachrome Basin State Park, Dixie National Forest, Escalante Petrified Forest State Park of een wandeling naar Calf Creek Falls. Rijd over de smalle Hogback of door de tunnel bij Red Canyon en bezoek het Anasazi State Park Museum, waar je alles leert over de oorspronkelijke bewoners van dit gebied. Eet vooral ook eens iets bij een van de hippe foodtrucks langs de route!


4. Ga sterrenkijken

Het lege en uitgestrekte Utah kent weinig lichtvervuiling. Vandaar dat het over een aantal officiële Dark Sky Parks beschikt, waar het perfect sterrenkijken is.


5. Overnacht in Best Western Plus Settlers Point, Washington

Best Western Hotel is een zeer degelijk ketenmotel. De Best Western Plus Settlers Point is een prima uitvalsbasis voor het ontdekken van zowel het nabijgelegen St. George als Red Cliffs National Conservation Area, circa $ 130 per nacht voor twee personen inclusief ontbijt.


6. Verblijf in Canyons Boutique Hotel in Kanab

Canyons Boutique Hotel in Kanab  is een vriendelijk en schattig boetiekhotel, met ruime kamers en een van de beste restaurants van de regio: Sego. Chef Shon Foster, die in Kanab opgroeide, gebruikt invloeden van zowel de Amerikaanse als de Aziatische keuken om tot intrigerende fusiongerechten te komen. Vanaf $ 199 per nacht voor twee personen.


7. Slaap in Red Sands Hotel and Spa in Torrey

Red Sands Hotel & Spa is een net hotel dat, mocht het weer te onaangenaam zijn om naar buiten te willen, een zwembad, restaurant en spa omvat. Het biedt uitzicht op de bergen en uitstekende toegang tot zowel Capitol Reef National Park als de Scenic Byway 12. Vanaf $ 160 per nacht voor twee personen.


8. Combineer Best Western Plus Bryce Canyon Grand Hotel met Bryce Canyon

Bryce Canyon City is niet een stadje waar je veel tijd wilt doorbrengen (en dat geldt eigenlijk ook voor het Best Western hotel), waar toeristen niettemin kunnen shoppen, naar shows kunnen gaan en kunnen dineren. De Best Western Hotel is het hotel met de beste toegang tot Bryce Canyon, en daar is het om te doen. Circa $ 120 per nacht voor twee personen inclusief ontbijt.


Volg Columbus Travel op FacebookInstagram en/of YouTube en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.