rendua

'1000866' door rendua '1000866' door rendua

Zwitserland

Zwitserland

Regenboog op grote...

rendua

Op weg van Eindhoven naar Rome keek ik uit het raam van het vliegtuig en zag deze regenboog ineens. Bijzonder om vanuit de lucht boven de wolken dit fenomeen te zien. Je ziet dat de zon nog net een tipje van het dorpje beneden beschijnt.

'1000830' door rendua '1000830' door rendua

IndonesiëMolukken

IndonesiëMolukken

Paradijs op aarde

rendua

Zandbankuitloper van het kleine tropische eilandje Waha behorende aan mijn familie wonende op het nabijgelegen eiland / kampung Warbal. Een uniek plekje dat steeds meer ontdekt en bezocht wordt door locals en toeristen. En zeg nou zelf..... zou jij toch ook doen als je de kans kreeg?

'1000812' door rendua '1000812' door rendua

ItaliëRome

ItaliëRome

From Rome with love

rendua

Foto door : renduaHet Colosseum in Rome is prachtig verlicht 's avonds . Ongelooflijk mooi bouwwerk. Ik keek mijn foto's terug en zag toen dit hartje gevormd door de verlichting en contouren van de muren geprojecteerd op de muren van het Colosseum.

'1000797' door rendua '1000797' door rendua

IndonesiëMolukken

IndonesiëMolukken

Gezegend met eilanden

rendua

Kilometerslange witte zandbank die vanaf het strand van het eiland Waha de zee ingaat. Bij eb kun je er overheen lopen en aan beide kanten zwemmen. Het splijt als het ware de zee in tweeën. Dit prachtige stukje natuurverschijnsel ligt in de Zuid Oost Molukken op de kleine Kei eilanden/ Kei Kecil (Ketjil) en is onderdeel van het eiland Warbal waarvan ik kan zeggen dat ik er onderdeel van uit maak omdat het het eiland van mijn familie is. Een ware godsgeschenk dus. Hier mijn neef op de foto.

'540884' door rendua '540884' door rendua

Nederlandse AntillenSint Maarten

Nederlandse AntillenSint Maarten

Genieten bij Maho...B

rendua

Genieten was het bij Maho Beach op Sint Maarten, Nederlandse Antillen waar je heerlijk kunt zwemmen en de vliegtuigen over zee kunt zien aankomen die vervolgens achter je landen. Unieke ervaring kan ik wel zeggen.

'540883' door rendua '540883' door rendua

Nederlandse AntillenSint Maarten

Nederlandse AntillenSint Maarten

Ter land, ter zee en.

rendua

Deze foto heb ik genomen vanaf de overkant van de Simpson Bay waar we in een resort verbleven op Sint Maarten en uitzicht hadden op de Princess Juliana International Airport hadden. Het ligt een kilometer verder vanaf het resort gerekend en als je het vliegtuig zo ziet vraag je je af waar dat vliegeld is. Ik vond dit beeld zo mooi omdat er veel gebeurt. Je ziet een vliegtuig, een boot mensen op het strand en het vliegveld Toch bijzonder om te zien.

'540881' door rendua '540881' door rendua

Nederlandse AntillenSint Maarten

Nederlandse AntillenSint Maarten

Flightschedule

rendua

Dit is nou slim een slaatje uit slaan. Als beach bar zit de Sunset Bar & Grill sowieso op een uniek plekje op Maho Beach, Sint Maarten aan het strand bij het vliegveld en dus zet je een surfboard neer en schrijf je daar de aankomsttijden van de grote vliegtuigen op. En zoals je ziet kun je je de hele dag vermaken daar. Wachtende op de vliegtuigen zwem je een beetje in zee om af te koelen, haal je wat te drinken want de beach bar is toch op loopafstand en heb je honger kun je daar ook nog terecht en kun je nog steeds de vliegtuigen zien landen. Ja, die hebben het goed bekeken.

'540880' door rendua '540880' door rendua

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Gouden morgenstond

rendua

Soms kijk je 's morgens vroeg naar buiten de tuin in en dan word je getrakteerd op zulke prachtige beelden zoals ook deze ochtend enkele weken geleden ik deze foto maakte met mijn telefoon. De mist begon net op te trekken en je zag de ochtendzon heel mooi door de bomen schijnen. Heerlijk wakker worden zo!

'540878' door rendua '540878' door rendua

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Luchtballon

rendua

Thuis vanuit onze achtertuin valt er ook genoeg moois te zien. Vooral in de zomer tegen zonsondergang hebben we toch weer veel luchtballonnen gezien bij ons in de buurt hier. Het blijft een mooi gezicht.

'540873' door rendua '540873' door rendua

Nederlandse AntillenSint Maarten

Nederlandse AntillenSint Maarten

Sint Maarten, Maho...

rendua

Afgelopen zomer zijn we naar Sint Maarten geweest met de TUI Dreamliner. Dat alleen al was al bijzonder, niet zozeer het vliegen, maar de lichtshow die gegeven werd toen we goed en wel opgestegen waren met flitsende kleuren van paars groen en andere kleuren van de regenboog. Gelukkig duurde dat niet zo lang, werd er lichtelijk duizelig van. Maar dat terzijde, dit vonden wij toch wel het leukste op Sint Maarten. Vliegtuigen spotten die, als je wilt, recht over je hoofd scheren om vlak achter het strand te landen. Wij kozen ervoor om er maar een beetje naast te staan, dat was al oorverdovend genoeg. En zwemmend vanuit de zee de vliegtuigen laag over je hoofd zien vliegen is ook heel bijzonder om mee te maken. Dit was bij Maho Beach genomen.

'540868' door rendua '540868' door rendua

Nederlandse AntillenSint Maarten

Nederlandse AntillenSint Maarten

Landende vliegtuig op

rendua

Vanaf ongeveer een kilometer verwijderd van het vliegveld van Sint Maarten aan de overkant, hadden we vanaf onze balkon een prima uitzixht op dalende en vertrekkende vliegtuigen. Zo ook net deze vliegtuig die aan het landen was.

'540750' door rendua '540750' door rendua

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Vuurregenboog

rendua

Ik heb even opgezocht wat deze fenomeen betekent. Het is een vuurregenboog. Deze regenbogen hebben niets met vuur te maken en zijn eigenlijk ook niet echt een regenboog te noemen. Dit natuurfenomeen omvat vaak een heel stuk lucht in felle regenboogkleuren en spreidt zich uit in vlamachtige figuren. Het zijn kristaldeeltjes hoog in de lucht die het licht van de hoge zon op een speciale manier breken waardoor wij op sommige delen van de aarde alle regenboogkleuren te zien krijgen. Helaas staat voor dit fenomeen de zon in Europa te laag om dit te kunnen zien.

'540742' door rendua '540742' door rendua

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Flying to the moon

rendua

Dit was een lucky shot....We stonden bij ons in de achtertuin en ik wilde de maan erop zetten waarop mijn man zei, wacht even, er komt een vliegtuig aan die recht op de maan lijkt te vliegen.....en warempel....gelukt!

'540738' door rendua '540738' door rendua

NederlandGelderland

NederlandGelderland

In vuur en vlam

rendua

Gisteravond toen de zon onderging gewoon bij ons thuis in Didam kleurde de zon de hemel eerst goudkleurig en toen we naar binnen wilden gaan kregen we nog een mooie show erachteraan. Hiervoor hoef je dus niet perse voor op vakantie te gaan!

'387689' door rendua '387689' door rendua

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

.Beatrix en Maxima...

rendua

Het is niet de allerbeste foto, maar dit moment tussen prinses Beatrix en koningin Maxima op deze foto was zo ontroerend en zo mooi om te zien en de warme persoonlijkheid van koningin Maxima straalt hier zo vanaf, dat ik het toch wilde plaatsen en delen hier......

'387527' door rendua '387527' door rendua

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Koningspaar Willem...

rendua

Het was rekken met de armen boven de menigte uit voor de balkonscene van het nieuwe Koningspaar, Koning Willem Alexander, Koningin Maxima en hun drie dochters, prinses Amalia, prinses Alexia en prinses Ariane........het was een gedenkwaardige dag op de Dam bij het paleis in Amsterdam! Ben blij dat we erbij waren geweest...

'480945' door rendua '480945' door rendua

Indonesië

Indonesië

Tours op de Molukken.

rendua

Voor tours, tickets, hotelovernachtingen op de Molukken raad ik jullie Ambon Pas Tours aan, helaas geen eigen website, maar wel op Facebook te vinden. Eigenaresse Debby Sahetapy, ook te vinden op facebook onder de naam Ene Mardijker, heeft meer als 20 jaar ervaring in reizen. Ook heeft ze een café in Ambon, ook te vinden op Facebook, onder de naam Pas van Baguala. Ze is geboren in Ambon, spreekt Ederlands, Engels, Indonesisch! Een echte aanrader als je op zoek bent naar........ weg van de gebaande paden, onder de lokale bevolking te zijn, tradities, dan is dit de beste reisleidster.

'383468' door rendua '383468' door rendua

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Roosevelt jr.

rendua

Amerikaanse begraafplaats in Colleville Sur Mer met meer dan 9000 grafstenen, waaronder deze opmerkelijke waar we bij toeval op stuiten van Theodore Roosevelt jr., zoon van, hier bezweken aan een hartinfarct en begraven. Hij leidde de 4e Amerikaanse Infanteriedivisie tijdens de slag om Normandië bij Utah Beach. Hij was een Amerikaanse Generaal.

'383061' door rendua '383061' door rendua

IndonesiëMolukken

IndonesiëMolukken

Vol is vol?

rendua

Normaal gesproken zijn de boten niet zo vol, maar in november 2011 was de opening van de kerk op het eiland Warbal, Zuid Oost Molukken, waarbij er honderden gasten aanwezig waren. Het vervoer van en naar Warbal werd geregeld door de bewoners van Warbal. Na de feestelijkheden moest de gasten natuurlijk weer terug. Met boten vol ging het. Zo ook deze boot, overvol, maar hij bleef gelukkig drijven.

'383059' door rendua '383059' door rendua

IndonesiëMolukken

IndonesiëMolukken

Palmboom

rendua

Het eiland Warbal is een echte palmen eiland. Overal staan palmbomen, en soms moet je onder de palmbomen doorlopen, maar uitkijken geblazen, voor je het weet valt er een kokosnoot op je hoofd, ze komen van grote hoogte. Gelukkig is het ons nog nooit gebeurd, aangezien de plek waar de palmbomen het dichtst bij mekaar staan bij de begraafplaats is. En daar komen we alleen als we voor het eerst weer voet aan wal zetten, elke keer als we er op vakantie komen, waar we ons dienen te "melden" bij onze overleden familieleden. Het is zeg maar een soort eerbetoon.

'383057' door rendua '383057' door rendua

FrankrijkRhone-alpes

FrankrijkRhone-alpes

Verlichte waterbekken

rendua

Deze kalksteen waterbekkens van Gours ligt in de Grottes de Saint Marcel d' Ardeche in Saint-Marchel-d' Ardeche. Deze grot behoort tot de langste van Europa. De natuurlijke ingang is bij de rivier de Ardeche. De waterbekkens worden verlicht en veranderen regelmatig van kleur. De moeite waard om te bezoeken als je in de Ardeche bent, een bijkomend voordeel bij warm weer, je koelt er wel lekker van af.

'383055' door rendua '383055' door rendua

IndonesiëMolukken

IndonesiëMolukken

Pelikanen

rendua

Deze kolonie pelikanen komen elk jaar weer terug en de familie wordt steeds groter. Ze komen altijd op dezelfde plek terug bij het eiland Waha, 1 van de eilanden die bij het eiland Warbal hoort (Zuid Oost Moulukken). Vanaf het eiland Waha loopt een zandbank, wit schelpenzand, een kilometer de zee in die bij eb droogvalt waardoor de zee in tweeën gesplits wordt. Het begon met 2 pelikanen, inmiddels dus steeds meer......Deze is ingezoomd, elke keer als wij 2 stappen doen, doen zij er 10 ;-) en zo hoort het ook.

'383054' door rendua '383054' door rendua

IndonesiëMolukken

IndonesiëMolukken

Drooggevallen

rendua

Een overzichtsfoto van een stuk van het eiland Warbal in de Zuid Oost Molukken. Bij eb kun je naar het andere eiland (Manir) lopen. Hiervandaan zijn we door de jungle naar boven gelopen om een goed uitzichtspunt te zoeken voor een foto. Als het vloed wordt, kun je nog steeds naar de overkant "lopen", 1 voordeel is, je koelt er lekker vanaf, maar als je liever droog wilt blijven, kun je een kleine sampan (kanootje) lenen en peddel je op je gemak naar de overkant. Zwemmen kan natuurlijk ook, als je daar voorkeur aan geeft.

'382968' door rendua '382968' door rendua

FrankrijkBordeaux

FrankrijkBordeaux

Dune Du Pyla

rendua

In het westen van Frankrijk nabij Gironde ligt de hoogste duin van Europa. Heel apart om te zien en hoog. Je moet even wat treden nemen naar boven, maar dan wordt je getrakteerd op een geweldig uitzicht.

Community updates

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 26 | Community toppers

Slaapplaats in Dallol. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Openluchtmuseum in Rusland door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Slaapplaats in Dallol door Dreamer666
3. Topblog: Een avond op de Noordpier door TravelGoom
4. Communitylid van de week: Ellen69
5. Nieuwkomer: n.v.t.

week 25 | Community toppers

Ethiopië Mursi. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Agadir van ait kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Ethiopië Mursi door Ameerakker
3. Topblog: Verloren in zand door Agrotewal
4. Communitylid van de week: E.J.
5. Nieuwkomer: Annaspets62

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

FOTOWEDSTRIJD: Culinair
Vreemde gerechtjes proeven, aparte drankjes proberen, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Deel nu je culinaire reisfoto's met ons en maak kans op publicatie in Columbus Travel én extra profielpunten.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik