Amman

Amman is de hoofdstad van Amman en werd gesticht in 1878. Hoewel het een vrij moderne stad is heeft Amman ook een aantal historische gebouwen. Zo vind je er een Romeins theater, de Tempel van Hercules, het paleis van de Omajjaden en een Romeins forum. Buiten de citadel vind je de Abdounbrug en de Hoesseinimoskee.

Informatie over Amman

Beste foto's & tips van Amman

'489720' door MiekeDeHaas '489720' door MiekeDeHaas

JordaniëAmman

JordaniëAmman

De stad Amman

MiekeDeHaas

De stad Amman aandoen voor een stedentrip ligt misschien niet meteen voor de hand. Toch kan ik dit iedereen aanraden. Binnen 5 uur ben je vanuit Amsterdam in de stad Amman. Het is een geweldige stad waarvan de helft van de Jordaanse bevolking woont. Van een kleine onbeduidende plaats groeide Amman in nog geen 50 jaar uit tot een hectische en multiculturele stad. Oost Amman of te wel downtown, was lange tijd synoniem voor low class, arm en volks. Maar deze tegenstelling is aardig aan het afbrokkelen. Helemaal terecht, want het oude gedeelte in Oost-Amman herbergen mooie oude wijken en veel bezienswaardigheden. De Soek is ook in deze oude wijk waar je veel ambacht ziet zoals naaiateliers. Ik vind dat je de stad onrecht aandoet door deze als een uitvalbasis te zien om Jordanië verder te verkennen. Dit stadsgezicht zie je vanaf de hoog gelegen Citadel die prachtig is om te bezoeken. Bezoek ook zeker de Tempel van Hercules die daar prachtig ligt, het Romeins theater en de Al-Husseini-moskee.

'463134' door JMoerkens '463134' door JMoerkens

JordaniëAmman

JordaniëAmman

Donkere lucht boven..

JMoerkens

Op mijn reis door Jordanië verbleef ik enkele dagen in Amman (de hoofdstad). Mijn hotel bevond zich in de wijk Sweifiah, een commerciële wijk van groot economisch belang voor de stad. Er bevinden zich enkele luxe shopping malls. Na daar wat uurtjes doorheen geslenterd te hebben liep ik terug naar het hotel. De minaretten waarvandaan elke dag luid gezang klonk (handige wekker), baadden in het late zonlicht waardoor ze opvallend afstaken tegen de dreigende lucht. Op wat contrast toevoegen na is de foto eigenlijk niet bewerkt, een merkwaardig gezicht!

'488334' door MiekeDeHaas '488334' door MiekeDeHaas

JordaniëAmman

JordaniëAmman

Een man uit Amman

MiekeDeHaas

Deze man stond voor zijn kleine winkel wat voor zich uit te staren. Zijn winkel bevond zich in de Soek. De Soek in Amman zijn zeker een bezienswaardigheid. Je moet wel een beetje zoeken naar de kleine gangetjes. Daar kom je leuke tafereeltjes tegen. (Ik plaats de foto en de kleur van het gezicht verandert helaas naar een grauwe kleur. Wie weet hoe dat dit kan?

Laat kaart zien