Scheveningen

Dé kustplaats van Nederland met een zandstrand van drie kilometer lang en een gezellige boulevard met cafés en restaurants. Voor musicals kun je terecht in het Circustheater en als je van shoppen houdt kun je je uitleven in het overdekte winkelcentrum. De absolute blikvanger van de stad is het Kurhaus, een hotel met meer dan 250 kamers.

Informatie over Scheveningen

Beste foto's & tips van Scheveningen

'488751' door mirjamcollens '488751' door mirjamcollens

NederlandScheveningen

Uitwaaien in Hollands

mirjamcollens

Inmiddels maak ik er een traditie van om vlak na terugkomst van een reis of vakantie, deze af te sluiten door uit te waaien aan de Scheveningse zee. De omschakeling van het leven die je tijdelijk hebt in een ander land en je snel eigen maakt, is best groot als je weer terug komt in het 'Nederlandse'. De zee verbindt dan nog deze 2 verschillende werelddelen; deze lijkt oneindig. Jas aan, sjaal om en lekker uitwaaien aan de zee doet goed. En dan op een moment dat de meesten het te koud of te donker vinden om hun huis uit te gaan. Dan heb je het strand bijna voor jezelf. Alhoewel, naast mij zijn ook de vogels aan het landen. Palmbomen die tot hoog in de lucht reiken, zijn vervangen door wolken. Dit zorgt wel voor een mooie lichtval en je kan allerlei beelden zien die de wolken lijken te vormen. Tja, het Hollandse heeft ook wel wat. Alleen uitwaaien aan zee en hierna een warm bakkie 'pleur', een aanrader voor iedereen :)

'488753' door mirjamcollens '488753' door mirjamcollens

NederlandScheveningen

Vliegen, vrijheid...v

mirjamcollens

Een veer valt me altijd op. Ik vind ze mooi. Het laat vogels vliegen, gaan waar ze heen willen. Voor mij het symbool van vrijheid.

'488755' door mirjamcollens '488755' door mirjamcollens

NederlandScheveningen

Message in a bottle?

mirjamcollens

Het doet je denken aan de films. Een simpele fles in de zee. Waarschijnlijk afval van een asociaal figuur die niet de beleefdheid had om de fles in de prullenbak te gooien. Toch is het leuker om te bedenken dat 'ie net is aangespoeld en er een hartverwarmend briefje in verstopt ligt. Ik hield die gedachte graag vast en heb niet gekeken ;)

Kaart van Scheveningen en omgeving