Ambassadeur Corrie de Winter: Reviews

Bezochte bestemmingen

Hier onder staan alle bestemmingen waar Ambassadeur Corrie de Winter foto's, tips en blogs over heeft geupload of is geweest. Alle bestemmingen met een   zijn nog niet door deze reporter gereviewed.

Geplaatste Reviews

10
Taktshang (Bhutan)
Columbus factor
Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
corriedewinter was hier in mei 2009

Het Tijgernest of Taktshangklooster is tegen een steile rots gebouwd, 700 meter boven de vallei van Paro, op ruim 3000 meter boven zeeniveau en wordt beschouwd als een van de heiligste plaatsen van Bhutan, omdat Guru Rinpoche, de tweede boeddha, hier demonen heeft bedwongen. Het eerste gedeelte van de tocht is goed te doen. Je klimt door een bos tot bij een restaurant recht tegenover het klooster op een andere berg. Je klimt nog iets verder omhoog tot een trap steile die in kloof in gaat, een bruggetje over een waterval, tot een soort voorportaal. Daar laat je je bagage achter, want je mag niet fotograferen. Zorg dat je nette kleding bij je hebt (geen korte broek) Het klooster zelf is niet echt speciaal, maar het gaat natuurlijk om de tocht zelf. Mocht je de steile klim niet zien zitten, dan zijn er paarden en ezels, maar je zit niet echt comfortabel. Hou er rekening mee dat je ook weer terug moet. Nog een tip: probeer in april/mei naar Bhutan te gaan als de rhododendrons bloeien. Ze zijn uitgegroeid tot bomen van vele meters hoog, de vallei bij het klooster staat er vol mee.

Zeer speciale plek Uitdagende tocht
fotografie in het klooster niet mogelijk Erg steil
Review geplaatst op 30 juli, 2017
10
Akerselva (Noorwegen)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
corriedewinter was hier in mei 2016

Als je Oslo eens op een andere manier wilt verkennen, daal dan eens af langs de Akerselva die dwars door Oslo stroomt. De hele route is 8,2 kilometer lang en overal liggen parken en wandel/fietspaden. Af en toe is het behoorlijk steil, een hoogteverschil van 149 meter, dus voor mountainbikers is er van alles te beleven. Langs de rivier zijn cafés gevestigd, je kunt er vissen en bij de minder steile stukken zwemmen of een kano huren. De Akerselvatur begint bij het meer Maridal , net buiten de stad in Oslomarka. Vervolgens kom je door de wijken Nordre Aker, Sagene, Grünerløkka, Oslo Centrum en Grønland. Je eindigt bij de Oslofjord waar je bijvoorbeeld kunt uitrusten in het café van het Operahuis in Bjørvika. Grünerløkka vind ik het leukst en daar is het meest te beleven. Op zondag is er een grote vlooienmarkt en overal zijn eethuisjes en parkjes om te picknicken. Sla de leuke winkeltjes trouwens niet over. En denk eens aan het Parkteatret in de zomer met op verschillende tijden muziek in de open lucht. Het geeft een echt festivalsfeertje. In Grünerløkka vind je de Mathallen langs de Aker, ingericht in een oude ijzerfabriek. In de hal zijn kramen met streekproducten, je kunt er (internationaal) eten in diverse restaurants, kookcursussen volgen, of gezellig kletsen aan lange houten tafels. Zeker in najaar en winter een aanrader! Je stapt vanuit de Mathallen zo designhotel Scandic Vulkan binnen. Niet al te duur, fantastisch ontbijt. Alles op loopafstand van het centrum.

Afwisselend Oslo met locals het hele jaar geschikt
geen
Review geplaatst op 04 juni, 2017
9
El Calafate Reserva Laguna De Nimez (Argentinië)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
corriedewinter was hier in oktober 2012

Het is wat lastig om in El Calafate de weg naar het natuurgebied Laguna de Nimez te vinden,deze is slechts aangegeven met houten zelbeschilderde bordjes vanuit het centrum. De weg van 1 km leidt naar de Redondabaai, een ondiep gedeelte van het Lago Argentina. Hier is een natuurreservaat waar vogels rustig kunnen foerageren en broeden. Ik zag vele roofvogels die aan het baltsen waren, Patagonische ganzen, kieviten, ibissen en Chileense flamingo's. Al deze vogels zijn van heel dichtbij te benaderen; ze zijn niet schuw en zijn ook vogelkijkhutten ingericht.Je wandelt in een paar uur over paden en vlonders de Laguna rond, als je tenminste niet onderweg stopt. Bij de ingang zijn vogelboeken en folders te koop, verder kun je verrekijkers huren. Entree € 2,=, verrekijker €7,= De weg ernaar toe is gemakkelijk te lopen; je kunt je ook laten afzetten als je terugkomt van de busexcursie naar de Perito Moreno gletsjers.

veel vogels, gemakkelijk te benaderen rustig
lastig te vinden
Review geplaatst op 17 april, 2017
10
Kynance Cove (Groot-Brittannië)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
corriedewinter was hier in september 2015

Kynance Cove behoort tot één van Cornwall's AONB's (Area of Outstanding Natural Beauty) De zee heeft er een schitterende turquoise kleur en de strandjes hebben wit zand. Je kunt er heerlijk luieren, maar ook snorkelen in het kraakheldere water. Je ziet er zeeanemonen en zeesterren. Ook bij minder weer is er genoeg te zien, dan wandel je langs het South West Coast Path, waardoor je telkens een ander uitzicht hebt. Bij Kynance Cove ligt een aantal eilandjes, waar je kunt rotsklimmen. Verder zie je er nieuwsgierige zeehonden, vogels en hagedissen. Ga vooral iets eten en drinken in het ecovriendelijke Kynance Cove café, dat uitzicht op de baai heeft. Extra voordeel: het is hier duidelijk warmer dan in de rest van Engeland vanwege de warme golfstroom.

fijne verlaten zandstrandjes warmer dan in de rest van Engeland afwisselend
geen
Review geplaatst op 15 april, 2017
10
Murchison Falls NP (Uganda)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
corriedewinter was hier in mei 2013

Murchisonfalls is een schitterend park, waar vooral de tochten op de Nijl een aanrader zijn. Je kunt richten Murchison Falls gaan, of juist de andere kant op, naar de Delta. Vlak voor de watervallen kan je van boord om hoog langs de oever verder te lopen. Onderweg zie je enorme krokodillen, heel veel nijlpaarden, vogels, bavianen, buffels en olifanten die in het water verkoeling zoeken. Druk is het niet. We voelden ons alleen in het park.

Veel wildlife safari op de Nijl Rustig
Geen
Review geplaatst op 03 april, 2017
10
NP Farne Eilanden (Groot-Brittannië)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
corriedewinter was hier in juli 2016

Als je van vogels houdt, zijn de Farne eilanden voor de kust bij het plaatsje Seahouses een must. Van mei tot augustus zie je daar papegaaiduikers, maar als die er niet zijn is er nauwelijks ruimte over. De vogelrotsen zitten namelijk vol alken, aalscholvers, noordse stormvogels en drieteenmeeuwen en meer landinwaarts vind je de eidereenden. Je kunt een (halve) dagtocht maken met een van de ondernemingen in Seahouses (allemaal hanteren ze dezelfde prijzen), waarbij je op twee eilanden van boord kunt: Staple island en/of Inner Farne. Er zijn veel zeehonden op de eilanden, in het najaar hebben ze jongen. Je komt goed dichtbij met de boot en je krijgt ruim de tijd om de dieren te observeren. Dat is maar goed ook, want door hun schutkleur vallen ze nauwelijks op als ze op de rotsen liggen. Het is prachtig om ze zo te bekijken, maar nog leuker als ze in het water aan het spelen zijn. Gelukkig zijn de zeehonden erg nieuwsgierig en komen tot dichtbij de boot. Duikers kunnen zelfs op onderwatersafari! Je kunt de tocht zeker aan het eind van de middag doen; je hebt dan mooi warm licht om te fotograferen. Draag kleding die vuil mag worden en bedek je hoofd. De sternen pikken en laten 'bommen' vallen om hun jongen te beschermen.

Enorme vogelpopulatie Zeehondenkolonies Zeer goede fotografiemogelijkheden
Tours zitten snel vol Lastig parkeren
Review geplaatst op 07 februari, 2017
8
Holy Island Lindisfarne (Groot-Brittannië)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
corriedewinter was hier in mei 2016

Wadlopen naar Lindisfarne Lindisfarne is een eiland dat in verbinding staat met het vasteland via een dam die bij vloed onder water loopt. Het wordt ook wel Holy Island genoemd – er werd in de zesde eeuw een klooster gesticht dat zich ontpopte tot een belangrijk centrum van het vroege christendom in Engeland. In de zestiende eeuw was het gebouw vervallen tot een ruïne en werden de stenen gebruikt om op een steile klif in de zuidoosthoek van het eiland het kasteel te bouwen. Je kunt met de auto en lopend naar Lindisfarne. Check wel het getijde: er komen ieder jaar wel mensen in de problemen die dat niet doen. Parkeer op een groot parkeerterrein bij de ingang van het dorp. Hier staat ook aangegeven wanneer het eb en vloed is. Loop naar het dorp en vervolgens over de weg of langs het strand naar het kasteel. Het ziet er nog net zo uit als toen het door de bewoners werd verlaten. Vergeet vooral het oude klooster niet! Wadlopen met een gids vanaf het vasteland kan ook; de pelgrimsweg is aangegeven door een rij palen. Wij kozen ervoor om langs het strand tot aan het kasteel te lopen en dan omhoog te klimmen. Vanaf het kasteel kijk je op de voormalige moestuin, die ook het bezoeken waard is. De vrijwilligers van de National Trust vertellen graag over de planten die er groeien.

Geen standaardbezoek Getijden eiland Wadlopen mogelijk
In het hoogseizoen veel Engelse toeristen
Review geplaatst op 06 februari, 2017
9
De Biesbosch (Nederland)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
corriedewinter was hier in augustus 2015

De zeehond, de bever, de ree, het edelhert en het wilde zwijn zijn de Grote Vijf in Nederland. In NP de Biesbosch kun je met een fluisterboot van Staatsbosbeheer mee om bevers te spotten. Onderweg krijg je uitleg van een boswachter, je stopt voor een bezoek aan Hoeve Amalia, waar je brood en worstjes boven een kampvuur kunt roosteren.Je vaart kreken in op zoek naar burchten en vraatsporen. Onderweg zie je ander wild, zoals ijsvogels, lepelaars en een kudde Schotse Hooglanders. De safari is zowel voor kinderen als volwassenen een prachtige belevenis. De prijzen variëren van € 27,50 tot € 35. Het totale programma duurt vier uur. Deze wildsafari’s zijn er het hele jaar door, maar vooral in de schoolvakanties. De activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Boek wel op tijd, de safari's zitten snel vol. staatsbosbeheer.nl/grote-vijf

Uniek Spannende belevenis voor de hele familie Dichtbij
Soms geen bevers
Review geplaatst op 05 februari, 2017
8
Bom Jesus do monte (Portugal)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
corriedewinter was hier in september 2016

Op een boshelling ten oosten van Braga staat het meest opzienbarende heiligdom van Portugal. De Bom Jesus do Monte. Bom Jesus do Monte betekent Goede Jezus van de berg. Hier komen heel veel gelovigen maar ook toeristen die allen de 116 meter hoge trappen beklimmen. De zigzag trappen zijn gewijd aan de vijf zintuigen. Elk wordt vertegenwoordigd met een eigen fontein en een afbeelding. In de kapellen vind je beeldengroepen die het lijdensverhaal van Christus weergeven. Aan het eind van de trappen staateen barokke, bezienswaardige kerk, gebouwd in 1725 en omgeven door een groot park met bomen, planten, bloemen en een meertje. Vanaf het plein voor de kerk heb je schitterend uitzicht op de omgeving.

Enige in zijn soort Prachtig uitzichtpunt
In het hoogseizoen druk
Review geplaatst op 10 november, 2016
10
Patagonie (Argentinië)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
corriedewinter was hier in oktober 2012

Estancia La Estela, in de omgeving van El Calafate lang Routa 40 is een luxe Estancia aan het Viedma meer. Je kunt er wandelen, paardrijden, raften of zomaar genieten van het prachtige meer. ’s Avonds proef je heerlijke wijnen bij het haardvuur en met de telescopen observeer je de heldere sterrenhemel. Wij maakten daar een paardrijtocht langs het meer. De gaucho's testen eerst je rijvaardigheid en dan krijg je een paard dat bij je past.De tocht is heel goed te doen; je kunt hem zo lang maken als je wilt. Beste tijd: vanaf half oktober; het is dan lente in Patagonië.

perfecte uitvalsbasis voor het Viedmameer luxe kamers sterren kijken
geen
Review geplaatst op 06 november, 2016
10
Yazd (Iran)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
corriedewinter was hier in mei 2015

Yazd ligt in het centrum van Iran en is in veel opzichten uniek. De stad is het centrum van het Zoroastrisme, een zeer oude religie met een bijzondere begrafeniscultuur. Waarschijnlijk is Yazd de oudste aan één stuk bewoonde stad ter wereld. De woestijnstad is vanwege haar unieke ligging nooit verwoest door aardbevingen, oorlogen en invasies. Zonder dat je het weet, kan je de vrijdagmoskee van Yazd al gezien hebben. Hij staat namelijk op een bankbiljet van 200 Rial, een heel klein bedrag, nog minder dan 1 eurocent waard. Deze briefjes worden nauwelijks nog gebruikt. Het kleinste dat ik kreeg was een muntje van 1000 rial. De tegelmozaïeken in 7 verschillende kleuren zijn schitterend; je komt ogen tekort om de details in je op te nemen. Je ziet bloemmotieven, sterren en religieuze teksten. Ook de iwan is prachtig ingelegd en bewerkt. Het 'plafond' van de iwan is opgebouwd uit muqarnas. Deze cellen (een soort honingraten) sluiten volgens een wiskundig patroon perfect aan bij de hoekige constructie van de rest van het gebouw. Als je naar boven kijkt, waan je je in de hemel en dat is juist de bedoeling.

unieke bestemming
alleen met gids te bezoeken
Review geplaatst op 04 november, 2016
9
Si-o-seh brug (Iran)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
corriedewinter was hier in mei 2015

Isfahan staat bekend als de mooiste stad van Iran. Terecht, ik heb het ervaren. Het is er heel rustig, er zijn brede boulevards met palmbomen, het grote Imamplein met de imposante moskeeën en het paleis en er zijn de eeuwenoude bruggen over de rivier Zayandeh. Ga vooral tegen de avond naar de Si-o-Seh Brug dé ontmoetingsplaats om te ontspannen. Onder en op de brug, die 33 bogen telt, hebben de Iraniërs zich overdag vermaakt met pootje baden, kletsen, picknicken en flaneren. 's Avonds is het tijd om onopvallend wat sociale banden te verstevigen. De Iraniërs zijn heel vriendelijk,ze praten graag met je over allerlei onderwerpen.

De plek om locals te ontmoeten Relaxte sfeer
Kledingvoorschriften voor vrouwen
Review geplaatst op 27 oktober, 2016
10
Ouidah (Benin)
Columbus factor
Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
corriedewinter was hier in januari 2011

Op 10 januari en in de week daarvoor wordt de nationale Voodoodag in Benin gevierd. De bekendste plek om dit feest te vieren is in Ouida op het strand bij de Porte de Non Retour. Op het festivalterrein raken velen in trance geraakt door het onophoudelijke getrommel van de muziekgroepen die de goden oproepen. Er wordt eer bewezen aan verschillende goden en het is spectaculair om te zien hoe de groepen opgaan in hun geloof. Soms is het zelfs beangstigend. Buitenlanders zijn welkom, maar je moet wel een flink bedrag voor een fotopermit betalen.

Uniek in de wereld
Erg druk
Review geplaatst op 12 augustus, 2016
9
Grote Synagoge van Boedapest (Hongarije)
corriedewinter was hier in september 2015

Grote Synagoge Dohanystraat De synagoge aan de rand van de Joodse wijk moet je gezien hebben, als je iets van de wijk zelf wilt begrijpen. Niet alleen de synagoge, maar ook de tuin en het museum, het plein met de zilveren treurwilg als monument voor de gevallenen is een must.

uniek, de grootste synagoge van Europa en Azië samen
het is er erg druk
Review geplaatst op 07 augustus, 2016