fbergman

'324473' door fbergman '324473' door fbergman

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

Altiplano

fbergman

Al vele foto's zijn geplaatst en het is al erg vaak geschreven: een tocht over de zoutvlakten en de Altiplano vanuit Uyuni naar San Pedro de Atacama is echt heel erg de moeite waard. Van zonsopgang totdat de zon weer achter de horizon verdwijnt: telkens weer schitterende landschappen.

'310527' door fbergman '310527' door fbergman

PeruCusco

PeruCusco

Cusco, divers

fbergman

Smalle straatjes, rode daken, electriciteitsdraden, Spaanse kathedraal, leuke cafe's, een mooi plein, omringd door bergen, leuke mensen. Kortom, Cusco is een heerlijke stad om een paar dagen te vertoeven.

'309758' door fbergman '309758' door fbergman

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

Laguna Canapa

fbergman

In de het zuidwesten van Bolivia vind je op de Altiplano diverse meren. Dit is het Laguna Canapa, gelegen op 4151 meter. Het wemelde van de flamingo's toen wij er waren. In combinatie met het fantastische landschap werd dit een onvergetelijke aanblik.

'309703' door fbergman '309703' door fbergman

PeruArequipa en Lago Titicaca

PeruArequipa en Lago Titicaca

Feestdag

fbergman

Isla Taquile in het Titicaca meer is een bezoek waard vanuit Puno. Wij hadden er erg veel geluk omdat er een feestdag voor de locals was. Vanaf een hoog gebouw keken deze heren neer op het schouwspel wat zich afspeelde op het dorpsplein.

'309648' door fbergman '309648' door fbergman

ChiliValparaiso

ChiliValparaiso

Kleurrijk

fbergman

Valparaiso is een leuke dagtrip vanuit Santiago, goed te combineren met Vina del Mar. Natuurlijk de beroemde tandradbaan naar boven genomen. Van boven heb je heerlijk uitzicht over de stad en de haven.

'309259' door fbergman '309259' door fbergman

BoliviaPotosi

BoliviaPotosi

Kleuren

fbergman

Onderweg van Potosi naar Uyuni met de bus. Ik dacht, nog een dagje en dan begint het spektakel bij Uyuni, maar de hele trip vanaf Potosi rijd je door een schitterend landschap. Ademloos heb ik uren uit het raampje getuurd, heerlijk met een lekker muziekje erbij.

'309162' door fbergman '309162' door fbergman

OostenrijkTirol

OostenrijkTirol

Bergen..

fbergman

Ik heb dit jaar maar eens een camera meegenomen naar de wintersport. Foto is genomen in het skigebied van Serfaus, de blik is in de richting van de Oetztaler Alpen

'309136' door fbergman '309136' door fbergman

IJslandNoordland Oost

IJslandNoordland Oost

Watergeweld

fbergman

Dettifoss, veel gefotografeerd, maar het geweld van het water is dan ook fascinerend. Er komt werkelijk een muur van water naar beneden. Aan de overkant staan mensen als kleine poppetjes op de foto.

'308987' door fbergman '308987' door fbergman

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

Zoutpatronen

fbergman

De beroemde Salar de Uyuni zijn werkelijk fantastisch mooi. Een oneindige vlakte van zout. Door de hoogte is het licht fantastisch. Het zout vormt mooie patronen, zoals zichtbaar op deze foto

'308966' door fbergman '308966' door fbergman

BoliviaPotosi

BoliviaPotosi

Mijnkarretjes

fbergman

Het is denk ik wel bekend: de omstandigheden in de zilvermijnen van Potosi. Vanaf de berg heb je ook een mooi uitzicht op de omgeving. Hier staan de karretjes die de mijnen in gaan. Van hier wordt alles overgeladen in vrachtwagens en wordt de buit naar beneden gebracht.

'308944' door fbergman '308944' door fbergman

JordaniëPetra

JordaniëPetra

Treasury, bovenaf

fbergman

Dit is een foto van de beroemde Treasury in het oude Petra, genomen vanaf de rotsen aan de overkant. Aan de achterkant is een klein pad omhoog. Het is een leuke klim naar boven en plotseling sta je oog in oog met dit beroemde bouwwerk. Vanaf de hoogte kun je rustig alle toeristen bekijken die beneden foto's staan te nemen.

'308940' door fbergman '308940' door fbergman

Jordanië

Jordanië

Blauwe hagedis

fbergman

In het Dhana Nature Reserve kwamen we tijdens een wandeling meerdere keren hagedissen tegen. Dit blauwe exemplaar bleef mooi zitten terwijl we langzaam dichterbij kwamen.

'308860' door fbergman '308860' door fbergman

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

Ogen

fbergman

Doe je het rondje door de Sacred Valley vanuit Cusco, dan kom je altijd door Pisac. Daar is een leuke markt waar de locals komen shoppen. Deze kleine keek vanaf de rug van zijn moeder recht in de camera

'308854' door fbergman '308854' door fbergman

ChiliAtacama

ChiliAtacama

Avondlicht

fbergman

Zand en rotsen kleuren mooi aan het begin van de avond in de woestijn in Noord Chili. Deze foto is genomen in de buurt van San Pedro de Atacama

'308775' door fbergman '308775' door fbergman

ChiliAtacama

ChiliAtacama

Woestijn in de bergen

fbergman

Volgens de statistieken de droogste plek ter wereld. De woestijn nabij San Pedro de Atacama. Niet te missen als je daar bent is de excursie in de namiddag die eindigt met de ondergang van de zon.

'308723' door fbergman '308723' door fbergman

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

Highway to..

fbergman

Deze foto is vanuit de jeep genomen op de eindeloze Altiplano. Zo ongeveeer op het hoogste punt, niet ver van de Sol de Manana. Het is hier net boven de 4900 meter.

'308720' door fbergman '308720' door fbergman

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

Rocas de Dali

fbergman

Op weg vanuit Uyuni, niet ver van de grens met Chili, kom je langs de zogenaamde "Rocas de Dali". Hier een overzicht van de weg vanaf een heuvel.

'308714' door fbergman '308714' door fbergman

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

Kleuren

fbergman

Als je van Cusco naar Puno rijdt, komt je over een mooie pas. Zoals overal in Peru, proberen de locals daar hun koopwaar aan de toeristen te slijten. Deze opstelling levert mooie kleuren op.

'308713' door fbergman '308713' door fbergman

BoliviaLa Paz

BoliviaLa Paz

Safety first

fbergman

Met veiligheid nemen ze het niet zo nauw in Bolivia. Als je een rondrit per open bus door de stad maakt, rijd je rakelings onder de electriciteitsdraden door. Het is zelfs gevaarlijk te gaan staan in de open bus...

'308712' door fbergman '308712' door fbergman

BoliviaLa Paz

BoliviaLa Paz

Cerro Chacaltaya

fbergman

Vanuit La Paz kun je met een jeep hoog de bergen in naar het voormalige ski-resort Chacaltaya. Voormalig, omdat de gletsjer waarop geskied werd inmiddels is gesmolten. Vanaf daar kun je een prachtige wandeling maken naar de top, op zo'n 5400 meter. Mooie kleuren in het landschap en je hebt telkens uitzicht op Huayna Potosi.

'308711' door fbergman '308711' door fbergman

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

Flamingo

fbergman

Onvergetelijk is een tocht over de Altiplano vanuit Uyuni in Bolivia naar Chili. In de meren die je onderweg passeert vind je vele flamingo's. Deze liet zich mooi fotograferen.

'239478' door fbergman '239478' door fbergman

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Zootje

fbergman

In India is het verkeer een enorme puinhoop. Alles rijdt door elkaar heen zonder enige vorm van orde. Ook het vervoermiddel maakt niet uit: alles past op de weg. En op een of andere manier werkt dit ook. Foto genomen in Bikaner.

'239471' door fbergman '239471' door fbergman

UgandaCentraal Uganda

UgandaCentraal Uganda

Levend varken op fiet

fbergman

Wij Nederlanders denken al veel te vervoeren per fiets, maar in Oeganda wordt werkelijk alles meegenomen op de fiets. In dit geval keek ik toch wel even raar op toen bleek dat het varken op de bagagedrager nog in leven was. Keurig tussen de bladeren vervoerde deze man dus zijn kostbare varken.

'233834' door fbergman '233834' door fbergman

BraziliëPantanal

BraziliëPantanal

Tapir !

fbergman

In de Pantanal is het landschap prachtig, de veelzijdigheid aan vogels enorm en verder zie je veel capibara's, kaaimannen en edelherten. De tapir is echter een nachtdier die je niet zo snel tegen komt......wij hadden het geluk dat we een tapir zagen in de avondzon, met een vogeltje op de rug...

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ NL EDITIE
10-07-2020 Ben jij een reiziger in hart in nieren en denk je Nederland goed te kennen? Test dan op 16 juli online je Nederlandse reiskennis en neem het live op tegen andere gepassioneerde reizigers uit het hele land. Win fantastische prijzen! Zo doe je mee >

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 27 | Community toppers

Ethiopië Bull Jump Ceremonie. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Hippo chalet in Namibië door Agrotewal
2. Topfoto & tip: Ethiopië Bull Jump Ceremonie door Ameerakker
3. Topblog: Avontuur in de Okavango Delta door Barga
4. Communitylid van de week: Nick_VL
5. Nieuwkomer: n.v.t.

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

Binnenkort volgt er een nieuwe fotowedstrijd.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik