manongort

'431528' door manongort '431528' door manongort

OostenrijkWenen

OostenrijkWenen

Stephansdom

manongort

In het hart van de stad Wenen vind je de Stephansdom. Een gotische kathedraal die in z'n totaliteit prachtig is maar waarvan ik de gekleurde dakpannen in detail ook erg bijzonder vond.

'430765' door manongort '430765' door manongort

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Een hele klus

manongort

Zelfs voor de leeuwen in het Etosha park was het een enorme klus om hun vangst, ditmaal de giraffe, op te eten. De een na de ander keek toe, of beter gezegd keek af, hoe je dat 't beste kon doen.

'430652' door manongort '430652' door manongort

MacauMacau

MacauMacau

Vis ophangen

manongort

Deze visjes hingen aan hangertjes te drogen in een van de authentieke straatjes in Macau. Het is weer eens wat anders dan de was buiten hangen.

'430254' door manongort '430254' door manongort

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Keukenhof

manongort

Onlangs een bezoekje gebracht aan de Keukenhof in Lisse. Kon me niet meer herinneren wanneer ik daar voor 't laatst geweest was, zo lang geleden. Het thema dit jaar is Holland met verschillende ontwerpen uit ons mooie land. De tulp, die overigens in 1593 vanuit Turkije onze kant op kwam, speelt daarin de hoofdrol.

'429920' door manongort '429920' door manongort

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Toekijken

manongort

Het water had enorme aftrek bij de olifanten. Het leek de zebra's ook wel wat, maar die konden niets anders doen dan alleen maar toekijken totdat ook zij tot de drinkplaats werden toegelaten.

'429497' door manongort '429497' door manongort

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Marktpraatje

manongort

Pauze op de Klong Toey markt in Bangkok. De vrouw liet haar slippers staan, klom hogerop en ging op haar gemak bijpraten met de kraamhouder. De anderen werkten gestaag door.

'429374' door manongort '429374' door manongort

ItaliëTrentino

ItaliëTrentino

Klaar voor de winter

manongort

Na een lange wandeling in de bergen van Trentino aan de rand van een dorpje, zagen we deze man en vrouw. Al aardig op leeftijd maar dat weerhield hen niet om in een vrij rap tempo het gemaaide gras te verzamelen.

'429148' door manongort '429148' door manongort

NamibiëCentraal Namibie

NamibiëCentraal Namibie

Groen licht!?

manongort

Of we even wilden wachten tot hij groen licht had van z'n collega aan de andere kant van de wegversperring. Tuurlijk, geen enkel probleem, we hadden tenslotte vakantie. Na een kwartier kwam het verlossende woord uit de walkie talkie en konden we op weg. De mannen waren nog niet helemaal op elkaar afgestemd, halverwege kwamen we auto's tegen. Gelukkig was er ruimte genoeg om elkaar te kunnen ontwijken.

'428775' door manongort '428775' door manongort

NamibiëDamaraland

NamibiëDamaraland

Uitzicht Twyfelfontei

manongort

Dat niet alleen mensen genieten van het uitzicht op de rotsformaties in Twyfelfontein werd duidelijk toen deze twee vogels zich op de eerste rij nestelden.

'428532' door manongort '428532' door manongort

NamibiëCentraal Namibie

NamibiëCentraal Namibie

Chillen in Solitaire

manongort

In het plaatsje Solitaire even een stukje appeltaart gegeten bij de beroemde bakker. Leuk om er rond te lopen tussen de vele, nog mooi uitziende, autowrakken. De kinderen kijken al niet meer op van de toeristen, zij houden zich met andere dingen bezig.

'428240' door manongort '428240' door manongort

NederlandRotterdam

NederlandRotterdam

Architectuur (2)

manongort

Ooit was het voormalige kantoorgebouw van de Holland-Amerika Lijn - het huidige Hotel New York - het enige pronkstuk op de kop van de Wilhelminapier. Tegenwoordig wordt het omgeven door moderne hoogbouw, valt Hotel NY hierdoor juist nog meer op?

'428133' door manongort '428133' door manongort

NederlandRotterdam

NederlandRotterdam

Architectuur (1)

manongort

Het werk van vier verschillende architecten op een foto vastgelegd. Een mix van deze bijzondere bouwstijlen is te bewonderen op de Kop van Zuid in Rotterdam.

'427986' door manongort '427986' door manongort

NederlandRotterdam

NederlandRotterdam

Koninklijk praatje

manongort

Ik wilde wel eens proberen om Koning Willem-Alexander op de foto te krijgen en ging daarvoor een poging wagen bij de officiele opening van het Centraal Station in Rotterdam. Ben stiekem toch wel trots op het resultaat en ik bedacht me ineens dat deze foto best mee kan doen met het maandthema 'menselijke locals in gesprek'.

'427644' door manongort '427644' door manongort

SpanjeMadrid

SpanjeMadrid

Madrilenen in gesprek

manongort

Op 15 mei wordt in Madrid het San Isidro feest gevierd ter ere van de beschermheilige van deze opwindende stad. De Madrilenen hullen zich in traditionele kledij en verzamelen zich op pleinen om te zingen en te dansen. De Madrilenen op deze foto waren druk in gesprek en bezig met de finishing touch voordat ze zich in het feestgedruis gingen storten. De afbeeldingen aan weerszijden van de ingang van dit cafe/restaurant verwijzen naar het culturele feest en naar het symbool van de stad, 'El Oso y el Modrono' - een bronzen beeld van een beer die van een aardbeienboom eet.

'427544' door manongort '427544' door manongort

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Meeuwen in de zon

manongort

Met de kopjes in de wind en het geruis van de zee op de achtergrond stonden deze meeuwen te genieten van het voorjaarszonnetje langs de kust bij Wassenaar.

'427442' door manongort '427442' door manongort

NamibiëCentraal Namibie

NamibiëCentraal Namibie

Burenpraat

manongort

Onderweg van Windhoek richting het Waterberg Plateau gestopt bij de houtsnijders in Okahandja. Mooi om te zien hoe trots zij zijn op hun houtsnijwerken. Terwijl de mannen hun best deden om souvenirs te verkopen, voerden de vrouwen een gesprekje. Geen idee waar het over ging, maar ik kreeg de indruk dat hun kinderen het onderwerp waren.

'425986' door manongort '425986' door manongort

BelgiëBrussel

BelgiëBrussel

Grote markt

manongort

Aan de ene kant van de Grote Markt in Brussel verdween het magere december zonnetje achter de gebouwen. Met als resultaat dat de prachtige panden aan de overzijde nog net een straaltje konden meepikken.

'425883' door manongort '425883' door manongort

SpanjeAndalusie

SpanjeAndalusie

Aquaduct Nerja

manongort

Dit indrukwekkende aquaduct van vier verdiepingen hoog bevindt zich vlakbij het plaatsje Nerja in Spanje. Het is gebouwd in de 19e eeuw en wordt nu nog steeds gebruikt om het land van lokale boeren te bewateren.

'425151' door manongort '425151' door manongort

MaleisiëKuala Lumpur

MaleisiëKuala Lumpur

Independence Square

manongort

Vanaf het Independence Square in het historische hart van Kuala Lumpur zie je een diversiteit aan gebouwen. Op de voorgrond het koloniale Sultan Abdul Samad gebouw met de vierkante klokkentoren. Erachter de moderne kantoorgebouwen met in het midden de Kuala Lumpur Tower vanwaar je een fantastisch 360 gr uitzicht hebt over de stad.

'424925' door manongort '424925' door manongort

Zwitserland

Zwitserland

Puur

manongort

Bergen stralen zo'n enorme rust uit vind ik. Geweldig om er in de winter lange wandelingen te maken, door de boomgrens naar de sneeuw. Een zonnige dag maakt het helemaal compleet. (Davos, Zwitserland)

'424814' door manongort '424814' door manongort

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Luie leeuwen en...lee

manongort

Nadat een groep leeuwen en leeuwinnen van hun prooi hadden gegeten werd het tijd om even uit te rusten. We konden ze van een paar meter afstand bewonderen, deze had wel heel veel moeite om wakker te blijven.

'424190' door manongort '424190' door manongort

NamibiëCentraal Namibie

NamibiëCentraal Namibie

Top Dune 45

manongort

Op de RR site kunnen we regelmatig genieten van Dune 45 in z'n geheel. Dit keer een stukje ervan. Op deze foto zien jullie dat ik nog een paar meters verwijderd ben van de top. In het kader van 2 stappen vooruit, 1 achteruit was het een zanderige uitdaging die ik voor geen goud had willen missen.

'424073' door manongort '424073' door manongort

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Zoekplaatje

manongort

Vanaf dit standpunt lijken in eerste instantie alle gebouwen op elkaar in de oude Siciliaanse stad Modica. Maar als je goed kijkt zie je de domkerk San Giorgio met zijn trap van 250 treden als stralend middelpunt.

'423975' door manongort '423975' door manongort

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Muzikale warming up

manongort

Dat een intensieve warming up ook in de muzikale wereld wordt toegepast zagen wij in het Lumpini park in Bangkok. Deze groep muzikanten gaven zich volledig over aan de stretch-oefeningen voordat zij hun muziekinstrument gingen bespelen. Heb zelden zo'n leuke muziekles meegemaakt.