wikrit

profiel wikrit

Naam

Wikje van Ritbergen

Reviews

0

Foto's & tips

24

Blogs

0

Lid sinds

24 March 2009

Favorieten

Fav. werelddeel

Europa

Fav. land

Italië

Over mij

Toen ik 10 jaar was begon ik te fotograferen met een oude Kodak Brownie nr. 2 van mijn moeder. Zij won er in de dertiger jaren prijzen mee, het bewijs dat mooie foto's ook met eenvoudige camera's gemaakt kunnen worden. Ik was de koning te rijk met dit simpele zwarte doosje met twee zoekertjes (voor staande en liggende foto's), het schuifje als ontspanner en de grote rolfilms. Natuurlijk kocht ik later 'betere' camera's met meer mogelijkheden, maar het belangrijkste bleef het plezier in het fotograferen, het uitproberen van de geboden mogelijkheden en het steeds weer erbij leren. Digitale fotografie - waar ik me lang tegen verzette - opende nieuwe mogelijkheden en nu geniet ik dagelijks van onze vakantiefoto's die steeds wisselend als screensafer over mijn pc-scherm wandelen en zo blijf je steeds op reis.

Mijn Motto

'Je hoeft niet ver te gaan om bijzondere dingen in andere landen te fotograferen: interesse, een open oog en genieten van het moment zijn voldoende.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

PowerShot Pro1

Overige

pocketcamera Rollei RCP-7430XW

 

2 reactie(s) bij "wikrit"

  • profile image comment

    Hoi Wikje, Bedankt voor je leuke reactie bij m'n picknick foto! En welkom op de site! Groetjes, Dedelef

    Door dedelef • geplaatst op 2009-04-28 16:41:49
  • profile image comment

    Tijdens opnames van een korte Nederlandse speelfilm, waar ik in 2007 bij betrokken was, maakte ik ook wat setfoto's. Een van de technici had net een nieuwe camera en wilde deze uitproberen. We daagden elkaar uit tot een fotoduel: gelijktijdig hetzelfde en ook elkaar opnemen. Het resultaat van zijn kant was ondermeer deze foto, waar ik hier graag gebruik van maak. Eerlijk gezegd vind ik dat hij won, want hij ging veel dichter op zijn onderwerp zitten, wat interessante invalshoeken opleverde. Ik heb nog wel eens de neiging heel veel op een plaatje te willen persen (leve de groothoeklens!) Ik heb inmiddels geleerd dat juist close up beeld ook een heel verhaal kan vertellen en ben daar nog steeds mee aan het oefenen. Overigens heb ik geen spiegelreflex (wel een diepe wens omdat ik er in het niet-digitale tijdperk altijd mee werkte). De keuzemogelijkheid in het invulformulier liet alleen de keus van pocketcamera over en zo klein is deze compactcamera nou ook weer niet. Voorlopig ben ik er heel happy mee!

    Door wikrit • geplaatst op 2009-03-26 18:52:40

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (24)

'166617' door wikrit '166617' door wikrit

SlowakijeOost Slowakije

SlowakijeOost Slowakije

Wandelen op...barbecu

wikrit

Een aparte ervaring is het als je in het Slowaaks Paradijs langs een loodrechte bergwand loopt boven een rivier via iets wat je het beste kunt beschrijven als een rij BBQ roosters. Een ingenieuze oplossing om te voet het steile Hornad Canyon te kunnen doorkruizen; een fantastische tocht met veel klauterwerk en leuk om je eigen grenzen te verkennen!

'166615' door wikrit '166615' door wikrit

SlowakijeOost Slowakije

SlowakijeOost Slowakije

Geen hoogtevrees

wikrit

Naar het Slowaaks Paradijs ga je om te wandelen, hoewel wandelen ... soms verplaats je je loodrecht in een kloof via lange ijzeren ladders langs watervalletjes de berg op. Maar het is allemaal heel solide en nooit echt eng, en als je last van hoogtevrees hebt, dan is de enige oplossing omhoog kijken en gewoon doorgaan. Het is het waard!

'167227' door wikrit '167227' door wikrit

SpanjeCatalunya

SpanjeCatalunya

Spiegelbeeld

wikrit

In het natuurreservaat Aiguamolls de l'Emporda (onder Roses) staan de flamingo's zich te spiegelen in het water van de poelen in het moeras. Door de observatiehutten rondom kun je ooievaars, witte reigers en andere bijzondere vogels bekijken en fotograferen zonder hun rust in dit Werelderfgoedpark te verstoren.

Community updates

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 26 | Community toppers

Slaapplaats in Dallol. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Openluchtmuseum in Rusland door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Slaapplaats in Dallol door Dreamer666
3. Topblog: Een avond op de Noordpier door TravelGoom
4. Communitylid van de week: Ellen69
5. Nieuwkomer: n.v.t.

week 25 | Community toppers

Ethiopië Mursi. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Agadir van ait kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Ethiopië Mursi door Ameerakker
3. Topblog: Verloren in zand door Agrotewal
4. Communitylid van de week: E.J.
5. Nieuwkomer: Annaspets62

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

FOTOWEDSTRIJD: Culinair
Vreemde gerechtjes proeven, aparte drankjes proberen, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Deel nu je culinaire reisfoto's met ons en maak kans op publicatie in Columbus Travel én extra profielpunten.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik