Ambassadeur Corriedewinter

'1129724' door Corriedewinter '1129724' door Corriedewinter

OmanHajargebergte

OmanHajargebergte

Voetbal in de bergen

Corriedewinter

Het Al Hajar-gebergte is is een ruig en zeer gevarieerd gebied. Je hebt er Jebel Shams, de hoogste berg van Oman, en Jabal Akhdar, wat de 'Groene Berg' in het Arabisch betekent. Je komt door kleine gehuchten, oude, onbewoonde dorpen, langs grotten en canyons. Hier rijden we naar Jebel Shams, een schitterende rit langs af en toe nauwe en steile wegen, je ziet beneden nog een auto rijden. In het midden op de foto zie je een groene vlek. Dit is een voetbalveld, dat hoort bij het dorp Bilad Sayt. Best ver om daar even te gaan trainen. Er wordt af en toe gespeeld, maar hoofdzakelijk ligt het veld er verlaten bij. Het is namelijk aangelegd voor een film over een (fictief) talentvol jong voetballertje uit het dorp, die ervan droomde prof te worden. Het is een schitterende reclamefilm, lekker om bij weg te dromen.

'1129477' door Corriedewinter '1129477' door Corriedewinter

NoorwegenOslo

NoorwegenOslo

Noorwegen staat op...

Corriedewinter

Steeds meer landen zijn geel gekleurd op de kaart van Europa. Gelukkig ook mijn geliefde Noorwegen. Eigenlijk heeft dit land geen introductie nodig, er staan zoveel mooie foto's op de site. Wat ik jullie wel wil aanraden is om eens wat langer in Oslo rond te kijken (in het najaar bijvoorbeeld) Hier loop je in het 'dorp in de stad' Telthusbakken. Er staan houten huizen uit de 16e en 17e eeuw, die allen nog bewoond worden. Damstredet, dat je hier ziet, is maar 160 m lang. Toch doe je er lang over om alles te bekijken. Langs de steile straat die overgaat in kinderkopjes vind je leuke tuintjes, kleine restaurants (het rode gebouwtje) en veel 'husflid' (volkskunst).

'1129405' door Corriedewinter '1129405' door Corriedewinter

MadagaskarZuid Madagaskar

MadagaskarZuid Madagaskar

Even geld versturen

Corriedewinter

We reizen al een tijdje door Madagaskar met onze vrienden, die tevens gids/chauffeur zijn. Zij regelen de hotels e.d voor ons, wij hebben hen voldoende euro's gegeven die ze voor een gunstige koers hebben ingewisseld bij bekenden die er ook weer iets aan verdienen. Zo gaat dat nu eenmaal, ik gun het ze van harte. Af en toe sturen de jongens geld naar hun families. In het zuiden op het platteland zijn nauwelijks banken te vinden, wel vestigingen van Airtel, waar je via je telefoon een rekening hebt, een virtuele portemonnee. Zo kan de familie in Fianarantsoa makkelijk het geld ophalen bij een plaatselijke Airtel. Deze dame runt het depot. Ze verkoopt ook telefoonkaarten en wat drankjes en hapjes in het barretje ernaast. Ze heeft haar gezicht ingesmeerd met tanaka, als bescherming tegen de zon. Wat officiële info over geldzaken: De munteenheid van Madagaskar is de Ariary (MGA). Eén Ariary bestaat uit vijf Iraimbilanja. De mogelijkheden om te pinnen zijn in Madagaskar erg beperkt. Ook met een creditcard kan niet overal worden betaald. Bij banken en accommodaties in Antananarivo wordt doorgaans alleen een Visa Card geaccepteerd. Buiten de hoofdstad is er bijna geen mogelijkheid tot pinnen. Banken zijn doordeweeks geopend van 08:00 uur tot 16:00 uur. Het wordt aangeraden om voldoende contant geld in Euro’s of Amerikaanse Dollars mee te nemen en deze ter plaatse bij banken, hotels of op de luchthaven te wisselen voor Ariary. (Bron: 27 vakantiedagen)

'1129384' door Corriedewinter '1129384' door Corriedewinter

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Hier heb je de ruimte

Corriedewinter

Hoge duinen, breed strand, zeehonden, surfen, fossielen zoeken, zwemmen, varen containerkranen bedienen, dat kan allemaal als je op je roadtrip naar Zeeland over de N57 even afslaat naar de Maasvlakte. De hoge duinen die je hier ziet, hebben alle tijd gehad om aan te groeien. Erachter ligt het brede Slufterstrand van Maasvlakte I. Hier gaan we lekker spelen en van het duin afrollen. Later rijden we naar Futureland (nu weer open), waar je zelf een (virtuele) containerkraan kunt bedienen, een boottocht door de haven maakt of fossielen gaat zoeken. Aan het eind van de dag rijd je weer over de N57 en overnacht in een van de huisjes van de Roompot of Aquadelta. En 's morgens begint het volgende avontuur. Heel belangrijk: afstanden zijn niet te lang!

'1129382' door Corriedewinter '1129382' door Corriedewinter

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Een roadtrip in...cor

Corriedewinter

Oeps, is dit nu een aantrekkelijke foto waardoor je een roadtrip over de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden wilt maken? Voor mij wel, want hij is gemaakt op een van de nieuwste stukjes Nederland, namelijk de Maasvlakte. En, voor ons is het dichtbij huis, niet onbelangrijk in coronatijd. Zoals je nu ziet lijkt het een en al industrie en haven. Maar straks zoeken wij een parkeerplaats bij een van de prachtige schone stranden rechts van de weg. Je kunt er eindeloos wandelen, surfen, kitesurfen, zwemmen met of zonder kleren aan. En: je spot de mooiste vogels in de Europoort bij de vogelkijkhutten. Je kijkt hier ook uit op een zandplaat vlak voor de kust. Als er geen surfers zijn liggen er op deze zandplaat regelmatig grote groepen zeehonden. Op de volgende foto laat ik jullie zien waarom deze roadtrip zo geschikt is voor kinderen.

'1129193' door Corriedewinter '1129193' door Corriedewinter

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Hamsteren

Corriedewinter

Het woord 'hamsteren' zullen we niet snel vergeten. Toen ik op zaterdag 14 maart 2020 naar de supermarkt ging, was er geen meel, pasta en toiletpapier meer te krijgen. Het gebaar voor hamsteren dat doventolk Irma tijdens de persconferentie liet zien, kent iedereen. Het hamsteren bleef nog wel even; deze foto maakte ik op 14 april.

'1129188' door Corriedewinter '1129188' door Corriedewinter

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Koningsdag 2020: in d

Corriedewinter

Op 27 april 2020 schuif ik al heel vroeg aan in de rij bij het kleine winkelcentrum om mijn bestelde tompouces op te halen. De buurtsuper (rechts) heeft nog geen klandizie, de stomerij, die al mondkapjes verkoopt terwijl ze nog niet verplicht zijn, is gesloten net als de bloemenwinkel links en de snackbar in de hoek naast bakker Voskamp. Eigenlijk is het best gezellig, er heerst een gevoel van saamhorigheid. Verhalen gaan over en weer, er is nog zo weinig bekend, alles is nieuw. Wie had gedacht dat Koningsdag 2021 op dezelfde manier zou verlopen, nu zelfs met mondkapjes?

'1129092' door Corriedewinter '1129092' door Corriedewinter

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Geen inname van den..

Corriedewinter

Het is 1 april 2021. Op 1 april is het normaal gesproken ontzettend druk in de stad. De inwoners vieren dan de inname van den Briel door de Watergeuzen op 1 april 1572, tijdens de 80-jarige oorlog met een groot openluchtspel. De stad werd 'de Eersteling der Vrijheid', de Spanjaarden werden verdreven. Nu hangt, net als in 2020, de Spaanse vlag aan de voorgevel van De Hoofdwacht, waar vroeger de wachten voor de poorten gereld werden. Er lopen ook Spanjaarden door de stad, die streng controleren op de 1,572 m afstandsregel. De Spanjaarden kunnen helaas geen pint drinken op het terras van het drinklokaal, dat is nog gesloten vanwege de coronamaatregelen.

'1129050' door Corriedewinter '1129050' door Corriedewinter

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Zebra crossing

Corriedewinter

In de Serengeti zwerven Burchell zebra's tijdens de grote trek in enorme kuddes van duizenden dieren over de vlaktes. Familieleden letten op elkaar, zodat individuele familieleden niet van de groep afdwalen. De oudere en zwakkere dieren krijgen een plekje in het midden van de groep, zodat ze minder risico lopen. Hier zien we een kleine groep een riviertje oversteken. Ze hebben net wat gedronken, de dominante merrie in het midden geeft het sein om verder te gaan. We staan vrij dichtbij met onze jeep, maar de dieren lijken zich niets van ons aan te trekken.

'1129013' door Corriedewinter '1129013' door Corriedewinter

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Kalknacht in...corona

Corriedewinter

De nacht van 31 maart op 1 april staat in Den Briel bekend als de Kalknacht. Op de zeer vroege morgen van 1 april gaan vooral jonge Briellenaren met een emmer kalk en kwast de straat op, om op ramen van huizen en winkels grappige zinnen te kalken. Het kalken had vermoedelijk om die reden een hoog 1 aprilgehalte. Het kalken moet je zien als het maken van 1 aprilgrappen en dat je dingen kwijt kon, die je normaal niet kon uiten en waar een ludieke draai aan werd gegeven. De gedachte als kalker was: ‘Toen u onder de klamme lappen lag te snurken, kalkte ik deze tekst op uw raam en u weet niet wie de dader is.’ Bron: Rensvanadrighem) Wegens incidenten met moeilijk verwijderbare latexverf (in plaats van kalk), is het inmiddels verboden om op die nacht ‘kalk te vervoeren’. Tegenwoordig worden dan ook veel kalkstiften gebruikt, die minder opvallen. Op het raam van de kapper, die voorlopig tot 28 april 2020 gesloten is, staat geschreven: ‘Wij hopen op voor jullie het beste’ Lief toch?

'1128988' door Corriedewinter '1128988' door Corriedewinter

MoldaviëNoord Moldavie

MoldaviëNoord Moldavie

Zo gaat het al eeuwen

Corriedewinter

Een roadtrip door het voormalige Sovjetland Moldavië is een verrassing! Er is veel te zien en vooral te proeven. De wijnen uit Cricova zijn wereldberoemd. Tel daar de vriendelijke bevolking en de rust en ruimte bij op en je hebt een topreis. We logeren in Butuceni, op 60 km van Chisinau, een dorpje dat diep verscholen in een door de rivier Raut uitgesleten vallei ligt. Het dorp staat bekend als agriresort. We slapen in kleine huisjes op een verhoging die vroeger als kachel dienst deed. Het leven is heel gemoedelijk, de tijd lijkt hier stil te staan. Vanuit het dorp lopen we in een kwartier naar Orheuil Vechi (Oud Orhei), waar we een grottenklooster bezoeken. Een toren geeft toegang tot het klooster dat in de kalkstenen wand hoog boven de rivier is uitgehouwen. Langs een donkere trap dalen we af naar de grot en komen in een kerkje terecht waar deze eenzelvige monnik gewoon zijn gang gaat. In het verleden sliepen er wel 20 monniken in grotnissen achter het kerkje. Je kunt naar buiten, dan kom je op een natuurlijk terras op een klif, waar je een prachtig uitzicht hebt op de omliggende streek en de rivier. Gelovigen stoppen hier muntjes in de wand. Let op: een hoofddoek en decente kleding zijn verplicht.

'1128966' door Corriedewinter '1128966' door Corriedewinter

Groot-Brittanniënorthumberland

Groot-Brittanniënorthumberland

Noordse stern bewaakt

Corriedewinter

Northumberland ligt in het Noordoosten van Engeland. Het vasteland is al prachtig om te verkennen, maar sla de de Farne eilanden niet over. De eilanden liggen net voor de kust bij het plaatsje Seahouses. Van daaruit maak je een vaartocht langs verschillende eilanden waar zeehonden liggen en je duizenden vogels ziet. Op Inner Farne huizen duizenden papegaaiduikers, alken en heel veel noordse sterns. Deze stern heeft schettert naar andere vogels, achter de kuikens zit een stern te broeden. Ik kan deze foto maken, maar word wel flink belaagd door andere vogels, die om hun nest te beschermen op je hoofd duiken of een losse flodder neerlaten. Doe daarom oude kleding aan en zet een hoed of dikke muts op, want je zit gegarandeerd onder.

'1128931' door Corriedewinter '1128931' door Corriedewinter

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Honden mogen niet naa

Corriedewinter

Vol ongeduld wacht deze hond in de taxi tot zijn baasje terugkomt uit de sporthal waar hij gevaccineerd wordt. Zelfs hulphonden mogen niet naar binnen, er is hulp genoeg van vrijwilligers. Gelukkig heeft er niemand in zijn gezin Covid-19 opgelopen en is de hond ook niet besmet. Dieren zijn er niet zo ziek van, maar het is toch lastig als je als hulphond je werk niet kunt doen. Broodje aapverhaal? Bericht RIVM: april 2021 Bij recent onderzoek in Nederland zijn antistoffen tegen SARS-CoV-2 gevonden bij ongeveer 1 op 5 katten en 1 op 7 honden uit huishoudens met personen met COVID-19. Dit betekent dat deze huisdieren besmet zijn geweest met het virus. Honden en katten die een besmetting met SARS-CoV-2 doormaken, vertonen doorgaans geen tot milde klachten. Voor huisdiereigenaren uit een huishouden met COVID-19 worden extra voorzorgsmaatregelen geadviseerd: Vermijd contact met je huisdier, knuffel niet en laat je niet likken. Houd honden en katten zoveel mogelijk binnen tijdens je isolatie- of quarantaineperiode en/of die van je huisgenoten. Laat honden enkel kort en aangelijnd uit. Laat een niet-zieke huisgenoot voor het huisdier zorgen, als dat mogelijk is. Goede hygiëne is extra belangrijk. De kans dat mensen besmet worden door hun huisdier is veel kleiner dan dat ze ziek worden van hun huisgenoten. Het is verstandig dat alle huisgenoten met klachten zich laten testen en contact met de kat of hond zo veel mogelijk vermijden.

'1128887' door Corriedewinter '1128887' door Corriedewinter

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Sporten of prikken

Corriedewinter

19 mei 2021: Eindelijk mag er weer binnen gesport worden. Nog geen wedstrijden, maar samen trainen is al geweldig. Helaas is in Sportcomplex Den Oert in Spijkenisse nog geen ruimte om te sporten. De hal is aangewezen als priklocatie voor de hele regio. Als deze er niet geweest zou zijn, dan moesten we bijvoorbeeld naar Delft, een reis van zo'n 40 km met de auto. OV duurt nog veel langer met bus, metro, trein en weer een bus. Nog even volhouden..

'1128849' door Corriedewinter '1128849' door Corriedewinter

MoldaviëTiraspol

MoldaviëTiraspol

Transnistrië, waar...

Corriedewinter

Transnistrië, een dwergstaatje zo groot als Overijssel, riep na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie eenzijdig de onafhankelijkheid uit. De staat wordt door geen enkel land erkend, maar heeft toch zijn eigen munt: de Transnistrische roebel, een heuse grens waar je een visum moet kopen en een leger van 15000 man. Transnistrië wil zich het liefst aansluiten bij Rusland, dat het landje wel steunt. Er wordt Russisch gesproken en kameraad Lenin staat nog fier overeind voor het parlementsgebouw. Hier zie je het grote park van de hoofdstad Tiraspol met het standbeeld van Alexander Suvorov, de stichter van de stad in 1792. Het is feest vandaag, de middelbare scholieren zijn geslaagd voor hun eindexamen. Een meisje is op het beeld geklommen om lekker met haar vriendje, die nog aan de andere kant staat, in de schaduw te zitten. Later zal ze haar eindexamenfeest vieren in een plaatselijke pizzeria of hotel. Verder studeren gebeurt niet in Transnistrië, maar in Moldavië of Rusland, want diploma’s van een universiteit in Tiraspol worden niet erkend. Tiraspol ziet er welvarender uit dan Moldavië. Dit komt door de steun van Rusland en door het bedrijf Sheriff, dat veel werkgelegenheid biedt in de vele winkels, benzinestations, bouwbedrijven en bij voetbalclub FC Sheriff Tiraspol, die 17 keer kampioen van Moldavië werd.

'1128804' door Corriedewinter '1128804' door Corriedewinter

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Brielle op 1,572 m...

Corriedewinter

Juni 2020: De coronamaatregelen worden versoepeld. De horeca is open en ook het theater en Historisch Museum Den Briel openen hun deuren. Door die versoepelingen wordt het drukker op straat. De 1,5 m regel blijft heel belangrijk. Zo houden we in Brielle zelfs iets méér afstand, namelijk 1,572 meter. Waarom? Met dit getal wordt de link gelegd naar het bevrijdingsjaar 1572, het jaar waarin Brielle door de Geuzen werd bevrijd van het Spaanse bewind. In de binnenstad van Brielle is de 1,572 meter afstand op verschillende manieren terug te zien, zoals op banners, vlaggen en tekeningen op de straat waarin de Geuzen met een meetlat de juiste afstand opmeten. Zo worden bezoekers en inwoners op een sympathieke manier gestimuleerd om voldoende afstand te houden. Mei 2021: De tekeningen zijn wat afgesleten, maar de banners worden regelmatig vernieuwd. De antiekwinkel is net weer open, mevrouw met het mondkapje heeft alles nog maar eens goed afgestoft.

'1128748' door Corriedewinter '1128748' door Corriedewinter

NoorwegenOslo

NoorwegenOslo

Gratuler med...nasjon

Corriedewinter

Het is vandaag 17 mei, nasjonaldag, de dag van de grondwet, in Noorwegen. Noorwegen werd op 17 mei 1814 onafhankelijk van Denemarken en kreeg toen een eigen grondwet. De verjaardag van de grondwet wordt groots gevierd met vlaggen, kinderoptochten, eten, drinken en vuurwerk. In Oslo verzamelen de 60 000 kinderen van alle scholen zich in de wijken voor de 'barnetoge ', die via de Karl Johannsgate naar het koninklijk paleis loopt, waar de koninklijke familie hen toezwaait vanaf het balkon. Ik loop een stukje mee met de optocht. De mensen zijn heel vriendelijk, feliciteren elkaar en zwaaien uitgebreid met vlaggetjes. Dit meisje doet haar best de vlag zo mooi mogelijk hoog te houden. Het is best zwaar, maar ze is toch blij dat ze is uitgekozen. 'Tip: Probeer zeker een keer in mei naar Noorwegen te gaan. Het weer is meestal goed, vaak warmer dan in Nederland.

'1128744' door Corriedewinter '1128744' door Corriedewinter

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Tuinconcerten in...co

Corriedewinter

7 april 2020: Het is een moeilijke tijd voor de bewoners achter glas van zorginstelling Careyn De Plantage in Brielle. Bezoek is niet mogelijk, alleen contact op afstand. Om de bewoners wat op te vrolijken wordt iedere week wel iets georganiseerd. De plaatselijke zangers en Dj’s maken er een swingend feestje van en de bewoners krijgen niet alleen een concert, maar ook een attentie in de vorm van bloemen, fruit of iets lekkers. Hier zingt zangeres Linda van Wijk de bewoners op het balkon en achter het raam toe. Wij kunnen thuis meegenieten, want we wonen op 100 meter van de instelling. Op 25 mei 2020 werd de bezoekregeling gelukkig iets versoepeld.

'1128622' door Corriedewinter '1128622' door Corriedewinter

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Hoe fotografeer je ee

Corriedewinter

Wij zijn er aan gewend, maar voor anderen is het geluid van groene kikkers in de paartijd een enorme herrie. Luister maar eens: https://www.youtube.com/watch?v=esBC2CJ6ung De groene kikkers bouwen in juni een feestje in onze achtertuin. Ik heb er al eerder foto's van geplaatst, maar nog nooit kon ik een kwakende kikker fotograferen, ik was telkens te laat. Tot ik de kwakende kikkers van het Westerpark op mijn telefoon afspeelde. Eerst zette ik de telefoon bij de vijver, er kwam weinig reactie. Daarna ben ik rondgelopen met het kikkergeluid in mijn zak, ik ging even rustig zitten en hebbes: meneer kwam kijken en probeerde mij te imponeren met zijn grote kwaakblazen. Ik gaf natuurlijk geen krimp en fotografeerde door. 200mm 1/1000 F7,1 ISO 2500 Je herkent groene kikkers aan de lichtgroene streep over de rug die nooit van kleur verandert. Een ander kenmerk zijn de wangen: de groene kikker heeft, in tegenstelling tot de bruine kikker met een volledig bruine wang, een rondje op de zijkant van de kop dat een bruinige kleur heeft. De mannetjes kwaken alleen in de paartijd, vrouwtjes kwaken niet.

'1128477' door Corriedewinter '1128477' door Corriedewinter

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Coronanieuws

Corriedewinter

10 mei 2021: ‘PostNL heeft winkeliers tijdens de afgelopen lockdown bij elkaar 20 miljoen euro betaald om open te blijven. Dat zegt het bedrijf bij de presentatie van de cijfers over het eerste kwartaal van dit jaar. Winkeliers met een PostNL punt kregen vanaf half december een vergoeding om open te blijven, als ze eigenlijk door de lockdown moesten sluiten omdat ze niet-essentiële goederen verkopen. Bij elkaar gaat het volgens de Vereniging van Postale en Bancaire Retailers (VVP), waar ook winkels met een postpunt bij zitten, om 3000 winkels.’ Bron:NOS Zo kreeg ook Primera in Brielle deze vergoeding als PostNLpunt. Ik kwam er toen veel vaker om pakjes naar onze kleinkinderen te versturen, want bezoek kon helaas niet. Primera verdient het dik, vooral omdat de dames de winkel met angst in hun hart openhielden na de avondklokrellen op 25 januari 2021, toen o.a. de Primera in den Bosch werd vernield en geplunderd. De winkel was uit voorzorg dichtgetimmerd, gelukkig gebeurde er niets in Brielle.

'1128435' door Corriedewinter '1128435' door Corriedewinter

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

April 2020: Lege...sp

Corriedewinter

Brielle, begin april 2020: "Wat moet je nu met zo'n bord? Zo is er toch niets meer aan? Hoe kan je nu op anderhalve meter voetballen of tikkertje spelen?' We wisten nog weinig van het virus; dit bord leek een goede maatregel. Spontaan spelen was er wel af. April 2021: Het bord staat er al lang niet meer. Het is weer lekker druk in het speeltuintje; gelukkig houden de volwassenen nog wel afstand.

'1128328' door Corriedewinter '1128328' door Corriedewinter

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Dubai op...zaterdagoc

Corriedewinter

Wij logeren vlakbij de Mall of the Emirates (met de indoor skihelling) waar ook een metrostation is. De metro wordt vooral gebruikt door mensen die in Dubai wonen en werken, maar toeristen nemen steeds vaker de metro als alternatief voor taxi’s en huurauto’s. Een erg druk metrostation is die van de Dubai Mall. Vooral op donderdag- en vrijdagavond maken duizenden mensen van de metro gebruik om de Dubai Mall en Burj Khalifa te bezoeken. Wij nemen de metro naar Dubai Mall op zaterdagochtend. In het grootste winkelcentrum ter wereld is ruimte voor zo'n 1200 winkels. De totale winkeloppervlakte bedraagt meer dan een half miljoen vierkante meter. Er zijn parkeerplaatsen voor 14.000 auto's. In het atrium van Dubai Mall staat ook het grootste aquarium ter wereld. Het is helemaal niet druk op het plein bij de fonteinen voor de Mall. De fonteinen zijn ’s avonds verlicht, er worden lichtshows gegeven en dan ziet het er zwart van de mensen. Nu loopt er een groepje Arabieren, ze doen misschien zaken of ze hebben een rondleiding en gaan daarna lunchen. De vroege toeristen nemen een ijsje en wandelen dan op hun gemak over de brug naar de Bazaar, waar de prijzen redelijker zijn. We vermaken ons prima, zien de stretched limousines aankomen waar families met kinderen, gehuld in de duurste modemerken, uitstappen. De kinderen gaan naar de indoor crèche of speeltuin of gamehal, voor iedereen is er wel iets. Nog wat extra info over de metro Het metrosysteem bestaat uit drie lijnen waarop onbemande metrotreinen rijden: rood, groen en paars (2020) Het openbaar vervoer werkt met zogenaamde NOL kaarten. Dit systeem is te vergelijken met de Nederlandse OV-chipkaarten. Voor toeristen zijn er de rode kaartjes, de zogenaamde NOL Red Tickets. De kaart zelf kost AED. 2,00 om aan te schaffen plus de ritprijs die afhankelijk is van de afstand of het aantal zones dat je aflegt. Als je een paar ritten op een dag maakt kan het handig zijn om een dagkaart te gebruiken. Deze kost 14+2 AED voor de standaard treinzones. De treinen rijden vanaf 6 uur 's morgens, maar op vrijdag vanaf 10 uur.

'1128215' door Corriedewinter '1128215' door Corriedewinter

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Wanneer naar Etosha?

Corriedewinter

Het is de droge tijd in Etosha en het is druk bij de waterholes. Deze grote groep olifanten van verschillende generaties heeft deze waterhole geclaimd. De springbokken (op de achtergrond) moeten maar even wachten. De kleintjes kunnen nog in het water spelen, de groten nemen alleen een modderbad. We kunnen het allemaal goed volgen, dus deze tijd is prima voor ons, hoewel.. Wanneer ga je nu het best naar Etosha? -De droge tijd is gunstig, omdat de dieren dan naar de waterholes komen, dat is in juli, augustus en begin september. -In de regentijd zie je niet zoveel, want er is meer dan genoeg water en je kunt in februari t/m juni zelfs vast komen te zitten met je 4WD. -Net na de regentijd, het is dan prachtig groen en er zijn jonge dieren. Enig nadeel: de dieren zijn wat moeilijker te spotten.

'1128156' door Corriedewinter '1128156' door Corriedewinter

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Vogels en zeehonden..

Corriedewinter

De Maasvlakte? Dat is toch een en al haven en industrie? Ja, dat klopt, maar er is toch heel veel meer te doen. Wat dacht je van de prachtige schone stranden, die opgespoten zijn ter compensatie? Je kunt er eindeloos wandelen, surfen, kitesurfen, zwemmen met of zonder kleren aan. En: je spot de mooiste vogels in de Europoort. Hier zie je een kunstwerk vlakbij het Slufterstrand dat het vogels kijken symboliseert Het Slufterstrand is het aloude strand van Maasvlakte I. Aan het begin van dit strand staat hoog op het duin een fraaie vogelkijkhut die een weids uitzicht biedt over strand en slikgebieden. Je kijkt hier ook uit op een zandplaat vlak voor de kust. Als er geen surfers zijn liggen er op deze zandplaat regelmatig grote groepen zeehonden. Genieten dus!

Community-updates

COMMUNITYHOST SAPHIRA IS TERUG!
17-06-2021 Sinds vorige week heeft Saphira weer rustig de draad opgepakt bij Columbus Travel:
"Ik heb de afgelopen maanden in een rollercoaster gezeten, waarbij nieuw leven en de dood heel dichtbij elkaar stonden. In februari ben ik bevallen van een 2e prachtige en gezonde dochter (Ghislaine), waarna eind april, ik mijn moeder geheel onverwachts heb verloren ... Zo kan het mooie leven ineens z'n ups en downs hebben. Het leven gaat door: stel nooit iets uit tot ooit, geniet en leg de mooie momenten vast!

Ik zal geleidelijk de taken voor de Community weer overnemen van Vellah, zodat zij andere redactionele taken bij Columbus kan blijven doen. Ik heb er weer zin in, dus jullie zullen mij online weer vaker voorbij zien komen!"

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 24 | Community-toppers


Gordon Dam, Tasmanië. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Gordon Dam door Mitevisuals
2. Review: Catania door Gillian
3. Communitylid van de week: Antwan
4. Nieuwkomer: Shirley Peperkamp

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik