Harfra

profiel Harfra

Naam

Harrie van den Hurk

Reviews

0

Foto's & tips

170

Blogs

4

Lid sinds

31 August 2010

Favorieten

Fav. werelddeel

Afrika

Fav. land

Madagaskar

Fav. stad

Havana

Over mij

Onze passie is reizen.
Samen met mijn vrouw Francis heb ik in de afgelopen jaren diverse landen bezocht.
Ik kan op deze manier mijn hobby fotografie, combineren met reizen en Francis neemt het filmen voor haar rekening. Eenmaal thuis, gaan we dit materiaal samen bewerken tot een leuke vakantiefilm. We houden niet van georganiseerde vakanties maar trekken er, waar mogelijk, op uit met een huurauto om de plekjes te vinden waar het niet wemelt van de toeristen.
Mocht je één van mijn foto's willen gebruiken. Laat het me even weten.

Mijn Motto

'Ontdekken en genieten van al het natuurschoon en culturen die op onze aardbol te vinden zijn.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

nikon D7000

Overige

Nikon flits SB600 Nikkor 18-300mm Nikkor 10-24mm

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (170)

'461599' door Harfra '461599' door Harfra

SpanjeAndalusie

SpanjeAndalusie

Wit dorp

Harfra

Arcos de la Frontera is een prachtig wit dorp gebouwd op een rots. Het is schitterend om door de smalle straatjes te slenteren en te genieten van het prachtige uitzicht over de omliggende heuvels. Ieder huisje heeft zijn eigen bloempotjes aan de muur hangen die ondanks de hitte van rond de 35 graden Celsius toch vol staan met allerlei mooie bloemen. In de kleine cafeetjes kun je even aanleggen voor een heerlijke tapas en om de kuitspieren wat rust te geven.

'486268' door Harfra '486268' door Harfra

CubaTrinidad

CubaTrinidad

Stoomtrein door Valle

Harfra

Als je geluk hebt en hij is niet stuk, dan kun je vanuit Trinidad met een oude stoomtrein een prachtige treintocht maken door de heuvels van Valle de Los Ingenios. De trein brengt je voor zo’n 10 CUC (ongeveer 9 Euro) in een uurtje naar de haciënda van Pedro Iznaga in Manaca. De haciënda ligt midden tussen de suikerrietplantages en is tegenwoordig een museum waarin de slavernij uit de 18e eeuw d.m.v. kunst wordt uitgebeeld. Nabij de haciënda staat de Manaca Iznaga Toren. Pedro Iznaga liet deze toren speciaal bouwen om zijn slaven te kunnen observeren. Vanuit de top van deze toren heb je een prachtig overzicht over de Valle de Los Ingenios.

'483393' door Harfra '483393' door Harfra

MadagaskarMorondava

MadagaskarMorondava

Sunset baobabs

Harfra

Baobabbomen zijn bijzondere bomen. Zeker tegen de kleuren van de wolkenhemel tijdens de ondergaande zon. Deze foto is genomen tijdens de vroege lente van Madagaskar waardoor de bomen nog nét geen bladeren hebben. Persoonlijk vind ik de baobab dan op zijn mooist.

Laatste blogs (4)

Na een goed ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van onze Casa particular en gastvrouw Mama Sonia. Er staat vandaag een rit van 460 km op het programma naar onze volgende bestemming Cienfuegos. Op... Lees meer

Mijn fans (1)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (10)

'494041' door Pensionado '494041' door Pensionado

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Het splinternieuwe...

Pensionado

Sinds 1 mei 2015 is het Whitney Museum of American Art verhuisd van de chique Madison Avenue naar het Meatpacking District in de wijk Chelsea. Renzo Piano heeft het gebouw ontworpen. Het ligt aan de High Line, een nieuw stadspark aangelegd op een afgedankte spoorlijn, 10 meter boven de grond. De High Line wordt door Tripadvisor terecht als Nummer 1 attractie van NYC genoemd!

'491961' door Hbplaatjes '491961' door Hbplaatjes

NamibiëSossusvlei

NamibiëSossusvlei

Eeuwen oud

Hbplaatjes

Deze foto is genomen in de Namib woestijn vlakbij Sossusvlei. Daar ligt de dode vlei en persoonlijk vind ik die mooier dan Sossusvlei. We waren heel vroeg (in het donker) al naar deze plek gereden vanuit de Sossus Dune Lodge. Vanuit deze lodge is de (enige) mogelijkheid om er heel vroeg te zijn. We zijn een duin opgeklommen boven de dode vlei om de zonsopkomst te zien en daarna afgedaald naar de vlei zelf. Als je beneden komt loop je op een wit-grijze bodem. Dit is de opgedroogde modderbodem van de vlei (het meer). In de dode vlei komt al eeuwen geen water meer. Er staan alleen nog dode bomen en het hele kleine beetje groen dat hier en daar te zien is leeft van de dauw. Omdat het zo droog is rotten de bomen zeer langzaam weg. De silhouetten steken prachtig af tegen de rode duinen van de Namib.

'491959' door Fietser '491959' door Fietser

BoliviaSalar de Uyuni

BoliviaSalar de Uyuni

De weg naar de leegte

Fietser

Heb deze foto onder de categorie"landschap" geplaatst. Er valt weinig te zien, behalve een paar stipjes in de verte. Kan er maar een ding van zeggen. Het was geweldig.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier