marlinnie: Reviews

Bezochte bestemmingen

Hier onder staan alle bestemmingen waar marlinnie foto's, tips en blogs over heeft geupload of is geweest. Alle bestemmingen met een   zijn nog niet door deze reporter gereviewed.

Geplaatste Reviews

9
Nilgiri\\\'s (India)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
marlinnie was hier in mei 2017

De Nilgiri Hills, een streek op de grens van Karnataka, Kerala en Tamil Nadu. Goed te bereiken met de auto vanuit Bangalore en Mysore, of met de trein uit de richting van Chennai, het laatste stuk kan je met de beroemde Blue Mountain Train afleggen, dit gaat niet snel maar de route door dit geweldige landschap is zo mooi dat de tijd vliegt. Er zijn meer dan genoeg hotels/pensions/B&B's te vinden voor elk budget. Ooty vormt het centrum van deze streek maar is helaas erg druk en vuil en past niet bij de idyllische omgeving. Dit is snel vergeten zodra je buiten Ooty komt en je over slingerende weggetjes langs theeplantages, watervallen en mooie uitzichtpunten rijdt. Er worden meerdere view points aangegeven, maar schroom niet om te stoppen (mits dit mogelijk is natuurlijk) als er een mooi uitzicht voorbijkomt, die plekjes zijn vaak mooier dan de commerciële view points. Je kan makkelijk een taxi huren voor een dag en de omgeving verkennen. Ook zijn er legio mogelijkheden voor wandelingen. Een heerlijke groene omgeving, waar je tot rust kan komen na een bezoek aan een drukke stad.

Schitterende natuur Weinig toeristen Genoeg keus qua hotels
In de dorpjes voelt het minder idyllisch
Review geplaatst op 28 november, 2017
9
Backwaters Van Kerala (India)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
marlinnie was hier in augustus 2017

Kerala, de provincie met de bijnaam ‘Venetië van het Oosten’, staat bekend om zijn backwaters, een netwerk van rivieren, kanalen en meren. De ultieme verkenning doe je met een houseboat, een authentieke omgebouwde rijstboot (Kettuvallam). Je kan ze huren in alle soorten en maten, een privéboot met 1 slaapkamer of een gedeelde boot met soms wel 7 slaapkamers, inclusief bemanning en in alle prijsklassen. Rond het Vembanadmeer worden veel dagtochten gedaan waardoor je soms in colonne achter elkaar aan vaart. Wij raden aan om in Alleppey een houseboat te huren voor 2 nachten, je hebt dan de tijd om de kanalen naar het zuiden te nemen. Het zuidelijke deel van de backwaters wordt veel minder door toeristen bezocht waardoor je een veel beter inkijkje krijgt in het echte leven van de mensen die hier wonen. Werken op de rijstvelden, met de boot naar de kerk, de was doen in de rivier. De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan, alsof we onzichtbaar zijn glijden we aan hen voorbij. Tot een paar kinderen ineens enthousiast beginnen te roepen en te zwaaien, zelfs al ben je de zoveelste toerist. De vergelijking met Venetië gaat niet helemaal op. Ja, het heeft kanalen, er is veel water en er varen bootjes, maar nee, er is geen historische architectuur en geen rijke eeuwenoude geschiedenis. Het is begrijpelijk dat een regio vergeleken wil worden met een mooie stad als Venetië, maar dat is helemaal niet nodig als ze vertrouwen op hun eigen authenticiteit, schoonheid en karakter.

Authentiek Vriendelijke bevolking Schitterende natuur Rustig Unieke slaapplaats
Sommige waterwegen zijn overvol
Review geplaatst op 29 augustus, 2017
8
Hyderabad, Charminar (India)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
marlinnie was hier in juli 2017

Veel mensen laten Hyderabad links liggen, het ligt in een uithoek van India en heeft weinig bekende bezienswaardigheden. Heeft een stad altijd bekende bezienswaardigheden nodig om aantrekkelijk te zijn? De Charminar, de Mecca Masjid en het Chowmahalla palace vormen het hart van de stad, elk van hen is absoluut de moeite van het bezichtigen waard en liggen op een steenworp afstand van elkaar. Tussen deze bouwwerken is een drukke handelswijk ontstaan. Straten vol met winkels, kraampjes en handkarren die uitpuilen met kleding, sieraden, parfum, en natuurlijk snacks. Hoe verder je de wijk in gaat, hoe smaller de straatjes worden en hoe rustiger het is. In de smalste steegjes vind je de kleinste ateliers die je ooit hebt gezien, soms niet meer dan een meter breed en een meter diep. Vingervlugge vrouwen die van de kleinste kraaltjes sieraden maken, geconcentreerde mannen die kleden aan het borduren zijn, mannen die met zuiver scheerwol matrassen aan het vullen en dichtnaaien zijn en zelfs een man die zilver platslaat om als decoratie voor allerlei zoetigheden te dienen. Je vindt het hier allemaal, het ene uitpuilende atelier nog kleiner en voller dan het andere. Je kan hier heerlijk rondstruinen en geniet van de ondernemersdrift van de Indiërs. In de wijk Charminar voel je je omringt met de Indiase cultuur, architectuur en handelsdrift, van de maker tot de drager en alles dat er tussen zit. De aantrekkingskracht van een stad zit in zijn bewoners.

Fotogeniek Afwisselend Bijzondere ateliers met vakmensen Kleine afstanden
Druk
Review geplaatst op 07 augustus, 2017
10
Molokaï (Verenigde Staten)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
marlinnie was hier in oktober 2016

Hawaï: een paradijselijke eilandengroep in de Stille oceaan. Alle eilanden zijn schitterend, want: vulkanisch, groen, weelderig en adembenemend. Voor de echte tropische ervaring is Molokaï een aanrader. Je kan er alleen met een klein vliegtuigje komen en dat maakt de reis ernaartoe al een hele belevenis. Je vliegt vanuit Honolulu over wolkenkrabbers en witte zandstranden met turquoise baaitjes naar het idyllische Molokaï. Hier kan je tegenover het piepkleine vliegveldje een auto huren om het eiland te verkennen. Er zijn weinig andere toeristen, geen hoogbouw of resorts en het straalt een echte authentieke sfeer uit. Langs de weg naar het meest oostelijke punt van het eiland heb je meerdere mogelijkheden om te stoppen voor een verfrissende duik of om te surfen, hoe verder je komt hoe smaller de weg. Slingerend door de jungle met om elke bocht weer het wow-effect. De weg eindigt bij een baai omgeven door hoge kliffen, landinwaarts zie je watervallen van de bergen naar beneden storten. Een heerlijke plek om in het zonnetje van de zee, het uitzicht en de rust te genieten. Wandelingen in dit gebied zijn alleen met een vergunning mogelijk aangezien het privébezit is. Het noordelijke schiereiland Kalaupapa is alleen via een wandeling (of met ezeltjes) met een gids te bezoeken en moet vooraf geboekt worden. Vanaf Kalaupapa heb je een geweldig zicht op de kliffen die dit deel van de rest van het eiland scheiden. Molokaï een unieke, buiten de gebaande paden, bestemming.

Schitterende natuur Authentieke bevolking Weinig toerisme Bijzondere vlucht ernaartoe
Weinig accomodaties
Review geplaatst op 04 augustus, 2017
9
Karnataka (India)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
marlinnie was hier in april 2017

De weinig bezochte deelstaat Karnataka heeft met de hoofdstad Bangalore geen beste reputatie. Het is dan ook niet nodig om hier langer dan een dag te verblijven. In elke stad zijn natuurlijk leuke plekjes te vinden, maar echte hoogtepunten heeft het niet. Daarvoor is het aan te raden op de trein te stappen naar het zuidwesten van deze deelstaat. Onderweg kan je genieten van het platteland en passeer je slaperige dorpjes, boeren die met hun ezeltjes het land bewerken en vrouwen die met koopwaar op het hoofd onderweg zijn naar de markt. Ben je het buitenleven zat dan is er in de trein ook genoeg te zien om de tijd door te komen. In Mysore staat het, op de Taj Mahal na, meest bezochte bouwwerk van India, The Maharaja's Palace. Een schitterend paleis, in alle opzichten. Het is groots in formaat en in geschiedenis en de details aan de binnenkant zijn fenomenaal. Mocht je van paleizen houden dan zit je in Mysore goed, de stad kreeg niet voor niks de naam: city of palaces. Een klein uur buiten de stad vind je de Keshava temple in Somnathapura, een echte aanrader. De Hoysala architectuur is perfect bewaard gebleven, in tegenstelling tot veel andere oude bouwwerken in India (helaas). Heb je behoefte aan natuur dan is een bezoek aan het Bandipur NP op de grens met de deelstaat Tamil Nadu een goede optie. Een prachtig park met o.a. olifanten, tijgers, luipaarden, gaur, herten en veel vogels. Er zijn een aantal sfeervolle accomodaties in de omgeving die safari ademen.

Afwisselend qua bezienswaardigheden Afwisselend qua drukte Interessante geschiedenis Goed bewaard gebleven architectuur
Enigszins in een uithoek
Review geplaatst op 27 juli, 2017