karinm

profiel karinm

Homepage

Naam

Karin Mooren

Positie

12

Score

47436

Reviews

17

Foto's & tips

422

Blogs

3

Lid sinds

27 februari 2008

Favorieten

Fav. werelddeel

Afrika

Fav. land

Tibet

Fav. stad

Kaapstad, Sydney, Lhasa, NY

Over mij

Mijn grootste passie is reizen, vooral naar plekken met ruige, overweldigende natuur, weidse vergezichten of bergachtig gebied. Heerlijk om daar te fotograferen en thuis met die foto's nog na te genieten, zodat de reis nog iets langer duurt. Ook de kennismaking met andere culturen fascineert me.
Graag maak ik verre reizen, maar vaak kan een plek dichter bij huis ook prachtig zijn.
Mijn eerste echt verre reis (buiten Europa) ging naar Mali, ik was toen 19. Inmiddels heb ik al veel van de wereld kunnen zien, maar er blijft gelukkig nog heel wat te ontdekken over!

Ik ben vereerd als je mijn foto's wilt gebruiken, maar vraag vooraf wel even toestemming.

Mijn Motto

'Reizen: zo veel mogelijk mooie plekken ontdekken, mensen ontmoeten, mooie foto's maken en vooral: genieten!'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D7000

Overige

Nikon lens 18-70 1:3.5-4.5 Nikon lens 70-300 ED 1:4-5.6 Nikon lens 200-500 ED VR 5.6 En soms m'n iPhone SE

 

20 reactie(s) bij "karinm"

 • profile image comment

  Hoi Karin, nog bedankt voor je reactie op mijn foto van Mbour. Zolang je (bij voorkeur met een groep) toeristische plekken bezoekt, is er weinig aan de hand. Maar als je juist op eigen gelegenheid niet toeristische plekken bezoekt wordt je geconfronteerd met vaak onvriendelijke mensen, die absoluut niet op de foto willen of je moet met geld over de brug komen en daar heb ik (uitzonderingen daargelaten) geen zin in.

  Door RReintjes • geplaatst op 2018-12-10 08:00:36
 • profile image comment

  Ik lees dat je naar Noorwegen gaat! Fantastisch! Bedankt voor je reactie bij mijn foto van de lokale ambacht op Raja Ampat. Om te antwoorden op je vraag: het is hier geweldig! Morgen hopen we in Miami te arriveren!

  Door MariekeH • geplaatst op 2018-12-10 03:42:12
 • profile image comment

  Dankjewel, Karin! Leuk dat je de beschrijving tof vond. Groetjes, Marcel

  Door Dalix • geplaatst op 2018-12-09 20:09:34
 • profile image comment

  Hoi Karin, dank je wel voor je felicitaties er breken voor ons allemaal spannende tijden aan.. gr. anita

  Door agrotewal • geplaatst op 2018-12-09 19:32:40
 • profile image comment

  Dank je wel voor je felicitaties Karin!

  Door krijnvandergiessen • geplaatst op 2018-12-09 11:38:07
 • profile image comment

  Dank je wel voor de felicitatie!

  Door CBurgstad • geplaatst op 2018-12-08 20:16:36
 • profile image comment

  Bedankt voor al je complimenten! Dit waardeer ik zeer

  Door jeroenkleiberg • geplaatst op 2018-12-08 16:08:07
 • profile image comment

  Hoi Karin, Dankjewel! Groetjes, Marcel

  Door Dalix • geplaatst op 2018-12-08 09:46:59
 • profile image comment

  Hoi Karin, bedankt voor je felicitatie ;) Ben er erg blij mee! Jij ook gefeliciteerd met 2 rode sterren! Fijn weekend, groetjes van Anne

  Door AnneKetelaars • geplaatst op 2018-12-07 23:00:45
 • profile image comment

  Hoi Karin, gaaf zeg dat je ook naar Noorwegen gaat begin 2019! Wij gaan naar Tromso een paar nachten en paar nachten Senja. Ben al aan het duimen voor het noorderlicht! Hebben het nog niet eerder gezien. Nu even puzzelen of in de goede lens heb...of dat ik nog een lens moet bij huren/lenen. Las dat je het noorderlicht het beste met een diagfragma f2.8 kan schieten. Mijn lensen hebben als grootste diagafragma f3.5 zie ik.... Het is wat!

  Door kburgers1 • geplaatst op 2018-12-07 17:00:43
 • profile image comment

  Hoi Karin en weer twee sterren erbij, super. Van harte gefeliciteerd en een heel fijn weekend. Gr. anita

  Door agrotewal • geplaatst op 2018-12-07 16:52:44
 • profile image comment

  Hoi Karin, dank voor je reactie. Ja, ongelooflijk zoveel vogels bijenkaar. Echt een enorme beleving om die daar te zien en te fotograferen. Als het een beetje meezit ga ik er in februari weer naar toe voor de winterplaatjes

  Door hillebrand • geplaatst op 2018-12-07 08:38:11
 • profile image comment

  Ja, Antarctica is zeer fotogeniek. Toch moet je daar ook de tijd nemen om te genieten van wat je allemaal ziet. Vaak grijp je dan toch weer naar de camera.

  Door Dalix • geplaatst op 2018-12-07 07:29:01
 • profile image comment

  Hoi Karin, Dankjewel voor het compliment. Groetjes, Marcel

  Door Dalix • geplaatst op 2018-12-07 07:26:27
 • profile image comment

  Hoi Karin! Wat een heerlijk vooruitzicht dat jullie naar de Lofoten gaan in Januari. Prachtig in de zomer, wil er ook graag een keer in de winter heen. Wij hebben gekozen voor Skjervoy omdat we nou eenmaal daar in de buurt zaten (nouja, 3 uur rijden ;)). Maar vanaf Andenes is het vast ook prachtig! Qua zeeziekte hangt het natuurlijk af van de boot waar je op zit en de omstandigheden. Wij zaten op een kleie rib-boot en hadden prachtig en rustig weer (en een vlakke zee). Bij Andenes heb je waarschijnlijk meer kans op een ruigere zee omdat je daar sneller op open zee bent, en bij Skjervoy zit je toch redelijk beschut in een fjord. Voor de zekerheid maar zeeziektepillen mee denk ik ;). Alvast veel plezier!

  Door ManonVanGoethem • geplaatst op 2018-12-06 16:32:11
 • profile image comment

  Fietsen over de Pamir Highway is een van de tofste dingen die ik ooit heb gedaan. De Karakorum highway staat nu in mijn top3 voor volgende reizen. Maar eerst ga ik in januari een maand fietsen op Cuba

  Door jeroenkleiberg • geplaatst op 2018-12-05 15:22:31
 • profile image comment

  Dank je wel Karin. Altijd leuk als iemand je foto extra waardeert. Groetjes Ina

  Door wisseschout • geplaatst op 2018-12-04 17:37:05
 • profile image comment

  Ok, dan ga ik eens googlen op de Nikon Coolpix, wat ik daarmee kan. :) Ik heb natuurlijk ook altijd nog de Gopro die we onder water kunnen gebruiken maar daar kan ik niet mee zoomen en het is altijd een groothoeklens met de bijbehorende vervorming. Met de Gopro dien je echt heel dicht bij je onderwerp te komen wil je deze een beetje fatsoenlijk in beeld hebben

  Door ChristaThieme • geplaatst op 2018-12-04 08:19:56
 • profile image comment

  Dan had er al iemand een reactie geplaatst en was je net te laat. Het is vanavond ook redelijk druk op de site. Waar huur je zo'n onderwater camera?

  Door ChristaThieme • geplaatst op 2018-12-03 22:11:11
 • profile image comment

  De Lofoten in de winter dat is vast geweldig... Ik moet nog een half jaartje wachten, wij gaan naar de Noordkaap en dan via Lapland, Finland naar Rusland. Heerlijk om al dingen uit te zoeken, wordt inderdaad een lange reis met de camper. Tips zijn van harte welkom.

  Door agrotewal • geplaatst op 2018-12-02 17:59:55

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (422)

'552913' door karinm '552913' door karinm

TibetLhasa

TibetLhasa

Uitzicht over Ganden.

karinm

Pas plaatste ik een foto van het Gandan klooster in Mongolië, deze foto is van het Ganden klooster in Tibet. Het klooster ligt ten oosten van de hoofdstad Lhasa, op een berg op 4300m hoogte. Het is één van de 3 grote kloosters van de gelugpa-orde. De reis ernaar toe is al een belevenis; in de pelgrimsbus zitten vooral boeddhisten die naar het klooster gaan om daar te mediteren en de kora te lopen, een type meditatie waarbij rond een klooster of stupa wordt gelopen. Het is goed mogelijk dat je de enige toerist bent, en op zichzelf een bezienswaardigheid! Na vele haarspeldbochten kom je aan bij het Ganden klooster, er zijn 2 kora's, een lage en een hoge. De lage kora loopt min of meer om het klooster, de hoge kora gaat nog hoger de berg op. Het is verstandig om te zorgen dat je voldoende geacclimatiseerd bent, anders is met name de hoge kora erg heftig! Bij de hoge kora klim je nog een paar honderd meter omhoog, en loop je een ronde met een prachtig uitzicht over de vallei, samen met pelgrims en monniken. Je komt ook langs een sky-burial site, waar de lichamen van overledenen worden achtergelaten om opgegeten te worden door dieren, vooral gieren. Voor ons best een luguber idee, voor de boeddhisten is de ziel dan al uit het lichaam en blijft slechts een omhulsel over. Meestal worden buitenstaanders niet toegestaan bij dit soort luchtbegrafenissen, wij hebben het ook niet gezien. Natuurlijk zie je tijdens het lopen van de kora veel gebedsvlaggen, dat maakt het heel kleurrijk!

'553877' door karinm '553877' door karinm

MaliDogonland

MaliDogonland

Dogon dorpje

karinm

(Even foto openen) Als je in Mali bent moet je zeker de Dogon bezoeken. Het is een gebied ten noord-oosten van Bamako en ook de naam van de bevolkingsgroep die er woont. Met een local heb ik hier meerdere malen een wandeltocht gemaakt van een aantal dagen. Onontbeerlijk om een lokale gids mee te hebben, hij weet veel van de Dogon-cultuur en spreekt natuurlijk de taal. Meestal komt hij ook uit een van de dorpen die je bezoekt, en maak je kennis met z'n familie. De Dogon staan bekend om hun kleurrijke maskers, ceremonies en ze hebben een eeuwenoude cultuur. Op de foto zie je een stukje van een klif-dorp, deze dorpen worden volgens een specifieke structuur gebouwd. De Dogon kennen een complexe religie met vele rituelen. Heel bijzonder zijn de rituelen rondom het overlijden, ik kan me de nachtelijke lange gezangen in de verte, begeleid door trommelmuziek, nog herinneren. Voordat de Dogon het gebied bevolkten, woonden de Tellem er, hun vervallen huisjes liggen hoger tegen de klifwand aan. Tijdens je wandeltochten zul je ook kennismaken met het uitgebreide begroetingsritueel van de Dogon; nog ver nadat mensen elkaar gepasseerd zijn klinken over en weer de begroetingen.

'554087' door karinm '554087' door karinm

AustraliëFraser Island

AustraliëFraser Island

Paradijsje op een...e

karinm

Lake McKenzie, verborgen in de natuur op Fraser Island, doet bijna pijn aan je ogen. Het zand om het meer heen is van puur, wit silica dat knerpt onder je voeten en het water is zo ongelofelijk helder dat de blauwe kleur niet echt lijkt te zijn. Het meer bevat alleen regenwater en is zo puur dat er maar weinig leven is in het meer. Fraser Island bezoeken doe je het best met een 4x4. Het strand is nog redelijk hard en goed te berijden (pas wel op voor de vliegtuigjes die hier soms landen!), het binnenland is één grote zandbak. Je kunt er mooie wandelingen maken, of ga op een duin zitten met een verrekijker om walvissen te spotten. Ook komen er op het eiland dingo's voor, berg tijdens het kamperen je etenswaren dan ook goed op zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Laatste blogs (3)

Tijdens mijn wereldreis, alweer lang geleden, was er ook het idee om naar Tibet te gaan vanuit China. We probeerden uit te zoeken of het kon, maar stuitten steeds weer op een aantal regels: je moet ge... Lees meer

Noorwegen, het land van fjorden, ruige nationaal parken, gletsjers, dat wordt onze bestemming deze zomer! Omdat we niet al te veel tijd hebben, besluiten we om alleen Zuid-Noorwegen te verkennen. We k... Lees meer

Mijn fans (10)

Ik ben fan van (10)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (34)

'1064416' door wisseschout '1064416' door wisseschout

Turkije

Turkije

Ontdek het Beysehir..

wisseschout

s.v.p openen. Het Beysehir meer is nog redelijk onontdekt. Donkere wolken aan de overkant. We hebben geluk. Ze blijven daar hangen. We staan hier 3 nachten en zien geen enkele toerist. De mensen zijn super vriendelijk en voor we het weten zitten we mee te picknicken en zelfs als we thee bestellen mogen we het niet betalen. We voelen ons volkomen veilig die 3 nachten in onze camper aan het meer.

'1063708' door wisseschout '1063708' door wisseschout

NoorwegenGeirangerfjord

NoorwegenGeirangerfjord

Bezoek de tegenhanger

wisseschout

De tegenhanger van de Noordkaap is de Westkaap. Van de Noren hoorden we dat het uitzonderlijk goed weer was deze avond. Er werden dan ook tentjes aangesleept om hier te kamperen. Normaal schijnt het hier erg hard te waaien en omdat ook de scheepvaart die om de punt heen moet er veel last van heeft [ moeten soms dagen wachten ] is er een heuse zeetunnel gepland die zelfs de grootste schepen door moet kunnen laten. De kosten zijn extreem hoog. Het was een prachtige nacht hier met de zon die maar heel even onder ging.

'1063332' door deerik '1063332' door deerik

PolenWarschau omgeving

PolenWarschau omgeving

Kung fu fighting

deerik

Ben de vorige week een aantal dagen naar Polen geweest voor de Zeearenden. Niet aan zee, maar in het binnenland, waar ze in de winter veelal te vinden zijn. Het was een ware belevenis om deze giganten, met een spanwijdte van 2,5 meter in actie te mogen zien. Hier deden ze zich te goed aan een overleden reebokje. Erg relaxed ging het er niet aan toe, veel raven op de loer en veel onderlinge strijd tussen de arenden. Ik schat dat er deze dag zo'n 30 à 35 in actie waren. Op deze foto een van de vele gevechten deze dag. Canon EOS 1D-X mkII Canon 500mm 4.0L F/4 ISO 400 1/1250 2/3 onderbelicht

Je hebt nog geen favoriete blogs