Laatste foto's & tips

'1097182' door Menno Schaefer '1097182' door Menno Schaefer

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Gestreepte Bosui;

Menno Schaefer

Hoe groot is de kans dat je zomaar een gestreepte bosuil tegenkomt in de natuur??? Als je dat aan mij zou vragen voordat ik naar Canada was geweest had ik geantwoord dat het bijna onmogelijk zou zijn. Tijdens het verblijf op Vancouver Eiland in Victoria zijn we een stukje gaan rijden richting een soort van uitkijkpunt over een meer waar je kans had op Zeearenden. Het stomme was dat ik een verkeerde afslag nam en zo kwamen in een bos terecht. Dit pad was goed begaanbaar en we dachten dan ook dat we goed zaten Omdat het er erg mooi was kwa natuur had ik mijn raam open gedaan en hoorde plots iets wat op het geluid van een uil leek. En tot mijn stomme verbazing zag ik een uil in de boom zitten recht voor de auto. Heel rustig ben ik de auto uitgaan omdat de camera achterin lag. Maar de uil bleef gelukkig gewoon zitten. En vloog zelfs over mijn hoofd heen op een paar centimeter en ving een slang die hij had gezien. Echt ik geloofde mijn ogen niet. Kon helaas geen foto maken vanher moment met de slag die hij ook zo opgegeten had. maar van een beleving was dit en dat op de tweede dag van je vakantie.

'1097181' door lsteentjes '1097181' door lsteentjes

IndiaKarnataka

IndiaKarnataka

Who's calling?

lsteentjes

Deze man zat heel sereen in een van de tempels bij Hampi, maar werd gebeld en hij wilde toch wel weten wie dat was. Misschien 1 van de vele hindoegoden om te zeggen dat hij zijn voeten wel mag wassen?

'1097180' door Rhodaxx '1097180' door Rhodaxx

India

India

Slapen in de...Tharwo

Rhodaxx

Zo'n 40 km vanaf Jaisalmer liggen zandduinen die deel uitmaken van de Thar woestijn. Het is leuk om er een nacht te verblijven in een tentenkamp. De zonsondergang maakt de sfeer er sereen, her en der zie je nog een laatste kamelentocht. Daarna wordt het er heel erg donker en dan kan je er genieten van een schitterende sterrenhemel. De tentenkampen, van heel eenvoudig tot zeer luxe, liggen heel verspreid en rustig in het landschap.

'1097179' door baatjes '1097179' door baatjes

CanadaLake Louise

CanadaLake Louise

Aan de oevers van Lak

baatjes

Je zou het niet zeggen als je deze foto ziet maar bij Lake Louise is het druk (in het hoogseizoen). Achter de boom rechts lopen net wat mensen uit beeld en er komen ook alweer mensen aanlopen. Lake Louise is mooi. Alleen ga wel vroeg en dan bedoel ik ook echt vroeg. Wij waren er om 07:00 uur en eigenlijk was dat qua aantal mensen al te laat.

'1097178' door ingrover '1097178' door ingrover

FilipijnenVisayas

FilipijnenVisayas

Fraaie plaatjes...sch

ingrover

Nog een fraaie plaat van de zonsondergang op Pamilacan island. Ik kan er geen genoeg van krijgen

'1097177' door neretslok '1097177' door neretslok

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

Tengger

neretslok

Het Bromo-Tengger-Sumeru NP. Je moet er wat over hebben. Half drie 's nachts je bed uit, rit naar boven, uren in de nachtelijke kou wachten totdat de zon opkomt. En dan is er een magisch moment. Links de krater met de Bromo vulkaan, op de voorgrond de mount Batok en op de achtergrond (nauwelijks zichtbaar) de vulkaan Sumeru. Voorwereldlijk mooi!

'1097176' door CDahlkamp '1097176' door CDahlkamp

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Pink

CDahlkamp

Vandaag een heerlijke dag doorgebracht in de natuur in het gebied rondom Oudenbosch. Een natuurgebied genaamd Gastelse Laag. Hier door een rose waas van bloemen heen gefotografeerd en scherp gesteld op één bloemetje. Met deze foto als resultaat. Wat kan de natuur toch prachtig zijn.

'1097175' door Dalix '1097175' door Dalix

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Weg van het drukke...

Dalix

Slechts zo'n veertig kilometer van het prachtige Kathmandu ligt het schattige, authentieke dorpje Melamchi. Het leven hier speelt zich voornamelijk af op straat. Kinderen doen allerlei bordspelletjes met een eigengemaakt bord en eigengemaakte poppetjes, sjoelen met eigengemaakte sjoelschijven en slaan met een stok een band door de stoffige straatjes. Er wordt op straat vlees gebraden, van alles verkocht, vrouwen doen de was en een man zit een pijp te roken naast een enorme fles bier. En voor me zie ik drie vrouwen lopen. Eentje is bijna niet te zien vanwege de enorme bos takken die ze op haar rug sjouwt. Voor wie rust zoekt, niet ver van het drukke Kathmandu vandaan, is dit gemoedelijke plaatsje een echte aanrader. Je zal er geen toerist tegenkomen (althans, dat was in 2007 nog zo). Let wel, het is ongeveer een dag lopen van Kathmandu. Maar je kan natuurlijk ook een busje nemen.

'1097174' door LRison '1097174' door LRison

ThailandNoord Thailand

ThailandNoord Thailand

Prachtige vlinder.

LRison

In Thailand staan overal prachtige bloeiende bomen en struiken daar komen heel veel vlinders op af, er zijn honderden soorten van heel klein tot enorm groot dit is een redelijk groot exemplaar met schitterende kleuren.

'1097173' door hansdewildt '1097173' door hansdewildt

GriekenlandMykonos

GriekenlandMykonos

Witte kerk !

hansdewildt

In de haven van Mykonos stad vind je de beroemde witte kerk van Paraportiani. Een architectonisch hoogtepunt van het eiland en een van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden in Griekenland. De bouw van de kerk is al in de 16e eeuw gestart en eigenlijk zijn het vijf kerken bij elkaar verdeeld over twee verdiepingen, al zou je dat aan de buitenkant niet zeggen. Het ligt op de punt van de haven, niet ver van de beroemde molens van Mykonos !

'1097160' door silver '1097160' door silver

MaleisiëTaman Negara

MaleisiëTaman Negara

Canopy walk is...gesl

silver

Heerlijk je reis voorbereiden en al aan het genieten van tochten die je nog moet maken. Hoog op de lijst staat de canopy walk in Taman Negara. Uitzoeken hoe je er komt met of zonder gids enz. Nou je kan er makkelijk zonder gids komen, alleen de borden zijn verwarrend. Je komt er diverse tegen maar de lengte van de tocht veranderd tijdens het lopen het is hout en ijzer waar je het grootste deel over loopt zet zeker veel uit tijdens het opwarmen. Aan het begin stond 3,5 km een uur later waren het er nog 2,9 km en mijn teller gaf aan dat ik er 2,5 gelopen had. Maar ok ik wil deze canopy walk doen. Heb niet voor niets een permissie gekocht. Het pad is bijna overal net boven de grond mooi ijzeren frame met houten planken. Het is maar wat je zoekt. Na dik 2 uur kom ik bij het begin van de canopy walk en wat denk je. Gesloten, duizend bommen en granaten gr gr gr. laten ze je eerst zwoegen en zweten en niets zeggen en dan een papiertje met gesloten wegens achterstallig onderhoud. Nou en bedankt. Tuurlijk was het een mooie wandeling maar ik was er speciaal voor de canopy walk heen gegaan. Tijdens mijn speurtochten op het web ook niets van gelezen. Dit terwijl hij al een maand dicht was. Ook de hotelhouders zeggen niets en nergens hangt een briefje dat het dicht is. Kom je terug bij het ticketbureau en je zegt er iets van wordt er wat dom gelachen en de schouders opgehaald. Het was wel een mooie wandeling maar wel over een erg gebaand pad, zie foto.

'1097156' door corriedewinter '1097156' door corriedewinter

MadagaskarToliara

MadagaskarToliara

Lol met de Vezo...kin

corriedewinter

We hebben na een tochtje met de pirogue van een van de vissers van de Vezo stam weer aangelegd bij het dorp, eigenlijk een verzameling hutten op het strand. Naast het dorp ligt ons hotel boven op het duin. Ik blijf nog even en heb veel lol met de kinderen die op een boomstam laten zien hoe ze de golven trotseren. Waarschijnlijk worden ze later ook visser, veel ander werk is er niet te doen. De vissers nemen je graag mee voor een tochtje, extra inkomsten zijn zeer welkom. Maak een afspraak via een van de hotels in Mangily, bijvoorbeeld hotel Longa Vezo, of direct met de vissers. Ze spreken meestal geen Engels, wel Frans.