Laatste foto's & tips

'1071382' door hestermaasdam '1071382' door hestermaasdam

SpanjeCastilla-La Mancha

SpanjeCastilla-La Mancha

Graanmolens

hestermaasdam

Campo de Criptana , een klein dorpje tegen de flank van een heuvel die vol graanmolens staat. De oudste molens zijn uit de 16de eeuw. De verhalen over Don Quichot, speelden zich af in deze omgeving.

'1071352' door hansdewildt '1071352' door hansdewildt

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Stenen !

hansdewildt

Sommige mensen vinden het een stapel stenen, maar dit is toch echt door de natuur gevormd. Joshua Tree N.P. ligt in het zuiden van de staat Californië. Het park is vernoemd naar de Joshua Tree, een grote plant, die behoort tot de familie van de Yucca's. Het westen van de VS heeft veel National parken . De vreemdsoortige planten en rotsformaties en het karakteristieke woestijnlandschap kenmerken het Joshua Tree N.P.. Een stukje natuur ( 100 bij 50 km groot) dat je zeker niet mag missen. Eigenlijk een bizar landschap waar een hoop stenen op elkaar gestapeld zijn, maar zeker de moeite waard !

'1071351' door Sierd '1071351' door Sierd

Groot-BrittanniëNorth Yorkshire

Groot-BrittanniëNorth Yorkshire

In Memoriam

Sierd

In Memoriam Maar dan net iets anders. Toen ik langs dit kerkhof liep herinnerde ik mij bij het zien van dit grafmonument dat er op Columbus een Reis Reporter is die iets met kerkhoven en grafmonumenten heeft. En deze is toch bijzonder fraai. Gelegen op het kerkhof van St Oswald's church in Lythe, aan de kust van Noord Yorkshire. Niet bijzonder oud, midden 19e eeuw, maar zeker wel met uitstraling. En een kiekje meer dan waard. Voor Sigrid Batenburg, Baatjes. PS. De kerk heeft een bijzonder indrukwekkende verzameling van Angel-Saksische grafstenen, daar was ik eigenlijk naar toe op weg.

'1071350' door SourOnTour '1071350' door SourOnTour

GriekenlandPilion

GriekenlandPilion

Verborgen baaitje

SourOnTour

Tijdens een dagtriptje door Pylion, halverwege en op het heetst op de dag, zijn we op zoek gegaan naar een baaitje buiten de gebaande paden. Pylion is een schiereiland aan de oostkant van het vaste land van Griekenland met een hoogste berg die dezelfde naam heeft. Een bergachtig schiereiland met slingerende weggetjes, slaperige dorpjes en verscholen baaitjes. Eigenlijk hadden we iets eerder op de dag het fijne baaitje moeten opzoeken, zodat de zon wat mooier zou schijnen op het water en de baai. Nu viel de zon al net een beetje achter de bergen weg, maar toch heeft het een mooie foto opgeleverd. Om er te komen moet je wel een flink klimmetje omlaag maken, maar dan heb je ook wel een privé baaitje.

'1071349' door karinm '1071349' door karinm

MarokkoSouss-Massa-Draâ

MarokkoSouss-Massa-Draâ

Rock the Kasbah

karinm

Alsof je in een sprookje uit 1001-nacht terecht komt, in deze middeleeuwse verstevigde stad Aït-Ben-Haddou, gelegen aan een rivier. De kasbah is opgetrokken uit leem en de hoektorens en smalle steegjes zijn kenmerkend voor de Zuid-Marokkaanse architectuur. De filmindustrie heeft ervoor gezorgd dat deze kasbah mooi gerestaureerd is en de kasbah is dan ook te zien in o.a. de film Gladiator. In het nieuw gebouwde gedeelte van de stad, aan de overkant van de rivier, zijn een aantal leuke overnachtingsmogelijkheden. Op de route naar de kasbah moet je eerst langs een aantal vriendelijke souvenirverkopers, maar eenmaal in de kasbah hadden we daar geen last meer van. Aït-Ben-Haddou werd vermoedelijk al gesticht in 750 en was ooit een bloeiende handelsstad. Nu zijn het vooral toeristen die nog enigszins leven brengen in de kasbah. Ik kon het niet laten om, lopend door de smalle steegjes, het liedje van The Clash te neurien, over een Arabische koning die rockmuziek verbiedt in zijn koninkrijk: The Shareef don't like it Rockin' the Casbah Rock the Casbah The Shareef don't like it...

'1071319' door baatjes '1071319' door baatjes

MadagaskarAnkarafantsika NP

MadagaskarAnkarafantsika NP

Madagaskardaggekko

baatjes

Op Madagaskar komen veel verschillende gekko’s voor. De Madagaskardaggekko, is zoals de naam al zegt, overdag actief. Dit in tegenstelling tot de meeste andere gekko’s die nachtdieren zijn. Oorspronkelijk komt de Madagaskardaggekko alleen op Madagaskar voor, maar inmiddels is hij ook uitgezet in delen van van de Verenigde Staten, zoals Florida en Hawaii. Dit exemplaar kwamen we tegen op Madagaskar, in het prachtige Ankarafantsika.

'1071289' door LRison '1071289' door LRison

ThailandAyutthaya

ThailandAyutthaya

Lantaarnpaal 176

LRison

In bijna alle steden en dorpen in Thailand heeft men schitterende lantaarnpalen, in de serie lantaarnpalen heb ik er nog een aantal ontdekt zoals deze die langs een toegangsweg naar het historisch park in Ayuthaya staan.

'1071283' door mo7ster '1071283' door mo7ster

IndonesiëSumatra

IndonesiëSumatra

Oh jee, ziek?

mo7ster

Op deze foto het zusje van het mannetje met z'n snottebel die ik paar weken geleden geplaatst heb. Hun ouders maken nog op de traditionele wijze Gula Djawa. Toen we haar zagen schrokken we! Heeft ze een ziekte? Waarom heeft ze van die rode ogen? Maar het bleek dat ze iets te overdadig met een lippenstift aan de gang was gegaan die ze van een andere toerist had gekregen.

'1071282' door wisseschout '1071282' door wisseschout

IJslandNoordland Oost

IJslandNoordland Oost

Onrustig IJsland

wisseschout

Land met de meeste vulkanen. De vulkanische activiteit uit zich o.a in Geothermische activiteit en geisers. Doordat op sommige plaatsen het magma vlak onder de aardoppervlakte ligt warmt het de aarde op tot het grondwater verdampt. De druk wordt dan zo groot dat het naar de oppervlakte wil en ontstaan er zwavelhoudende gassen, hete modderpoelen, heet waterbronnen en geisers. Dit gebeurd op heel veel plaatsen in IJsland.

'1071281' door vulture1960 '1071281' door vulture1960

EstlandLahemaa NP

EstlandLahemaa NP

Het einde van de...we

vulture1960

Heerlijk gefietst en gewandeld in Estland. We waren er in mei. Mazzel met het weer. Zoals je kunt zien. Je komt er in vedergeval bijna geen toeristen tegen! Het Noordelijkste puntje van Estand. (Purekkari neem). Fraai landschap veel bos en ook langs de kustlijn. Zelfs gemountainbiked door het bos. Een paar kleine pittoreske plaatsjes. Dit is op het noordelijkste puntje van Estland. De naam betekent Baailand) is het oudste en grootste nationale park in Estland en ligt aan de Finse Golf. Het werd in 1971 opgericht en was daarmee het eerste nationale park in de Sovjet-Unie, waartoe Estland destijds behoorde. Lahemaa omvat een gebied van 72.500 ha, waarvan 47.410 ha op het vasteland en 25.090 in zee. Lahemaa omvat een aantal schiereilanden met tussenliggende baaien, waaraan het gebied zijn naam te danken heeft: oorspronkelijk werd met de naam Lahemaa alleen dit kustgebied aangeduid. Ook omvat het delen van de kalksteenplateaus van Harju en Viru ten zuiden daarvan. Lahemaa is dicht bebost en omvat ook hoogveengebieden, brakke meren en alvars, niet-beboste terreinen met een kalksteenondergrond.

'1071280' door RobHoekstra '1071280' door RobHoekstra

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Isle of Skye...hoogte

RobHoekstra

Ik heb niet heel vaak eilanden bezocht die zoveel verschillende landschappen bieden als Isle of Skye in Schotland. Het is niet heel groot qua oppervlakte maar wat mij betreft wel qua natuurpracht. Hier kan je eindeloos wandelen. Vandaag maakten wij een wandeling over de Quairaing. Een deel van dit gebied zie je hier op de foto.

'1071279' door neretslok '1071279' door neretslok

NepalBhaktapur

NepalBhaktapur

Duo in Bhaktapur

neretslok

Dit duo in Bhaktapur had ook een plekje gevonden om even lekker te chillen. Nou ja, chillen... Ze kijken allebei niet zo heel vrolijk. Misschien is het dus gewoon vervelen.