haroldtravel

'519713' door haroldtravel '519713' door haroldtravel

PeruLima

PeruLima

Nonsens

haroldtravel

Dit wonderlijke tafereel trof ik op het Plaza de Arnas in Lima. Deze ludieke groepsfoto met zwaar bewapende agenten voor de kathedraal van Lima wordt vastgelegd door een non.

'519234' door haroldtravel '519234' door haroldtravel

Kirgizië

Kirgizië

Daar moet op gedronke

haroldtravel

Een Kirgiziër heeft weinig aanleiding nodig om een stevige wodka te drinken. In de vroegte van de veemarkt in Karakol heeft deze dame kennelijk al genoeg handel om de helft van haar kraam met wodka te vullen.

'519231' door haroldtravel '519231' door haroldtravel

Kirgizië

Kirgizië

Alleen op de wereld!

haroldtravel

Rondom de karavansarai van Tash Rabat kun je prachtige wandelingen maken. Als eenvoudige Hollander móet er dan natuurlijk een bergtop bedwongen worden. Dat valt nog best tegen zonder aangegeven route, maar uiteindelijk sta je dan toch op een metertje of 4000 op een anonieme berg te genieten van het uitzicht, zoals hier in de richtng van China. China is nog maar enkele tientallen kilometers verderop.

'519228' door haroldtravel '519228' door haroldtravel

KirgiziëIssyk-Kul meer

KirgiziëIssyk-Kul meer

Te veel hooi op de...

haroldtravel

Deze bijzondere vorm van transport zie je wel vaker in Kirgizië. Het gebrek aan uitzicht is ook zeker geen belemmering om er gewoon mee de openbare weg op te gaan. De foto werd gemaakt aan de zuidelijke oever van het Issyk-Kul meer.

'519226' door haroldtravel '519226' door haroldtravel

Kirgizië

Kirgizië

Slingerdeslanger

haroldtravel

Veel wegen in het ruige Kirgizië zijn maar een paar maanden per jaar begaanbaar. Deze 3346 meter hoge bergpas hoort hier ook bij en vormt de verbinding tussen Naryn het Son Kulmeer. Dit meer zelf ligt op zo'n 3000 meter, lekker fris 's nachts in de yurt.

'518667' door haroldtravel '518667' door haroldtravel

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

Dalai Lama

haroldtravel

De driedaagse tour door het ruige vulkaangebied ten zuidwesten van de Salar de Uyuni wordt afgesloten bij de Laguna Colorada. We zijn bijna bij de Chileense grens, de lange terugreis naar Uyuni kan beginnen, maar zo'n tour is zeer de koude voeten waard!

'518666' door haroldtravel '518666' door haroldtravel

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

Hazeldonk, maar dan..

haroldtravel

Grensovergangen zijn altijd mystiek en spannend. De dienstdoende ambtenaar bij deze grensovergang met Chili in het uiterste zuidwesten van Bolivia zal niet omkomen van de stress. De reiziger uit ons gezelschap, die zoveel vertrouwen had in het Chileense openbaar vervoer, dat hij zich hier in-the-middle-of-nowhere liet droppen, zal één van de weinige klanten van de dag zijn geweest.

'518665' door haroldtravel '518665' door haroldtravel

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

Roze helden op het ij

haroldtravel

Nog maar een keer de flamingo's in Uyuni, Op één of andere manier blijf ik het toch de variétié-artiesten van het dierenrijk vinden. Dat zal wel met hun vrolijke kleurtjes te maken hebben.

'518664' door haroldtravel '518664' door haroldtravel

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

Flamingo's op de...sc

haroldtravel

Als je de Salar de Uyuni bezoekt, neem er dan de tijd voor. Ik ben er drie dagen geweest en dat was gevoelsmatig toch wel het minimum. Hoewel het overdag comfortabel warm wordt, is het 's nachts ijskoud! Een paar hele dikke sokken kan dus geen kwaad. Deze dappere flamingo's bij de Laguna Canapa trotseren deze vrieskou.

'518663' door haroldtravel '518663' door haroldtravel

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

Eiland zonder strand

haroldtravel

De Salar de Uyuni in het zuidwesten van Bolivia is weergaloos. Prachtige vergezichten, een curieus landschap onder een staalblauwe hemel. De eerste stop in de zoutvlakte is Cactus Island, niet echt een originele naam.

'517712' door haroldtravel '517712' door haroldtravel

BotswanaOkavango Delta

BotswanaOkavango Delta

Gebroeders Baobab

haroldtravel

Overnachten op een eiland in de Okavango Delta is beslist geen straf. Al was het maar dat je een zonsondergang kan meemaken. Na de foto wel snel terug naar het kampje, want de duisternis is écht duister en de wilde dieren beginnen dan aan hun nachtdienst.

'517015' door haroldtravel '517015' door haroldtravel

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Leuk thuiskomen!

haroldtravel

Bij een ultiem vakantiegevoel hoort ook thuiskomen en je realiseren in wat voor mooi en goed geregeld land je eigenlijk leeft. De firma Unox had in het voorjaar van 2008 kennelijk een deal gemaakt met een boer bij de Kaagbaan en heette iedereen welkom thuis. Na in Guatemala meer dan 10 kilo te zijn afgevallen door een gemene infectie kon ik wel een warme worst gebruiken!

'517010' door haroldtravel '517010' door haroldtravel

Kirgizië

Kirgizië

Kom je nog?

haroldtravel

De stad Naryn in midden Kirgizië heeft weinig te bieden, maar is wel een belangrijke regionale plaats. Hangende uit een Lada vraagt dit kind zich af of het nog lang gaat duren....

'516243' door haroldtravel '516243' door haroldtravel

IndonesiëSumatra

IndonesiëSumatra

Vleermuis in beeld

haroldtravel

In het oerwoud bij Bukit Lawang (Noord Sumatra) zijn wat afgelegen grotten te bezoeken. Zoals zo vaak leven hier vleermuizen. En dan maak je zomaar een prentje van de grot en vliegt er een vleermuis door je beeld. Ze staat er weliswaar niet helemaal op, maar een leuk detail is dat ze haar baby op de buik draagt.

'516235' door haroldtravel '516235' door haroldtravel

KirgiziëIssyk-Kul meer

KirgiziëIssyk-Kul meer

Hoog in de bomen!

haroldtravel

Naast een enorm leefgebied in grote delen van Europa en Rusland komt de eekhoorn voor in een geïsoleerd gebiedje rond het drielandenpunten met Kazachstan en China in het oosten van Kirgizië. Bij de Russisch Orthodoxe kerk in Karakol zie je de beestjes veelvuldig voorbijschieten.

'515498' door haroldtravel '515498' door haroldtravel

PeruParacas Peninsula

PeruParacas Peninsula

Honey I'm home!

haroldtravel

Paracas National Parc is een aardig park wat je kan bezoeken, bijvoorbeeld in combinatie met Islas Ballestas. Helaas ging het boottochtje naar de eilanden niet door, vanwege de harde wind. In Paracas is het een komen en gaan van vogels....

'515010' door haroldtravel '515010' door haroldtravel

EthiopiëSimien NP

EthiopiëSimien NP

Koffie ceremonie

haroldtravel

Vlakbij het Gich camp in de Simien Mountains staan een paar huisjes waar je koffie kan drinken. De vrouw des huizes maakt verse koffie door bonen te stampen. Ondertussen zorgt ze ook nog voor haar kind en het vee wat 's nachts ook in de donkere en rokerige hut staat. Het bezoek van wat wandelaars zorgt voor meer dan welkome inkomsten, al zijn het geen Starbucksprijzen.

'514988' door haroldtravel '514988' door haroldtravel

EthiopiëSimien NP

EthiopiëSimien NP

Gelada mama

haroldtravel

Een Gelada kind zoogt bij haar moeder. Je komt de Gelada's veel tegen in het Simien gebergte, ze leven in grote groepen. Aan het hoofd staat een dominant mannetje.

'514987' door haroldtravel '514987' door haroldtravel

EthiopiëSimien NP

EthiopiëSimien NP

Punky gelada

haroldtravel

Gelada bavianen leven uitsluitend in het hoogland van Ethiopië. Het zijn vriendelijke dieren die zich het weinig kan schelen als je even bij ze komt zitten om foto's te maken.

'514986' door haroldtravel '514986' door haroldtravel

EthiopiëSimien NP

EthiopiëSimien NP

Jonge herder

haroldtravel

Een jonge herder loopt met zijn indrukwekkende kudde terug naar huis. De avond valt. De foto werd gemaakt in de buurt van het Gich Camp op zo'n 3600 meter hoogte. Gich ligt op 48 km van Debark, waar de trekkings in de Simien beginnen.

'514319' door haroldtravel '514319' door haroldtravel

Costa RicaManuel Antonio NP

Costa RicaManuel Antonio NP

Hoera een boa!

haroldtravel

Wat geknisper in de bomen verraad de locatie van een joekel van een boa constrictor. De wurgslang klimt behendig door het groen en lijkt voor niemand bang. Het valt nog niet mee om een acceptabele foto te trekken uit het licht in het donkere woud. Maar tevreden soppen de toeristen door de modder terug naar de lodge.

'514315' door haroldtravel '514315' door haroldtravel

EthiopiëDanakil

EthiopiëDanakil

Zwaar transport...Dan

haroldtravel

Dagelijks trekken vele zoutkaravanen, bestaande uit zwaar beladen kamelen en ezels, van Danakil naar de bewoonde wereld, meest Mekele. De dieren zijn een week onderweg onder pittige omstandigheden. Er wordt gebouwd aan een keurige weg die de karavanen overbodig moet gaan maken, erg lang duurt dit verschijnsel vermoedelijk niet meer. Voor de lokale bevolking is het een klap, want die verdienen er een goede boterham aan.

'512485' door haroldtravel '512485' door haroldtravel

GuatemalaWest Hoogland Guatemala

GuatemalaWest Hoogland Guatemala

Nét groot genoeg!

haroldtravel

In de buurt van San Cristobal de las Casas ligt het dorpje Chamula. Hier worden we getrakteerd op zwarte tortilla's, die er niet al te aantrekkelijk uitzien, maar prima smaken. Lokale kindjes kijken nieuwsgierig naar het bezoek.

'512483' door haroldtravel '512483' door haroldtravel

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Nieuwsgierig aagje

haroldtravel

De Cameron Highlands is een mooi heuvelgebied in het midden van Maleisië. Het is er groen en er zijn veel theeplantages. De mensen wonen er veelal in houten huizen op palen. Een kind poseert voor de lens.

Community updates

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 26 | Community toppers

Slaapplaats in Dallol. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Openluchtmuseum in Rusland door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Slaapplaats in Dallol door Dreamer666
3. Topblog: Een avond op de Noordpier door TravelGoom
4. Communitylid van de week: Ellen69
5. Nieuwkomer: n.v.t.

week 25 | Community toppers

Ethiopië Mursi. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Agadir van ait kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Ethiopië Mursi door Ameerakker
3. Topblog: Verloren in zand door Agrotewal
4. Communitylid van de week: E.J.
5. Nieuwkomer: Annaspets62

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

FOTOWEDSTRIJD: Culinair
Vreemde gerechtjes proeven, aparte drankjes proberen, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Deel nu je culinaire reisfoto's met ons en maak kans op publicatie in Columbus Travel én extra profielpunten.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik