Ambassadeur corriedewinter

profiel corriedewinter

Homepage

Naam

Corrie de Winter

Positie

21

Score

23051

Reviews

22

Foto's & tips

3364

Blogs

28

Lid sinds

06 oktober 2008

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Bhutan

Fav. stad

New York

Over mij

Eerst de mens, dan de camera

In 2011 werd ik gekozen tot Reisreporter van het jaar en mocht ik samen met Tom van der Leij op reportagereis naar Patagonië.

Ik schreef de jury op hun vraag: Wie is Corrie?
‘Nieuwsgierig, inlevend, ontroerd, genietend, verdiepend: zomaar wat kenmerken die voor mij als reiziger gelden. Toen ik in oktober 2008 actief werd op de site, kon ik niet vermoeden hoeveel plezier ik zou beleven aan het delen van mijn reiservaringen. De reacties van redactie en medereisreporters stimuleren me om nog beter te gaan kijken naar het speciale: natuur of cultuur, groot(s) of juist heel klein. Contact is mijn motto: eerst de mens, dan de camera.’

Het mooiste contact heb ik met echtgenoot Pieter, al vele jaren mijn maatje. We delen onze passie voor fotografie; hij geeft me regelmatig technische ondersteuning.

Over de de ontmoetingen met mens en dier lees je in mijn reisfavorieten en blogs over Patagonië en Madagaskar:

Een selectie:
'Mijn favoriete stad is New York, Central Park. In de zomer zijn er openluchtconcerten met vuurwerk na afloop. Neem een kleedje mee, stal je meegebrachte voedsel uit en deel het met je buren. Je hebt gegarandeerd leuk contact.
Hét favoriete bagage item naast mijn fotoapparatuur, is mijn dagboek. Ik neem het mee in mijn handbagage, want er staan verslagen van vele jaren in. Handgeschreven namen en adressen, opmerkingen in een taal die ik niet kan lezen, een schat aan informatie en herinneringen.
Ik neem graag een boek mee dat zich afspeelt in het land waar we naar toegaan. Bijvoorbeeld 'Voodoo in Afrika' (Benin) van Marnel Breure, wat je zelfs vaker moet lezen om een beetje te begrijpen wat de voodoocultuur inhoudt.
Mijn favoriete taal is Chinees. Een contact verloopt zoveel makkelijker als je een paar woorden Mandarijn spreekt. Zo werden we in een park uitgenodigd voor een zangoptreden, er werd ons een maaltijd aangeboden om gezellig bij te praten en het lukte ons om zonder verdwalen het busstation te vinden.
Azië is mijn favoriete werelddeel. Ik denk nog vaak aan het overweldigende India en China, de tempels in Birma en Cambodja, de bergvolkeren in Vietnam en het enige boeddhistische koninkrijk ter wereld Bhutan, waar ik ook mijn favoriete festival bezocht: een tsechu, een religieus festival van enkele dagen, waarbij met maskerdansen de strijd tussen goede en kwade geesten wordt uitgebeeld. De hele dorpsgemeenschap komt kijken en we werden volledig opgenomen in hun gemeenschap. Tijdens een picknick in de dorpsboomgaard hebben we heel wat afgekletst.
De pelgrimstocht naar Adam's Peak in Sri Lanka heeft de meeste indruk op me gemaakt. We hebben samen met honderden pelgrims de 2243 meter hoge berg beklommen tot bij de voetafdruk van Boeddha, Adam, Shiva of de heilige Thomas. Als je eenmaal op de top staat en je ziet de zon opgaan.. onbeschrijflijk!
De meest bijzondere bestemming voor wildlife is Madagaskar. Je ziet er dieren die nergens anders ter wereld voorkomen, zoals maki's, sifaka's en kameleons. Zo zag ik een muismaki tijdens een nachtelijke excursie in Ranomafana NP. En hier ontmoette ik in 2004 mijn vriendje Onja, die nu een goede reisgids is (zie mijn blogs)

Beste Reisreporters, ik voel me vereerd dat ik ambassadeur ben geworden en ik hoop jullie nog veel moois te laten zien. Dank voor jullie waardering!

Mijn Motto

'Eerst de mens, dan de camera'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Sony

Model

Sony77II, A7RII

Overige

Sony A 6500, Olympus Tough, Sony 16-50, 18-250, 70-400

 

20 reactie(s) bij "corriedewinter"

 • profile image comment

  In de 16e eeuw werden er voornamelijk hanschoenen en oekzen verkocht. Vandaar de naam. Tegenwoordig zie je daar natuurlijk weinig meer van ;-))

  Door aticketto • geplaatst op 2018-03-24 18:34:54
 • profile image comment

  Nee, die ijsschotsen foto is nog van de vorige ijstijd 6 jaar geleden. Heb dit jaar helaas niet kunnen schaatsen, hoop niet dat ik weer 6 jaar moet wachten.

  Door Graaf • geplaatst op 2018-03-23 18:06:29
 • profile image comment

  dank voor je reactie; na andere Aziatische landen staat Thailand toch niet bovenaan in mijn lijstje; ik vond Thailand al erg modern en "westers", met goede infrastructuur en bijvoorbeeld winkelcentra waar we hier nog een puntje aan kunnen zuigen; ook wel een beetje erg toeristisch

  Door marjolijn • geplaatst op 2018-03-14 14:58:25
 • profile image comment

  Benieuwd of mijn reactie aankomt !? Dank voor je comment bij mijn olifanten. Assam ligt inderdaad niet in de standaard toeristen route. Laatst in 4 weken tijd minder dan 7 blanken gezien. Voor ons was dit de derde keer en weer volop genoten van de natuur, de historie en de cultuur van de diverse tribale groepen. Onder andere via reisreporter proberen Carina en ik wat aandacht te genereren voor het goede werk dat onze lokale vrienden daar verrichten. Wie weet levert het ze nig eens een klantje op. Hoe is het met jou ? Nog altijd veel op reis ? Groet, Karel.

  Door doppie • geplaatst op 2018-03-06 20:58:52
 • profile image comment

  deze site werkt nog niet goed

  Door corriedewinter • geplaatst op 2018-03-02 08:20:02
 • profile image comment

  Ja, dan wel .. ik ga gewoonlijk met mijn moeder (Diane) een 5 tal dagen op pad, en dan doen we een korte roadtrip, en dan is de afstand nog net te doen. Zo hebben we vorig jaar Noord-Ierland op 5 dagen gedaan, afgelopen hersft Bretagne en in februari gaan we de Lofoten doen. De ideale manier om tussentripjes te doen :-)

  Door manuele • geplaatst op 2017-12-21 14:50:40
 • profile image comment

  Hallo Corrie, In IJsland is alles niet meer gratis. Wij betaalden bij Stokksnes 800 kr. p.p. Maar als je de auto voor de slagboom parkeert kun je gratis verder lopen. Wettelijk schijnt er zelfs geen toegang geheven te mogen worden! Wij waren er in mei/juni j.l. Bij de Kerid krater wordt ook toegang geheven, maar wij waren er voordat de kassa openging en dan kun je gratis. Het zijn allemaal geen grote bedragen, maar het geeft wel te denken. Wij betaalden bij de Seljalandsfoss niets, maar toen wij thuis waren lazen we dat het parkeren niet meer gratis is. Het wordt daar echt druk de laatste tijd. Veel toeristen gaan nu de auto parkeren in de berm om niets te hoeven betalen. Dit gaat natuurlijk met gevaarlijke toestanden gepaard. De parkeervoorzieningen worden overal flink uitgebreid en daar hoort parkeergeld bij. E.e.a. is te volgen op Iceland Monitor via Facebook. Groet en fijne dagen. Gé

  Door chateau • geplaatst op 2017-12-21 14:49:14
 • profile image comment

  Toch niet verder dan Japan of zo ;-) Er is genoeg moois te zien om een 2 tal weken te toeren door Bretagne en Normandië .. vind het mee van de mooiste stukken van Frankrijk! Groetjes!

  Door manuele • geplaatst op 2017-12-21 14:45:10
 • profile image comment

  Merci Corrie voor je reactie

  Door ThijsvandenBurg • geplaatst op 2017-12-20 20:20:55
 • profile image comment

  Nee Corrie ik weet geen naam van het insect. Ben ook al aan het zoeken geweest op internet. Maar hij zat duidelijk in zijn holletje met heel wat velletjes van andere insecten om zich heen. Helaas is de foto niet zo duidelijk om hem te plaatsen. Het was een intrigerend verhaal over dit beestje.

  Door wisseschout • geplaatst op 2017-12-20 17:49:42
 • profile image comment

  Hoi Corrie, Leuk dat je mijn blog gelezen hebt! Inderdaad we zijn niet voor 1 gat te vangen. Er gaat meestal wel iets niet helemaal zoals gepland als je op reis bent. dat kan niet anders, en soms geeft het ook weer nieuwe mogelijkheden. In dit geval dan helaas niet, maar wel weer een leuk verhaal ;) Groetjes Wies

  Door WKerkhof • geplaatst op 2017-12-20 17:13:16
 • profile image comment

  Die foto van Asakusa heb ik genomen van de 27e verdieping van ons hotel, dus vanaf de hotelkamer door het raam ...

  Door Bowral • geplaatst op 2017-12-20 15:13:06
 • profile image comment

  Hoi Corrie, Ik ga je foto’s en tips bekijken. Leuk om zo vooraf al veel inspiratie op te doen. Dit jaar geen verre reis. Dan gaat het toch wel weer erg kriebelen. Cuba stond al langer op het lijstje, We wandelen en fietsen graag. Nu gaan we dat daar doen! Top Hebben jullie nog reizen op de planning staan? Groet ferdi

  Door vulture1960 • geplaatst op 2017-12-20 06:49:38
 • profile image comment

  Nou Corrie, Ik had mijn camera met zo'n schouderband omhangen... En af en toe maakt hij toch een gevaarlijke zwiep...Het klauteren werd daardoor wel moeilijker omdat ik met een hand evenwicht moest houden en ook steeds in de gate moest houden waar mijn camera hing. De zonnekap is hier wel door beschadigd, maar zo heeft hij ook weer zijn extra nut bewezen! Groetjes Wies

  Door WKerkhof • geplaatst op 2017-12-19 11:57:58
 • profile image comment

  Bedankt Corrie voor je reactie bij mijn off-road foto! We zijn er erg blij mee ;)

  Door AnneKetelaars • geplaatst op 2017-12-18 23:44:38
 • profile image comment

  Dank je voor de reactie Corrie

  Door ThijsvandenBurg • geplaatst op 2017-12-18 19:12:39
 • profile image comment

  Hallo Corrie. Niet verklappen he hoe het verder gaat :) Gr Ina

  Door wisseschout • geplaatst op 2017-12-17 19:38:56
 • profile image comment

  Dank je wel Corrie. Iran was een bijzondere reis dit jaar en daarom is het extra leuk om voor een Iran-foto een rode ster te krijgen. Groetjes Diana

  Door Dianadm • geplaatst op 2017-12-16 19:08:15
 • profile image comment

  Bedankt voor je reactie op mijn rode ster, Corrie. Leuk om die te krijgen, zeker niet verwacht. Groet, Jo

  Door JSpauwen • geplaatst op 2017-12-16 18:49:01
 • profile image comment

  Hoi Corrie, bedankt voor je felicitatie! Na jouw commentaar had ik er om eerlijk te zijn ook wel vertrouwen in dat ik een rode ster ervoor ging krijgen, alleen top-foto van de week was een extra leuke verrassing! Fijn weekeinde Groetjes Wies

  Door WKerkhof • geplaatst op 2017-12-16 13:06:36

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (3364)

'488143' door corriedewinter '488143' door corriedewinter

CubaCentraal Cuba

CubaCentraal Cuba

Krabben en lavagrotte

corriedewinter

Zo'n 40 km van Cienfuegos, ver van de bewoonde wereld, ligt Villa Gujajimico, een hotel dat bestaat uit losse huisjes. Het is een hele klim naar ons huisje dat tegen de rotsen geplakt is. We hebben een leuk terras en helemaal boven ligt een zwembad. 's Nachts ritselt het langs ons huisje van de krabben uit de mangroves beneden. Het is krabbentrek voor de zwart met rode krabben, de dieren klimmen overal op en in en zitten zelfs in huis. Prachtig om te zien, maar om nu middenin de nacht op een krab te gaan staan is niet zo geweldig. Naast het zwembad loopt een pad naar het water, het loopt door een bos, over scherpe kalksteen. Om op de plek te komen die je nu ziet, moet je door een grottencomplex. Er worden regelmatig Santeria ceremonies gehouden, er staan beeldjes en er ligt geld. De religie is een samensmelting van hoofdzakelijk Rooms-Katholicisme en de Yorùbáreligie, de traditionele verering van de Vodungoden door de Yorùbá. Na de tocht een duik in het zwembad: heerlijk!

'352957' door corriedewinter '352957' door corriedewinter

NederlandRotterdam

NederlandRotterdam

Smeltkroes Rotterdam

corriedewinter

Per 1 januari 2012 telt Groot Rotterdam 617.347 inwoners, verdeeld over 176 nationaliteiten. Na het openstellen van de Nieuwe Waterweg in 1875 begon de enorme groei van de haven en bevolking van Rotterdam: in 25 jaar tijd groeide de bevolking met circa 200.000 inwoners. De meeste "bootwerkers" kwamen uit Noord-Brabant, Zeeland en België om in de snel groeiende haven te werken. In de jaren 60 en 70 kwamen veel immigranten uit Italië, Spanje, Marokko, Turkije, voormalig Joegoslavië en Griekenland. Ook woont er een zeer grote bevolkingsgroep van Antillianen, Surinamers, mensen van de Grote Antillen en Kaapverdianen in de stad. De Chinezen zijn een wat vergeten groep. Zij kwamen al in de jaren dertig van de vorige eeuw als havenarbeiders naar Nederland, pasten zich snel aan en gaven geen overlast. De Chinese restaurants, waar de hele familie in werkte, zijn het bekendste fenomeen. Gelukkig gaan tegenwoordig steeds meer kinderen een andere weg. Ze studeren hard en gaan vaak werken als medicus of in de financiële sector. Dit jongetje kwam ik in het centrum van Rotterdam tegen. Hij heeft net naar de poppenkast gekeken op het Binnenwegplein en gaat nu naar Delfshaven, waar tegenwoordig veel Chinezen wonen.

'459158' door corriedewinter '459158' door corriedewinter

IJslandWestfjorden

IJslandWestfjorden

Sven the flying...'pe

corriedewinter

'Happy feet' is een van mijn favoriete tekenfilms, dus ik was blij dat er ook een deel twee kwam. In deze film is Mumble, de keizerspinguïn die eindelijk kan dansen, vader geworden, maar zoon Erik wil helemaal niet dansen. Erik wil leren vliegen, net als "The Mighty Sven", een papegaaiduiker die denkt een vliegende pinguïn te zijn. Deze 'Sven' zag ik, met vele andere vogels op de rots Latrabjarg in de Westfjorden. Hij had moeite om tegen de wind in te vliegen.

Laatste blogs (28)

Mijn fans (97)

Ik ben fan van (51)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (23)

'268088' door Everlasting '268088' door Everlasting

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Happy Birthday India

Everlasting

India today celebrates 63 years of Independence from British rule, and although I also celebrate the country's booming economy, I believe that economic growth in India has to make its way out of Mumbai and Delhi and into all of India's villages. Only then, the promise of independence will be met. I like the coincidence that the colours here are the colours of the Indian flag

Mijn favoriete blogs van anderen (9)

Bij mijn voorbereidingen voor de reis naar Madagaskar begon ik me te realiseren hoe groot dit 8e continent eigenlijk is. Hoe ga ik dit eiland verkennen? Hoeveel weken ga ik er voor uittrekken? Wat wil... Lees meer