Laatste foto's & tips

'1012557' door photorenes '1012557' door photorenes

ItaliëRome

ItaliëRome

Heerlijk rustig aan..

photorenes

Ga eens een paar dagen naar Rome. En probeer dan niet "alles" te zien dat is onmogelijk. Naar zorg dat je van een gedeelte gewoon alles komt te weten. Dit keer verbleef ik in Prati. Dat is een noorden van het Vaticaan maar dat is wel op loop afstand. In Prati kun je heerlijk eten, en ik heb daar een foodtour bijgewoond dat was een erg lekkere belevenis.

'1012441' door hestermaasdam '1012441' door hestermaasdam

Tsjechië

Tsjechië

Ossuarium

hestermaasdam

Het Ossuarium van Sedlec is een kleine rooms-katholieke kapel onder de Allerheiligenkerk (Hřbitovní kostel Všech Svatých) op de begraafplaats in Sedlec, een buitenwijk van de Tsjechische stad Kutná Hora. Het ossuarium bevat de skeletten van 40.000 tot 70.000 personen die de ornamenten van de kapel vormen. ( bron wikipedia)

'1012384' door PleunGroeneveld '1012384' door PleunGroeneveld

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Bryce Canyon

PleunGroeneveld

Voor mij blijft Bryce Canyon een van de hoogtepunten in de rondreis die we gemaakt hebben door diverse staten. Je hebt hier prachtige vergezichten en je kunt er fantastische wandelingen maken.

'1012325' door ejbaaijens '1012325' door ejbaaijens

Marokko

Marokko

Samen genieten van he

ejbaaijens

We lopen van de snelstromende heldere rivier de berg op richting de Setti Fatma watervallen. Hier en daar klimmen we een ladder op. Na de watervallen lopen we door. Daar hebben we dit prachtige uitzicht. We genieten samen met deze man.

'1012324' door geervannesmeed '1012324' door geervannesmeed

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Variabel kristalkopje

geervannesmeed

Omdat er (zoals dit jaar helaas het geval is) niet zo veel paddenstoelen te vinden zijn, ben ik ook op de kleintjes aan het letten. Dus er wordt hout omgekeerd, onder schors gekeken en af en toe wat bladeren opzij geschoven. Er is dan meer te vinden dan je zou verwachten. En fascinerend is het hoor. Er is als het ware een nieuwe wereld voor me open gegaan. Deze bijzondere soort vond ik op een hondendrol!!!! Het is het Variabel kristalkopje; een slijmzwam of myxomyceet van slechts 2 mm…... .... Het zijn eigenlijk geen paddenstoelen. Slijmzwammen zijn namelijk eencellige organismen die leven van gisten, bacteriën en schimmels, dus niet van hout of levende planten zoals bij paddenstoelen het geval is. Om die te vinden gaan die organismen zich “bewegen”, zich uitbreiden. Dit wordt een plasmodium genoemd. Uit de sporen ontstaan microscopisch kleine organismen. Pas in de eindfase worden de bewegingsloze vruchtlichaampjes (de paddenstoeltjes) gevormd. De kleur van die vruchtlichamen is meestal anders dan die van het eerdere plasmodium en valt minder op. Des te leuker is het dan ook als je ze vindt en er een geslaagde foto van kunt maken.

'1012323' door ThijsVDenBurg '1012323' door ThijsVDenBurg

Laos

Laos

Grillige rotsformatie

ThijsVDenBurg

Op weg naar de Tham Kong Lor grot kom je langs en door twee natuurgebieden. Deze weg wordt vaak overgeslagen aangezien de drukkere toeristen routes niet langs deze wegen komen. Je hebt dan ook vaak het uitzicht voor je (groepje) alleen. Prachtige rotsformaties waar je ook door kunt wandelen. Een gids of local is dan wel aan te raden. Maar op hogere punten van het uitzicht genieten geeft ook erg veel voldoening.

'1012256' door hamminga '1012256' door hamminga

Verenigde Arabische EmiratenAbu Dhabi

Verenigde Arabische EmiratenAbu Dhabi

De Etihad Towers by..

hamminga

Tijdens ons verblijf in Abu Dhabi kijken we onze ogen uit: luxe, over the top, groot, groter, grootst, wolkenkrabbers, dure auto's, zwembaden, allemaal gigantisch om te zien. Als je in Abu Dhabi voor het 5-sterren hotel Emirates Palace staat en je draait je om, dan valt je oog direct op 5 hoge torens: de Etihad Towers. De laagste is 218 meter hoog en de hoogste toren is 305 meter hoog. Een aanrader is om het “Observation Deck at 300" op de 74e verdieping van toren 2 te bezoeken. Vanaf dit observatiedek heb je prachtig uitzicht over heel Abu Dhabi en je kunt er nog lunchen of wat drinken ook...Zeker 's avonds is het leuk om erlangs te lopen; de gebouwen en de omgeving zijn dan mooi verlicht.

'1012255' door antwan '1012255' door antwan

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Oak Creek Canyon,...s

antwan

Een mooi en nog relatief weinig bezochte plek in Amerika is de plaats Sedona. Sedona zelf staat bekend om zijn relaxte sfeer met vele galerieën, winkeltjes en restaurants. Maar nog veel mooier is de omgeving, ook wel Red Rock Country genoemd. Je vindt er prachtige rode rotsformaties met veelzeggende namen als Cathedral Rock en Devils Bridge. Ook de wandelaar kan zich hier met gemak een week vermaken. Wij hebben onder andere de wandeling gedaan naar de West Fork of the Oak Creek Canyon. Een wandeling van een uur of vijf waarbij je langs de Oak Creek loopt steeds dieper de Canyon in. Uiteindelijk kom je uit bij een prachtige, door het water rond geslepen, rots die veel lijkt op een tunnelbuis. Hier kun je alleen maar verder als je door het water gaat waden. Wij hebben 4 dagen gewandeld in dit gebied maar deze wandeling was voor ons echt de mooiste die we hebben gedaan. Dus zeker een aanrader voor degene die ooit Sedona bezoeken.

'1012254' door hansdewildt '1012254' door hansdewildt

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Wandelen !

hansdewildt

Gelegen in het oosten van de staat Utah vind je Arches National Park, vlakbij de plaats Moab. De naam van het park duidt op het grote aantal bogen (arches) dat zich hier bevindt, maar er zijn ook veel andere indrukwekkende formaties. Deze kom je tegen als je de Arches Scenic Drive volgt, maar het is ook zeker de moeite waard om een deel van dit NP te voet te verkennen. Neem voldoende water mee want je blijft daar wandelen.

'1012253' door LRison '1012253' door LRison

Thailand

Thailand

Boven de wolken op ee

LRison

Overnachten in een tentje op een bergtop en 's avonds de zonsondergang en 's morgens de zonsopgang zien met in de dalen onder je de wolken een schitterende ervaring.

'1012194' door whelder '1012194' door whelder

AustraliëSydney

AustraliëSydney

Verdwaalde monniken

whelder

Deze monniken in het Royal National Park ten 30 kilometer ten Zuiden van Sydney waren natuurlijk niet echt verdwaald. Maar zo leek het wel een beetje want je verwacht geen monniken van de Thaise variant van het Boeddhisme (Theravada) in een nationaal park in Austealië. Ze vormden wel een mooie aanvulling op het toch al schitterende kustlandschap va dit park. Je kunt het park met een grote omweg met de auto bereiken maar het is veel leuker iom naar de zuidelijke voorstad en badplaats Cronulla te gaan die per trein te bereiken is. Van daaruit kun je schitterende wandelingen maken naar het noorden en langs de baai. Voor dit park moet je oversteken met een bootje. Een leuke tocht.

'1012193' door stefanborkos '1012193' door stefanborkos

Nederland

Nederland

Dauw

stefanborkos

Hardenberg Het is vroeg, heel vroeg, De dag kan beginnen. Soms met een stille rode gloed, Soms met kolkende witte wolken. Deze dag met omhoog komend vocht, Deze dag het spel van kou en warmte in de stilte. Een ochtend aan onze Vecht, Een ochtend van betoverend vochtig wit. Een ochtend met langzame dauw.