Laatste foto's & tips

'834196' door Graaf '834196' door Graaf

OezbekistanSamarqand

Majolica tegelwerk

Graaf

Samarqand is een voorbeeld van de indrukwekkende geschiedenis van de oude Zijderoute. Met de mooie sprookjesachtige steden zoals beschreven in de sprookjes van 1001 nacht. Samarqand spant de kroon, deze voormalige hoofdstad van het machtige Rijk van Amir Temur in de 14de en 15de eeuw, heeft een enorme pracht aan de mooiste met majolica betegelde bouwwerken. Hier een detail van een van de torens van Registan.

'834193' door wisseschout '834193' door wisseschout

CambodjaCentraal Cambodja

Zo kan het ook

wisseschout

Het vervoer van varkens is toch wel even een dingetje als je het voor het eerst ziet. Deze zijn dusdanig " ingepakt" dat ze echt geen kant opkunnen. Het derde varken ging er ook nog bovenop. Maar ja als ik in het algemeen naar het dieren vervoer keek moest ik wel vaker slikken

'834192' door Sandral '834192' door Sandral

IndiaDelhi

Jama Mashid

Sandral

Een mooie moskee in Oud Delhi, dus schoenen uit, en de vrouwen een overjurk aan. Er is een enorm binnenhof met een watertje, 4 hoektorens en toegankelijk via 3 ingangen. Heerlijk om rond te slenteren.

'834191' door ChristaThieme '834191' door ChristaThieme

NederlandNoord Holland

Op reis

ChristaThieme

Wat is er mooier dan je reis beginnen met een regenboog op de achtergrond? Vliegen naar het einde daarvan en op zoek naar die pot met goud. Niet letterlijk maar wel in de trant van onvergetelijke ontmoetingen, met lokale bewoners prachtig natuurschoon en wonderbaarlijke architectuur.

'834190' door andresenmarianne '834190' door andresenmarianne

NamibiëTwyfelfontein

Southem Maskenweaver

andresenmarianne

Maskenwiever Deze vogels zijn altijd heel druk aan het werk het is indrukwekkend de nestjes die ze kunnen maken maar als het vrouwtje het nestje niet mooi vind moet het mannetje een ander nestje maken.

'834189' door joycemul '834189' door joycemul

ItaliëTrentino-Zuid-Tirol

Winterwonderland

joycemul

Door de mist een beetje mysterieuze foto van de Italiaanse Dolomieten, met een doorkijkje naar winterwonderland.

'834188' door TicoTica '834188' door TicoTica

NamibiëKaokoland

Zonsondergang in Opuw

TicoTica

We sliepen op de campsite van het Opuwo country lodge hotel. De campsite lag net iets van het terrein van de lodges af. Na een uurtje lekker zwemmen ging de zon langzaam onder en moesten we terug naar de campsite, met dit uitzicht was dat zeker geen straf.

'834187' door Graaf '834187' door Graaf

IndiaTamil Nadu

Uien-verkoper

Graaf

Op een markt in Thanjavur, nabij het Paleis van de Maharadja, zat deze man bij zijn uien. Zijn enige verkoopwaar, een hele berg uien. Nu ging hij even mooi zitten voor de foto, op andere momenten is hij continu bezig de schilletjes eruit te schudden.

'834186' door TBakker '834186' door TBakker

CanadaRocky Mountains

Eva Lake - ultieme...

TBakker

Een hike van ongeveer 2 uur vanaf de parkeerplaats bovenop Mount Revelstoke National Park. In de buurt van de parking zijn vele kleine trials maar bijna niemand neemt de moeite verder te lopen. Mooie vergezichten, marmotten en vele vogels onderweg wat het een ook nog een enorme beleving maakt om ze allemaal te spotten. Wanneer je het meer eenmaal bereikt is het het absolute rust en maximaal genieten van de stilte.

'834185' door Leeu '834185' door Leeu

BirmaMandalay

Noodzakelijk vervoer!

Leeu

De nieuwe oude Koningsstad Inwa, vroeger Ava geheten. Het is gebouwd op een kunstmatig eiland en geheel door water omgeven. Dat is ook de betekenis van zijn naam; Mouth of the Lake, ingang tot het meer, het ligt op een uurtje rijden van Mandalay en je eindigt over een hobbelige weg bij een veerpont over een zijrivier van de Ayeyarwady rivier. Aan de andere kant van het water gaat de reis verder met een niet zo comfortabele paardenkar omdat de kloosters en andere bezienswaardigheden ver uit elkaar liggen. Inwa heeft in totaal 400 jaar als Koningsstad gediend, 4 x in de geschiedenis en in totaal 13 Koningen gehad. De 1e hoofdstad stamt uit 1364. Inwa werd als hoofdstad verlaten na de 2e Anglo-Birmaanse oorlog toen een aardbeving de stad in 1838 verwoestte, waardoor alleen ruïnes overbleven en de paleizen verlaten werden.

'834184' door LRison '834184' door LRison

ThailandBangkok

Detail van Wat Arun.

LRison

De bekendste Tempel van Bangkok is wel de langs de Chao Phraya rivier staande Wat Arun genaamd naar de Indiase God van de dageraad, in de de 19de eeuw liet Koning Mongkut de het Tempel bekleden met duizenden stukjes gebroken porselein.

'834182' door sidonius '834182' door sidonius

Nieuw-ZeelandNorthland, Bay of Islands

Dolfijnen in de Bay o

sidonius

Tijdens een boottocht in de Bay of Islands is de kans heel groot dat je dolfijnen ziet. Zwemmen met deze dieren kan ook, maar tijdens onze boottocht werd dat niet gedaan. We hadden wel het geluk dat er een paar dolfijnen bij de boot kwamen spelen. Ze zwommen onder de boot door en dartelden er omheen. Ik had het geluk aan de goede kant op het dek te staan, zodat ik de dieren goed kon spotten. Een genot om naar te kijken.