Ambassadeur corriedewinter

profiel corriedewinter

Homepage

Naam

Corrie de Winter

Positie

18

Score

26014

Reviews

19

Foto's & tips

3382

Blogs

28

Lid sinds

06 oktober 2008

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Bhutan

Fav. stad

New York

Over mij

Eerst de mens, dan de camera

In 2011 werd ik gekozen tot Reisreporter van het jaar en mocht ik samen met Tom van der Leij op reportagereis naar Patagonië.

Ik schreef de jury op hun vraag: Wie is Corrie?
‘Nieuwsgierig, inlevend, ontroerd, genietend, verdiepend: zomaar wat kenmerken die voor mij als reiziger gelden. Toen ik in oktober 2008 actief werd op de site, kon ik niet vermoeden hoeveel plezier ik zou beleven aan het delen van mijn reiservaringen. De reacties van redactie en medereisreporters stimuleren me om nog beter te gaan kijken naar het speciale: natuur of cultuur, groot(s) of juist heel klein. Contact is mijn motto: eerst de mens, dan de camera.’

Het mooiste contact heb ik met echtgenoot Pieter, al vele jaren mijn maatje. We delen onze passie voor fotografie; hij geeft me regelmatig technische ondersteuning.

Over de de ontmoetingen met mens en dier lees je in mijn reisfavorieten en blogs over Patagonië en Madagaskar:

Een selectie:
'Mijn favoriete stad is New York, Central Park. In de zomer zijn er openluchtconcerten met vuurwerk na afloop. Neem een kleedje mee, stal je meegebrachte voedsel uit en deel het met je buren. Je hebt gegarandeerd leuk contact.
Hét favoriete bagage item naast mijn fotoapparatuur, is mijn dagboek. Ik neem het mee in mijn handbagage, want er staan verslagen van vele jaren in. Handgeschreven namen en adressen, opmerkingen in een taal die ik niet kan lezen, een schat aan informatie en herinneringen.
Ik neem graag een boek mee dat zich afspeelt in het land waar we naar toegaan. Bijvoorbeeld 'Voodoo in Afrika' (Benin) van Marnel Breure, wat je zelfs vaker moet lezen om een beetje te begrijpen wat de voodoocultuur inhoudt.
Mijn favoriete taal is Chinees. Een contact verloopt zoveel makkelijker als je een paar woorden Mandarijn spreekt. Zo werden we in een park uitgenodigd voor een zangoptreden, er werd ons een maaltijd aangeboden om gezellig bij te praten en het lukte ons om zonder verdwalen het busstation te vinden.
Azië is mijn favoriete werelddeel. Ik denk nog vaak aan het overweldigende India en China, de tempels in Birma en Cambodja, de bergvolkeren in Vietnam en het enige boeddhistische koninkrijk ter wereld Bhutan, waar ik ook mijn favoriete festival bezocht: een tsechu, een religieus festival van enkele dagen, waarbij met maskerdansen de strijd tussen goede en kwade geesten wordt uitgebeeld. De hele dorpsgemeenschap komt kijken en we werden volledig opgenomen in hun gemeenschap. Tijdens een picknick in de dorpsboomgaard hebben we heel wat afgekletst.
De pelgrimstocht naar Adam's Peak in Sri Lanka heeft de meeste indruk op me gemaakt. We hebben samen met honderden pelgrims de 2243 meter hoge berg beklommen tot bij de voetafdruk van Boeddha, Adam, Shiva of de heilige Thomas. Als je eenmaal op de top staat en je ziet de zon opgaan.. onbeschrijflijk!
De meest bijzondere bestemming voor wildlife is Madagaskar. Je ziet er dieren die nergens anders ter wereld voorkomen, zoals maki's, sifaka's en kameleons. Zo zag ik een muismaki tijdens een nachtelijke excursie in Ranomafana NP. En hier ontmoette ik in 2004 mijn vriendje Onja, die nu een goede reisgids is (zie mijn blogs)

Beste Reisreporters, ik voel me vereerd dat ik ambassadeur ben geworden en ik hoop jullie nog veel moois te laten zien. Dank voor jullie waardering!

Mijn Motto

'Eerst de mens, dan de camera'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Sony

Model

Sony77II, A7RII

Overige

Sony A 6500, Olympus Tough, Sony 16-50, 18-250, 70-400

 

20 reactie(s) bij "corriedewinter"

 • profile image comment

  Qazvin is niet te vergelijken met de heilige schrijnen in Qom of Shiraz. Natuurlijk word je wel in de gaten gehouden, maar alles ging veel gemoedelijker. Er waren ook nauwelijks mensen binnen omdat er een begrafenis was. We mochten overal komen en konden ook onbeperkt fotograferen. In Shahrecord (grootste stad in het Zagrosgebergte) hadden we dezelfde ervaring, ook heel gemoedelijk. Daar leek het meer een buurthuis dan een heilige schrijn. Daar kwam iedereen (vrouwen en kinderen) naartoe om te kletsen en met elkaar te eten.

  Door Dianadm • geplaatst op 2018-04-25 12:04:25
 • profile image comment

  Ja, Corrie! Helemaal goed!! Groetjes, Hans

  Door konne000 • geplaatst op 2018-04-24 16:28:54
 • profile image comment

  Ja, Corrie! Helemaal goed!! Groetjes, Hans

  Door konne000 • geplaatst op 2018-04-24 16:27:48
 • profile image comment

  Hartelijk bedankt voor je waanzinnige compliment! Ik word daar wel verlegen van! Vind het erg leuk hier, helaas ligt er thuis ook nog een harde schijf met prachtige reisfoto´s waar ik nu niet bij kan! Tot horens weer!

  Door MariekeH • geplaatst op 2018-04-18 23:51:06
 • profile image comment

  Hallo Corrie. Ja dat zou ik eigenlijk ook wel willen weten of het bij de Suri's er nog steeds zo toegaat. Vrees van niet want het is al weer een poos geleden. Groetjes Ina

  Door wisseschout • geplaatst op 2018-04-18 07:37:19
 • profile image comment

  Hallo Corrie. Ik heb niets gehoord over een leeuw met drie poten. Deze had er vier gelukkig. Groetjes Ina

  Door wisseschout • geplaatst op 2018-04-16 16:59:01
 • profile image comment

  Dank Corrie! Leuk dat de knapperds uit het dierenrijk in de prijzen gevallen zijn deze week.

  Door RobHoekstra • geplaatst op 2018-04-16 09:26:43
 • profile image comment

  Dank je wel Corrie voor iedere keer stimulerende reacties op mijn foto’s! Leuk!

  Door gestreepteolifant • geplaatst op 2018-04-15 18:17:40
 • profile image comment

  Gefeliciteerd Corrie met je rode ster

  Door wisseschout • geplaatst op 2018-04-15 13:31:11
 • profile image comment

  Ik heb ook veel zin om weer eens naar Engeland te gaan en gelukkig mag ik eind mei een paar dagen vertoeven in de omgeving van Bristol! Dank je wel op je altijd fijne reacties op mijn foto's. Groetjes, Christa

  Door ChristaThieme • geplaatst op 2018-04-15 10:49:31
 • profile image comment

  Van harte gefeliciteerd met je rode ster!

  Door MariekeH • geplaatst op 2018-04-14 17:30:22
 • profile image comment

  Dank je wel voor je felicitaties Corrie. Jij ook uiteraard gefelicteerd met jouw ster :-)

  Door krijnvandergiessen • geplaatst op 2018-04-14 14:13:57
 • profile image comment

  Dank voor je felicitatie Corrie, en een fijn weekend, geniet van het mooie weer!

  Door karinm • geplaatst op 2018-04-13 17:53:46
 • profile image comment

  Dag Corrie Bedankt voor de mentale steun, spijtig is het hier nog lang niet voorbij, Geo is zwaar aangeslagen ook al houd hij zich sterk. Fijn weekend Maria-D.

  Door geo • geplaatst op 2018-04-13 13:29:37
 • profile image comment

  Dag Corrie, hartelijk dank weer voor je reacties over mijn foto’s uit het Louvre!

  Door gestreepteolifant • geplaatst op 2018-04-12 15:52:08
 • profile image comment

  Leuk! Dank je wel Corrie. gr Miez

  Door TravelGoom • geplaatst op 2018-04-08 04:22:07
 • profile image comment

  Hoi Corrie, Yep....laat ik het maar weer eens proberen dacht ik ;-) Ik vond het ook leuk om een foto van me te zien in het magazine. De site werkt helaas nog niet echt top maar er wordt hard aan gewerkt lijkt me. Goed weekend en tot morgen wellicht. Groeten Rob

  Door RobHoekstra • geplaatst op 2018-04-06 19:19:37
 • profile image comment

  We hebben wel genoten van Nieuw-Zeeland hoor Corrie, en ik moet mijn foto's natuurlijk ook een beetje 'verkopen' haha. Wat ons een beetje parten speelde was dat we hele hoge verwachtingen hadden, en al heel wat van de wereld hebben gezien. Ongewild ga je dan vergelijken. NZ heeft heel veel prachtige natuur en landschappen in één land, en een heerlijk klimaat. Qua natuur een mix van IJsland, Patagonië, Yellowstone NP in de VS, Noorse fjorden. Al die landen op zichzelf zijn m.i. mooier dan NZ, maar ja, dan moet je dus de hele wereld rond. In NZ heb je dat op kleinere schaal maar wel in één reis. Daarom hebben we wel genoten, maar staat NZ voor mij niet op nr 1. En het is er heel duur. Fijn weekend, het is en blijft prachtig weer! Groetjes, Fransje

  Door sidonius • geplaatst op 2018-04-06 11:30:05
 • profile image comment

  Ha Corrie, dank voor je mooie woorden ((o: Alle feestelijkheden weer overleefd? Tja, ze trappen er toch af en toe nog in hé Miez.........

  Door TravelGoom • geplaatst op 2018-04-04 06:01:38
 • profile image comment

  Hoi Corrie, de pad kon wel zelf uit het water springen, het was puur het muurtje dat te hoog was. Maar voor de zekerheid ben ik er wel bijgebleven hoor ;) Fijne avond, groetjes van Anne

  Door AnneKetelaars • geplaatst op 2018-03-28 19:58:42

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (3382)

'488143' door corriedewinter '488143' door corriedewinter

CubaCentraal Cuba

CubaCentraal Cuba

Krabben en lavagrotte

corriedewinter

Zo'n 40 km van Cienfuegos, ver van de bewoonde wereld, ligt Villa Gujajimico, een hotel dat bestaat uit losse huisjes. Het is een hele klim naar ons huisje dat tegen de rotsen geplakt is. We hebben een leuk terras en helemaal boven ligt een zwembad. 's Nachts ritselt het langs ons huisje van de krabben uit de mangroves beneden. Het is krabbentrek voor de zwart met rode krabben, de dieren klimmen overal op en in en zitten zelfs in huis. Prachtig om te zien, maar om nu middenin de nacht op een krab te gaan staan is niet zo geweldig. Naast het zwembad loopt een pad naar het water, het loopt door een bos, over scherpe kalksteen. Om op de plek te komen die je nu ziet, moet je door een grottencomplex. Er worden regelmatig Santeria ceremonies gehouden, er staan beeldjes en er ligt geld. De religie is een samensmelting van hoofdzakelijk Rooms-Katholicisme en de Yorùbáreligie, de traditionele verering van de Vodungoden door de Yorùbá. Na de tocht een duik in het zwembad: heerlijk!

'352957' door corriedewinter '352957' door corriedewinter

NederlandRotterdam

NederlandRotterdam

Smeltkroes Rotterdam

corriedewinter

Per 1 januari 2012 telt Groot Rotterdam 617.347 inwoners, verdeeld over 176 nationaliteiten. Na het openstellen van de Nieuwe Waterweg in 1875 begon de enorme groei van de haven en bevolking van Rotterdam: in 25 jaar tijd groeide de bevolking met circa 200.000 inwoners. De meeste "bootwerkers" kwamen uit Noord-Brabant, Zeeland en België om in de snel groeiende haven te werken. In de jaren 60 en 70 kwamen veel immigranten uit Italië, Spanje, Marokko, Turkije, voormalig Joegoslavië en Griekenland. Ook woont er een zeer grote bevolkingsgroep van Antillianen, Surinamers, mensen van de Grote Antillen en Kaapverdianen in de stad. De Chinezen zijn een wat vergeten groep. Zij kwamen al in de jaren dertig van de vorige eeuw als havenarbeiders naar Nederland, pasten zich snel aan en gaven geen overlast. De Chinese restaurants, waar de hele familie in werkte, zijn het bekendste fenomeen. Gelukkig gaan tegenwoordig steeds meer kinderen een andere weg. Ze studeren hard en gaan vaak werken als medicus of in de financiële sector. Dit jongetje kwam ik in het centrum van Rotterdam tegen. Hij heeft net naar de poppenkast gekeken op het Binnenwegplein en gaat nu naar Delfshaven, waar tegenwoordig veel Chinezen wonen.

'459158' door corriedewinter '459158' door corriedewinter

IJslandWestfjorden

IJslandWestfjorden

Sven the flying...'pe

corriedewinter

'Happy feet' is een van mijn favoriete tekenfilms, dus ik was blij dat er ook een deel twee kwam. In deze film is Mumble, de keizerspinguïn die eindelijk kan dansen, vader geworden, maar zoon Erik wil helemaal niet dansen. Erik wil leren vliegen, net als "The Mighty Sven", een papegaaiduiker die denkt een vliegende pinguïn te zijn. Deze 'Sven' zag ik, met vele andere vogels op de rots Latrabjarg in de Westfjorden. Hij had moeite om tegen de wind in te vliegen.

Laatste blogs (28)

Mijn fans (98)

Ik ben fan van (51)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (20)

'834597' door Amarins '834597' door Amarins

PanamaCaribische kust

PanamaCaribische kust

Hello cutie

Amarins

Tijdens het struinen over de adembenemende stranden van Isla Bastimentos zagen we deze kleine dikzak. De enige niet palmboom aan de waterlijn was binnen enkele minuten volledig kaal gegeten door deze luiaard. Wat een schatje.

'554774' door gorke '554774' door gorke

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Straatbeeld Pushkar

gorke

Er staan meer dan vijfhonderd tempels in en om Pushkar, hoewel sommige, zoals de schitterende Vishnutempel, verboden zijn voor niet-hindoes. Het belangrijkste heiligdom van Pushkar, de Brahmatempel, huisvest een vierhoofdig beeld van Brahma, en is een van de weinige tempels in India die aan hem is gewijd. Ben je de tempelbezoekjes zat ga dan lekker door de straatjes slenteren en genieten van de locals die altijd wel ergens mee bezig zijn.

'546596' door Everlasting '546596' door Everlasting

BangladeshDhaka

BangladeshDhaka

A day in the life at.

Everlasting

Sadarghat on the river Buriganga, is one of the most busiest and dynamic places in Dhaka. Small boats constantly cross the river to and fro. Here the dabawhalahs are ferried across the river. The word “dabbawalah” , means “one who carries a box”. “Dabba” means a box (usually a cylindrical tin or aluminium container). The closest meaning of the dabbawala in English would be the “lunch box delivery man. And whats for lunch - we guess, pulses, vegetables, a small piece of mutton, about 4 chapatis and rice and don't forget the pickle.

Mijn favoriete blogs van anderen (9)

[b]Diepe kuilen trotserend, rijden we met onze auto over een zandweggetje naar ons hotel aan de baai van Breidavik. Dit gehucht is het laatste stukje bewoonde wereld op weg naar Látrabjarg, één van de... Lees meer