geervannesmeed

profiel geervannesmeed

Homepage

Naam

Gerard Stals

Positie

63

Score

10121

Reviews

0

Foto's & tips

1567

Blogs

14

Lid sinds

16 november 2008

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Indonesië

Fav. stad

eigenlijk geen

Over mij

Ik kan erg genieten van al het mooie om me heen. Of het nu groot of klein, opvallend of onopvallend, bijzonder of gewoon, zwart of wit is. Ik wil de mens, zijn cultuur en de natuur om hem heen leren kennen en waarderen. Ik koester wat ik waarschijnlijk nooit meer te zien krijg.
Vooral in het verre Azië herken ik iets van mezelf: Genieten van het leven, want het is eigenlijk maar kort. Pluk de dag; stel niet uit wat vandaag kan, want morgen is het misschien te laat. En.... op z'n Indonesisch: "Pelan Pelan"; neem dus ook de tijd om eens lekker te relaxen ... Zeker als je op vakantie bent.

Ik ben vereerd wanneer mensen foto's van mij willen gebruiken, maar vraag wel toestemming vooraf aub.

Mijn Motto

'De mens is per definitie een reiziger. Zijn leven is 1 reis. Van de wieg tot het graf.Waar hij ook gaat en staat. (Bertus Aafjes)'

Over mijn camera

Type

Pocket

Merk

Sony

Model

Sony DSC-H70

Overige

Canon Powershot A75

 

20 reactie(s) bij "geervannesmeed"

 • profile image comment

  Ik ben ook niet kapot van de gele strepen op de muren van Carcassonne. En aan de reacties te zien wordt deze mening gedeeld door vrijwel iedereen op de site. Persoonlijk had ik het exorbitante hoge bedrag liever uitgegeven aan onderzoek of renovatie. De citadel is tenslotte bijna een kumstwerk op zich. Maar de organisatoren hebben hun doel wel bereikt. Er wordt deze zomer heel veel over Carcassonne gepraat! En ik heb gemerkt dat je uiteindelijk toch het spel mee gaat spelen en op zoek gaat naar de plek waar alles samenkomt en de gele strepen de cirkels vormen.

  Door ChristaThieme • geplaatst op 2018-06-16 22:28:15
 • profile image comment

  Bedankt voor het positieve bericht. Leuk om te horen!

  Door LindaVerkerk • geplaatst op 2018-06-15 21:43:07
 • profile image comment

  Dank je voor het sturen van de website. Daar kan ik wel wat mee...

  Door aticketto • geplaatst op 2018-06-15 12:53:17
 • profile image comment

  Dank Gerard voor het compliment

  Door ThijsVanDenBurg • geplaatst op 2018-06-14 22:01:06
 • profile image comment

  De temperatuur zal er zeker mee te maken hebben, maar waarschijnlijk ook de zeewind!?

  Door agrotewal • geplaatst op 2018-06-11 20:09:25
 • profile image comment

  Jazeker Gerard, je kunt ook omhoog fietsen! We hebben een aantal fanatiekelingen gezien die dat deden. Vooral het eerste stuk vanuit Myrdal is supersteil (voor die fietsers omhoog dus aan het eind vd tocht). Dat was me echt teveel hoor!

  Door karinm • geplaatst op 2018-06-07 20:18:18
 • profile image comment

  Hi Gerard, mijn Portugees is waardeloos hoor haha (kan er wat woordjes uit halen) Gelukkig is altijd nog google translate ... Groetjes Marleen

  Door aticketto • geplaatst op 2018-06-06 08:46:48
 • profile image comment

  Hoi Gerard, dank voor je reactie bij mijn geelsnaveltoks. De focus ligt op de voorste vogel, maar ik zie dat hier op de site de scherpte inderdaad te wensen overlaat. Bijzonder hij is als foto bij mij loepscherp. Fijne dag gr. anita

  Door agrotewal • geplaatst op 2018-06-05 10:08:44
 • profile image comment

  aangestoken door jouw enthousiasme doe ik mijn best te achterhalen wat ik op de foto heb gezet. En langzamerhand groeit mijn kennis een beetje. Fijne avond

  Door agrotewal • geplaatst op 2018-06-04 19:15:44
 • profile image comment

  Weinig last van vliegen daar.

  Door Graaf • geplaatst op 2018-06-04 16:40:00
 • profile image comment

  Hoi Gerard, ja de boom is wel meer dan honderd meter, er zijn veel grotere maar ook kleinere figuren.

  Door hestermaasdam • geplaatst op 2018-05-31 07:34:30
 • profile image comment

  Ik houd het op klederdracht, vooral de hoedjes waren per dorp/streek erg verschillend.

  Door hestermaasdam • geplaatst op 2018-05-22 22:44:11
 • profile image comment

  Bedankt voor je aanvullende informatie. Apart dat dan de ene grote zilverreiger een gele snavel heeft en de andere een zwarte. Eind januari is volgens mij nog geen broedseizoen.

  Door Graaf • geplaatst op 2018-05-19 10:26:28
 • profile image comment

  3 dezelfde reacties bij jou..die site toch

  Door corriedewinter • geplaatst op 2018-05-18 21:57:59
 • profile image comment

  Fijn dat je even op straatpoezie hebt gekeken. Ik heb de puntjes ook verwijderd.

  Door corriedewinter • geplaatst op 2018-05-18 21:43:47
 • profile image comment

  Hoi Gerard, ja ik denk wel dat de trage site er alles mee te maken heeft.

  Door hestermaasdam • geplaatst op 2018-05-17 18:17:38
 • profile image comment

  Misschien de vorm van het blad van de paardebloem? Die zit vol met tanden...

  Door ChristaThieme • geplaatst op 2018-05-12 10:04:22
 • profile image comment

  Dag Gerard Bedankt voor je reactie, het is voor mensen in de moderne wereld moeilijk ons te begrijpen. Onze gemeenschappen leven naar complexe regels die perfect functioneren zolang er geen invloeden van buitenaf komen. De steeds weer opflakkerende onlusten ontstonden door een landgrens reform 1973 waarbij 350 Ha van het ene naar het andere dorp werd toegekend. Wetende dat slechts Ca. 8 % van het gebied voor landbouw geschikt is, zorgt dit voor spanningen. Het vrijhandelsakkoord waardoor de buitenlandse ingevoerde maís de inheemse prijzen keldert drijft de spanning nog op waar grootgrondbezitters en corrupte politieker gebruik van maken om met hulp van deze groepen para militairen de mensen te verdrijven. -- Groetjes Maria-D.

  Door geo • geplaatst op 2018-05-01 20:40:45
 • profile image comment

  Kawah Ijen is een wat minder bezochte vulkaan. Wij zijn er midden in de nacht o.l.v. een gids in afgedaald en hebben daar het blauwe vuur gezien (er zijn slechts 2 vulkanen ter wereld die dat hebben). Er wordt hier ook nog zwavel afgetapt, dat door zwaveldragers in mandjes omhoog gedragen wordt. Het kratermeer is prachtig en wordt zichtbaar als het licht wordt, maar is gevuld met zwavelzuur en heet, dus levensgevaarlijk. Je kunt hier alleen maar afdalen met een gasmasker. Het is een avontuur, maar wel heel bijzonder om te doen. Eén van de mooiste vulkanen waar ik tot nu geweest ben.

  Door Dianadm • geplaatst op 2018-04-30 07:14:00
 • profile image comment

  Ik heb al 3x een nieuwe tekst geprobeerd te schrijven maar er gebeurt niets. Bij is het zelfde aan de hand? Ik kan er verder niets aan doen. groet Jeanne

  Door Jeanne • geplaatst op 2018-04-27 21:53:22

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (1567)

'372111' door geervannesmeed '372111' door geervannesmeed

IndiaJaipur

IndiaJaipur

De pauw als symbool

geervannesmeed

Zoals elke grote stad in Rajasthan, heeft ook Jaipur natuurlijk een stadspaleis. Het bezoek aan het Stadspaleis, nog steeds gedeeltelijk bewoond door een maharadja, is schitterend, maar het verschil tussen heel rijk en heel arm in India wordt hier wel heel duidelijk gemaakt. Het ligt in het hart van de oude stad en beslaat een groot oppervlak. Het paleis bestaat uit een groot aantal gebouwen, binnenplaatsen en tuinen. Een poort schuin tegenover de diwan i- am (de Zaal der Openbare Audiënties) geeft toegang tot de “pritam niwas chowk”, de pauwenhof, die is vernoemd naar de met pauwen versierde portalen. In India is de blauwe pauw symbool voor de god Krishna en wordt als heilige vogel beschouwd. De Hindoes zijn ervan overtuigd dat het lichaam van de pauw onvergankelijk is: het symbool van verrijzenis en eeuwig leven, de essentie van de goddelijkheid. Op het doden van de pauw stond vroeger dan ook de doodstraf. De pauw is tevens nationaal symbool van India, zoals dat bij ons de leeuw is.

'470407' door geervannesmeed '470407' door geervannesmeed

IndonesiëJakarta

IndonesiëJakarta

De oude Batavia stad

geervannesmeed

Hoewel we het advies kregen om niet al te lang in Djakarta te blijven, raden we je aan om toch een bezoekje te brengen aan “Jakarta - Kota”, de oude Batavia stad. In het oudste deel zijn nog veel Nederlandse oud-koloniale gebouwen in verschillende architectuurstijlen en zelfs grachten en ophaalbruggen. Op de Grote Markt, nu het "Fatahilla-plein", staat het voormalige Nederlands stadhuis uit 1710. Breng daar ook een bezoek aan het "Batavia café". Het café is nog steeds zo ingericht als in de vijftiger jaren. De muziek en talloze foto’s aan de muren herinneren nog aan deze periode. Ga daarna naar de “Sunda Kelapa” haven. Dit is een oude haven waar met name tapiocameel en hout in- en uitgeladen worden op een manier zoals het bij ons 50 jaar geleden ook ging. Kleine maar ook sterke mannen dragen grote zakken meel of hout over heel smalle loopplankjes het dek op en af. De tijd lijkt hier wel stilgestaan te hebben. Bij ons is dat nu onvoorstelbaar. Je ziet “Makasar-schoeners” die vooral hout van Kalimantan naar Jakarta verschepen. Echt de moeite waard.

'320826' door geervannesmeed '320826' door geervannesmeed

ThailandKo Samui

ThailandKo Samui

Mysterieuze...gemummi

geervannesmeed

Wie kent hem niet...Loung Pordaeng, de beroemde gemummificeerde monnik in de Wat Khun Aram. Speciaal voor hem is een gebouw neergezet naast de tempel. Hij zit daar op een stoel achter glas en is van alle kanten te bekijken. Hij is een beroemdheid en de tempel is een echt pelgrimsoord geworden. In de jaren 80 overleed de man, die overigens pas vanaf zijn 50 jaar monnik is geworden en het is een mysterie hoe het kan dat hij er zo lang na zijn dood nog zo goed uitziet (voor een dode dan, weliswaar). Het lijkt net of hij nog leeft. Hij zit daar in lotushouding (zoals hij gestorven is) en met een zonnebril op, zodat je de lege oogkassen niet ziet en zijn oren zien er helaas niet al te fris meer uit. Destijds heeft monnik Loung Pordaeng zijn eigen sterfdatum voorspeld. Men zegt dat de monnik zichzelf heeft gemummificeerd door langdurig weinig te eten en te drinken. Zijn meditatief vermogen is zo groot geweest, dat zijn lichaam zo is blijven bestaan. Je vraagt je af hoe lang dit nog zal duren, maar er zal uiteindelijk wel een oplossing gevonden worden.

Laatste blogs (14)

Mijn fans (4)

Ik ben fan van (1)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (62)

'846031' door neretslok '846031' door neretslok

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Monster?

neretslok

Dit piepkleine monstertje wordt een plakker genoemd. Het is een nachtvlinder die de gewoonte heeft tegen ramen te blijven plakken, vooral als het plakkend zwoel weer is. En deze kwam dus net langs toen wij in de buurt waren.

'845851' door deerik '845851' door deerik

SwazilandHlane Royal NP

SwazilandHlane Royal NP

Shoot them!!

deerik

Omdat het een gekte van jewelste was in het park, de koning ging op safari, besloot ik bij onze lodge wat te relaxen. Alleen al 350 man/vrouw personeel en meer dan het dubbele aan bewakers, pfff... wat een gekkenhuis. Ik lig op bed, tot het moment dat mijn maatje aan komt lopen, 'er staan 9 neushoorns bij de waterhole!!!'. Ik dus snel mn tas gepakt en speer naar de waterhole, er stonden er wel 14! Fanatiek begin ik plaatjes te schieten, maar de neushoorns gaan verder naar rechts, waar alle bewakers en staff ed van de koning staan. Ik wurm me er al fotograferend een beetje tussendoor. Krijgt wat vreemde blikken maar doe mn ding.... en schuif verder naar 'rechts', stiekem tussen de beveiligers en bewaking van de koning door. Dan komen er 3 kolossen mijn kant op, ik ga op de grond liggen, half onder het hek en maak mn plaatjes. Achter mij hoor ik ineens 'Yeahh man, Shoot them'. Als ik omkijk staat een generaal me lachend aan te kijken en wijst naar mn telelens en de neushoorns. Ik lijk wel een sluipschutter vind hij, zoals ik onder de prikkeldraad doorkruip ;). Laat hem een foto zien en snel vervang ik mn telelens, want ze komen wel heel dichtbij. Duik weer op de grond en maak o.a. dit plaatje, ze staan op een kleine 4 meter van me vandaan, met alleen een paar grassprieten ertussen. Als ik nog vol adrenaline opsta, blijk ik naast de koning van Swaziland te staan en krijg ik nog meer verbaasde blikken van de bewaking. Ik pak mn telefoon, kiek snel de Koning en laat de verbaasde menigte achter me, een close encounter en een paar mooie foto's rijker.

'569613' door marcvankessel '569613' door marcvankessel

ChiliTorres del Paine NP

ChiliTorres del Paine NP

Cuernos del Paine

marcvankessel

Ik denk dat iedere RR die hier is geweest het wel met me eens is; Torres del Paine behoort tot een van de mooiste nationale parken van onze aardbol. Het park wordt gedomineerd door een bergmassief bestaande uit een zes-tal prominente bergen/pieken; de Torres del Paine (3 pieken) en de Cuernos del Paine (ook 3 pieken). Op de foto zie je de Cuernos del Paine; Cuerno Principal, Cuerno Este en Cuerno Norte. Met op de voorgrond de restanten van de grote bosbrand uit 2011.

Je hebt nog geen favoriete blogs