image
Marije van de Vlekkert

4 x bijzonder overnachten in Oaxaca, Mexico

Maak jij een droomreis door de Mexicaanse staat Oaxaca? Wij hebben de vier mooiste accommodaties voor jou op een rij gezet: van luxe designhotels tot comfortabele glampingtenten.

1. Casa Bocana in Huatulco

Casa Bocana in Mexico. Foto's: Marije van de VlekkertVerblijf in een duurzaam designhotel aan het Bocana-strand. Foto's: Marije van de Vlekkert

Een fijne slaapplek vinden in de baaien van Huatulco is nog best een klus. Het aanbod beperkt zich tot all-inclusive-resorts met de uitstraling van een interneringskamp in de baaien nabij Santa Cruz, enkele backpackers-hostels in surfersdorp Barra de la Cruz en een verzameling vakantiehuizen. Casa Bocana vormt de uitzondering: de Duitse eigenaar van dit duurzame designhotel aan het Bocana-strand wilde het graag ‘anders’ doen, met luxueuze kamers, een geweldig dakterras en een goed restaurant, op honderd meter van het strand. Vanaf € 184 per nacht.


2. Glamping Finca Margaritas in Pluma Hidalgo

Glamping Finca Margaritas. Foto's: Marije van de VlekkertSlaap in een glampingtent en wandel naar verschillende watervallen in de jungle van Mexico. Foto's: Marije van de Vlekkert

Slaap met de geluiden van de jungle in een comfortabele bungalowtent met eigen terras. Glamping Finca Margaritas is gevestigd op het terrein van een historische koffieboerderij; een prachtige plek waar je even helemaal weg bent van de buitenwereld. Volg de wandelpaden door de jungle naar verschillende watervallen. Ook is er een zwembad! Vanaf € 134 per nacht.


3. Cabañas Juarez in San Mateo Río Hondo

Droom je van een houten huisje midden in het bos, waar je je ’s avonds warmt aan een haardvuur en vuurvliegjes de nacht oplichten? Cabañas Juarez, net buiten San Mateo Río Hondo, heeft verschillende boshuisjes. Elke cabaña heeft een open haard, badkamer en keukentje. Vanaf € 23 per nacht.


4. Grana Bed and Breakfast in Oaxaca de Juárez

Grana Bed and Breakfast. Foto's: Marije van de VlekkertKies voor een Bed and Breakfast in Oaxaca de Juárez. Foto's: Marije van de Vlekkert

Grana Bed and Breakfast is een fijn en centraal gelegen boetiekhotel in een gerestaureerd koloniaal herenhuis. De kamers zijn even comfortabel als stijlvol, je kunt op elk moment van de dag een verse (en écht goede) kop koffie zetten in de prachtige keuken,en je ontbijt op de binnenplaats vol planten en bloemen. Ook zijn er dagelijks gratis yogalessen op het dakterras. Vanaf € 108 inclusief ontbijt.


Volg Columbus Travel op FacebookInstagram en/of YouTube en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.