silver

profiel silver

Naam

sjef silvertand

Reviews

9

Foto's & tips

277

Blogs

7

Lid sinds

04 maart 2010

Favorieten

Fav. werelddeel

Zuid Amerika

Fav. land

Mexico

Fav. stad

Havanna

Over mij

Ik werk om te leven en leef niet om te werken, pluk de dag en geniet van alles. Probeer in alles het positieve te zien.

Mijn Motto

'Reis met open geest en open ogen en je wordt zo rijk dat had je nooit kunnen dromen.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

d7100 Nikon 18-105

Overige

olympus tough nikon d60

 

20 reactie(s) bij "silver"

 • profile image comment

  Hoi Sjef, de schommels waren er toen jij er was ook hoor. Wij waren er namelijk in 2018 dus moeten ze er vorig jaar ook zijn geweest.

  Door CDahlkamp • geplaatst op 2020-02-04 18:32:08
 • profile image comment

  Je kan natuurlijk ook alles op eigen houtje doen maar dat is wel behoorlijk wat puzzel en zoekwerk, deze tijd wil je liever voor leukere dingen gebruiken.

  Door geo • geplaatst op 2020-01-29 09:30:18
 • profile image comment

  Dag Sjef, wat leuk dat je naar Oaxaca komt, Als je er bent laat eens iets weten hier op de site, indien mogelijk en jullie interesse hebben kunnen wij elkaar misschien ontmoeten, ik woon momenteel in het bedrijf in Juchitàn ca 200 Km vogelvlucht van Oaxaca ciudad. Bezoek indien mogelijk Mont Alban bolwerk van de Azteken, ca 4 Km , Boek ook een excursie naar Tule grootste boom ter wereld (omvang) templo de Santa Maria de Asunción ca 10 peso entrada en Palacio municipal zijn de moeite, Mitla = Mictlàn (Nahuatl) betekend plek van de doden, archeologische site van de Zapoteken ca 65 peso entrada mooie muur deco die aan de grieken doet denken, ook het nabij gelegen kerkje met rode daken is erg mooi, Hierve de agua watervallen van kalksteen en kleine moddergeisers is eigenlijk het hoogtepunt, alles kan met eenzelfde excursie ca 60 km, Veel plezier bij ons bienvenido. Maria-D.

  Door geo • geplaatst op 2020-01-29 09:27:06
 • profile image comment

  Dag Sjef, je vraag naar de kunstenaar van Lago Atitlàn, als je oversteekt naar San Pedro de Atitlan is direct aan de steiger een eethuisje, als je vraagt naar Victor zullen ze je verder helpen, je kan ook de foto afdrukken en tonen bijna iedereen kent hem daar. Sorry de late antwoord, Georges is terug naar de Zóè met Yampi, in Oaxaca was terug een aardbeving en wij hebben schade in het bedrijf ik ben dus erg druk. Nu Shawnee uitvalt, is mama geworden op 12/25/2019, en Maria met Georges en Yampi mee is, sta ik er alleen voor. Groetjes en beste wensen ook aan jullie vriendin onze zuster. Maria-Dolores. Wat is haar naam?

  Door geo • geplaatst op 2020-01-27 06:49:47
 • profile image comment

  Hoi Sjef, dank voor je leuke reactie op de Galapagos leguaan

  Door kuiken • geplaatst op 2020-01-19 17:30:19
 • profile image comment

  Bedankt voor je reactie Sjef op mijn foto van de Batu Caves. Dit heb je dus gemist ;-). Maar je hebt gelijk het is er erg toeristisch.

  Door E.J. • geplaatst op 2020-01-18 14:19:01
 • profile image comment

  Hoi Sjef, dank voor je reactie op dor blad. Het kan heel goed zijn dat het geen kameleon is, heb ik er van gemaakt omdat hij zo prachtig het blad na bootste.

  Door kuiken • geplaatst op 2020-01-11 17:32:00
 • profile image comment

  Bedankt voor je reactie op mijn foto De beer is los. Door een andere reactie van Anita begrijp ik dat deze foto niet is toegestaan. Dat wist ik niet. Ik wacht even af..

  Door E.J. • geplaatst op 2020-01-07 14:52:25
 • profile image comment

  Bedankt voor de reacties en de likes, super leuk!

  Door Nimolee • geplaatst op 2020-01-05 19:06:55
 • profile image comment

  Hij had liever nog X X X op zijn schild staan, denk ik. Dat is namelijk veranderd in het stadswapen van Den Bosch........

  Door geervannesmeed • geplaatst op 2019-12-10 17:36:08
 • profile image comment

  Het is een mooi land Madagascar, ik hoop ook dat we daar nog lang welkom zijn. De ontwikkelingen die jij beschrijft heb ik niet meegemaakt. Géén goede zaak.

  Door E.J. • geplaatst op 2019-11-18 14:21:08
 • profile image comment

  Hoi Sjef, dank voor je reactie op mijn Asian paradise flycatcher. Heb inderdaad ook veel vogels gefotografeerd daar. Helaas mijn SR-camera niet mee omdat dat met backpacken niet handig is , maar met systeemcamera lukt het ook aardig.

  Door CDahlkamp • geplaatst op 2019-11-14 15:57:23
 • profile image comment

  Dank voor je reactie. Het was inderdaad even zoeken hoe ik de Petronas Twin Towers goed op de foto zou krijgen. Ook op het plein ervoor, ver naar achteren gelopen en toen maar een rondje gelopen en constant omhoog gekeken, totdat ik dit zag. ;-)

  Door E.J. • geplaatst op 2019-11-13 19:43:14
 • profile image comment

  Sjef dank je voor her favoriet maken van de foto van de vos.

  Door Menno Schaefer • geplaatst op 2019-11-12 19:35:15
 • profile image comment

  Mooi dat een foto , van een bekende plek, een goed gevoel naar boven kan halen.

  Door E.J. • geplaatst op 2019-11-12 16:17:04
 • profile image comment

  Dag Sjef, dank je toelichting heel interessant. Mexico is voor ons momenteel een heet ijzer, wij zijn terug bijna thuis Darien NP. Georges is met Christina (PF) en Arieke in Palenque bij de mama van Christina, zij heeft haar kleinkind twee en half jaren nog niet gezien. Hoe gaat het met onze Guatemaltheekse zusje? Doe haar lieve groeten, wij denken aan haar. Groetjes Maria-D. en familie

  Door geo • geplaatst op 2019-11-10 17:55:51
 • profile image comment

  Hoi Sjef, wat fijn dat mijn foto van Paluse bij je favorieten mag staan, ik voel me weer zeer vereerd.. fijne dag Anita

  Door agrotewal • geplaatst op 2019-10-29 14:06:23
 • profile image comment

  Dank je wel Sjef voor je reactie. De aanleiding is zeker niet fraai. Maar ik vond toch dat pik hun ritueel zo goed mogelijk moest proberen vast te leggen. Van begin tot einde en daar hoort dit onderdeel helaas ook bij.

  Door ClaudiaN • geplaatst op 2019-10-23 13:22:18
 • profile image comment

  hoi sjef! bedankt van de goede reactie! gr Joost

  Door joostboerman • geplaatst op 2019-10-19 19:38:42
 • profile image comment

  Hola Sjef, als je in Sào Felix do Xingu bent laat mij iets weten ik kom je ophalen, een schop, bijl en pikhouweel om de trucks uit te graven en bruggen te bouwen hebben wij nog over haha. Groetjes uit Parà Brasil. Geo y familia Haast je wel in twee weken keren wij terug naar Darien NP.

  Door geo • geplaatst op 2019-10-14 14:55:09

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (277)

'499276' door silver '499276' door silver

DominicaNoordkust Dominica

DominicaNoordkust Dominica

Water, groen en weer.

silver

Dominica is je bewegen van het ene water naar het andere en daar tussen is groen, groen en nog eens groen. Overal waar we ook maar even de benen strekten was het groen en stuiten we al snel op een beek of rivier. Ze zeggen ook niet voor niets in Dominica dat ze een rivier voor elke dag hebben. Het mooiste is dat dit water overal kraak helder is. We hebben buiten de stad nergens ook maar iets in het water gevonden dat er niet thuis hoorde. Geen plastic, geen blikjes of wat dan ook. Alleen kraak helder water, planten vissen, krabben en insecten en ga maar door. Alles zoals wij het graag willen hebben. ;-)

'493919' door silver '493919' door silver

DominicaNoordkust Dominica

DominicaNoordkust Dominica

Spanny water fall

silver

Na een uurtje door life intratuin wandelen (nergens hangen prijskaartjes aan) kom je bij de eerste van 2 watervallen van Spanny water fall. De wandeling zeker de moeite waard en de prijs. Je begint met een kaartje te kopen voor 3$ pp. Je denkt dan waarom moet ik voor een bospad betalen. Totdat je een minuut of 5 onderweg bent, dan ben je blij dat die mensen voor zo weinig zo'n mooi pad aanleggen en onderhouden. De paden zijn redelijk vlak gemaakt en aan de randen staan de mooiste planten die je anders alleen ziet tussen het stuikgewas of zelfs helemaal niet. Nu laten ze via de berm zien wat er allemaal groeit en bloeit in Dominica. Hierdoor heb je ook nog kans om kolibries en vele vlinders te zien. Na +/- 30 minuten kom je zo ver de jungle in dat het pad anders wordt en dat er zelfs trappen gemaakt zijn om redelijk verder te kunnen, het is zeker geen rolstoelpad. De begroeiing is anders en je verwacht elk moment dat Tarzan voorbij komt. Na de nodige calorieën verbrandt te hebben kom je dan bij een prachtige waterval waar ze een mooi bordes hebben gemaakt. Hier staand kan je alles goed overzien zonder natte voeten te hoeven krijgen. Vanaf hier kunnen de fitste onder ons nog naar waterval 2. Je klimt dat via een pad waar ze een touw bij gemaakt naar boven. Zonder dit touw is het wel erg lastig om er te komen. Je herkend dan ook het pad bijna niet. De terugweg gaat over hetzelfde pad, maar dat merk je alleen omdat je het weet, zo anders ziet het er uit. Mensen zonder richting gevoel hebben het niet in de gaten.

'457888' door silver '457888' door silver

CubaVaradero

CubaVaradero

Uitzicht dat Al Capon

silver

Al Capone was dan wel een boef maar hij wist wel waar hij wilde wonen. Een pracht van een uitzicht. Ik denk wel dat hij andere stoeltjes had. Zijn voormalige villa is nu een eetgelegenheid waar ze overigens heerlijke koffie schenken. Het is een mooie wandeling via de straat van de hotelzone naar het huis van Al en dan via het strand terug. Onderweg wat leuke winkeltjes en rustplaatsen om wat te drinken of een praatje met de locals te maken. Let op ze hebben je zo een leuke auto verkocht.

Laatste blogs (7)

2 Dagjes Playa. Donderdag 10 maart Slecht geslapen het was zeker te warm of ik had te veel gegeten. Pas om 8 uur gaan ontbijten. Daarna naar de Mega broodjes en drinken halen om een dagje aan... Lees meer

Deel 2 van dag 2 Bij de kruising aan gekomen hadden we geluk. De bus kwam samen met ons aan bij de kruising. Playa? Ok, yes, yes. Dus instappen. 5 Minuten later stopt de bus op een kruising aan... Lees meer

Mijn fans (3)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (19)

'1107719' door kuiken '1107719' door kuiken

Ecuador

Ecuador

Dor blad?

kuiken

In 2018 zijn we naar Ecuador geweest, oa 5 dagen in het regenwoud. Veel wandelingen in de natuur gemaakt, daar kwamen we deze kameleon ook tegen (gespot door de gids dat wel). maar wat een prachtig beestje, niet te onderscheiden bijna van het blad onder hem

'1104544' door Menno Schaefer '1104544' door Menno Schaefer

NederlandNoord-Holland

NederlandNoord-Holland

Winter Vos

Menno Schaefer

Hoop dit jaar toch weer een paar sneeuwdagen te kunnen meemaken. Meer omdat ik van dit soort foto's hou. Beetje afzien in de kou en dan thuiskomen met lekkere winterse beelden. Tot nu toe heb ik meestal wel mazzel gehad dat ik op de dagen dat er sneeuw lag of sneeuw viel wel tijd had om hier gebruik van te maken. Zo ook met deze foto uit 2012 alweer, het sneeuwde die dag heel hard en met dikke vlokken. Hoe mooi is het dan om in de natuur te zijn.

'1104107' door TonKuper '1104107' door TonKuper

IndiaLadakh

IndiaLadakh

Geniet van de...gastv

TonKuper

Een van de meest bijzondere dingen die je kunt doen in Ladakh is het bezoeken van een Monastry en daar meelopen met de dagelijkse gebruiken van de monniken die daar aanwezig zijn. Het is bijzonder mee te maken hoe zij met een temperatuur van -15 het proberen behaaglijk te maken en eten maken voor iedereen. We waren de enige toeristen en dat maakt dat we voelden of we op een andere planeet waren. Deze dame hielp met het schoonmaken van de verblijven en nam tussendoor een hete kop thee bij het raam, wat dit bijzondere beeld gaf. Heel bijzonder om zo een dag in het leven van ... mee te mogen maken.