West Hoogland Guatemala

De bergtoppen van het Hoogland van West Hoogland Guatemala variëren in hoogte van 1500 tot 4000 meter boven zeeniveau. De meeste mensen wonen in de dalen tussen de 1500 en 2500 meter en verbouwen hier onder andere maïs en bonen. In de regio liggen ook een aantal vulkanen.

Informatie over West Hoogland Guatemala

Beste foto's & tips van West Hoogland Guatemala

'428969' door enroute2 '428969' door enroute2

GuatemalaWest Hoogland Guatemala

GuatemalaWest Hoogland Guatemala

Mannenzaken

enroute2

Op 2500 meter hoogte ligt Todos Santos in een prachtige omgeving, waar de bevolking overwegend inheems is en van de Maya afstamt. Het is een van de weinige plaatsen in Guatemala waar de bewoners nog hun traditionele kleding dragen. In de straatjes van het centrum en op het dorpsplein tref je veel groepjes mannen bij elkaar aan die samen vanalles te bespreken hebben. Het is opvallend dat daar geen vrouwen tussen staan, waarom is me niet duidelijk, wellicht uit traditie. (scan)

'272448' door herman m '272448' door herman m

GuatemalaWest Hoogland Guatemala

GuatemalaWest Hoogland Guatemala

Spinnen en weven

herman m

Voor het maandthema werken heb ik deze man uit Totonicapán geselecteerd. In zijn woonhuis spint hij garen om later mee te weven. Hij weeft prachtige en kleurrijke kleden, die alle zijn familiekenmerk hebben. De man komt uit een echte weversfamilie. De traditie wordt van geslacht op geslacht overgegeven. De laatste tijd ondervindt de familie wel concurrentie vanuit China. Voor het spinnen maakt de man gebruik van een door hem zelf gemaakt spinnewiel, dat wordt aangedreven door een origineel fietswiel met trapper. Op de achtergrond staat een door zijn opa gebouwd weefgetouw.

'300467' door herman m '300467' door herman m

GuatemalaWest Hoogland Guatemala

GuatemalaWest Hoogland Guatemala

Broederlijk

herman m

Deze kinderen zaten broederlijk naast elkaar bij een openbaar wasbassin bij Totonicapán, waarvan het Indiaanse deel van de lokale bevolking nog druk gebruik maakt. Het is een zeer kleurrijk gebeuren. Het zijn tevens sociale ontmoetingsplekken waar de laatste nieuwtjes worden uitgewisseld. Bij de temperaturen daar is het wassen geen probleem. Nadat de kleren schoon zijn wassen de mensen vaak meteen hun haar. Wij zouden dit multitasken noemen.

Laat kaart zien