rlkamps

'412262' door rlkamps '412262' door rlkamps

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Reflecting Absence

rlkamps

Naast One World Trade Center bevindt zich ook het monument voor de Twin Towers. Het monument heet 'Reflecting Absence' en is ontworpen door Michael Arad. Het bestaat uit een soort 'vijvers' in ondergrondse etages waar men naar binnen kan om 9/11 te herdenken. De beide kelderverdiepingen staan op exact dezelfde locaties waar eens de Twin Towers stonden.

'387565' door rlkamps '387565' door rlkamps

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Zeeleeuw

rlkamps

Deze dag zijn wij met de ferry naar Robbeneiland gegaan. Aangezien we vroeg bij de ferry waren, zijn eerst nog V&A Waterfront doorgelopen. Terwijl wij langs de haven liepen, spotten wij deze zeeleeuw. Geinig...

'387472' door rlkamps '387472' door rlkamps

JamaicaWest Jamaica

JamaicaWest Jamaica

Het lelijkste...barre

rlkamps

Ongeveer 1 kilometer uit de kust van Jamaïca ligt dit barretje. Het wordt het lelijkste barretje van de wereld genoemd! En ook niet zonder reden!! Maar goed, wanneer je als toerist in een land bent is een attractie of het mooiste of het lelijkste van het land of zelfs van de wereld. En ik denk ook wel dat dit barretje in de top 10 zal staan...

'387468' door rlkamps '387468' door rlkamps

JamaicaNegril

JamaicaNegril

Nice view...

rlkamps

Op een gegeven moment waren wij onderweg en maakten wij een stop bij het huis en de tuin van Peter Tosh. Wanneer je zijn tuin uitloopt heb je het uitzicht zoals op de foto. Nice of niet? Peter Tosh was trouwens een invloedrijk Jamaïcaanse reggea muzikant. Momenteel woont zijn familie daar nog en ligt hij in de tuin, in een mausoleum/tombe.

'387415' door rlkamps '387415' door rlkamps

JamaicaMontego Bay

JamaicaMontego Bay

Na de zonsondergang

rlkamps

Vanuit het hotel waar wij zaten op Jamaica, liepen we zo het strand op. En elke avond hadden wij een fantastische zonsondergang kunnen bekijken. Maar na deze zonsondergang zijn de kleuren van de lucht en de zee ook fantastisch.

'387089' door rlkamps '387089' door rlkamps

GriekenlandCorfu

GriekenlandCorfu

Uitzicht

rlkamps

Tijdens onze vakantie op Corfu, Griekenland, zijn we ook naar Corfu-stad, of zoals de Grieken zeggen Kerkyra, geweest. Hier staat een Oude Vesting of Fortezza en vanaf daar heb je mooie uitzichten over de zee en/of over de stad. De foto is een combinatie van beide.

'387088' door rlkamps '387088' door rlkamps

GriekenlandCorfu

GriekenlandCorfu

Corfu-stad

rlkamps

We waren op vakantie op Corfu, Griekenland en hebben nagenoeg elke dag wel iets ondernomen. En welk dorpje of stadje je ook in liep, dit was een karakteristiek plaatje van zo'n Grieks dorpje of stadje.

'387087' door rlkamps '387087' door rlkamps

GriekenlandCorfu

GriekenlandCorfu

Ons hotel...

rlkamps

We waren voor het eerst, last-minute dat wel, all-inclusive op vakantie. En dat was op Corfu, Griekenland. Het was een hotel met alles er op en er aan, voor Griekse maatstaven dan, en had een fantastisch uitzicht over zee.

'387000' door rlkamps '387000' door rlkamps

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

Tower Bridge

rlkamps

Hier was ik samen met mijn vader in Londen, Groot-Brittannië. We gingen hier een voetbalwedstrijd bekijken (voor zijn 60e verjaardag) en natuurlijk de toerist in Londen uithangen! Want het was tenslotte de eerste keer voor mijn pa in Londen.

'386999' door rlkamps '386999' door rlkamps

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Kasteel Vaalsbroek

rlkamps

Een weekend in Limburg verblijven is ons altijd goed bevallen. De laatste keer sliepen we in een hotel van Bilderberg, namelijk Kasteel Vaalsbroek. Dit kasteel ligt in Vaals, het drielandenpunt.

'386997' door rlkamps '386997' door rlkamps

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Prague: Daytime!

rlkamps

Toen wij een weekend in Praag waren, hebben wij onder begeleiding van twee gidsen een Segway Tour gedaan. Erg leuk om te doen. En onderweg hadden wij dit uitzicht op Praag, de rivier de Moldau en de Karelsbrug.

'386916' door rlkamps '386916' door rlkamps

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Prague-at-night

rlkamps

De eerste foto die wij in en van Praag maakte, was deze foto. Vanuit onze slaapplaats hadden wij een fantastisch uitzicht van Praag en van de rivier de Moldau.

'386834' door rlkamps '386834' door rlkamps

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

De 'Neue Wache'

rlkamps

De Neue Wache is een gebouw in de Duitse hoofdstad Berlijn aan Unter den Linden. Oorspronkelijk is het gebouwd als wachthuis voor de troepen van de kroonprins van Pruisen, maar sinds 1931 is het in gebruik als oorlogsmonument. Op initiatief van bondskanselier Helmut Kohl werd er een vergrote kopie van een beeld van de Duitse kunstenares Käthe Kollwitz geplaatst, Moeder met haar dode zoon, ook wel bekend als Piëta, dat Kollwitz maakte naar aanleiding van het sneuvelen van haar zoon Peter tijdens de Eerste Wereldoorlog.

'386832' door rlkamps '386832' door rlkamps

GriekenlandZakynthos

GriekenlandZakynthos

Zakynthos-stad

rlkamps

In Bochali, nabij de Zoödochou Pigis kerk of Chrysopigis kerk, hadden we een fantastisch mooi uitzicht over Zakynthos-stad (Griekenland). Bekijk hier, hopelijk, het mooie resultaat...

'386761' door rlkamps '386761' door rlkamps

GriekenlandZakynthos

GriekenlandZakynthos

Oudste olijfboom

rlkamps

Tijdens onze vakantie op Zakynthos, Griekenland hadden wij ook als echte toerist, een georganiseerde bustoer gedaan. En onderweg stopten we bij deze olijfboom, de oudste olijfboom van Griekenland.

'386760' door rlkamps '386760' door rlkamps

GriekenlandZakynthos

GriekenlandZakynthos

Aardige hoogte

rlkamps

Nog steeds als toerist op het eiland Zakynthos, Griekenland. Hier hadden wij bij het restaurant 'Porto Skiza', dus onder het genot van een lekker hapje en een drankje, een fantastisch uitzicht. Hier kijk je vanaf de klif naar beneden, naar de zee.

'386759' door rlkamps '386759' door rlkamps

GriekenlandZakynthos

GriekenlandZakynthos

Ansichtkaart?

rlkamps

In 2010 waren wij op vakantie, een last-minute, naar Zakynthos, Griekenland gegaan. Daar hadden wij een boottocht rondom het eiland gedaan en aan het einde van de middag konden wij deze foto maken. En jullie mogen zeggen of het op een ansichtkaart lijkt of niet. Wij vonden van wel...

'386572' door rlkamps '386572' door rlkamps

GriekenlandZakynthos

GriekenlandZakynthos

Kleurige kerk...

rlkamps

Wanneer je met de auto van Zakynthos-stad naar Argasi rijdt en je rijdt Argasi binnen, kom je direct aan de linkerkant dit kleurige kerkje (Heilige Efstathios kerk) tegen. Een van de weinige kerken van Argasi!

'386571' door rlkamps '386571' door rlkamps

GriekenlandZakynthos

GriekenlandZakynthos

Aquaduct

rlkamps

Deze kleine brug (uit 1803), tenminste de ruïnes ervan, liggen voor de kust bij Argasi, Zakynthos. Deze kleine brug is er door de Britten neergezet, toen zij op het eiland waren.

'386465' door rlkamps '386465' door rlkamps

HongarijeBoedapest

HongarijeBoedapest

Centrale Markthal

rlkamps

Één van mijn laatste foto's uit het (winterse) Boedapest, Hongarijë. Hier lopen we richting de Centrale Markthal met de wel zeer kleurrijke gevels en daken. Ook leuk dat trammetje...

'386461' door rlkamps '386461' door rlkamps

HongarijeBoedapest

HongarijeBoedapest

Hoe-la-Koepel!

rlkamps

In Boedapest, Hongarijë staat een basiliek genaamd Sint-Stefanusbasiliek. Deze basiliek ligt in de wijk Pest. En op de foto zie je de mooie koepel van deze basiliek.

'386396' door rlkamps '386396' door rlkamps

Verenigde StatenNevada

Verenigde StatenNevada

Druk, druk, druk...

rlkamps

Op onze reis zijn we een paar dagen inLas Vegas, Nevada geweest, om vervolgens naar Death Valley NP te rijden. Maar of het nu overdag of s'avonds is, het is altijd een komen en gaan van mensen in deze stad.

'386395' door rlkamps '386395' door rlkamps

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Zion N.P.

rlkamps

Deze foto is gemaakt in Zion National Park, Utah. Dit park is heel wat groener dan de andere parken, Bryce Canyon NP, Grand Canyon NP en Death Valley NP, die we op onze route door het zuidwesten van Amerika waren tegen gekomen. Zelfs de rotsen/bergen hebben weer andere kleuren.

'386336' door rlkamps '386336' door rlkamps

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Na regen...

rlkamps

In Zion National Park, Utah staan diverse rotsen/bergen. Hier keken we de rots/berg van onder naar boven. Op deze rotsen/bergen groeit van alles. Hoe komt dit? Deze rotsen/bergen nemen veel (regen)water op, zodat het gehele jaar er allerlei struiken, boompjes e.d. op kan groeien. Fascinerend om te zien...

Community updates

FOTOWEDSTRIJD
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

week 31 | Community toppers

Zonsondergang bij Lake Mutanda. Foto: MirandaNoomen

1. Topreview: Bosnië-Herzegovina door Dianadm
2. Topfoto & tip: Zonsondergang bij Lake Mutanda door MirandaNoomen
3. Topblog: Niet smeren? ... door Elleke
4. Communitylid van de week: Dannyvdm
5. Nieuwkomer: PeggyA

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik