jacomien

profiel jacomien

Naam

Jacomien Teeuwen

Reviews

8

Foto's & tips

4000

Blogs

0

Lid sinds

03 juni 2009

Favorieten

Fav. werelddeel

Europa

Fav. land

Sri Lanka

Fav. stad

Krakau, Colombo

Over mij

Veel gereisd in Europa, trektochten, samen met man, kinderen en tent. Ook veel gereisd in Sri Lanka: het land waar mijn kinderen geboren zijn.
Wens: een wereldreis maken. Ik geniet van alle mooie foto's en verhalen van en over de mooie en minder mooie plekken in de wereld. Ik ben geïnteresseerd, belangstellend en nieuwsgierig.

Fotograferen is me met de paplepel ingegoten: de grootste hobby van mijn vader die zijn doka in ons ouderlijk huis had. Hij liet ons al zijn zwart/wit foto's met negatieven en veel fotoboeken uit de vorige eeuw na. En vooral ook de interesse in fotografie en het bekijken van mooie en interessante platen! . Profielfoto: Sri Lanka 2018
Bekijk hier mijn reisfavorieten.

Mijn Motto

'Reizen Verrijkt!'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Sony

Model

DSC-RX10M4

 

20 reactie(s) bij "jacomien"

 • profile image comment

  Dag Jacomien, dank voor je reactie en iets van jou prive te delen. Wij vinden het een eer dat onze bijdrage in het fotoboek van een ervaren fotografe mag staan. Maria-Dolores en Georges fijne week gewenst. Als het niet te prive is,ben jij van Sri Lankaanse origine of aangetrouwd?

  Door geo • geplaatst op 2019-11-03 19:13:57
 • profile image comment

  Hoi Jacomien, dank je wel voor je reactie. Ik ben zelf ook ongeveer 25 jaar geleden voor het eerst die kant op gegaan met de caravan. Het is in de dorpjes nog hetzelfde gebleven, heerlijk.. gr. anita

  Door agrotewal • geplaatst op 2019-11-03 15:41:05
 • profile image comment

  Hoi Jacomien, wat leuk dat er weer een foto van mij bij jouw favorieten mag staan, daar ben ik blij mee. Leuke reactie ook, ik weet alleen niet zeker of je op dezelfde camping hebt gestaan, volgens mij zijn de eigenaren pas 7 jaar geleden daar naar toe gegaan, alles is nieuw.. fijne zondag

  Door agrotewal • geplaatst op 2019-11-03 08:37:19
 • profile image comment

  Wat sympathiek dat je een foto van mij tot favoriet hebt gemaakt,hartelijk bedankt!!En natuurlijk ook bedankt voor je reacties steeds weer. Hartelijke groet, Pieneke

  Door schenkel • geplaatst op 2019-10-30 13:12:42
 • profile image comment

  Fijn dat je mijn foto van de Rub al Khali favoriet hebt gemaakt Jacomien. De tocht door deze woestijn was wel een van de mooiste ervaringen in Oman.

  Door corriedewinter • geplaatst op 2019-10-25 14:23:50
 • profile image comment

  Zeker Wilpattu NP bezoeken als je naar Sri Lanka gaat. Prachtig park! Daarnaast alvast een tip om te verblijven: Wilpattu Dolosmahe guesthouse. Op loopafstand van de ingang van het park. In de tuin hornbills en achter het guesthouse een meer waar de olifanten soms komen drinken. Aanrader dus.

  Door CDahlkamp • geplaatst op 2019-10-24 19:06:56
 • profile image comment

  Ja, die fotoreis wordt georganiseerd door Nordic Vision (kijk maar eens op hun website), later ben ik nog weer terug geweest om de highlight van Andalusië te zien (georganiseerde vlieg-busreis van Bolderman). Als ik nog eens terug ga, dan op eigen gelegenheid.

  Door Graaf • geplaatst op 2019-10-20 09:32:01
 • profile image comment

  Bedankt Cariño, wij komen er zeker op terug als wij naar Nederland komen, einde deze maand verlaten wij Brasil terug naar huis, (Darien NP.) Geo gaat dan een tijd naar Honduras om onze Hermana/os te helpen, Chiapas is voor ons te gevaarlijk momenteel. Shawnee zal dan wel weer terug actief worden, momenteel is zij met een speciale gebeurtenis aan het voorbereiden. Grt van ons allen Maria-D.

  Door geo • geplaatst op 2019-10-19 23:46:27
 • profile image comment

  Bedankt voor je reactie Jacomien. Mocht je meer over de Hamar stam willen lezen, ik heb er inmiddels ook een blog over online gezet.

  Door ClaudiaN • geplaatst op 2019-10-19 22:21:30
 • profile image comment

  Ik weet wel na die fotoreis dat ik die plekjes nooit zelf gevonden zou hebben. Hoop dat ondanks de omstandigheden je ooit nog weer deze reis kunt maken. En zo'n fotoreis is best heel lekker luxe, je hoeft helemaal niets zelf te doen, alleen foto's maken.

  Door Graaf • geplaatst op 2019-10-19 20:04:55
 • profile image comment

  Je kunt met fotograaf Jan Vermeer mee naar de Rio Tinto, boeken via Nordic Vision Fotoreizen.

  Door Graaf • geplaatst op 2019-10-19 12:38:12
 • profile image comment

  Hoi Jacomien, wat fijn dat mijn herfstfoto bij je favorieten mag staan.. gr. anita

  Door agrotewal • geplaatst op 2019-10-13 19:49:12
 • profile image comment

  Bedankt voor je berichtje! Mooie foto's maak je.

  Door amkriek • geplaatst op 2019-10-08 09:04:29
 • profile image comment

  Bedankt voor je reactie. Voor mij is Sri lanka ook alweer 3 jaar geleden.

  Door hansdewildt • geplaatst op 2019-10-06 18:10:14
 • profile image comment

  Thanks Jacomien, I pass on my greetings, Dad sometimes talks about you, he has a lot of respect for your aid work, sometimes he cares about you, we have too few people like you. Bendiciones and greetings Shawnee

  Door geo • geplaatst op 2019-08-13 21:33:14
 • profile image comment

  Dag Jacomien, een visje heb ik niet gekocht, want ik ben vegetariër. Snorkelen doe ik wel graag, maar dat kwam er nu ook niet van vanwege oorontsteking. Mijn man snorkelde wel. Fijne dag, Corrie

  Door corriedewinter • geplaatst op 2019-08-11 14:47:34
 • profile image comment

  Hola Jacomien, bedankt je lieve woorden, ik kom ja af en toe eens kijken wat je uitspookt, zijt dus op je hoede ;-), tot begin volgend jaar zijn wij nog bij de Zóè nog wat tot rust komen en kracht opdoen voor het harde werk, ik ben fier dat onze dochters, Shawnee en Maria ons werk verder willen zetten, zowel hier op de site als ons hulpwerk, welke rode ster kan dat goed maken. Bedankt ook voor je leuke reactie's, een hele eer van een profie. Groetjes y bendiciones Geo en familie.

  Door geo • geplaatst op 2019-08-05 16:43:38
 • profile image comment

  Goedemorgen Jacomien, Bedankt voor je vriendelijke woorden. Ik baalde er op dat moment enorm van, maar was gelukkig niet "op reis". Had ik in jouw schoenen gestaan dan had ik enorm gebaald (en dat is nog zwak uitgedrukt). Ik raakte vorig jaar, op de binnenlandse vlucht van Cusco naar Lima, mijn koffer kwijt met daarin een van mijn geheugenkaartjes, daar was ik al niet blij mee (alweer zwak uitgedrukt hahaha). Het stomme is, ik stop nooit iets van mijn fotoapparatuur of -toebehoren in mijn koffer, dit was dus ook de eerste en zeker de allerlaatste keer. Gelukkig is alles op z'n pootjes terechtgekomen. Nog een fijne zondag, Jenny

  Door Jenny • geplaatst op 2019-08-04 07:08:39
 • profile image comment

  O iedereen heeft het van tijd tot tijd wel eens te druk... ik kan er wel van meespreken. Enne... bedankt voor de felicitaties, maar ik hheb helemaal geen rode sterren, hahaha! ;-)

  Door Elleke • geplaatst op 2019-08-03 15:17:29
 • profile image comment

  Sorry message was for Jetty.

  Door geo • geplaatst op 2019-07-31 14:27:17

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (4000)

'495753' door jacomien '495753' door jacomien

Sri LankaWest Sri Lanka

Sri LankaWest Sri Lanka

Moesson tijd

jacomien

Ook al is de moessontijd begonnen... het strand blijft altijd aantrekkelijk. Of de plu mee is voor de regen of de zon is niet belangrijk. Veel mensen maken 's avonds nog even een wandelingetje langs het strand. Het regent een beetje maar de zon laat zich toch ook nog even zien. Heerlijk om er naar te kijken en ervan te genieten.

'332577' door jacomien '332577' door jacomien

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

Het belangrijkste...g

jacomien

Het belangrijkste gebouw van Berlijn... De Brandenburger Tor. Zo staat deze prachtige stadspoort bekend. Ik heb veel meer belangrijke gebouwen gezien. Berlijn is een bruisende schitterende stad waar veel te zien is en veel te beleven is. De Brandenburger Tor staat vlak bij waar ooit de grens was tussen Oost- en West Berlijn. Daardoor was het het symbool van de gedeelde stad. Geflankeerd door wachttorens, verloren in niemandsland, stond hij aan de staatsgrens van de DDR. Hier op de foto is de achterkant van de Tor. Er komen veel toeristen uit allerlei landen en werelddelen en van jong tot oud. De Brandenburger Tor ( gebouwd in 1789-1800) overleefde al heel veel generaties!

'448644' door jacomien '448644' door jacomien

SpanjeNoordkust Spanje

SpanjeNoordkust Spanje

Op weg naar....

jacomien

Op weg naar Bilbao zijn we op zoek naar een overnachtingsplek en belanden hier in dit plaatsje: Llanes. Een klein vissersdorpje ergens tussen Gijon en Santander. Wat een prachtige kust aan de Noord kant van Spanje!! Een piepkleinstrandje en een blauwe baai. Leuk haventje en kunst. Alle grote vierkante blokken die de havenhoofden beschermen ( net als in Scheveningen!) zijn beschilderd door een kunstenaar ( Agustin Ibarrola) die de boel heeft opgevrolijkt! Het geeft sfeer en is mooi. Vanaf het havenhoofd zie je dit: ....! (even openen)

Mijn fans (6)

Ik ben fan van (12)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (440)

'1104096' door agrotewal '1104096' door agrotewal

HongarijeHortobágy NP

HongarijeHortobágy NP

Aan al het moois komt

agrotewal

Zodra we van Servie naar Hongarije gaan weet ik dat de laatste dagen van onze reis aangebroken zijn. Het voelt bijna als thuiskomen terwijl we nog zeker 1500 km moeten rijden. In Hongarije zoeken we een kleine camping op waar een aantal vogelhutten te bezoeken zijn. Dit moois vinden we op de kleine camping van Sjors en Hellen, Nederlanders die jaren geleden hun geluk zochten en vonden in Hongarije. Al eerder liet ik foto's zien genomen vanuit een vogelhut met zicht op een wand met bijeneters, maar ook de omgeving van het vakantieparkje is prachtig. Puszta Eldorado is een kleinschalig vakantiepark in het zonnig authentieke Hongarije. Het park ligt midden in de driehoek van Hortobagy, Tiszameer en Tiszarivier. Er is plek voor 5 caravans of campers en er worden huizen verhuurd. Op het terrein is ook een vogelhut gemaakt waar je zomaar gebruik van mag maken. Puszta Eldorado Kossuth Lajos utca 57 5233 Tiszagyenda, Hongarije

'1104072' door geo '1104072' door geo

HondurasCopán 

HondurasCopán 

Een thuis????

geo

Je huis zou een thuis moeten zijn, voor vele native mensen in centraal en zuid Amerika en in vele ontwikkelingslanden is dit wat je hier ziet ook hun thuis. Nee de foto staat niet scheef, het huisje staat op een steile helling, bij gebrek aan geld graven, meestal de vrouwen, mannen werken op hun veldjes, de helling zo af dat het huisje niet bij de eerste regen wegschuift. wie wat geld heeft legt een dun laagje cement om de grond wat even te maken. Als het regent stroomt het water en de modder gewoon door het huisje, alles staat op stenen en palletten. Geen balken en planken maar stammetjes van meestal afgestorven boompjes, afgewaaide takken en twijgjes, vormen de basis voor de muren, met modder word de muur dichtgemaakt, werktuig om te bewerken hebben ze niet alles word met de machete gedaan, de modder met de voeten gemaakt en met de handen aangebracht, resultaat zware infectie's bij wondjes. de huisjes zijn een ruimte van ca 3 m op 3,5 m, hier de keuken, een oven van modder, hier is zelfs wat (rijkdom) er ligt een metalen kookplaat en er is een rookafvoer. Op de kookplaat het avond eten voor moeder en drie kinderen, in de zwarte pot, koffie, de groene pot bruine bonen voor bij de tortillas, vlees, vis hebben de meesten in het dorp nog nooit gegeten. in de blauwe ton word de maiz geweekt, voorbereiding op het kneden tot deeg, het is hun rantsoen voor een week, een oud fietswiel is hun voorraadkast, of er morgen eten is weten zij nog niet. Aan de muur toont zij fier haar diploma lagere school, en een klasfoto van haar kinderen. Zij is uiterst intelligent maar zij kreeg geen kans, met drie kinderen is het voor haar te laat , maar haar kinderen kunnen naar school, zij krijgt hulp, Geo wil echter dat zij die hulp krijgen hun zelfrespect krijgen, zij moeten veel zelf verwezenlijken, wij leven niet eeuwig en dan staan zij er weer allen voor, met de hulp kan zij voor zich en de kinderen wat opbouwen, wij hopen zijn zij de start voor een beter leven van hun gemeenschap.

'1103756' door schenkel '1103756' door schenkel

OostenrijkInnsbruck

OostenrijkInnsbruck

4 kleuren

schenkel

Even een tussenstop maken in Oostenrijk voor de lunch.Insbruck een bekende plaats met prachtige vergezichten.Bergen om ons heen en de wat frisse lucht maken dat het net is als of we op winter vakantie zijn maar dat is echt niet zo.

Mijn favoriete blogs van anderen (2)