Rendua

profiel Rendua

Naam

Lydia Rensen

Reviews

0

Foto's & tips

155

Blogs

0

Lid sinds

17 September 2008

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Nederland

Fav. stad

Rome

Over mij

Mijn roots liggen in de Molukken, en met name de Zuid Oost Molukken, op het eiland Warbal, een klein tropisch eilandje in de Kei archipel. Ikzelf ben in Nederland geboren en ben in 1988 samen met mijn man voor het eerst naar Kei geweest, waar mijn ouders geboren zijn, en waar we ook getrouwd zijn voor de kerk. Sinds mijn moeder in 1983 teruggegaan, gerepatrieerd, is kom ik er vaker. Inmiddels is mijn moeder in 2009 overleden, maar aangezien we daar al gestart zijn met het bouwen van ons eigen huis met het idee om er ook kamers te gaan verhuren en in de toerisme aan de gang te gaan, blijven we ons toch daar op focussen. Maar daarnaast blijven we nog zoveel mogelijk reizen maken naar andere mooie landen, ook in Nederland gaan we er regelmatig op uit. Ik stel al onze reizen zelf samen., tenzij het niet anders kan. Maar niks is onmogelijk voor mij. Wij houden ervan om het zelf in de hand te houden.

Mijn Motto

'Zoveel mogelijk genieten van al het moois wat de wereld ons te bieden heeft!'

Over mijn camera

Type

Pocket

Merk

Sony

Model

DSC-HX200V

Overige

Samsung S9 Plus

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (155)

'120150' door Rendua '120150' door Rendua

IndonesiëMolukken

IndonesiëMolukken

Luchtfoto Warbal Kei.

Rendua

Luchtfoto van Warbal, een unieke foto, niet door ons genomen, maar om een indruk te geven hoe het eiland ligt. Het eiland met de uitloper in zee waar huisje opstaan is Warbal. De omliggende eilanden behoren ook tot Warbal.

'177216' door Rendua '177216' door Rendua

IndonesiëMolukken

IndonesiëMolukken

Bounty eiland

Rendua

Een van de eilanden waar we altijd langs varen...genaamd Tarwa....voordat we aankomen op het eiland Warbal.

'381908' door Rendua '381908' door Rendua

FinlandLapland

FinlandLapland

Het Noorderlicht in..

Rendua

Het noorderlicht zagen we op onze laatste avond in Fins Lapland, in het plaatsje Akaslompolo! We liepen er letterlijk en figuurlijk tegenaan toen we de deur uitliepen van ons vakantieverblijf! Dit was een mooie afsluiting !!

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (5)

'488143' door Corriedewinter '488143' door Corriedewinter

CubaCentraal Cuba

CubaCentraal Cuba

Krabben en lavagrotte

Corriedewinter

Zo'n 40 km van Cienfuegos, ver van de bewoonde wereld, ligt Villa Gujajimico, een hotel dat bestaat uit losse huisjes. Het is een hele klim naar ons huisje dat tegen de rotsen geplakt is. We hebben een leuk terras en helemaal boven ligt een zwembad. 's Nachts ritselt het langs ons huisje van de krabben uit de mangroves beneden. Het is krabbentrek voor de zwart met rode krabben, de dieren klimmen overal op en in en zitten zelfs in huis. Prachtig om te zien, maar om nu middenin de nacht op een krab te gaan staan is niet zo geweldig. Naast het zwembad loopt een pad naar het water, het loopt door een bos, over scherpe kalksteen. Om op de plek te komen die je nu ziet, moet je door een grottencomplex. Er worden regelmatig Santeria ceremonies gehouden, er staan beeldjes en er ligt geld. De religie is een samensmelting van hoofdzakelijk Rooms-Katholicisme en de Yorùbáreligie, de traditionele verering van de Vodungoden door de Yorùbá. Na de tocht een duik in het zwembad: heerlijk!

'467783' door Janhermens '467783' door Janhermens

IndonesiëMolukken

IndonesiëMolukken

Boek: 'De pijn van ee

Janhermens

Dit prachtige boek uit 1981 beschrijft nauwkeurig de geschiedenis van de Molukse KNIL-soldaten tijdens de jaren 1945 tot 1951 toen ze gedwongen werden hun geboortegrond te verlaten en naar Nederland te vertrekken. Het boek is geschreven vanuit de Molukse visie op dit gebeuren. Persoonlijk vind ik dat dit boek verplichte literatuur zou moeten zijn in de lessen geschiedenis op de Nederlandse scholen.

'403925' door Moraimavdf '403925' door Moraimavdf

ItaliëLombardije en de meren

ItaliëLombardije en de meren

Er was een bankje

Moraimavdf

Tijdens onze wandeltocht in het dorp Varenna, hebben we een plek gevonden met een bankje, waarop wij gezeten hebben om van het Comomeer en het gebied te genieten. Rechts van deze bank genoten wij ook van het zicht op deze mooie straat.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier