Laatste foto's & tips

'965366' door agrotewal '965366' door agrotewal

FrankrijkLanguedoc

FrankrijkLanguedoc

Lekker poedelen

agrotewal

In de Camargue leven veel flamingo's in het wild. Het is een feestje om een tijd te kijken wat ze zoal doen. Het was een dag heel warm en dat was voor de vogels alle reden om eens lekker koppie onder gaan en dan de veren weer gladstrijken. De vogel is het mooist als je de foto opent.

'965315' door Graaf '965315' door Graaf

Chinakham

Chinakham

Rand van Tibetaans...

Graaf

Rijdend van Chengdu naar het westen, nabij de grens met de TAR (Tibetaans Autonome Regio) kom je steeds hogere bergen tegen. De Himalaya en het Tibetaans Plateau lopen nog een stuk door in China.

'965314' door corriedewinter '965314' door corriedewinter

China

China

Langs de oevers in Yu

corriedewinter

Het kleine dorp Yun Shui Yao in de provincie Fujian is sinds 2006, toen het als filmset werd gekozen welvarender geworden. De film die daar werd opgenomen (dezelfde naam als het plaatsje) werd heel populair onder Chinezen, dus een excursie hoorde erbij. Het is nog steeds druk, maar dat is niet alleen vanwege de film. Het dorp, waar je nauwelijks westerse toeristen ziet, strekt zich uit langs de oevers van een riviertje waar bomen van meer dan 300 jaar oud groeien, buffels in het water liggen en je via stapstenen naar de overkant kunt. Hier lopen we tegen de avond (de dagjesmensen zijn dan weg) naar een van de tulous (aarden huizen) waar binnen de muren meerdere generaties wonen. Je komt langs groentetuinen met maïs, bonen en lotusvelden.

'965313' door jaapburgers '965313' door jaapburgers

NamibiëCentraal Namibie

NamibiëCentraal Namibie

Wij beschermen jullie

jaapburgers

Het is hartverwarmend om te zien, hoe de oudere olifanten beschermend om de jonkies heen staan. Deze foto is genomen vanaf het terras van Erindi Private Game Reserve, zo'n 200 km boven Windhoek. Een toplocatie. Als je een keer een safaritocht overslaat, komt het wild wel naar jou toe. Tikje decadent, dat wel.....

'965312' door SvanWaarde '965312' door SvanWaarde

GroenlandOostkust Groenland

GroenlandOostkust Groenland

Groenland...Hondeslee

SvanWaarde

15 augustus 2018 In april van 2019 ga ik een hondensledetocht maken op Oost Groenland. Super veel zin in, zeker omdat ik er al een paar jaar naar uit kijk. Momenteel ben ik mij aan het voorbereiden door bijvoorbeeld nu op zoek te gaan naar spullen die op dit moment erg in de aanbieding zijn. Zeker spullen als een -15 gr slaapzak en skikleding zijn nu gunstig geprijsd. Om mijzelf ook naast het Engels een beetje verstaanbaar te maken en ook de Groenlanders een beetje te kunnen begrijpen ben ik aan een onlinecursus Deens begonnen. Ik ben nog nooit in een land geweest waar men het niet kon waarderen dat een buitenlander probeerde hun taal te spreken. Of ze mij zullen verstaan is natuurlijk een tweede. Wordt vervolgd...

'965255' door Sophie Prins '965255' door Sophie Prins

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Soms hoef je maar iet

Sophie Prins

De Filipijnen zijn enorm met maar weinig toeristen. Fantastisch is het om het land te ontdekken en dagenlang geen andere toerist tegen te komen. Maar wanneer je dan tóch op een toeristische trekpleister terecht komt, kan het de moeite waard zijn om iets verder te lopen dan de gemiddelde toerist. Bij het strand Las Cabanas in El Nido (Palawan, Filipijnen) ligt het vol met toeristen. Maar loop het strand eens verder af richting het zuiden, totdat je de bocht om gaat. Geen toerist meer te bekennen en een waanzinnig uitzicht. En dat op maar 5 minuutjes lopen van de selfiemakende backpackhipster (die we stiekem allemaal een beetje zijn).

'965254' door wisseschout '965254' door wisseschout

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Orchideeën

wisseschout

Nu is Schotland niet alleen het land van woeste landschappen, schapen, whisky, vogels, zeehonden, dolfijnen, scone's, kastelen, meren, witte stranden, Schotse hooglanders, otters en dassen, vriendelijke en behulpzame inwoners, doedelzakspelers, fish en chips, en nog veel meer, maar ook heel veel bloemen w.o orchideeën

'965253' door hansdewildt '965253' door hansdewildt

CanadaVancouver

CanadaVancouver

Drukte !

hansdewildt

Wat een drukte in de haven van Vancouver. Pondjes, vrachtschepen, cruiseschepen en daarachter de zeilen van een schip ? Nee, niet van een schip maar van een prachtig wit gebouw, met als blikvanger 5 enorme zeilen van teflon. Het diende in 1986 als het Canada Paviljoen van de Expo. Deze foto is genomen vanaf Vancouver North dus het lijkt allemaal door elkaar te varen, maar in werkelijkheid zit er een enorm grote watervlakte tussen.

'965252' door Jeanne '965252' door Jeanne

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Triest aanblik

Jeanne

We weten allemaal dat in Zuid Afrika veel gezinnen leven onder erbarmelijke omstandigheden. Hier en daar worden de krotten vervangen door Mandelahuisjes maar dat is nog niet voor iedereen weggelegd. Deze foto is gemaakt onderweg van Plettenberg Bay naar Knysna (Tuinroute).

'965251' door jacomien '965251' door jacomien

Sri Lanka

Sri Lanka

Wind door de haren

jacomien

In onze zomer waait er een harde de wind vanaf de westkust van Sri Lanka. De golven zijn er hoog en in de zee kun je niet zwemmen omdat er een enorme trek in het water is. Aan de Oostkust is het dan beter: het water is rustig, er kan gesurft worden, en andere watersporten kunnen er beoefend worden. Deze man woont aan de westkust en verzamelt het afval op het strand. Daar wordt tegenwoordig veel aandacht aan besteed.

'965192' door hestermaasdam '965192' door hestermaasdam

MarokkoLegzira

MarokkoLegzira

Legzira

hestermaasdam

Een klein stukje ten noorden van Sidi Ifni ligt Legzira beach. Er zijn hier een paar restaurants maar vooral een prachtig strand met mooie rotsbogen, als je de andere kant op gaat heb je een mooie ruige kust. Van een andere RR er begrepen dat 1 van de rotsbogen ingestort is, deze foto is gemaakt in 2015.

'965126' door Ikke '965126' door Ikke

GeorgiëKutaisi

GeorgiëKutaisi

Ooit een prachtig spa

Ikke

In de plaats Tskaltoebo (zo'n 12km van Kutaisi), vind je een aantal grote spa hotels/resorts uit de Sovjet tijd. Ooit prachtige hotels, dat zie je aan de versieringen etc., maar al jaren in verval. Waarschijnlijk sinds dat het IJzeren gordijn gevallen is. Sommige complexen worden klandestien bewoond door vluchtelingen, maar een paar complexen zijn compleet verlaten. Je kunt er gewoon binnenlopen. Een vreemde omgeving waar je ziet dat er ooit veel rijkdom geweest moet zijn (maar waarbij je weet dat dit alleen voor de 'happy few' bereikbaar was).