Scheveningen

Dé kustplaats van Scheveningen met een zandstrand van drie kilometer lang en een gezellige boulevard met cafés en restaurants. Voor musicals kun je terecht in het Circustheater en als je van shoppen houdt kun je je uitleven in het overdekte winkelcentrum. De absolute blikvanger van de stad is het Kurhaus, een hotel met meer dan 250 kamers.

Beste foto's & tips van Scheveningen

'488751' door mirjamcollens '488751' door mirjamcollens

NederlandScheveningen

NederlandScheveningen

Uitwaaien in Hollands

mirjamcollens

Inmiddels maak ik er een traditie van om vlak na terugkomst van een reis of vakantie, deze af te sluiten door uit te waaien aan de Scheveningse zee. De omschakeling van het leven die je tijdelijk hebt in een ander land en je snel eigen maakt, is best groot als je weer terug komt in het 'Nederlandse'. De zee verbindt dan nog deze 2 verschillende werelddelen; deze lijkt oneindig. Jas aan, sjaal om en lekker uitwaaien aan de zee doet goed. En dan op een moment dat de meesten het te koud of te donker vinden om hun huis uit te gaan. Dan heb je het strand bijna voor jezelf. Alhoewel, naast mij zijn ook de vogels aan het landen. Palmbomen die tot hoog in de lucht reiken, zijn vervangen door wolken. Dit zorgt wel voor een mooie lichtval en je kan allerlei beelden zien die de wolken lijken te vormen. Tja, het Hollandse heeft ook wel wat. Alleen uitwaaien aan zee en hierna een warm bakkie 'pleur', een aanrader voor iedereen :)

'520645' door jacomien '520645' door jacomien

NederlandScheveningen

NederlandScheveningen

Wilde wolken

jacomien

De ene keer Den Haag, de andere keer Scheveningen. Regelmatig ga ik even die richting op. En op deze dag was het Scheveningen: even kijken bij de surfers op het strand bij een van de havenhoofden. Altijd leuk in combinatie met een strandwandeling. En ondanks de wilde wolken die niet veel goeds voorspelden waagden enkele surfers het om de golven te trotseren. Een flauw zonnetje scheen hen en mij bij. Mooi was het!

'506969' door ducgirl '506969' door ducgirl

NederlandScheveningen

NederlandScheveningen

Zonsondergang

ducgirl

Een week of 2 geleden deze foto genomen op het strand van Scheveningen. Was onverwachts een mooie, heerlijke zomeravond! En dat vonden er meer, bootjes gingen de zee op surfers stonden te wachten op mooie golven.