haroldtravel

profiel haroldtravel

Naam

Harold de Groot

Reviews

0

Foto's & tips

59

Blogs

0

Lid sinds

14 August 2012

Favorieten

Fav. werelddeel

Afrika

Fav. land

Uganda

Fav. stad

Istanbul

Over mij

Zoals wel meer lotgenoten hier heb ook ik last van een ontembare drang om op pad te gaan.... of het nu ver weg is of dichtbij. Daarbij is fotografie ook een leuke bezigheid en ideaal te combineren.

Van de bezochte landen vond ik Uganda, Ethiopië en Kirgizië fantastisch, maar eigenlijk heeft ieder land wel wat. Op de wensenlijst staan: Iran, Myanmar, Pategonië en Noord Korea.

Ik ben benieuwd naar jullie inspiratie!

Mijn Motto

'Reis + wijn = fijn.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D3100

 

3 reactie(s) bij "haroldtravel"

 • profile image comment

  Hoi Harold, Gefeliciteerdmet je rode ster Groet ferdi

  Door vulture1960 • geplaatst op 2015-12-17 21:10:34
 • profile image comment

  Hoi Harold, Gefeliciteerd met je rode ster! Echt heel bijzonder zo'n slang te zien Groetjes Wies

  Door WKerkhof • geplaatst op 2015-12-17 12:24:31
 • profile image comment

  van harte gefeliciteerd met de rode ster!

  Door agrotewal • geplaatst op 2015-12-17 11:56:07

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (59)

'500524' door haroldtravel '500524' door haroldtravel

EthiopiëDanakil

EthiopiëDanakil

Een showtje van moede

haroldtravel

De Danakil Depressie is een bezoek zeker waard, maar een beklimming van de Erte Ale Vulkaan in het bijzonder! Je vertrekt aan het eind van de middag van het basiskampje naar de kraterrand, waar je overnacht. Een deel van de beklimming doe je in het donker, een goede zaklamp is noodzakelijk. Na aankomst is het genieten aan de kraterrand, na het eten en slapen in de buitenlucht kun je 's ochtends nog een keer bij ochtendschemer het spektakel aanschouwen. Let op: voor het Danakilgebied geldt een negatief reisadvies, omdat de grens met Eritrea slechts een paar kilometer verderop is en er in het verleden (2012) overvallen en ontvoeringen zijn geweest. Toch gaan er dagelijks groepen naar het gebied, je krijgt wel bewaking mee en het leger is aanwezig.

'383834' door haroldtravel '383834' door haroldtravel

Congo KinshasaKivu

Congo KinshasaKivu

Congo, of toch niet?

haroldtravel

In de grensrivier tussen Congo en Uganda hoppen nijlpaarden zonder visum van land naar land. Het ministerie van Buitenlandse Zaken ontraadt alle niet-essentieële reizen naar het grensgebied tussen Uganda en Congo, ivm de onstabiele situatie in Congo. Tijdens een bezoek aan het Ishasha NP in Uganda meldt de telefoon ineens "welkom in Congo". Aan de andere kant van de rivier ligt het gevreesde Congo, gelukkig houden de nijlpaarden de wacht.

'500529' door haroldtravel '500529' door haroldtravel

EthiopiëTigray

EthiopiëTigray

Tigray rotskerken:...

haroldtravel

Als je de Tigray Churches hebt bezocht, valt Lalibela flink tegen. De kerken in het Tigraygebied zijn prachtig, heerlijk rustig en naar verhouding spotgoedkoop. Een bezoek aan de Abuna Yemata Guh, ten westen van Hawzen, is een flinke klim, een paar meter zelfs loodrecht omhoog. Boven aangekomen moet je over een smal randje naar de uitgehakte kerk lopen. Als er toeristen omhoog strompelen komt iemand uit het dal om de deur van de kerk open te doen. Hij is altijd wel bereid om even voor de deur van de kerk te poseren.