Macau image

Macau


Reisgids

Macau
Azië
Jamieverbraak

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ontdek

De oudste Europese kolonie van China, het stadseiland Macau aan de zuidkust van de Volksrepubliek, werd in 1557 door de Portugezen gesticht . Officieel behoren het schiereiland Macau en de eilanden Ilha de Taipa en Ilha de Coloane tot het 'land', maar veel mensen denken de laatste twee eilanden weg bij het horen van Macau. Het eiland is immens populair vanwege het gokken. Het is dan ook de enige plek van China waar de casino’s legaal zijn. Macau wordt vaak als dagtocht vanuit Hongkong bezocht, een reis van nog geen uur met de boot. In 1999 is Macau overgedragen aan China en niet langer zelfstandig.

Wat zegt de community

(1)
Bekijk reviews >

Van onze community

Na Tcha tempel en gevel São Paulo-kerk Macau
Na Tcha tempel en gevel São Paulo-kerk Macau
Macau
Jenny
Avond in Macau
Avond in Macau
Macau
RobHoekstra
Een stukje Portugal in China
Een stukje Portugal in China
Macau
Fransvdg

Praktisch

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

 • Munteenheid: Macao Pataca (MOP). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Macau – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Macau, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Macau gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type DStekker type G
 • Tijdsverschil: 7 uur later
  Het oppervlak van Macau is 1,5 x kleiner dan Vlieland.
  De gesproken taal/talen: Portugees, Chinees.
  Het oppervlak van Macau is 1,5 x kleiner dan Vlieland.
  De gesproken taal/talen: Portugees, Chinees.
  Het oppervlak van Macau is 1,5 x kleiner dan Vlieland.
  De gesproken taal/talen: Portugees, Chinees.