Elskuiper

'525772' door Elskuiper '525772' door Elskuiper

MongoliëCentraal Mongolië

MongoliëCentraal Mongolië

Grot van de 100...mon

Elskuiper

Deze grot nabij de ingang van Terelj NP in Mongolië is goed verscholen in een berg. Van de buitenkant ziet de rotsformatie eruit als een normale rots in het landschap, maar als je even de berg op klimt verschijnt ineens een grote grot die tot diep in de berg doorloopt en waar je zelfs in kunt staan. De grot werd in de jaren dertig gebruikt door monniken toen in deze periode Mongolië onder socialistisch regime was en monniken werden vervolgd. Naar verluid hielden zo’n 100 boeddhistische monniken hier schuil (vandaar de naam grot van de 100 monniken) en werden gevoed door de lokale bevolking.

'525646' door Elskuiper '525646' door Elskuiper

JapanInlandse eilanden

JapanInlandse eilanden

Shiraishi eiland Japa

Elskuiper

Tijdens één van de weekenden in oktober konden we in het centrale gedeelte van Japan nergens meer een slaapplaats vinden door een nationale feestdag (of €300 euro per nacht betalen, wat ook wel een beetje veel was). Na wat zoeken op internet vonden we de internationale villa op het eiland Shiraishi. De villa is alleen te boeken door niet-Japanners en zorgde voor een onverwacht, maar heerlijk, bezoek aan dit prachtige kleine eiland. Met de boot vanaf Kasaoka ben je binnen 45 minuten op het eiland. De villa staat op een heuvel met uitzicht over de baai. Op het eiland zijn ook de prachtige Kairy?-ji tempel en de heuvel links op de foto kan je beklimmen voor uitzicht over het eiland.

'525148' door Elskuiper '525148' door Elskuiper

RuslandSiberie

RuslandSiberie

Visje voor in de...tr

Elskuiper

Bij elke stop van de TransSiberië (of TransMongolië) express staan er tientallen vrouwen op het station te wachten tot de trein stopt om hun flesjes drinken en, vaak zelfgemaakte, eten te verkopen. Hier in Barabinsk verkocht één van de verkoopsters gedroogde vis.

'524947' door Elskuiper '524947' door Elskuiper

ChinaGuilin

ChinaGuilin

Uitkijken over het...

Elskuiper

Het karstgebergte in de provincie Guangxi in China, wie kent het zo langzamerhand niet? De kenmerkende bergen die als torens uit de grond steken, een uniek landschap. Gelegen tussen Guilin en Yangshuo bij het dorpje Hebaoshan is de Xiang gong hill, waar een vader en zoon een uitkijkpunt op de berg hebben gemaakt om een centje bij te verdienen. Vanaf het uitkijkpunt kan je de Li rivier en het omringende landschap bewonderen. Je kunt de boten richting Yangshuo zien varen en even later een stuk langzamer terug zien komen als ze de tegen de stroom in moeten, terug naar Guilin. Een beter uitkijkpunt over het gebergte kan je je niet wensen, zeker als het zonnetje er net even door komt.

'523556' door Elskuiper '523556' door Elskuiper

RuslandBaikalmeer

RuslandBaikalmeer

Sjamanenrots...Baikal

Elskuiper

Olchon eiland in het Baikalmeer in Rusland, een stop die je eigenlijk niet kunt overslaan tijdens de TransMongolië (of TransSiberië) express. Veel mensen maken een stop in Irkutsk, maar even doorreizen naar Olchon is zeker de moeite waard. Het eiland is te bereiken met een busje vanuit Irkutsk die dagelijks meerdere keren rijdt. Het eiland is prachtig met de iconisch Sjamanenrots bij het stadje Khuzhir, volgens de Boerjatische cultuur een heilige plek. Op veel plekken over het eiland zijn legenden en heilige plaatsen te vinden, elke rots heeft zijn eigen verhaal. Ik snap wel waarom dit zo is, het is een hele mysterieuze plek. Ik heb bijvoorbeeld in de drie dagen dat ik er was, geen half uur achter elkaar dezelfde lucht gezien. Het weer kan zo ineens omslaan van grijs en regen naar stralende zon. Deze foto van de Sjamanenrots is daar een voorbeeld van. Ik heb de foto ook met: een strakblauwe lucht, in de schemering wanneer de rots als een silhouet tegen de achtergrond afsteekt, met een grijze regenachtige lucht, en met witte wolken. De verschillende luchten zijn fantastisch om te zien.

'523486' door Elskuiper '523486' door Elskuiper

RuslandNovosibirsk

RuslandNovosibirsk

Even je fiets aan de.

Elskuiper

Novosibirsk is de derde grootste stad van Rusland, na Moskou en Sint Petersburg. Het is een jonge stad in het oosten van Rusland met parken her en der verspreid door de stad waar in het weekend, als het zonnetje schijnt, jonge families een wandeling maken en kinderen samenkomen om te spelen. Deze jongen z'n vriendjes hadden hem blijkbaar even verlaten en hij trapt verveeld een steentje.

'522199' door Elskuiper '522199' door Elskuiper

IJslandZuidland

IJslandZuidland

Huis aan zee

Elskuiper

Even buiten Reykjavik staat dit prachtige huis. Ik reed naar de Blue Lagoon toen ik het zag staan. Later las ik dat dit huis het Straumur Art Center is, een bezoekerscentrum voor kunstenaars, waar ruimtes worden verhuurd aan zowel buitenlandse als lokale kunstenaars.

'521831' door Elskuiper '521831' door Elskuiper

IJslandZuidland

IJslandZuidland

Versteende trollen in

Elskuiper

De Reynisdrangar, versteende trollen die niet op tijd thuis waren toen de zon opkwam, of misschien toch gewoon basalt stacks in de zee. Hoe dan ook, een mooi gezicht hier op het zwarte strand bij Vík. Het zuiden van IJsland heeft veel zwarte stranden en met de sneeuw steekt het zwarte nog meer af. Dit gedeelte van IJsland is ook de plek waar de meeste regen valt, en dat kan je wel zien.

'521721' door Elskuiper '521721' door Elskuiper

IJslandZuidland

IJslandZuidland

IJzige Seljalandsfoss

Elskuiper

De Seljalandsfoss in IJsland is een unieke waterval in IJsland, omdat er een pad naar toe loopt waardoor je achter de waterval kunt komen. Maar als het vriest en waait, dan zijn de trappen naar het pad helemaal bedekt in een laag ijs, je ziet het op de rechterkant van de foto. Het water dat van de waterval stuift, vriest op en de trappen zijn veranderd in ijstrappen. Prachtig ook om de grote ijspegels aan de rotsen te zien hangen. Een enkeling waagde nog een poging tot het beklimmen van de trappen, maar keerde vaak snel terug, al glijdend.

'521588' door Elskuiper '521588' door Elskuiper

IJslandStrokkur

IJslandStrokkur

Dubbele eruptie...Str

Elskuiper

De geiser Strokkur in de geothermische regio Haukadalur in Zuid-IJsland is een actieve geiser die ongeveer elke 8 minuten tot eruptie komt. Soms is er een dubbele eruptie, waarvan je hier de stoomwolken van de eerste op de voorgrond ziet en op de achtergrond direct een tweede erachteraan.

'521471' door Elskuiper '521471' door Elskuiper

IJslandZuidland

IJslandZuidland

Vestmannaeyjar in de.

Elskuiper

Als je over de Ringroad op IJsland richting het oosten rijdt, zie je aan je rechterhand bij helder weer de eilandengroep Vestmannaeyjar. Op de eilanden komen in de zomer de papegaaiduikers en vele andere soorten vogels talrijk voor. Als je bij de Seljalandsfoss niet alleen naar de waterval kijkt, maar ook even achter je, dan kan je ze mooi zien liggen.

'521358' door Elskuiper '521358' door Elskuiper

IJslandZuidland

IJslandZuidland

Sneeuwstorm in Vík

Elskuiper

Tijdens een sneeuwstorm IJsland was ik in Vík en moest ik noodgedwongen drie dagen blijven omdat alle wegen dicht waren. Eén van de ochtenden was een beetje helder en toen heb ik deze foto van het kerkje in Vík gemaakt. Over de bergen zie je alweer de sneeuw aankomen.

'521259' door Elskuiper '521259' door Elskuiper

IJslandReykjavik

IJslandReykjavik

Fiets voor de...Hallg

Elskuiper

Bij de Hallgrimskirkja in Reykjavik stond deze eenzame blauwe fiets buiten aan het hek geketend. Met de flanken van de kerk op de achtergrond als grijs decor.

'521096' door Elskuiper '521096' door Elskuiper

IJslandThingvellir

IJslandThingvellir

Koude wind in IJsland

Elskuiper

Ik ben net terug van een reis naar IJsland, in de winter. Het hele land was bedekt in sneeuw en dat leverde prachtige plaatjes op. Deze foto is rond zonsondergang, om half vijf in de middag in Thingvellir NP, waar de sneeuw over de weg werd geblazen door de harde wind. Thingvellir NP is heel mooi om doorheen te rijden met een groot meer in het midden, dat nu was veranderd in een meer van ijs.

'520137' door Elskuiper '520137' door Elskuiper

RuslandSint Petersburg

RuslandSint Petersburg

Een normale dag in...

Elskuiper

Na een dag van bezoekjes aan musea en rondlopen in Sint Petersburg liep ik terug naar het centrum via wat achterafstraatjes. Achter een aantal grote, voor Sint Petersburg typische, gebouwen zag ik een open gedeelte en tot mijn verbazing was daar een meisje haar veulen aan het trainen. De normaalste zaak van de wereld midden in een miljoenenstad.

'520018' door Elskuiper '520018' door Elskuiper

PolenWest Polen

PolenWest Polen

Landelijk Polen

Elskuiper

Zodra je vanuit Duitsland de grens oversteekt Polen in, waan je je in een andere wereld. Ongeveer 50 kilometer vanaf Frankfurt an der Oder ligt dit kleine plaatsje Lagow (op z'n Pools Waguf). Lagow ligt prachtig in een bosrijke omgeving tussen twee meren waar je een waterfiets kan huren en vanaf het water kan genieten. Of als je liever op het droge wit blijven, kan je ook helemaal om de meren door de bossen wandelen. Er is een groot kasteel waar je kunt overnachten, de bedden zijn niet zo goed, maar het is wel een ervaring! De toren van het kasteel is toegankelijk en vanaf daar heb je een geweldig uitzicht.

'519908' door Elskuiper '519908' door Elskuiper

ChinaShanghai

ChinaShanghai

Shanghai

Elskuiper

Shanghai, de grootste stad van China met meer dan 23 miljoen inwoners. Even rustig over straat lopen is er in Shanghai dan ook niet bij. Deze foto is vlakbij de Bund genomen en je ziet alle brommertjes, fietsers en voetgangers door elkaar krioelen.

'519794' door Elskuiper '519794' door Elskuiper

ChinaHuangshan

ChinaHuangshan

Tuinen van Xidi

Elskuiper

In de buurt van Huangshan liggen de Huizhou dorpjes. Deze dorpjes waren ooit van de rijke kooplui in China en de witte huisjes met zwarte daken zijn zijn kenmerkend voor de Anhui regio. De dorpjes zijn Unesco werelderfgoed en de dorpjes Xidi en Hongcun zijn populaire trekpleisters. Rondom het dorpje Xidi liggen tuinen die uitlopen in heuvels, hier kan je even ontsnappen aan de massa en heb je een prachtig uitzicht over het dorp.

'519681' door Elskuiper '519681' door Elskuiper

ChinaHuangshan

ChinaHuangshan

Net een pentekening

Elskuiper

Veel Chinese kunstenaars hebben zich laten inspireren door de Gele Bergen. Tussen de pentekeningen van China zit er altijd wel eentje van deze bergen. Met uitzichten zo ver het oog kan kijken of juist in de mist met vogels, zoals ook deze foto.

'519582' door Elskuiper '519582' door Elskuiper

ChinaJiangsu en Zhejiang

ChinaJiangsu en Zhejiang

Varen op het meer

Elskuiper

Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat varen er bootjes op het West Lake in Hangzhou. Deze foto is gemaakt toen de zon begon onder te gaan. Om het meer loopt een boulevard en als je wilt, kan je helemaal rondlopen. Er staan treurwilgen langs het water, en ik denk dat dit soort foto's in ieders album voorkomen die bij dit meer geweest zijn.

'519452' door Elskuiper '519452' door Elskuiper

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Ancient Stone Village

Elskuiper

Het fotogenieke miniscule dorpje Ancient Stone Village ligt op de route van Guilin naar Yangshuo. De huizen in het dorpje zijn, zoals de naam al zegt, oud en van platte grijs-zwart gekleurde stenen gemaakt. Ondanks dat er veel oude huisjes staan, wonen er toch mensen en op de foto zie je één van de bewoonsters. Ik doe bij deze ook een bijdrage aan de 'oude stiefelende vrouwtjes' fotoreeks (zie de foto van Rene aka neretslok)

'519315' door Elskuiper '519315' door Elskuiper

ChinaBeijing

ChinaBeijing

Fietsen in Beijing

Elskuiper

In Beijing is het huren van een fiets een goed idee, er zijn naast de snorfietsen en kleine brommertjes ook veel fietsers op de weg en er zijn speciale fietspaden naast de weg, dus het andere verkeer houdt ook rekening met je. In Beijing zijn op deze manier de grootste bezienswaardigheden prima te bereiken en je ziet Beijing ook nog eens van een andere kant. Hou er wel rekening mee dat als je een fiets huurt dat de fietsen gemaakt zijn voor Chinezen en het formaat dus gelijk is aan een Nederlandse kinderfiets. Al fietsend kan je ook nog eens een fotootje maken.

'519221' door Elskuiper '519221' door Elskuiper

ChinaGuilin

ChinaGuilin

Boulevard Guilin

Elskuiper

De boulevard langs de Li rivier in Guilin is een prachtige, brede, met bomen overgroeide boulevard. Als je aan het water loopt kan je vissers tegen komen en aan je rechterhand kan je de Elephant trunk hill zien. In de ochtend zie je op deze boulevard ouderen Tai Chi beoefenen en later op de dag vormen zich spontaan stijldansende paartjes. Op de voorgrond maakt een man miniatuurtjes van bezienswaardigheden in Guilin. De boulevard is een ontmoetingsplek en er is altijd wat te beleven hier.

'519103' door Elskuiper '519103' door Elskuiper

MongoliëCentraal Mongolië

MongoliëCentraal Mongolië

Hoe vervoer je een...

Elskuiper

Nou, je zorgt dat de kameel in de laadklep van je auto past, dat 'ie gaat zitten en dan bind je er een touw overheen zodat de kameel er niet uitvalt. Dit tafereel kwamen we tegen op de weg in Mongolië. Er is weinig tot geen verkeer op de wegen en deze chauffeur reed voor ons met z'n kameel achterop gebonden, een grappig gezicht en na een week rondreizen in Mongolië verbaas je je er bijna niet meer over.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier