itenz13

Homepage

Naam

Ite Wiersema

Positie

5143

Score

0

Reviews

1

Foto's & tips

6

Blogs

2

Lid sinds

30 november -1

Favorieten

Fav. werelddeel

Oceanië

Fav. land

Nieuw-Zeeland

Fav. stad

Barcelona

Over mij

Mijn Motto

''

Over mijn camera

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (6)

'519482' door itenz13 '519482' door itenz13

AustraliëVictoria

Pyramid Rock op...Phi

itenz13

Phillip Island is een eiland ten zuid-oosten van Melbourne en is sinds 1940 bereikbaar via een ca 300 mtr lange brug. Het eiland is ca 100km² groot, 26 km lang en ongeveer 9 op zijn breedste punt. Trekpleisters zijn the Nobbies (westpunt), Cape Woolomai, het Koala Observarion Centre en de Penguin Parade waar elke avond bij zonsondergang s 'werelds kleinste (blauwe) Pinguïns uit zee aan land komen om naar hun schuilplaats voor de nacht te gaan. Niet ver daarvandaan aan de zuidkust vind je Pyramid Rock dat via een onverharde weg te bereiken is. De Bass Straight, waar deze rotspunt in ligt, is vernoemd naar George Bass, een van de ontdekkers van het eiland.

'519588' door itenz13 '519588' door itenz13

IerlandUlster

Torr Head met gezicht

itenz13

Om bij Torr Head te komen moet je even van de prachtige Causeway Coastal route langs de Noord-Ierse kust af, het is bijna het meest noordelijke punt van dit land. Vroeger was het o.a. een uitkijkpost, schepen die de Atlantische Oceaan overstaken waren hier zo’n beetje het laatst zichtbaar, belangrijke informatie voor verzekeraar Lloyds of London. Het uitzicht bij goed weer is schitterend, je kan Schotland (op iets meer dan 20 km afstand) zien met het Kintyre schiereiland. De meest zuidwestelijke punt hiervan (Mull of Kintyre) werd door Paul McCartney en zijn Wings ineens wereldberoemd gemaakt met hun hit in 1977. Er is een kleine parkeerplaats onderaan de heuvel, bij goed weer kan je het geluk hebben daar een mobiele koffieshop met de slogan 'Far out Café: Last coffee before Scotland' aan te treffen. Een van de locals had twee ketels met water op een gasstelletje in de kofferbak van zijn auto staan en verkocht verder ook allerlei cakejes en wat fruit uit eigen tuin.

'519919' door itenz13 '519919' door itenz13

Nieuw-ZeelandQueenstown omgeving

Het noordelijkste...p

itenz13

Februari 2015 heb ik een nacht gelogeerd in Kinloch Lodge aan de noordelijke oever van Lake Wakitupu. Per auto, komend vanuit Qeenstown, is deze zeer idyllische plek via de 'Gateway to Paradise' te bereiken via Glenorchy. De laatste 8 km gaan over een gravelroad, je kan ook eventueel vanaf Glenorchy per boot de overkant bereiken. De omgeving is schitterend, het uitzicht op the Remarkables (zoals op de foto bij avondlicht) is adembenemend en je bent aan de rand van Mt. Aspiring National Park. Behalve dat ben je niet ver verwijderd van het startpunt van the Routeburn Track, een van New Zealand´s great walks, een must voor de doorgewinterde hiker!

Laatste blogs (2)

Mijn fans (0)

Er zijn nog geen mensen fan van jou

Ik ben fan van (0)

Je bent nog geen fan van een reporter.

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (0)

Je hebt nog geen favoriete foto's & tips

Mijn favoriete blogs van anderen (0)

Je hebt nog geen favoriete blogs

Landen die ik heb bezocht ()