silver

profiel silver

Naam

sjef silvertand

Reviews

9

Foto's & tips

245

Blogs

7

Lid sinds

04 maart 2010

Favorieten

Fav. werelddeel

Zuid Amerika

Fav. land

Mexico

Fav. stad

Havanna

Over mij

Ik werk om te leven en leef niet om te werken, pluk de dag en geniet van alles. Probeer in alles het positieve te zien.

Mijn Motto

'Reis met open geest en open ogen en je wordt zo rijk dat had je nooit kunnen dromen.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

d7100 Nikon 18-105

Overige

olympus tough nikon d60

 

20 reactie(s) bij "silver"

 • profile image comment

  Hoi Sjef, heel leuk dat mijn chimpansee bij jou favorieten is komen te staan. Groet Hester

  Door hestermaasdam • geplaatst op 2019-07-14 14:40:03
 • profile image comment

  Mooi verhaal over Sri lanka, Jef !

  Door hansdewildt • geplaatst op 2019-07-10 19:09:20
 • profile image comment

  Hi Sjef, dank je voor je reactie op de foto van Sankt Moritz. Ja baalde er ook wel van dat de passen dicht waren. En we hadden te trip al 3 weken uitgesteld. Is ook best uitzonderlijk dat er zo laat nog zo veel sneeuw ligt. Maar goede reden om nog eens te gaan.

  Door Menno Schaefer • geplaatst op 2019-06-07 17:30:25
 • profile image comment

  Dag Sjef, Je gaat naar foto's, scrolt naar beneden bij nieuwste foto's en tips. Daar zie je Columbus topfoto's&tips staan. Als je daarop klikt, verschijnen de toppers. Alleen de topfoto van de week staat in de kolom naast je profiel.

  Door corriedewinter • geplaatst op 2019-05-19 18:37:13
 • profile image comment

  Dag Sjef, Je gaat naar foto's, scrolt naar beneden bij nieuwste foto's en tips. Daar zie je Columbus topfoto's&tips staan. Als je daarop klikt, verschijnen de toppers. Alleen de topfoto van de week staat in de kolom naast je profiel.

  Door corriedewinter • geplaatst op 2019-05-19 18:37:13
 • profile image comment

  proficiat met je rode ster!

  Door corriedewinter • geplaatst op 2019-05-17 16:24:27
 • profile image comment

  Klopt Sjef, het was idd mooier geweest als die scooter links meer in beeld was maar daar was het een zooitje! :-) :-)

  Door Rhodaxx • geplaatst op 2019-05-08 19:05:05
 • profile image comment

  Dank je wel voor je reactie, het was wel voor de toeristen (ze verkochten sieraden) maar ik vond ze wel passen in de woestijn.

  Door Rhodaxx • geplaatst op 2019-05-06 12:04:14
 • profile image comment

  Hola Sjef, bedankt voor je berichtje, waarschijnlijk een klein dorpje of een wijk, waar mijn beschermelingen in Honduras wonen vind je ook niet op de kaart, La Pintada Copàn Ruinas is in de heuvels van Copàn. Leuk dat je ook deze muziek waardeert, eentje uit eigen región. Uit Chamula - Claudia Gomez zingt in het Tzotzil en Spaans. Tzotzil in onze taal is K'op spreek Kgop. Spaans is kaxlan spreek Kaslan. Chano bats'i k'op = spreek Tzotzil. Reizen doen wij momenteel niet, wij verblijven nog tot eind augustus bij de Zóè, tegen alle verwachtingen in hebben wij af en toe internet in de voorpost op drie dag marsen van het dorp. Grt Geo.

  Door geo • geplaatst op 2019-05-05 20:13:28
 • profile image comment

  Hoi Sjef, dank voor je reactie bij m'n Robinson falls foto. Ik heb deze foto eind mei 2018 gemaakt. Er was toen nog niets te merken van bouwwerkzaamheden daar. Jammer dat jullie daar wel op stuitten laatst. Goed weekend alvast en de grtn Rob

  Door RobHoekstra • geplaatst op 2019-05-03 09:30:06
 • profile image comment

  Hola Sjef Wat fantastisch dat jullie dat voor onze zuster doen, bedankt man. Doe haar ook de groetjes, als zij het goed vind zou ik graag weten van waar zij is. Als zij en jullie ook houden van Musica Cristiana wij hebben bekenden, in Santa Lucia Utatlàn ca 50 km van Panajachel, de zusjes Tatiana en Tanya-Zea Garcia (duo Garcia) en Marta Simaj met agrupacion Fuente de vida uit Solola. Meerdere video op You tube, veel kijk en luister plezier. Bendiciones Georges en familie. Ook bedankt voor de mooie reactie's.

  Door geo • geplaatst op 2019-04-28 14:30:23
 • profile image comment

  Zo, 80% van de aardbei-moederplanten komt vanuit NL? Dat is straf! Wist ik niet!

  Door Elleke • geplaatst op 2019-04-23 13:58:44
 • profile image comment

  Haha een goeie Sjef, Het zou wel lukken als powerbank mits wat geknutsel met de stroomsterkte. Bij mij werkte het omgekeerd, in plaats dat de lamp ging branden, ging ze even uit, ik probeer het niet nog eens. Grt. Georges en familie

  Door geo • geplaatst op 2019-04-12 20:23:43
 • profile image comment

  Dag Sjef, Bedankt voor je leuke reactie's bij de klimaatblog en de foto's, hebzucht is inderdaad de gesel der mensen en zal wel onze ondergang worden. Vele groeten van ons allen ook aan nuestra hermana Guatemalteca y su familia. Maria-Dolores en familie.

  Door geo • geplaatst op 2019-04-07 19:47:19
 • profile image comment

  Hallo Sjef, hartelijk dank voor je reactie en de goede tips. We zijn al goed voorbereid maar tips van andere zijn altijd welkom!! Hartelijke groet, Jeanne

  Door Jeanne • geplaatst op 2019-03-18 11:48:45
 • profile image comment

  Hoi Sjef, Deze man zat alleen met een enorme bos sleutels op de markt. In de buurt was er niemand die sloten aanbood. Groet Gé

  Door chateau • geplaatst op 2019-02-20 20:06:47
 • profile image comment

  Hoi sjef, bedankt voor de reactie! Het was mistig in de haven vandaar!

  Door indi • geplaatst op 2019-02-19 19:39:55

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (245)

'499276' door silver '499276' door silver

DominicaNoordkust Dominica

DominicaNoordkust Dominica

Water, groen en weer.

silver

Dominica is je bewegen van het ene water naar het andere en daar tussen is groen, groen en nog eens groen. Overal waar we ook maar even de benen strekten was het groen en stuiten we al snel op een beek of rivier. Ze zeggen ook niet voor niets in Dominica dat ze een rivier voor elke dag hebben. Het mooiste is dat dit water overal kraak helder is. We hebben buiten de stad nergens ook maar iets in het water gevonden dat er niet thuis hoorde. Geen plastic, geen blikjes of wat dan ook. Alleen kraak helder water, planten vissen, krabben en insecten en ga maar door. Alles zoals wij het graag willen hebben. ;-)

'493919' door silver '493919' door silver

DominicaNoordkust Dominica

DominicaNoordkust Dominica

Spanny water fall

silver

Na een uurtje door life intratuin wandelen (nergens hangen prijskaartjes aan) kom je bij de eerste van 2 watervallen van Spanny water fall. De wandeling zeker de moeite waard en de prijs. Je begint met een kaartje te kopen voor 3$ pp. Je denkt dan waarom moet ik voor een bospad betalen. Totdat je een minuut of 5 onderweg bent, dan ben je blij dat die mensen voor zo weinig zo'n mooi pad aanleggen en onderhouden. De paden zijn redelijk vlak gemaakt en aan de randen staan de mooiste planten die je anders alleen ziet tussen het stuikgewas of zelfs helemaal niet. Nu laten ze via de berm zien wat er allemaal groeit en bloeit in Dominica. Hierdoor heb je ook nog kans om kolibries en vele vlinders te zien. Na +/- 30 minuten kom je zo ver de jungle in dat het pad anders wordt en dat er zelfs trappen gemaakt zijn om redelijk verder te kunnen, het is zeker geen rolstoelpad. De begroeiing is anders en je verwacht elk moment dat Tarzan voorbij komt. Na de nodige calorieën verbrandt te hebben kom je dan bij een prachtige waterval waar ze een mooi bordes hebben gemaakt. Hier staand kan je alles goed overzien zonder natte voeten te hoeven krijgen. Vanaf hier kunnen de fitste onder ons nog naar waterval 2. Je klimt dat via een pad waar ze een touw bij gemaakt naar boven. Zonder dit touw is het wel erg lastig om er te komen. Je herkend dan ook het pad bijna niet. De terugweg gaat over hetzelfde pad, maar dat merk je alleen omdat je het weet, zo anders ziet het er uit. Mensen zonder richting gevoel hebben het niet in de gaten.

'457888' door silver '457888' door silver

CubaVaradero

CubaVaradero

Uitzicht dat Al Capon

silver

Al Capone was dan wel een boef maar hij wist wel waar hij wilde wonen. Een pracht van een uitzicht. Ik denk wel dat hij andere stoeltjes had. Zijn voormalige villa is nu een eetgelegenheid waar ze overigens heerlijke koffie schenken. Het is een mooie wandeling via de straat van de hotelzone naar het huis van Al en dan via het strand terug. Onderweg wat leuke winkeltjes en rustplaatsen om wat te drinken of een praatje met de locals te maken. Let op ze hebben je zo een leuke auto verkocht.

Laatste blogs (7)

2 Dagjes Playa. Donderdag 10 maart Slecht geslapen het was zeker te warm of ik had te veel gegeten. Pas om 8 uur gaan ontbijten. Daarna naar de Mega broodjes en drinken halen om een dagje aan... Lees meer

Deel 2 van dag 2 Bij de kruising aan gekomen hadden we geluk. De bus kwam samen met ons aan bij de kruising. Playa? Ok, yes, yes. Dus instappen. 5 Minuten later stopt de bus op een kruising aan... Lees meer

Mijn fans (3)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (11)

'1098894' door hestermaasdam '1098894' door hestermaasdam

UgandaKibale Forest NP

UgandaKibale Forest NP

Chimpansees

hestermaasdam

We wandelen door het bos op zoek naar een groep chimpansees , we genieten van de mooie omgeving en zijn vol verwachting voor wat we te zien gaan krijgen. Na een uurtje wandelen zien we een familie chimpansees. Een groot deel bevind zich op de grond en enkele zitten in de bomen. We mogen hier een uur bij blijven. De mannetjes houden een vrouwtje in de gaten wat paringsbereid is en verliezen haar bij wat ze ook doet niet uit het oog. Wij worden totaal genegeerd, zo bijzonder om een stukje uit hun leven van dichtbij te zien.

'1097613' door pixelfun '1097613' door pixelfun

FinlandHelsinki

FinlandHelsinki

Universiteitsbiblioth

pixelfun

De prachtige moderne universiteitsbibliotheek van Helsinki, Kaisa House genaamd. Mooi om van beneden naar boven te kijken, maar ook andersom. Veel licht en ruimte en ook hier kun je gewoon naar binnen lopen om te kijken en foto's te maken.

'1096363' door Menno Schaefer '1096363' door Menno Schaefer

NederlandNoord-Holland

NederlandNoord-Holland

Grote Burgermeester

Menno Schaefer

Dit portret van grote burgermeester maakte ik in de haven van Den Oever. Het is een soort die niet veel in Nederland te zien is. Deze meeuwen soort lijkt veel op de mantelmeeuw maar hij mist het zwart in de veren. Daardoor is hij bijna egaal wit. Het mooiste is dat deze op de cover van het boek Birk staat van Jaap Robben. Iets waar ik best trots op ben.