Laatste foto's & tips

'845363' door MariekeH '845363' door MariekeH

IndonesiëBaliem

IndonesiëBaliem

Buiten de gebaande...

MariekeH

Buiten de gebaande paden, dát is het motto van Columbus. West-Papoea is wel degelijk buiten de gebaande paden en de Baliem Valley al helemaal. Meerdere keren heb ik de meerdaagse hike gepromoot en zelden post ik een portret, dier of object meerdere keren. Deze man hebben jullie echter al eerder gezien, vergezeld van twee kinderen. Hij vermaakt zich bij zijn honai hut in de vallei. Hoewel je op internet de kosten voor deze Baliem Valley trekking met gids kunt vinden en van de prijzen stijl achterover valt, kan ik je vertellen dat je de trekking helemaal zélf kunt doen met behulp van de applicatie Maps.Me. Is dat goed nieuws?! Lees je in, in bijvoorbeeld de Lonely Planet over dit gebied en over de bevolking en hun gewoonten. Vliegtickets naar Sorong en Wamena zijn goedkoop te vinden via de website van Airpaz. Verwonder je over dit afgelegen gebied en over het dagelijkse leven van de bevolking. Wat een rijkdom dat we in een honai hut mochten slapen en zelfs een nacht in een rieten huisje van de locals op een flinterdunne rieten mat. Onze pastasaus werd opgewarmd in de honai ´kookhut´ en we lieten de familie proeven. Ze vonden het heerlijk met die stukjes pasta er doorheen. In ruil daarvoor kregen wij zoete aardappel. Genieten, zulke momenten!

'845362' door JoshuaX '845362' door JoshuaX

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

Garden of Exile

JoshuaX

Vervreemding en desoriëntatie, dat is wat de Garden of Exile je wil laten voelen. Dit buitengedeelte van het Judisches Museum is een abstracte weergave van het gevoel dat de uit Duitsland verdreven Joden moeten hebben gehad toen ze huis en haard moesten achterlaten en de onzekerheid tegemoet gingen. De ondergrond van deze 'buitentuin' is met opzet scheef gelegd, de 49 hoge steles staan uit het lood. Het titaanzinken museumgebouw aan het eind loopt ook scheef omhoog, alsook de muur links. Alleen het grachtmuurtje loopt recht, wat de rest nog meer uit het lood lijkt te zetten. Niets klopt, niets is vertrouwd. Precies zoals de ontwerper Libeskind bedoeld heeft. Vanuit dit standpunt kon ik dit gevoel van desoriëntatie het beste in beeld brengen naar mijn idee. Overigens zijn 48 Steles gevuld met aarde uit Berlijn en de middelste Stele met aarde uit Jeruzalem. Libeskind won de ontwerpwedstrijd voor het Judisches Museum in 1989. Hij noemt het zelf 'between the lines'. Het museum heeft fysiek een zigzaglijn als vorm, een denkbeeldige lijn loopt daar dwars doorheen, en waar deze twee lijnen elkaar raken heeft hij een lege verticale ruimte ontworpen. Een bekende daarvan is de ruimte waar 10.000 stalen ronde gezichten op de grond liggen waar je overheen loopt, een angstaanjagend geluid voortbrengend.

'845361' door karinm '845361' door karinm

OmanSharqiya Sands

OmanSharqiya Sands

Oorverdovende stilte.

karinm

In de Sharqiya sands is het goed toeven. We blijven er een nachtje, de autorit naar het tentenkamp, 1000 nights camp, is best spectaculair maar goed te doen. We hebben onze eigen bedoeïnentent, er is een prima restaurant en een bar gebouwd in een oude boot. Als de zon achter de zandduinen verdwijnt, wordt het donker, heel donker. En stil, heel stil. We lopen naar het eind van het tentenkamp om zo weinig mogelijk lichtvervuiling te hebben. Dan ontvouwt zich een hemel met miljoenen sterren, waarin de melkweg zich aftekent. Wat is de wereld toch mooi.

'845359' door gekkofan '845359' door gekkofan

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Kustlijn nabij Velas

gekkofan

Het weinig bezochte São Jorge is het mooiste wandeleiland van de Trianghulo eilanden. Karakteristiek zijn de fajas, de kleine kustvlakten die door steile kliffen van elkaar gescheiden zijn. Hier een zicht op de kustlijn nabij de hoofdstad Velas. Grillig en vulkanisch. De zwarte lavakustrotsen contrasteren tegen de blauwe Atlantic.

'845358' door RobbertVanBussel '845358' door RobbertVanBussel

Japan

Japan

Snow Monkeys!

RobbertVanBussel

Apen spotten terwijl hun leefgebied bedekt ligt met een dik pak sneeuw. Het zorgt voor een zeer ongewoon schouwspel. Juist dat maakt de Japanse makaak zo wereldberoemd! De apensoort heeft zich wonderbaarlijk aangepast aan de strenge winters. Om te overleven baden de apen in natuurlijke hot springs.

'845357' door RobbertVanBussel '845357' door RobbertVanBussel

Ethiopië

Ethiopië

Apen spotten in...Wal

RobbertVanBussel

Dit is de Grivet (wordt ook wel de groene meerkat genoemd) is een aap die opvalt door zijn vacht met verschillende kleuren. Met name de lange witte haren op zijn wangen zijn kenmerkend.

'845356' door GoodFella '845356' door GoodFella

BoliviaSalar de Uyuni

BoliviaSalar de Uyuni

Salar de Uyuni

GoodFella

En dan nog maar een foto van de zonsopgang op Salar de Uyuni. Een perfecte paarse lucht die perfect reflecteert in het water. Om stil van te worden.

'845355' door GoodFella '845355' door GoodFella

BoliviaSalar de Uyuni

BoliviaSalar de Uyuni

De melkweg @ Salar de

GoodFella

Voor de wekker wakker. Als de wiedeweerga mijn kop onder de kraan gestopt. Kleren aan. Om zo snel mogelijk naar buiten te gaan en te genieten van een overweldigende sterrenhemel bij Salar de Uyuni. Muziekje opzetten en maximaal genieten.

'845354' door GoodFella '845354' door GoodFella

BoliviaPotosi Department

BoliviaPotosi Department

Laguna Colorado

GoodFella

De drie daagse tour over de Altiplano met als eindbestemming de Salar de Uyuni is magisch. Besneeuwde vulkaantoppen, woestijnen, geisers en natuurlijk het oogverblindend mooie Laguna Colorada.

'845353' door inge55 '845353' door inge55

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Beer 2

inge55

Op onze reis door Canada hebben we erg veel geluk gehad We hebben echt veel zwarte beren gezien Deze was vanaf een boot gezien toen we op walvisjacht waren

'845351' door RobbertVanBussel '845351' door RobbertVanBussel

Ethiopië

Ethiopië

Maak kennis met...Eth

RobbertVanBussel

Ethiopië staat bij de meeste reizigers niet bovenaan de bucketlist. Onterecht! Dit Afrikaanse land bied je namelijk een unieke reiservaring. Maak kennis met de lokale gebruiken en geniet van de diversiteit van dit geweldige land! Deze vrouwen kwam ik tegen onderweg tegen op een paar uur rijden van Addis Abeba. Ze voerden een traditionele dans op in kleurrijke klederdracht.

'845350' door Sandral '845350' door Sandral

IndiaUdaipur

IndiaUdaipur

Taj Lake Palace hotel

Sandral

Het Taj Lake Palace hotel staat midden in in het kunstmatige Picholameer en heeft een romantische, sprookjesachtige uitstraling. Het is een voormalig paleis in de stad Udaipur in Rajasthan. Voor mij een must en hoogtepunt tijdens onze reis en hebben er 2 nachten geslapen om er optimaal van te genieten. Na aankomst met het bootje wordt je verwelkomt met muziek, dans, vallende rozenblaadjes, een drankje en een rondleiding door de tuinen met fonteinen en zuilengalerijen.