watervallen-europa

profiel watervallen-europa

Naam

Reviews

1

Foto's & tips

4

Blogs

0

Lid sinds

10 January 2015

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (4)

'459626' door watervallen-europa '459626' door watervallen-europa

NoorwegenFjord Noorwegen

NoorwegenFjord Noorwegen

Noorwegen waterval...

watervallen-europa

Er zijn verschillende indrukwekkende watervallen in de buurt van Luster, De Krekafossen/Drivandefossen is een van de mooiste. Het is even de vraag wat nu de officiële naam is. Zowel in artikelen als bij online maps worden de namen door elkaar gehaald, maar toch staan ze vaak op verschillende locaties aangegeven. Het blijft een raadsel?? Meer info op: http://www.worldwidewaterfalls.com/waterfall-database/?wcteid=968

'504157' door watervallen-europa '504157' door watervallen-europa

KroatiëKarstgebergte 

KroatiëKarstgebergte 

Onbekend waterval...p

watervallen-europa

Kroatie is niet bepaald het eerste land waar je aan denkt als je helemaal weg bent van watervallen, zoals ik. Na een bezoek aan de Plitvice meren hadden we nog 1 dag over. Het hotel raadde een bezoek aan Rastoke. Ze omschreef Rastoke als Plitvice in het klein. Rastoke bleek een klein, pittoresk, gemoedelijk maar een ontzettend mooi natuurpark in het klein te zijn. Tientallen watervallen zijn er te vinden op een klein oppervlak. Weliswaar is de hoogste waterval maar 12 meter hoog, maar de schoonheid en de sfeer die er heerst was top. Omdat Rastoke, ook wel Slapovi Slunjcice of Kanjon Korane genoemd, binnen twee uurtjes te bezichtigen valt, was er ook nog ruimte om te gaan zwemmen in de rivier Korana. Een verwelkoming met temperaturen boven de 30C. Wat mij betreft verdient Rastoke, samen met de Plitvice meren en Krka national park een plekje in mijn top 3 van mooiste plekken in Kroatie.

'488789' door watervallen-europa '488789' door watervallen-europa

NoorwegenZuid- en westkust Noorwegen

NoorwegenZuid- en westkust Noorwegen

Waterval met een...st

watervallen-europa

Volgens mij is het vrij uniek dat je een strand aantreft bij een waterval, maar op de plek waar je het minst verwacht is er een. In Noorwegen bij het plaatsje Mo, ten oorden van Bergen (want er zijn aardig wat plaatsen die Mo heten in Noorwegen) is er een waterval met de naam Kvernhusfossen. Het water van een meer genaamd Nedstavatn valt 195 meter naar beneden en eindigt in de Mofjorden (logisch). Het strand is er niet helemaal op een natuurlijke manier gekomen en het water is over het algemeen te koud voor de gemiddelde vakantieganger, maar het plaatje is compleet. Meer weten over de Kvernhusfossen, kijk dan op www.europeanwaterfalls.com/waterfall-database/?wcteid=977, een leuke site met bijna alle watervallen in Noorwegen in de database.