image
Ameerakker

5 bijzondere slaapplekken in Thailand

Overnacht in een bungalow aan het strand, midden in de jungle of in een ecolodge. De Columbus-redactie tipt 5 bijzondere overnachtingen in Thailand.

1. Ko Kho Khao: Hapla beach cottage

Hier wil je nooit meer weg! Hapla beach cottage bestaat uit Fraaie bungalows op een lommerrijk terrein aan het strand van Ko Kho Khao, met verrukkelijk eten. Je slaapt hier al vanaf € 27 per nacht.


2. Laem son NP: homestay

Ma runt een homestay in Laem Nao. Er is geen elektriciteit en stromend water. Voor € 43 p.p. slaap je onder een klamboe op de vloer. Authentieker wordt het niet! Wij waren de allereerste buitenlanders ...


3. Ko Chang: Green Banana

Green Banana strandresort in Thailand. Foto: Albert van de Meerakker

Eyk leidt een ingetogen bestaan op Ko Chang. In het toeristenseizoen staat hij aan het roer van Green Banana, een simpel strandresort met tien bungalows op palen aan de zuidkant van het eiland. In de overige maanden tapt hij rubber uit de bomen in zijn plantage. Easy life! Je slaapt hier in een bungalow met eigen toilet en douche. Geen wifi, stroom en airco. De lokale eigenaren zorgen voor maaltijden en activiteiten, vanaf € 9 per nacht.


4. Khao Sok NP: Our jungle house

Jungle House in Thailand. Foto Albert van de MeerakkerHet huisje Jungle One van Our Jungle House. Foto: Albert van de Meerakker

Midden in de jungle van Khao Sok National Park, op de oever van een rivier en in de schaduw van een rotsformatie, liggen de bungalows en boomhutten van Our Jungle House. De huisjes liggen ver uit elkaar en beschikken over een eigen veranda en badkamer met koud water. In het huisje kun je gebruikmaken van elektriciteit. In de lobby heb je wifi. De natuur regeert — het omvangrijke terrein, dicht bij de hoofdingang naar Khao Sok NP, is bezaaid met exotische planten en telt twee wandeltrails. Overdag kun je in de rivier spelen en rondhangen op het rotsstrand. Er is ook een restaurant. Een deel van de opbrengst gaat naar een project ter bescherming van het woud. Vanaf € 27.


5. Ko Phra Thong: Baba ecolodge

Ko Phra Thong is misschien wel het grootste eilandgeheim van Thailand en de perfecte plek om te onthaasten. De 27 unieke villa’s van BABA Ecolodge hebben géén internet, waardoor je min of meer gedwongen wordt om ‘uit’ te staan en te genieten van de rust en kalmte. Het resort ligt aan een paradijselijk strand, ingeklemd tussen de zee en een uitgestrekt savannelandschap. Hier kun je je makkelijk een week vermaken. Ga op excursie, doe mee aan een yoga- en wellness-sessie en laaf je aan de lokale gerechten in het restaurant en de beachbar. Voor een transfer in een traditionele longtailboot betaal je € 54 per groep. Tweepersoonsvilla vanaf € 110.


Meer weten over Thailand? Ontdek Thailand weg van de massa met onze insidertips of lees de complete reisreportage in editie 113 van Columbus Travel. 

Columbus websitebanner editie 113

Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.