geervannesmeed

profiel geervannesmeed

Naam

Gerard Stals

Reviews

0

Foto's & tips

1716

Blogs

14

Lid sinds

16 November 2008

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Indonesië

Fav. stad

eigenlijk geen

Over mij

Ik kan erg genieten van al het mooie om me heen. Of het nu groot of klein, opvallend of onopvallend, bijzonder of gewoon, zwart of wit is. Ik wil de mens, zijn cultuur en de natuur om hem heen leren kennen en waarderen. Ik koester wat ik waarschijnlijk nooit meer te zien krijg.
Vooral in het verre Azië herken ik iets van mezelf: Genieten van het leven, want het is eigenlijk maar kort. Pluk de dag; stel niet uit wat vandaag kan, want morgen is het misschien te laat. En.... op z'n Indonesisch: "Pelan Pelan"; neem dus ook de tijd om eens lekker te relaxen ... Zeker als je op vakantie bent.

Ik ben vereerd wanneer mensen foto's van mij willen gebruiken, maar vraag wel toestemming vooraf aub.

Mijn Motto

'De mens is per definitie een reiziger. Zijn leven is 1 reis. Van de wieg tot het graf.Waar hij ook gaat en staat. (Bertus Aafjes)'

Over mijn camera

Type

Pocket

Merk

Sony

Model

Sony DSC-WX220

Overige

Canon Powershot A75 , Sony DSC-H70

 

20 reactie(s) bij "geervannesmeed"

 • profile image comment

  Ik heb weinig foto gemaakt. Heb vooral eens genoten zonder steeds mijn toestel mee te slepen.

  Door wisseschout • geplaatst op 2020-06-02 19:13:45
 • profile image comment

  Klopt dat we door de Fergana vallei zijn gereden, maar het meer[ tje] waar we slapen was geen stuwmeer. w.s te klein om ergens te vermelden. Verder heb ik erg genoten van Limburg. En verliefd geworden op de Swalm !!

  Door wisseschout • geplaatst op 2020-06-02 18:47:03
 • profile image comment

  Hey Gerard het weetje van de financiering van Kek Lok Si tempel is leuk om te weten. Mij was het trouwens niet opgevallen dat die toren scheef stond. Ga eens kijken bij mijn andere foto's... ;-)

  Door E.J. • geplaatst op 2020-06-01 11:36:17
 • profile image comment

  Dank je wel voor je reactie op mijn spin. Het is inderdaad zo wat moeilijk om te zien. Je bent wel de kenner ons ons wat dit betreft.

  Door travelbag • geplaatst op 2020-05-31 14:39:04
 • profile image comment

  Hoi Gerard, ik heb gisteren een foto van een spinnetje geplaatst op de site, weet jij misschien wat voor spinnetje dit is?

  Door travelbag • geplaatst op 2020-05-31 11:46:15
 • profile image comment

  Ik heb met veel interesse je artikelen gelezen. Het blijft een groot discussiepunt tussen de voor/ en tegenstanders.

  Door aticketto • geplaatst op 2020-05-30 23:09:10
 • profile image comment

  Hi Gerard, in Oss (Natuurgebied de Maashorst) zijn ook al enkele incidenten geweest wat heel spijtig is. Vooral omdat het komt dat mensen niet aan de regels houden en denken dat het 'tamme' koeien zijn. Heel jammer want deze runderen verdienen zeker in plek in de Nederlandse natuur. Het programma zit ook heel goed in elkaar en hopelijk gaan ze de oeros 2.0 creëren.

  Door aticketto • geplaatst op 2020-05-29 13:21:55
 • profile image comment

  Hoi Gerard, dank je wel voor de extra info over de mooie spin.. gr anita

  Door agrotewal • geplaatst op 2020-05-29 11:08:43
 • profile image comment

  Ere wie ere toekomt, Gerard. Ik maak vaker 'in stilte' een foto favoriet. Als ik de foto mooi, bijzonder of origineel vind dan laat ik dat op die manier blijken

  Door Bowral • geplaatst op 2020-05-29 10:41:03
 • profile image comment

  Hoi Gerard, wat leuk dat je mijn foto van Orccha bij je favorieten plaatste. Ik ben zeer vereerd.

  Door RReintjes • geplaatst op 2020-05-29 07:04:22
 • profile image comment

  Hi Gerard, heel leuk dat mijn foto met de margrietjes in jouw eregalerij mag staan. Groetjes Marleen

  Door aticketto • geplaatst op 2020-05-27 19:58:06
 • profile image comment

  Hi Gerard, dat is em zeker!! Die ongewenste bezoekers hebben m'n aardbeiplantjes, druivelaar en klein berkenboompje al volledig verwoest! En in no time! Nu ik heb ontdekt wat het probleem is, ga ik vandaag nog een reddingsactie uitvoeren voor m'n hortensia's ea. Er zijn zelfs al enkele kamerplanten die het nu ook vlaggen hebben...

  Door Elleke • geplaatst op 2020-05-27 11:39:28
 • profile image comment

  We gaan op het natuurkampeer terrein staan bij Swalmen. Fietsen mee en wandelschoenen

  Door wisseschout • geplaatst op 2020-05-26 13:10:39
 • profile image comment

  Bij aziatische olifanten hebben enkel de mannetjes slagtanden, bij afrikaanse allebei ;-)

  Door dreamer666 • geplaatst op 2020-05-26 12:59:25
 • profile image comment

  Geweldig bedankt. Ga er zeker heen

  Door wisseschout • geplaatst op 2020-05-22 19:35:44
 • profile image comment

  Dat is dan een plek voor mij. Bedankt voor de tip. Ben gek op Nederlandse orchideeën

  Door wisseschout • geplaatst op 2020-05-22 17:30:25
 • profile image comment

  Aha. Schapenzuring. Dacht eerst misschien klaprozen. Zuring is zo mooi. Hier in Zeeland bloeien wel veel orchideeën soorten. Maar is nu nog iets te vroeg.

  Door wisseschout • geplaatst op 2020-05-22 16:47:45
 • profile image comment

  Graag gedaan. Is inderdaad bijzonder gebied, maar dat geldt eigenlijk voor heel India?

  Door barga • geplaatst op 2020-05-21 09:28:42
 • profile image comment

  Bedankt voor je reactie Gerard. Ik dacht inderdaad dat het een bepaalde soort bij was. Niet gemakkelijk hoor! Gr. Martin

  Door martinhectors • geplaatst op 2020-05-21 09:16:22
 • profile image comment

  Dank voor je reactie bij mijn foto over backwaters. M.b.t. Je vraag: backwaters in Kerala is een groot gebied met waterwegen van brak water. Er zijn kanalen, lagunes en meren en het beslaat een groot gebied in zuid India en looopt parallel aan de Arabische zee. Het leven op en langs het water is fascinerend en de natuur is prachtig groen. Op het water zijn veel waterhyacinten en in het water leven leguanen, veel vissen en andere waterdieren. Het is zeer de moeite waard.

  Door barga • geplaatst op 2020-05-21 08:19:28

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (1716)

'372111' door geervannesmeed '372111' door geervannesmeed

IndiaJaipur

IndiaJaipur

De pauw als symbool

geervannesmeed

Zoals elke grote stad in Rajasthan, heeft ook Jaipur natuurlijk een stadspaleis. Het bezoek aan het Stadspaleis, nog steeds gedeeltelijk bewoond door een maharadja, is schitterend, maar het verschil tussen heel rijk en heel arm in India wordt hier wel heel duidelijk gemaakt. Het ligt in het hart van de oude stad en beslaat een groot oppervlak. Het paleis bestaat uit een groot aantal gebouwen, binnenplaatsen en tuinen. Een poort schuin tegenover de diwan i- am (de Zaal der Openbare Audiënties) geeft toegang tot de “pritam niwas chowk”, de pauwenhof, die is vernoemd naar de met pauwen versierde portalen. In India is de blauwe pauw symbool voor de god Krishna en wordt als heilige vogel beschouwd. De Hindoes zijn ervan overtuigd dat het lichaam van de pauw onvergankelijk is: het symbool van verrijzenis en eeuwig leven, de essentie van de goddelijkheid. Op het doden van de pauw stond vroeger dan ook de doodstraf. De pauw is tevens nationaal symbool van India, zoals dat bij ons de leeuw is.

'470407' door geervannesmeed '470407' door geervannesmeed

IndonesiëJakarta

IndonesiëJakarta

De oude Batavia stad

geervannesmeed

Hoewel we het advies kregen om niet al te lang in Djakarta te blijven, raden we je aan om toch een bezoekje te brengen aan “Jakarta - Kota”, de oude Batavia stad. In het oudste deel zijn nog veel Nederlandse oud-koloniale gebouwen in verschillende architectuurstijlen en zelfs grachten en ophaalbruggen. Op de Grote Markt, nu het "Fatahilla-plein", staat het voormalige Nederlands stadhuis uit 1710. Breng daar ook een bezoek aan het "Batavia café". Het café is nog steeds zo ingericht als in de vijftiger jaren. De muziek en talloze foto’s aan de muren herinneren nog aan deze periode. Ga daarna naar de “Sunda Kelapa” haven. Dit is een oude haven waar met name tapiocameel en hout in- en uitgeladen worden op een manier zoals het bij ons 50 jaar geleden ook ging. Kleine maar ook sterke mannen dragen grote zakken meel of hout over heel smalle loopplankjes het dek op en af. De tijd lijkt hier wel stilgestaan te hebben. Bij ons is dat nu onvoorstelbaar. Je ziet “Makasar-schoeners” die vooral hout van Kalimantan naar Jakarta verschepen. Echt de moeite waard.

'320826' door geervannesmeed '320826' door geervannesmeed

ThailandKo Samui

ThailandKo Samui

Mysterieuze...gemummi

geervannesmeed

Wie kent hem niet...Loung Pordaeng, de beroemde gemummificeerde monnik in de Wat Khun Aram. Speciaal voor hem is een gebouw neergezet naast de tempel. Hij zit daar op een stoel achter glas en is van alle kanten te bekijken. Hij is een beroemdheid en de tempel is een echt pelgrimsoord geworden. In de jaren 80 overleed de man, die overigens pas vanaf zijn 50 jaar monnik is geworden en het is een mysterie hoe het kan dat hij er zo lang na zijn dood nog zo goed uitziet (voor een dode dan, weliswaar). Het lijkt net of hij nog leeft. Hij zit daar in lotushouding (zoals hij gestorven is) en met een zonnebril op, zodat je de lege oogkassen niet ziet en zijn oren zien er helaas niet al te fris meer uit. Destijds heeft monnik Loung Pordaeng zijn eigen sterfdatum voorspeld. Men zegt dat de monnik zichzelf heeft gemummificeerd door langdurig weinig te eten en te drinken. Zijn meditatief vermogen is zo groot geweest, dat zijn lichaam zo is blijven bestaan. Je vraagt je af hoe lang dit nog zal duren, maar er zal uiteindelijk wel een oplossing gevonden worden.

Laatste blogs (14)

Mijn fans (4)

Ik ben fan van (1)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (97)

'1115325' door agrotewal '1115325' door agrotewal

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Dichtbij huis..

agrotewal

Dichtbij huis, slaat op mijn woonplaats en niet op de plek waar ik al meer dan 9 weken vastzit. Julianadorp een dorp zo'n 8 km ten zuiden van Den Helder. Heeft een prachtig strand, met pieren en strandhuisjes. Ik woon daar vlakbij en kan gewoon even op de fiets een kijkje nemen. En toch doe ik het te weinig, ik zou er vast geweest zijn tijdens de crisis als de mogelijkheid er was geweest. Enfin eentje van vorig jaar, tijdens een lange warme zomeravond genomen. Bij eb zoeken mensen naar garnalen en krabbetjes.

'1115175' door RReintjes '1115175' door RReintjes

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Verrassend Orccha

RReintjes

Orccha ligt op een spectaculair punt: een rotseiland in een lus van de rivier de Betwa. Er staan maar liefst drie hoofdpaleizen, te weten de Raj Mahal (uit 1560), de Jahangiri Mahal (uit 1626) en Rai Praveen Mahal (uit1675). Als je daar rondwandeld kom je prachtige figuren, zoals deze, tegen.

'1115117' door aticketto '1115117' door aticketto

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Zonsondergang in eige

aticketto

Een zee van witte bloemetjes, een ondergaande zon en een paar wolken. Meer heb je niet nodig om te kunnen genieten van een beetje vakantiegevoel. De lucht is bij een laagstaande of ondergaande zon vaak rood of oranje gekleurd door de Rayleighverstrooiing. Deeltjes in de atmosfeer verstrooien blauw licht, waardoor de hemel meestal blauw oogt. De overige golflengtes blijven in de stralen van de zon, zodat de zon een iets gelere kleur krijgt.

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ: SPEEL LIVE MEE EN VAL IN DE PRIJZEN!
25-05-2020 Om de nieuwe werkelijkheid waarin we met z’n allen leven een klein beetje draaglijker te maken organiseren wij op 1 juni de Grote Columbus Travel Quiz 2020. In tweehonderd vragen reizen we de wereld rond. Reis je mee?

CORONAVIRUS
23-03-2020 Als reizigers in hart en nieren worden we allemaal zwaar op de proef gesteld door het coronavirus (COVID-19). Vakantieplannen worden afgeblazen, dromen uitgesteld. Namens het volledige Columbus-team willen wij jou en je dierbaren de komende tijd veel sterkte toewensen!

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 21 | Community toppers

De toppers van week 22 worden 3 juni bekend gemaakt.

Black Death. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Agadir van Ait Kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Black Death door Dreamer666
3. Topblog: Pats! door Doppie
4. Communitylid van de week: Jomo01
5. Nieuwkomer: DeReisdame

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

FOTOWEDSTRIJD: op ontdekking in Nederland
Waar haal jij een ‘frisse neus’? Laat ons zien welke bijzondere plek jij bij jou om de hoek hebt (her)ontdekt tijdens de coronacrisis. Wij zijn benieuwd naar de mooiste plekjes in Nederland weg van de massa.
Doe mee

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je wat inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik