agrotewal

profiel agrotewal

Homepage

Naam

Anita grotewal

Positie

1

Score

70011

Reviews

79

Foto's & tips

3920

Blogs

66

Lid sinds

06 februari 2012

Favorieten

Fav. werelddeel

Afrika

Fav. land

Zuid-Afrika

Fav. stad

Sint Petersburg

Over mij

Actief, dol op reizen. Zonder begeleiding zelf de grenzen verkennen en verleggen. Het liefst naar gebieden met veel dieren en weinig mensen.

Mijn top tien:

http://www.columbusmagazine.nl/nieuws/5698/10_reisfavorieten_van_reisreporter_agrotewal.html]

Mijn Motto

'Reizen is ontdekken niet alleen andere culturen, flora en fauna. Maar ook het ontdekken van wie jezelf bent. En hoe je in het leven staat.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

60D

 

20 reactie(s) bij "agrotewal"

 • profile image comment

  Dag Anita Bedankt voor de lieve begroeting en reactie's. Belofte vervult en geplaatst, hou de moed er in. A nosotros es hora de ir. Saludos y hasta la proxima Maria-D. Geo y familia

  Door geo • geplaatst op 2018-08-14 15:10:33
 • profile image comment

  Ik steun je in de strijd ;) Nou de webmaster nog ...

  Door Dianadm • geplaatst op 2018-08-13 19:40:07
 • profile image comment

  Dank je. Leuk dat je mij gemist hebt! :;

  Door ChristaThieme • geplaatst op 2018-08-13 17:47:48
 • profile image comment

  Dag Anita Bedankt de lieve begroeting. Wij proberen af en toe even te reageren, op een dagreis van de tribe is voor een paar maand een medisch team, als verder alles in orde blijft, wij geen besmettingsgevaar voor onze vrienden vormen, vertrekken zij einde volgende maand, wij blijven minstens een jaar. Wij hopen met jullie allen mee dat columbus niet zinkt maar het ziet er alarmerend uit voor het moment. Groetjes aan alle RR. Ik probeer je oproep te volgen en een of meer foto's op de site te krijgen. Maria-D. en familie en de Zóè tribe.

  Door geo • geplaatst op 2018-08-13 15:33:28
 • profile image comment

  De eerstkomende week ben ik er ook niet vaak. We zullen doorgaan...

  Door corriedewinter • geplaatst op 2018-08-12 19:55:31
 • profile image comment

  De eerstkomende week ben ik er ook niet vaak. We zullen doorgaan...

  Door corriedewinter • geplaatst op 2018-08-12 19:55:31
 • profile image comment

  Dank Anita. Ik zal wel weer een foto plaatsen, als ambassadeur voel ik me verantwoordelijk. Het zou heel jammer zijn als de community verandert in een onpersoonlijke site waar men alleen foto's plaatst en geen reacties of likes verwacht. Uit een managementboek: Communities worden krachtig zodra community leden engaged zijn, zich met elkaar kunnen identificeren, erkenning vinden bij elkaar en het gevoel hebben invloed uit te oefenen op een thema wat hen boeit. Klopt dit allemaal, dan pas kun je verder komen dan losse reacties, ideeën of likes. Dit klopte tot nu toe bij Columbus. Ik hoop echt dat het zo blijft. Fijn weekend Anita!

  Door corriedewinter • geplaatst op 2018-08-11 17:07:13
 • profile image comment

  Dag Anita, Zoals je merkt ben ik al een tijdje niet actief op Columbus. Het is vakantie, de kleinkinderen hebben me ook nodig. Zelfs bij mij is de animo een beetje (erg) weg. Steeds opnieuw inloggen komt er nu weer bij, die had ik nog niet gehad.Je schreef aan Rob dat er een nieuwe wedstrijd is, maar ik kan hem nergens vinden. Is de aankondiging weer verwijderd? Groetjes, Corrie

  Door corriedewinter • geplaatst op 2018-08-11 16:44:04
 • profile image comment

  Ja, ik ben weer terug van een week rondreis door Roemenië. Heerlijk gehad, en was een erg goede rondreis en spotgoedkope aanbieding van Bolderman (absoluut niet buiten de gebaande paden). Moet nog bekijken of er mooie foto's voor RR tussen zitten. Nu ik vorige week een topblog had, heb ik eindelijk bij andere blogs ook (nu pas) de foto's weer terug. Echter nog geen likes (zullen wellicht ook niet meer terugkomen) en bij een blog mis ik nog een aantal reacties. En dat met het ontbreken van Google Maps duurt nu ook al erg lang. En opeens moet ik iedere dag weer opnieuw inloggen. Kortom, nog steeds niet geweldig. Denk dat mijn animo ook gezien de traagheid steeds minder wordt.

  Door Graaf • geplaatst op 2018-08-10 13:26:06
 • profile image comment

  Hoi Anita, bedankt voor je tip. Eigenlijk wel grappig want precies wat jij zegt had ik over na gedacht. Ik heb namelijk een originele foto gemaakt zonder dat hek en alleen het landschap. Maar vanwege dat hek was ik benieuwd naar de evt. reactie(s)

  Door Columbo • geplaatst op 2018-08-09 20:04:10
 • profile image comment

  Ik heb er eentje ingestuurd van een waterval in Portugal (Pulo do Lobo). Je kunt ook foto’s zoeken en als je dan Marleen ingeeft kom je vanzelf uit bij mijn foto. Eigenlijk stiekem wel benieuw wat je er van vind want die foto heb ik hier (nog) niet op de site geplaatst.

  Door aticketto • geplaatst op 2018-08-09 18:21:52
 • profile image comment

  Ik zag trouwens dat je ook een foto ingestuurd had bij de Nat Geo wedstrijd. Dat is wel een hele goede concurrentie voor de mijne ;-))

  Door aticketto • geplaatst op 2018-08-09 18:02:38
 • profile image comment

  Haha inderdaad.

  Door aticketto • geplaatst op 2018-08-09 17:56:18
 • profile image comment

  Hoi Anita, Dank voor je reactie. Ga je naar Zuid-Afrika, of moet ik "als" lezen als "indien"? Ik heb ook altijd twee camera's bij me, maar slechts één tijdens safaritochten. Ik wil mijn vrouw niet belasten met het vasthouden van een camera..... :) En zelf er twee beheren vind ik wat teveel van het goede. Groet, Jaap

  Door jaapburgers • geplaatst op 2018-08-09 16:52:30
 • profile image comment

  Het is nu vooral een beetje irritant dat ik telkens opnieuw moet inloggen. Reageren gaat nu gelukkig wel weer een stuk sneller. Binnenkort werkt alles vast wel weer naar behoren. Hopelijk zijn we dan niet de enige nog hier ;-)

  Door RobHoekstra • geplaatst op 2018-08-09 15:34:28
 • profile image comment

  Ja moet ik opeens verkeerslichten, auto's of weet ik veel gaan aanklikken elke keer opnieuw om in te loggen. GRRRRRRRR

  Door wisseschout • geplaatst op 2018-08-09 15:34:25
 • profile image comment

  Hoi Anita. Omdat ik steeds niet in kon loggen nu pas een reactie. nee we hebben niet in Crail zelf overnacht omdat we het op doortocht hebben bekeken. Is ook weinig plaats denk ik om een camper kwijt te kunnen. Groetjes Ina En erg lastig dat het nog steeds zoveel moeite kost om op de site te komen.

  Door wisseschout • geplaatst op 2018-08-09 14:20:15
 • profile image comment

  Same here...Maar ik probeer toch een beetje te blijven reageren zo nu en dan om de boel nog even levend te houden. Ik denk dat als de site zo slecht blijft en daarbij nog een paar vaste reageerders wegblijven, deze community wel eens einde oefening kan zijn binnenkort. Er is eigenlijk nog maar een klein clubje dat reageert op foto's van anderen. Zou toch jammer zijn eigenlijk want het is een leuk platform. Laten we hopen dat er snel verbetering komt. Groetjes

  Door RobHoekstra • geplaatst op 2018-08-09 09:10:04
 • profile image comment

  Dank je voor je reactie, Anita. Inderdaad even druk geweest met m'n reisblog. Nu iets meer tijd, dus hoop weer wat actiever op Columbus te zijn. Blijft leuk hier! ;-)

  Door corinnevloet • geplaatst op 2018-08-08 19:27:15
 • profile image comment

  Hoi Anita Dank je wel voor je leuke reactie op mijn vlinderfoto Groetjes Marjo

  Door MaJaTa • geplaatst op 2018-08-08 19:17:09

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (3920)

'498725' door agrotewal '498725' door agrotewal

Marokko

Marokko

Even poolshoogte neme

agrotewal

De straatjes van Chefchaouen zijn echt heel mooi om door te dwalen. Ik vond het sowieso een van de mooiste plaatsjes. De straten waren schoon en dat is in veel steden niet het geval. Deze man stond zo lekker in het zonnetje naar de handel te kijken, echt een uitdragerij maar leuk om te zien. Wanneer je in Chefchaouen bent is het niet alleen heel mooi om door de straatjes te dwalen en afwachten wat je tegenkomt, maar een must see is zeker met de trap naar de camping gaan. Het is een behoorlijke klim je bent er gauw 15 minuten mee zoet, maar de trap leidt langs een oude begraafplaats en de uitzichten over de vallei en de stad zijn onvergetelijk.

'417518' door agrotewal '417518' door agrotewal

SpanjeNoordkust Spanje

SpanjeNoordkust Spanje

Baaien en kliffen

agrotewal

De Noordkust van Spanje een verrassing waar ik nog lang van kan nagenieten, al is het alleen maar door de foto's van de kliffen en baaien. Dit is de baai bij Suances.

'386517' door agrotewal '386517' door agrotewal

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Klederdracht

agrotewal

Deze vrolijke meisjes stonden op een toeristisch punt in Lissabon en wilde wel even poseren. De klederdracht komt uit het Noorden van Portugal, de provincie Minho.

Laatste blogs (66)

Vier jaar op rij ben ik in Erg Chebbi geweest. De woestijn heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op mij. De eerste reis ben ik met heel veel pijn en moeite het hoge duin opgeklommen. Eerst een... Lees meer

Marokko wie er ooit geweest is, weet dat het maken van foto’s niet makkelijk is. Een portretfoto bijna onmogelijk tenzij je de persoon in kwestie aanspreekt en (soms) betaalt. Dat is iets waar i... Lees meer

Mijn fans (69)

Ik ben fan van (98)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (1463)

'956415' door Alice Diemel '956415' door Alice Diemel

Namibië

Namibië

Onguma Tented Camp,..

Alice Diemel

Een prachtige dagtocht van Ongava Game Reserve naar Onguma Game reserve langs de Etosha Pan, brengt ons bij Onguma Tented Camp. In het Herero betekent Onguma 'the place you don't want to leave'. Deze kleinschalige lodge heeft zeven tenten die modern zijn ingericht in de kleuren van de Southern Oryx Antilope, de gemsbok en het nationale teken van Namibië dat ook op de nationale vlag staat afgebeeld. De tenten zijn gesitueerd rondom de drinkwaterplaats. Het is er prachtig! Achteraf gezien hadden we misschien niet eens aan de twee gamedrives hoeven deel te nemen. Tijdens onze afwezigheid kwamen er drie cheeta's drinken. 's Nachts werd ik wakker van het gestommel van hoeven tegen rotsblokken en wat bleek: in het maanlicht kwam een groep giraffen drinken. Wat een magisch schouwspel! Maar daar bleef het niet bij. Grote groepen springbokken, gnoes en wilde zwijnen kwamen voorbij. Allemaal relaxed vanaf de veranda van onze tent te bekijken en te fotograferen! Toch leverden onze gamedrives ook mooie ervaringen en prachtige beelden op. De kudde Plains Zebra in het gouden avondlicht, neushoorns, giraffen, de vele soorten antilopen de Zadelbek ooievaar en tijdens de namiddag Game Drive de (ernstig bedreigde) White-backed Vulture hoog boven in de palmboom! Ik ga niet snel terug naar dezelfde plek want er is nog zoveel meer te ontdekken in de wereld, maar hier zou ik nog eens een paar dagen willen bivakkeren. 'Onguma' ging op voor ons.

'951286' door wisseschout '951286' door wisseschout

Groot-BrittanniëEngeland

Groot-BrittanniëEngeland

Farne eilanden...bezo

wisseschout

Op de Farne eilanden [ Inner farne en Staple eiland ] waren de papegaaiduikers druk bezig met vissen voor hun jongen. Ze hebben speciale weerhaakjes in hun bek die de visjes

'949006' door karinm '949006' door karinm

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Uitzicht over Kaapsta

karinm

Ook in de Zuid-Afrikaanse winter is Kaapstad een prima bestemming. Het is er rond de 20 graden, met zeker zonnige dagen. Om een mooi overzicht te hebben over de stad kun je een uitdagende wandeling maken naar de top van Lions Head. Minder bekend dan de beklimming van de Tafelberg, zeker zo leuk om te doen. Vooral het laatste stuk is het klauteren, maar het uitzicht over de stad én de Tafelberg dat je krijgt als beloning is fenomenaal!

Mijn favoriete blogs van anderen (9)

Tears for Maya door Sitara (Geo) Op reis door Centro Amerika kwam ik met mijn (pleeg)dochters in een klein stadje in Honduras, het is wel erg toeristisch. In het dorp is niet veel te doen maar het... Lees meer

Uit mijn dagboek van 30 maart. De vallei van het paradijs. Zo heet de route die we vandaag gaan proberen te rijden. De Vallei is in verschillende reisboeken beschreven, maar helaas heel erg onduideli... Lees meer