karinm

profiel karinm

Homepage

Naam

Karin Mooren

Positie

21

Score

25917

Reviews

14

Foto's & tips

337

Blogs

2

Lid sinds

27 februari 2008

Favorieten

Fav. werelddeel

Afrika

Fav. land

Tibet

Fav. stad

Kaapstad, Sydney, Lhasa, NY

Over mij

Mijn grootste passie is reizen, vooral naar plekken met ruige, overweldigende natuur, weidse vergezichten of bergachtig gebied. Heerlijk om daar te fotograferen en thuis met die foto's nog na te genieten, zodat de reis nog iets langer duurt. Ook de kennismaking met andere culturen fascineert me.
Graag maak ik verre reizen, maar vaak kan een plek dichter bij huis ook prachtig zijn.
Mijn eerste echt verre reis (buiten Europa) ging naar Mali, ik was toen 19. Inmiddels heb ik al veel van de wereld kunnen zien, maar er blijft gelukkig nog heel wat te ontdekken over!

Ik ben vereerd als je mijn foto's wilt gebruiken, maar vraag vooraf wel even toestemming.

Mijn Motto

'Reizen: zo veel mogelijk mooie plekken ontdekken, mensen ontmoeten, mooie foto's maken en vooral: genieten!'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D7000

Overige

Nikon lens 18-70 1:3.5-4.5 Nikon lens 70-300 ED 1:4-5.6 Nikon lens 200-500 ED VR 5.6 En soms m'n iPhone SE

 

20 reactie(s) bij "karinm"

 • profile image comment

  Voorpret is het halve werk! Leuk hoor. Succes met je werk!

  Door MariekeH • geplaatst op 2018-06-20 21:16:24
 • profile image comment

  Ja leuk he, lekker stoeien met Snapseed, graag gedaan.

  Door Rhodaxx • geplaatst op 2018-06-19 18:21:29
 • profile image comment

  Karin, bedankt voor jouw reactie op mijn zw/w foto van Petra. Midden op de dag met de felle zon is het lastig om een mooie foto te maken in de kloof. Het zwart/wit doet meer recht aan de foto. Althans dat is mijn mening. Misschien plaats ik nog wel eens een keer de gekleurde foto.

  Door JBussers • geplaatst op 2018-06-19 16:40:29
 • profile image comment

  Hoi Karin, dank voor je reactie op mijn foto. De foto is inderdaad HDR. Groet, Norma

  Door Dragonfly • geplaatst op 2018-06-18 17:59:24
 • profile image comment

  Hoi Karin, Nee het is gewoon een bewerking met Snapseed, dank je wel voor je opmerking. Hartelijke groet, Rhoda

  Door Rhodaxx • geplaatst op 2018-06-18 16:50:29
 • profile image comment

  Hartelijk bedankt voor je felicitatie, Karin. Ben jij je aan´t voorbereiden op jullie zomeravontuur? Fijn weekend

  Door MariekeH • geplaatst op 2018-06-17 01:01:41
 • profile image comment

  Ik ben ook niet kapot van de gele strepen op de muren van Carcassonne. En aan de reacties te zien wordt deze mening gedeeld door vrijwel iedereen op de site. Persoonlijk had ik het exorbitante hoge bedrag liever uitgegeven aan onderzoek of renovatie. De citadel is tenslotte bijna een kumstwerk op zich. Maar de organisatoren hebben hun doel wel bereikt. Er wordt deze zomer heel veel over Carcassonne gepraat! En ik heb gemerkt dat je uiteindelijk toch het spel mee gaat spelen en op zoek gaat naar de plek waar alles samenkomt en de gele strepen de cirkels vormen.

  Door ChristaThieme • geplaatst op 2018-06-16 22:30:48
 • profile image comment

  Dank voor je felicitatie Karin. Fijn dat je mijn foto zo waardeert. Hartelijke groet!

  Door corriedewinter • geplaatst op 2018-06-16 21:09:47
 • profile image comment

  Dank je wel

  Door MarcelBettonville • geplaatst op 2018-06-16 09:35:37
 • profile image comment

  Dag karin, super bednkat voor je mooie woorden over mn foto. Ik ben er erg blij mee

  Door ThijsVanDenBurg • geplaatst op 2018-06-14 21:58:00
 • profile image comment

  Hi Karin, bedankt voor je leuke reactie bij m'n blog. Ik heb maar 2/3 van de tekst kunnen plaatsen, hopelijk kan ik het resterende deel van dag 3 (de avond) nog een keer toevoegen. Groet, Sander

  Door sgtravel • geplaatst op 2018-06-13 18:42:14
 • profile image comment

  Uiteraard help ik je graag, niet te lang mee wachten hoor,

  Door MarcelBettonville • geplaatst op 2018-06-13 16:10:59
 • profile image comment

  Hi Karin, dank voor het lezen van mijn blog. Het verhaal heeft ons echt geraakt. Wij hopen ook dat er snel weer toeristen naar het eiland gaan. Aan mij zal het niet liggen, ik ga in de komende weken wat leuke plaatjes van het eiland plaatsen :-). En ik hoop ook dat er een oplossing komt voor de vluchtelingen die er nu zitten en niet weg kunnen. Groet, Sigrid

  Door baatjes • geplaatst op 2018-06-13 10:25:46
 • profile image comment

  Je hebt helemaal gelijk. De foto is niet helemaal scherp. Lichtomstandigheden waren niet zo goed en destijds mijn kunde ook niet.

  Door ThijsVanDenBurg • geplaatst op 2018-06-11 23:00:23
 • profile image comment

  Nee niet echt, de Masaï voerden echt een showtje op. Ik had net daarvoor een soort meningsverschil gehad met mijn gids, ik was bang dat het teveel op toeristen gericht was, maar toen was hij diep beledigd. Volgens hem was het nog volkomen authentiek (niet dus). Ik durfde daarna eigenlijk niet meer te weigeren. Je hebt niks gemist, het is één grote poppenkast.

  Door Dianadm • geplaatst op 2018-06-11 15:35:47
 • profile image comment

  Hi Karin, leuk dat je mijn blog hebt gelezen. Ik krijg steeds vaker te horen hoe bijzonder het was om zo'n leeg strand te hebben. Dus we hadden echt geluk ;-)) Groetjes Marleen

  Door aticketto • geplaatst op 2018-06-11 15:14:02
 • profile image comment

  Hoi Karin, dank je voor de felicitatie ;)

  Door wendier • geplaatst op 2018-06-10 10:34:51
 • profile image comment

  Dank je wel Karin. Ik ben er echt superblij mee.

  Door Dianadm • geplaatst op 2018-06-09 07:33:37
 • profile image comment

  Dank je voor de felicitaties voor mijn rode ster, ben er erg blij mee. Het komt ook niet vaak voor haha

  Door aticketto • geplaatst op 2018-06-08 22:47:01
 • profile image comment

  Dag Karin, dank je voor de felicitaties. wordt zeer gewaardeerd

  Door ThijsVanDenBurg • geplaatst op 2018-06-03 21:21:46

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (337)

'552913' door karinm '552913' door karinm

TibetLhasa

TibetLhasa

Uitzicht over Ganden.

karinm

Pas plaatste ik een foto van het Gandan klooster in Mongolië, deze foto is van het Ganden klooster in Tibet. Het klooster ligt ten oosten van de hoofdstad Lhasa, op een berg op 4300m hoogte. Het is één van de 3 grote kloosters van de gelugpa-orde. De reis ernaar toe is al een belevenis; in de pelgrimsbus zitten vooral boeddhisten die naar het klooster gaan om daar te mediteren en de kora te lopen, een type meditatie waarbij rond een klooster of stupa wordt gelopen. Het is goed mogelijk dat je de enige toerist bent, en op zichzelf een bezienswaardigheid! Na vele haarspeldbochten kom je aan bij het Ganden klooster, er zijn 2 kora's, een lage en een hoge. De lage kora loopt min of meer om het klooster, de hoge kora gaat nog hoger de berg op. Het is verstandig om te zorgen dat je voldoende geacclimatiseerd bent, anders is met name de hoge kora erg heftig! Bij de hoge kora klim je nog een paar honderd meter omhoog, en loop je een ronde met een prachtig uitzicht over de vallei, samen met pelgrims en monniken. Je komt ook langs een sky-burial site, waar de lichamen van overledenen worden achtergelaten om opgegeten te worden door dieren, vooral gieren. Voor ons best een luguber idee, voor de boeddhisten is de ziel dan al uit het lichaam en blijft slechts een omhulsel over. Meestal worden buitenstaanders niet toegestaan bij dit soort luchtbegrafenissen, wij hebben het ook niet gezien. Natuurlijk zie je tijdens het lopen van de kora veel gebedsvlaggen, dat maakt het heel kleurrijk!

'553877' door karinm '553877' door karinm

MaliDogonland

MaliDogonland

Dogon dorpje

karinm

(Even foto openen) Als je in Mali bent moet je zeker de Dogon bezoeken. Het is een gebied ten noord-oosten van Bamako en ook de naam van de bevolkingsgroep die er woont. Met een local heb ik hier meerdere malen een wandeltocht gemaakt van een aantal dagen. Onontbeerlijk om een lokale gids mee te hebben, hij weet veel van de Dogon-cultuur en spreekt natuurlijk de taal. Meestal komt hij ook uit een van de dorpen die je bezoekt, en maak je kennis met z'n familie. De Dogon staan bekend om hun kleurrijke maskers, ceremonies en ze hebben een eeuwenoude cultuur. Op de foto zie je een stukje van een klif-dorp, deze dorpen worden volgens een specifieke structuur gebouwd. De Dogon kennen een complexe religie met vele rituelen. Heel bijzonder zijn de rituelen rondom het overlijden, ik kan me de nachtelijke lange gezangen in de verte, begeleid door trommelmuziek, nog herinneren. Voordat de Dogon het gebied bevolkten, woonden de Tellem er, hun vervallen huisjes liggen hoger tegen de klifwand aan. Tijdens je wandeltochten zul je ook kennismaken met het uitgebreide begroetingsritueel van de Dogon; nog ver nadat mensen elkaar gepasseerd zijn klinken over en weer de begroetingen.

'554087' door karinm '554087' door karinm

AustraliëFraser Island

AustraliëFraser Island

Paradijsje op een...e

karinm

Lake McKenzie, verborgen in de natuur op Fraser Island, doet bijna pijn aan je ogen. Het zand om het meer heen is van puur, wit silica dat knerpt onder je voeten en het water is zo ongelofelijk helder dat de blauwe kleur niet echt lijkt te zijn. Het meer bevat alleen regenwater en is zo puur dat er maar weinig leven is in het meer. Fraser Island bezoeken doe je het best met een 4x4. Het strand is nog redelijk hard en goed te berijden (pas wel op voor de vliegtuigjes die hier soms landen!), het binnenland is één grote zandbak. Je kunt er mooie wandelingen maken, of ga op een duin zitten met een verrekijker om walvissen te spotten. Ook komen er op het eiland dingo's voor, berg tijdens het kamperen je etenswaren dan ook goed op zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Laatste blogs (2)

Tijdens mijn wereldreis, alweer lang geleden, was er ook het idee om naar Tibet te gaan vanuit China. We probeerden uit te zoeken of het kon, maar stuitten steeds weer op een aantal regels: je moet ge... Lees meer

Noorwegen, het land van fjorden, ruige nationaal parken, gletsjers, dat wordt onze bestemming deze zomer! Omdat we niet al te veel tijd hebben, besluiten we om alleen Zuid-Noorwegen te verkennen. We k... Lees meer

Mijn fans (6)

Ik ben fan van (9)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (25)

'849961' door ThijsVanDenBurg '849961' door ThijsVanDenBurg

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Mistige morgen op Inl

ThijsVanDenBurg

Myanmar of het voormalige Birma staat bekend om hun erg vriendelijke mensen. De prachtige tempelstad Bagan en de bekende U-Bein bridge foto's. Ook de 'traditionele' vissers op Inle Lake worden regelmatig op de kijker gezet. Of ze ook nog eens echt vissen binnenhalen is een tweede. Ze hengelen in ieder geval wel handig geld van toeristen binnen. De foto's zijn meestal wel prachtig. maar om de echte vissers te zien is vroeg opstaan om een boottocht te maken over het meer een aanrader. En vroeg betekent als het donker is vertrekken. Met de ochtendgloren zie je de bedrijvigheid al op het water. Wij hadden geluk met het weer en het licht. Op afstand heb ik deze vissers kunnen fotograferen. Vooral de leegte en sfeer spreken me aan. Uitvergroot komt deze foto echt tot zijn recht.

'845281' door Obiwan '845281' door Obiwan

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Zondag markt van...Ba

Obiwan

Babao town, Guanngnan county in Wenshan. De eerste serieuze markt die we bezochten tijdens de reis door Yunnan was meteen prijsschieten. Een onvoorstelbaar kleur pallet van de diverse verschillende minderheid groeperingen.

'844502' door Everlasting '844502' door Everlasting

VietnamHo Chi Minh stad (Saigon)

VietnamHo Chi Minh stad (Saigon)

The smoke of incense

Everlasting

A young girl prays amongst the smoke of the gigantic incense sticks in the Thien Hau Temple, an oasis a quietness in the chaotic old city of Saigon.

Je hebt nog geen favoriete blogs