li-anne

'566986' door li-anne '566986' door li-anne

Iran

Iran

Dasht-e-Kalouts

li-anne

De zon gaat bijna helemaal onder in de woestijn in de buurt van Kerman (Shahdad), de Lut woestijn. In dit gedeelte, de Dasht-e-Kalouts zijn de rotsen zo door de wind ge-erodeerd dat het van een afstand net de skyline van een stad lijkt. Daarom heet dit stuk woestijn ook "de stad van Steen", de Dasht-e-Kalouts. Hier kan je uren wandelen zonder iemand tegen te komen.

'553713' door li-anne '553713' door li-anne

BoliviaCochabamba

BoliviaCochabamba

Vermoeid

li-anne

Net terug uit school, ging deze kleine jongen nog even rusten op een bankje. Met 1 oog houdt hij ons, "de buitenlanders" in de gaten. We zijn hier in een kindertehuis, van het ATIY project in Cochabamba.Hier krijgen kinderen uit een achterstandswijk dagelijks een verantwoorde maaltijd. Hun moeders helpen als tegengebaar, mee in het tehuis of in de moestuin. Een prachtige initiatief! We hebben hier met de kinderen gegeten en gekletst in ons beste spaans/ quechua. Telkens als ik deze foto terug zie denk ik terug aan deze geweldige dag vol prachtige indrukken, en heel veel lieve kindjes.

'438680' door li-anne '438680' door li-anne

BirmaMandalay

BirmaMandalay

Lazy afternoon

li-anne

Op de fiets door Mandaly. Het is snik en snikheet, we gaan een tempel binnen, weer veel gouden buddhabeelden, en ledlampjes die als een aura om de buddha's onvermoeibaar aan en uitknipperen. Iets verder achteraf ligt een man op een bankje. Hij is in diepe slaap, een flinke middagdut. Hij is helemaal van de wereld, Relaxed is dat, hij heeft niet eens in de gaten dat we fotograferen. Deze foto is mijn ultieme vakantiefoto, en geeft goed weer hoe relaxed de mensen in Birma in het leven staan.

'482065' door li-anne '482065' door li-anne

MaleisiëKuala Lumpur

MaleisiëKuala Lumpur

Inspirerend artikel i

li-anne

In de allerlaatste editie van KLM's Ifly magazine staat een heel inspirerend artikel over Kuala Lumpur met leuke tips en prachtig beeldmateriaal, "hidden treasures" De taxichauffeur Abdul die erin genoemd wordt, daar ben ik al eens mee op pad geweest. Hartstikke leuk daarom, dat hij nu met de journalist van KLM op pad is geweest om dit artikel mee tot stand te brengen. https://www.iflymagazine.com/#/35/hidden_treasures/

'407110' door li-anne '407110' door li-anne

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Cactusvrouwtje

li-anne

Kalaw, een bergdorp op 4 uur treinen vanaf het Inle meer. Op de markt zat ze cactusbladeren te verkopen. We communiceerden met handen en voeten. Met een stralende lach maakte ze me duidelijk dat fotograferen geen enkel probleem was. Met dit portret als resultaat......

'375407' door li-anne '375407' door li-anne

MarokkoMeknes

MarokkoMeknes

Begging............

li-anne

Midden in de drukte stond ie daar ineens. Stoicijns voor zich uitkijkend en met opgeheven hand! Hij zei verder niets, hij stond daar maar te staan midden in de drukke medina. Het gehaaste leven ging compleet langs hem heen. Zo nu en dan ontving hij een muntje van deze of gene.

'480529' door li-anne '480529' door li-anne

MaleisiëKuala Lumpur

MaleisiëKuala Lumpur

Betrouwbare en...geze

li-anne

Als je naar Kuala Lumpur gaat en je zoekt nog een betrouwbare taxi-chauffeur, dan kunnen wij je Abdul Galfar van harte aanbevelen. Bv voor een ritje van of naar het vliegveld, maar ook voor ritjes in de stad, of daar buiten. Abdul is een gezellige dertiger met gevoel voor humor, spreekt goed engels, houd zelf ook erg van reizen. Hij rijdt netjes en rustig, en zijn prijzen waren veel lager dan in ons hotel. Hij heeft een grote blauwe auto waar wij makkelijk met ons 5-en in pasten. (soort grote auto, tussen minibus en taix in) Ik kreeg van hem een visite kaartje mee, Zijn gegevens; Abdul Galfar, tel +6 016-381 7048, e-mail; galfar2002@hotmail.com Als je hem mailt krijg je beslist antwoord terug! En vergeet dan niet om hem onze hartelijke groeten over te brengen!

'373097' door li-anne '373097' door li-anne

MarokkoMeknes

MarokkoMeknes

Pomme granate

li-anne

Reizend door Marokko in oktober, dan kom je vanzelf de karretjes met granaat appels tegen. Bij deze kar werd mijn oog getrokken door de heerlijke verse felrode "granaatjes" in de appel. Smullen.....! In de medina van Meknes.

'373096' door li-anne '373096' door li-anne

MarokkoFez

MarokkoFez

Camel zonder filter

li-anne

Op de markt bij Place R'Cif kan je bij deze man een portie kamelenvlees kopen. Om te laten zien wat hij verkoopt hangen er aan beide zijden van zijn uitspanning afgehakte kamelenkoppen, met het bloed er nog aan. Duidelijk vers dus....! De man zelf hangt er maar een beetje verveeld bij. Wat zou de prijs nu zijn 65 dirham per kilo of voor de hele kop? Dat vraag ik me nog steeds af......

'480497' door li-anne '480497' door li-anne

MarokkoFez

MarokkoFez

Dar Mia Fes

li-anne

Wij zijn net terug van een week Fès. Wij sliepen die week in ons eigen privé paleisje midden in de medina. Het is een dar (dar =huis) en het heet Dar Mia. www.dar-mia.com Twee parijzenaars hebben dit huis in redelijk vervallen staat gekocht, en hebben het met veel geduld weer opgeknapt tot wat het nu is. Een prachtig huis! Er zijn maar 4 kamers en 2 gemeenschappelijke badkamers. Het huis wordt in zijn geheel of per etage verhuurd. Wij waren met 6 personen, er bleef 1 kamer leeg, we hadden het huis voor onszelf. Er is een kokkin, Amina, en op verzoek kan ze heerlijk voor je koken. Je bespreekt met haar wat je wil eten (alleen Marokkaanse gerechten) Amina gaat naar de markt, doet de boodschappen en je betaald de prijs van de boodschappen + 100 dirham (nog geen 10 euro) voor het klaarmaken. Voor <25 euro hadden wij steeds een fantastische maaltijd voor ons 6-en. Het huis is werkelijk prachtig, er is ook een dakterras waar je kan ontbijten. De huismeester Zakariyae wijst de we weg, geeft je tips voor uitstapjes en restaurants. Ik vind dit huis persoonlijk echt een topper. Voor een week betaalden we 600 euro (100 euro pp) en midden in de zomer is het nog goedkoper. Voor foto's van dit huis en een volledig review kan je op mijn eigen website kijken ([url="http://www.dar-mia.com" target="_blank"][url="http://www.boschvertrekt.weblog.nl" target="_blank"]www.boschvertrekt.weblog.nl[/url][/url])

'351865' door li-anne '351865' door li-anne

VietnamHo Chi Minh stad (Saigon)

VietnamHo Chi Minh stad (Saigon)

Broem broem!

li-anne

Ongelofelijk hoeveel brommertjes er rijden door Saigon! Als je wil proberen de straat over te steken door de niet aflatende stroom brommers doe dan het volgende; stap zelfbewust gewoon de straat op, en je zal zien dat de brommers wijken, ze gaan heel soepel langs je af je ongelopfelijk.............je komt heelhuids aan de overkant. Zeer aparte ervaring, dat wel!

'335866' door li-anne '335866' door li-anne

SenegalPetite Cote en Sine-Saloum

SenegalPetite Cote en Sine-Saloum

Tukkie doen

li-anne

Hij was helemaal van de wereld deze oude man, onder een gigantische baobab ergens in de brousse. Niet gestoord door ons, of door mijn camera. Heerlijk toch?

'335865' door li-anne '335865' door li-anne

SenegalPetite Cote en Sine-Saloum

SenegalPetite Cote en Sine-Saloum

Wave boarding...Seneg

li-anne

Als je geen geld hebt voor een dure surfboard dan wordt je creatief. In het dorp Niack Niackal iets onder Saly zagen we veel jongens gewoon op de golven boarden met een oud deurtje of houten plankje. Even veel plezier, en het kost niets.

'335136' door li-anne '335136' door li-anne

SenegalOost Senegal

SenegalOost Senegal

Hemelse blik...

li-anne

In de verzengende hitte beklommen we de heuvel in Oost Senegal, vlakbij Kedougou. Boven op deze heuvel wonen de Bedik, een stam oorspronkelijk uit Guinée Conakry. Veel vrouwen van deze stam hebben een soortement van stokjes door hun neus, wat er best apart uitziet. Ook lopen sommige oudere vrouwen rond met een ontbloot bovenlijf. Ik kwam toevallig bij 2 oudjes, en ze wilden best op de foto. Ik vind deze vrouw een soort van hemelse blik hebben, het lijkt wel of ze in een trance verkeerd. Nu hadden we naar het dorp een zak kola noten meegenomen als gift, of dat ze onder invloed van die noten is dat weet ik niet.

'335049' door li-anne '335049' door li-anne

SenegalCentraal Senegal

SenegalCentraal Senegal

Catch of the day

li-anne

Ongegeneerd stond hij in z'n neus te peuteren. Niet zomaar een momentje, maar hij hield gewoon niet meer op. Zelfs niet toen ik de camera tevoorschijn haalde en heel het dorp, hij incluis op de foto zette. Heerlijk toch, zonder schaamte gewoon lekker vissen!

'335048' door li-anne '335048' door li-anne

SenegalOost Senegal

SenegalOost Senegal

Snottebel....

li-anne

Daar stond hij dan ineens voor me. Met een hele dikke gebreide trui, ondanks de enorme hitte. Een grote snotbel droop uit zijn neusje. Maar oh.....wat een schattig klein jongetje. De ontmoeting vond plaats in het dorp Ibel, aan de voet van een heuvel in Oost Senegal, niet ver van de grens met Guinée Conakry.

'290868' door li-anne '290868' door li-anne

ChinaBeijing

ChinaBeijing

Lekkers op een stokje

li-anne

Op de Wanfujing street kan je allerlei lekkers kopen op een stokje. Pikant detail is dat de kleine schorpioentjes op deze foto nog leefden. Ze sloegen wanhopig hun pootjes op en neer, terwijl ze al gespiest waren. Ik heb ze niet durven proeven! Maar deze straat is echt een aanrader als je van vreemd eten en fotograferen houdt!

'290866' door li-anne '290866' door li-anne

MaleisiëSabah

MaleisiëSabah

Moslim meiden onderwe

li-anne

Onderweg in de viezige havenstad Sandakan kwamen we een aantal scholieren tegen in schooluniform. De jongens in overhemd met stropdas, de meiden met hoofddoek en lang gewaad.We spraken ze aan, of ze op de foto wilden. Ze wilden eigenlijk wel, maar vonden het ook heel spannend en een beetje gek. Ingetogen staan ze er op, en toen ik ze de foto liet zien op het schermpje waren ze best trots op het resultaat.

'280243' door li-anne '280243' door li-anne

MaleisiëKuala Lumpur

MaleisiëKuala Lumpur

Ontmoeting nabij Jala

li-anne

Ik zag 'm al in de verte aankomen. Wat een prachtige kop heeft die man. Zou ik het durven vragen of ik 'm mag fotograferen? Ik doe het gewoon, en hij stemt meteen in. Volgens mij is ie zelfs een beetje trots dat de buitenlander hem op de gevoelige plaat wil vastleggen. Een beetje verbaast eigenlijk. Daarna loopt hij snel verder.

'275769' door li-anne '275769' door li-anne

MaleisiëSepilok

MaleisiëSepilok

Groot insect duikt in

li-anne

Bij ons guesthouse in Sepilok stond een plant met grote paars/lila kelkbloemen. Grote zwarte insecten zoemden er in, en er uit. Ze waren echt megagroot, wel een centimeter of 5! Ikheb geprobeerd hier een close up van te maken net voordat het zwarte gevaarte de bloemkelk indook.

'262753' door li-anne '262753' door li-anne

ChinaBeijing

ChinaBeijing

Bordspel op de stoep

li-anne

Vlakbij de lamatempel. waren we op zoek naar een eetgelegenheid. Die hebben we uiteindelijk niet gevonden, maar wel een drinkstalletje. Op mijn gemak nipte ik aan een potje koele joghurt, en aan de overkant zag ik toen deze mannen helemaal opgaan in hun spel. Ik ben er bij gaan zitten op mijn knieen, en maakte deze foto. Ze speelden zo fanatiek, dat ze het waarschijnlijk niet eens gemerkt hebben.

'256832' door li-anne '256832' door li-anne

VietnamMekong Delta

VietnamMekong Delta

Mekong delta kids

li-anne

Grote broer en kleine zusjes. Het oudste jongetje draagt het kleinste meisje op zijn rug. Ze is nieuwsgierig en kijkt recht in de lens. Grote zus leunt tegen haar aan, mooie zo'n vertrouwde familieband. Ik maakte de foto op een piepklein eilandje waar wij overnachtten bij mensen thuis, in de buurt van Can Tho.

'251499' door li-anne '251499' door li-anne

VietnamHoi An

VietnamHoi An

Onderonsje met de...b

li-anne

Vlakbij de japanse brug in Hoi An zag ik deze twee vrouwtjes gezellig keuvelen. Gehurkt op de grond, en lekker babbelen over de ins en outs van Hoi An. Ik zou wel willen weten wat er te bespreken was.

'248338' door li-anne '248338' door li-anne

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Grijs Halong-bay

li-anne

Het lijkt wel haast een zwart-wit foto, maar dat is het toch niet. We stonden 's morgens op, en toen we aan dek stonden was het een beetje mistig/heiiig. De mist trok weg na een tijdje en we voeren verder door het prachtige Halong Ba. Onderweg zagen we veel vissersboten.