elskuiper

profiel elskuiper

Naam

Els Kuiper

Reviews

0

Foto's & tips

41

Blogs

1

Lid sinds

05 January 2016

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Mongolië

Over mij

Ik ben Els!
Ik werk als PhD aan verouderingsziektes, zoals de ziekte van Parkinson. Ik heb ook fotografie aan de kunstacademie gedaan waar ik met landschapsfotografie ben afgestudeerd. Ik hou nog steeds van fotograferen ondanks dat ik nu in een heel ander vak werk. Ik ben een observeerder en als ik door mijn foto's blader zijn het vaak foto's van kleine details, onverwachte momenten, en onbewaakte ogenblikken in het dagelijks leven.
Ik heb zeven maanden in Cambridge gewoond en ben daarna drie maanden op reis gegaan en sindsdien heb ik echt het reisvirus te pakken en ga ik het liefst zo vaak mogelijk op pad. Ook hou ik een reisblog bij (www.elskuiper.nl) waar ik naast mijn foto's graag schrijf over alles dat ik om me heen observeer en wat me verbaasd.

Ik ga dit jaar in februari naar IJsland en in april naar de VS, beide reizen om naar uit te kijken. Op mijn lijstje nog te bezoeken landen staan bovenaan: Tibet, Nepal, Myanmar, en Nieuw-Zeeland. Uiteraard eigenlijk nog veel meer, maar deze wil ik graag eerst bezoeken :)

Als je een foto wilt gebruiken, laat het dan even weten (dan kan ik je een hogere resolutie sturen)

Mijn Motto

'Kijk met andere ogen en verbaas je over alles.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D7200

Overige

Nikon D80

 

20 reactie(s) bij "elskuiper"

 • profile image comment

  Bedankt Els, voor je felicitatie en compliment! Groetjes Wies

  Door WKerkhof • geplaatst op 2016-03-21 12:55:07
 • profile image comment

  Dank je wel Els. Ik vind het een hele eer om RR van de week te zijn. Jij nog gefeliciteert met je rode ster. Ik ben ook in dat gebied geweest maar zo mooi heb ik het niet kunnen vastleggen.

  Door Dianadm • geplaatst op 2016-03-19 08:43:15
 • profile image comment

  Hoi Els! Hoe ben je daar gekomen? Wat was je bestemming voor en na dit gebied? Ik denk na over mijn route en wil dit erin. Mijn eerstvolgende bestemming is inderdaad Mexico, al heel snel. En daarna rustig eens kijken wat ik allemaal wil opnemen in mijn Grand Asia Tour :-) En ik ga zeker nadenken over de zusters vastleggen !! Het moet er maar eens van komen . Fijne avond, Hans

  Door JMoerkens • geplaatst op 2016-03-18 22:01:18
 • profile image comment

  Hoi Els, Terecht dat je een rode ster voor deze mooie foto hebt gekregen, gefeliciteerd! Groetjes Wies

  Door WKerkhof • geplaatst op 2016-03-18 10:28:39
 • profile image comment

  Fijn dat je een rode ster hebt gekregen. Dik verdiend!

  Door corriedewinter • geplaatst op 2016-03-18 10:19:43
 • profile image comment

  Gefeliciteerd met je rode ster Els, dat was vooraf al duidelijk voor me :o) groetjes Jos

  Door JoshuaX • geplaatst op 2016-03-18 10:02:03
 • profile image comment

  Gefeliciteerd Els met je rode ster. Ik had het zien aankomen.Mieke

  Door MiekeDeHaas • geplaatst op 2016-03-18 09:24:06
 • profile image comment

  Hi Els, De uitslag van het februarifietsthema is bekend, zie voor de details: http://www.columbusmagazine.nl/europa/nederland/reisreporter/blogs/8128.html bedankt voor het meedoen waardoor je geholpen hebt dit initiatief tot een succes te maken, Fijne avond nog, Els

  Door abytravel • geplaatst op 2016-03-04 18:17:48
 • profile image comment

  Hallo Els! Leuk dat je mijn melk koken foto bij je FAV hebt gezet! Altijd fijn als je merkt dat mensen je foto waarderen! Groet Adriaan

  Door AdriaanV • geplaatst op 2016-03-04 10:34:45
 • profile image comment

  Hoi Els, Bedankt voor je berichtje! Was heel erg leuk om meteen zo'n mooie waardering te krijgen voor een van mijn eerste foto's die ik plaatste van Noorwegen Groetjes Wies

  Door WKerkhof • geplaatst op 2016-03-01 19:24:12
 • profile image comment

  Hoi Els, Gaaf dat je twee keer Noorderlicht hebt gezien! Noorwegen was ook echt geweldig, echt een aanrader in de winter! Wij hebben ook veel geluk gehad met het noorderlicht, maar vastleggen is nog niet zo makkelijk als het lijkt vond ik... Groetjes Wied

  Door WKerkhof • geplaatst op 2016-02-19 08:29:49
 • profile image comment

  Ooo...meen je dat!? Ik zou toch zweren dat ie bewust in Z/W gezet was, haha...mooi!

  Door noiram • geplaatst op 2016-02-18 21:28:26
 • profile image comment

  Hi Els, dat doe je goed met de staande foto's, bij dat beeld kwam het landschap mooi tot z'n recht, maarja liggend leent zich inderdaad ook voor veel mooie landschappen ;)

  Door marthijndewildt • geplaatst op 2016-02-16 07:53:52
 • profile image comment

  Hoi Els, Bedankt voor je berichtje, erg aardig! In ben 1,5 jaar geleden in China geweest (juli, bloedheet) en ook heel enthousiast teruggekomen (ook enthousiast heengegaan hoor hahaha). Wij hebben een rondreis gemaakt van Beijing naar Zhengzhou, Luyoang, Xi'an, Guilin, Yangshuo, Canton, Hong Kong en Macau en het enige dat mij een klein beetje is tegengevallen is het gebrek aan natuur/dieren. Vind China wel zó mooi dat ik zeker nog een keertje terugga om andere gebieden te bewonderen! Waar ben jij geweest? Groetjes en een prettig weekend gewenst, Jenny

  Door Jenny • geplaatst op 2016-02-13 06:37:34
 • profile image comment

  De voorkeur van de redactie en die van de RR's loopt trouwens nog wel eens uit elkaar. Je ziet vrij regelmatig foto's met weinig likes die wel een ster krijgen. Wat ik af en toe wel jammer vind is dat er bij die sterren weinig naar de tip gekeken wordt, het buiten de gebaande paden gaan, wat toch hun motto is. Als ik naar mijn sterren kijk zijn ze stuk voor stuk van bekende plekken die iedereen kent als je je even verdiept in het land waar je naar toe gaat. De geheime plekjes zijn juist interessant om hier mee te krijgen, maar daar kijken ze bijna niet naar.

  Door JoshuaX • geplaatst op 2016-02-12 21:51:09
 • profile image comment

  Ja, dat ligt er net aan wanneer ze tijd hebben volgens mij. Eerst 2,5 week niets, dan 2 keer in 3 dagen. Het type foto's waar ze van houden is me wel duidelijk overigens, en in die categorie ben je heel goed bezig :o)

  Door JoshuaX • geplaatst op 2016-02-12 21:36:16
 • profile image comment

  He Els, Gefeliciteerd met je rode ster ! Groetjes, Ellen

  Door ellez • geplaatst op 2016-02-12 19:27:38
 • profile image comment

  Hoi Els, Dank je is idd heel erg mooi. Echt genieten zon klein lief wondertje! We lopen hier apetrots rond! prettig weekend groet Ferdi

  Door vulture1960 • geplaatst op 2016-02-12 19:26:36
 • profile image comment

  Hoi Els, Weer een hele mooie rode ster erbij voor je prachtige foto! Groet Ferdi

  Door vulture1960 • geplaatst op 2016-02-12 14:30:40
 • profile image comment

  Hallo Els, Gefeliciteerd met de rode ster!! Groet, Jeanne

  Door Jeanne • geplaatst op 2016-02-12 14:23:41

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (41)

'524947' door elskuiper '524947' door elskuiper

ChinaGuilin

ChinaGuilin

Uitkijken over het...

elskuiper

Het karstgebergte in de provincie Guangxi in China, wie kent het zo langzamerhand niet? De kenmerkende bergen die als torens uit de grond steken, een uniek landschap. Gelegen tussen Guilin en Yangshuo bij het dorpje Hebaoshan is de Xiang gong hill, waar een vader en zoon een uitkijkpunt op de berg hebben gemaakt om een centje bij te verdienen. Vanaf het uitkijkpunt kan je de Li rivier en het omringende landschap bewonderen. Je kunt de boten richting Yangshuo zien varen en even later een stuk langzamer terug zien komen als ze de tegen de stroom in moeten, terug naar Guilin. Een beter uitkijkpunt over het gebergte kan je je niet wensen, zeker als het zonnetje er net even door komt.

'521358' door elskuiper '521358' door elskuiper

IJslandZuidland

IJslandZuidland

Sneeuwstorm in Vík

elskuiper

Tijdens een sneeuwstorm IJsland was ik in Vík en moest ik noodgedwongen drie dagen blijven omdat alle wegen dicht waren. Eén van de ochtenden was een beetje helder en toen heb ik deze foto van het kerkje in Vík gemaakt. Over de bergen zie je alweer de sneeuw aankomen.

'518205' door elskuiper '518205' door elskuiper

ChinaDragon's Backbone Rice Terraces

ChinaDragon's Backbone Rice Terraces

Terrasreparaties

elskuiper

De Longji rijstterrassen, ook bekend als de Dragon's Backbone Rice Terraces, liggen in zuidelijk China, zo’n 150 kilometer ten noorden van Guilin. Vanuit Guilin is het goed te bereiken en er worden veel eendaagse tours aangeboden. Deze foto is genomen bij het dorpje Dàzhài, waar het toerisme ook begint te komen nadat het bij Píng’an al een aantal jaren booming is, zeker nu in Dàzhài ook een kabelbaan is. De kabelbaan heb je overigens helemaal niet nodig in dit gebied, het is veel mooier om te lopen, de paden zijn goed begaanbaar en je hebt zicht op de rijstvelden in alle kijkrichtingen. Je kan verschillende routes lopen en eenmaal boven is er ook een klein restaurantje waar de nog levende bergpadden wachten om gefrituurd te worden. Voor degene met een minder sterke maag is er gewoon rijst, klaargemaakt in een bamboestengel door één van de Yao vrouwen. In juni moeten de terrassen gerepareerd worden waar nodig, want in deze periode laten de boeren ze weer onderlopen met water. De boeren op de foto waren net handmatig reparaties aan het uitvoeren en het kipje loopt rustig mee.

Laatste blogs (1)

Ik ben fan van (4)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (5)

'524117' door sklare '524117' door sklare

CambodjaKampot

CambodjaKampot

Vredig Kampot

sklare

In Kampot is er niet heel veel te doen en daarom super relaxed. Verblijf in een guesthouse langs de rivier en chill in een hangmat. Of pak de fiets en verken de rode zandweggetjes die je naar dorpjes zal brengen waar ik misschien wel de aardigste mensen van mijn trip heb ontmoet. Grote kans dat je de enige toerist bent die je ziet die dag!

'523568' door AdriaanV '523568' door AdriaanV

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Melk koken

AdriaanV

Ik spreek geen Hindi,en ik denk dat geen van jullie allen het spreekt, maar als je goed kijkt naar haar handen en mond ,dan weet ik voor 99 % zeker dat ze er op dit moment een kracht term uitgooit! Potverd...... dit is heet, ik verbrand mijn fi...en bijna!! Moet je wat bekennen.... ik ben een beetje verliefd op deze foto! De houding , de kleuren ,de vlammen van het vuurtje ,haar kleding. alles heeft een schoonheid! ( en nou niet gaan zeuren dat haar tenen er niet op staan hoor!! )

'520744' door laidbackfool '520744' door laidbackfool

NoorwegenLofoten

NoorwegenLofoten

Bjerkvikse...zonsonde

laidbackfool

Wat een schitterende weg. De weg van Tromso naar Andenes is lang, maar je word iedere keer weer verrast door schitterende vergezichten. Deze zonsondergang was de mooiste die we tot nu toe hebben gezien in Noorwegen. Morgen moeten we terug rijden van Andenes naar Tromso dan hoop ik nog meer van dit soort plaatjes te kunnen schieten.

Community updates

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 26 | Community toppers

Slaapplaats in Dallol. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Openluchtmuseum in Rusland door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Slaapplaats in Dallol door Dreamer666
3. Topblog: Een avond op de Noordpier door TravelGoom
4. Communitylid van de week: Ellen69
5. Nieuwkomer: n.v.t.

week 25 | Community toppers

Ethiopië Mursi. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Agadir van ait kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Ethiopië Mursi door Ameerakker
3. Topblog: Verloren in zand door Agrotewal
4. Communitylid van de week: E.J.
5. Nieuwkomer: Annaspets62

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

FOTOWEDSTRIJD: Culinair
Vreemde gerechtjes proeven, aparte drankjes proberen, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Deel nu je culinaire reisfoto's met ons en maak kans op publicatie in Columbus Travel én extra profielpunten.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik