agrotewal

profiel agrotewal

Homepage

Naam

Anita grotewal

Positie

1

Score

70595

Reviews

79

Foto's & tips

3926

Blogs

66

Lid sinds

06 februari 2012

Favorieten

Fav. werelddeel

Afrika

Fav. land

Zuid-Afrika

Fav. stad

Sint Petersburg

Over mij

Actief, dol op reizen. Zonder begeleiding zelf de grenzen verkennen en verleggen. Het liefst naar gebieden met veel dieren en weinig mensen.

Mijn top tien:

http://www.columbusmagazine.nl/nieuws/5698/10_reisfavorieten_van_reisreporter_agrotewal.html]

Mijn Motto

'Reizen is ontdekken niet alleen andere culturen, flora en fauna. Maar ook het ontdekken van wie jezelf bent. En hoe je in het leven staat.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

60D

 

20 reactie(s) bij "agrotewal"

 • profile image comment

  Dank Anita! Ik ben best wel trots.

  Door corriedewinter • geplaatst op 2018-08-17 19:28:38
 • profile image comment

  Dank je anita! Ben maar heel even terug, ben nu in India en reis morgen af naar Ladakh. Een week trekken door de Himalaya wn zonder internet! Heerlijk : )

  Door krijnvandergiessen • geplaatst op 2018-08-17 08:11:31
 • profile image comment

  Bedankt Anita!

  Door Sophie Otten • geplaatst op 2018-08-16 16:09:16
 • profile image comment

  Ja Anita. Plat op de buik. Maar dan moest ik ook weer overeind komen. !!!

  Door wisseschout • geplaatst op 2018-08-16 10:13:06
 • profile image comment

  Hi Anita, wat scherp van je! Ik had die scheve horizon zelf niet eens gezien. Valt nog genoeg te leren, merk ik ;-) Dank voor je reacties op mijn fotos. Prachtige fotos op jouw pagina!!

  Door Miss G • geplaatst op 2018-08-15 15:59:51
 • profile image comment

  Hoi Anita, dank voor je reactie op 'Aan het strand in Siberië'. En wat leuk dat ik mijn foto van de gier bij jouw favorieten terug zie. Thnx!

  Door Alice Diemel • geplaatst op 2018-08-15 10:34:15
 • profile image comment

  ik geniet van je heerlijke uitgebreide reacties (beter dan 'mooie opname'...). Etna deze keer tot 2000m maar in 2003 > https://www.columbusmagazine.nl/europa/italie/sicilie/reisreporter/blogs/2438

  Door TravelGoom • geplaatst op 2018-08-14 22:41:23
 • profile image comment

  Bedankt Anita voor je reactie op mijn foto 'krater van mount mazama'. Nee heb helaas (nog) geen drone :) , de foto is van de top van een berg (watchmen peak) genomen. Groetjes Tim

  Door Haribobanaan • geplaatst op 2018-08-14 21:22:21
 • profile image comment

  ik had begrepen dat veel Berbers een semi-nomadisch bestaan leiden en in de winter wel in een dorp/huis wonen

  Door marjolijn • geplaatst op 2018-08-14 20:05:59
 • profile image comment

  Dag anita, ja de vakantie was aan de korte kant maar leuk. dus goed naar mijn zin gehad. En tja de foto's zullen misschien nog wat op zich laten wachten. Heb nog een aantal vakanties op de plank liggen (oeps)

  Door ThijsVanDenBurg • geplaatst op 2018-08-14 19:06:32
 • profile image comment

  Dag Anita Bedankt voor de lieve begroeting en reactie's. Belofte vervult en geplaatst, hou de moed er in. A nosotros es hora de ir. Saludos y hasta la proxima Maria-D. Geo y familia

  Door geo • geplaatst op 2018-08-14 15:10:33
 • profile image comment

  Ik steun je in de strijd ;) Nou de webmaster nog ...

  Door Dianadm • geplaatst op 2018-08-13 19:40:07
 • profile image comment

  Dank je. Leuk dat je mij gemist hebt! :;

  Door ChristaThieme • geplaatst op 2018-08-13 17:47:48
 • profile image comment

  Dag Anita Bedankt de lieve begroeting. Wij proberen af en toe even te reageren, op een dagreis van de tribe is voor een paar maand een medisch team, als verder alles in orde blijft, wij geen besmettingsgevaar voor onze vrienden vormen, vertrekken zij einde volgende maand, wij blijven minstens een jaar. Wij hopen met jullie allen mee dat columbus niet zinkt maar het ziet er alarmerend uit voor het moment. Groetjes aan alle RR. Ik probeer je oproep te volgen en een of meer foto's op de site te krijgen. Maria-D. en familie en de Zóè tribe.

  Door geo • geplaatst op 2018-08-13 15:33:28
 • profile image comment

  De eerstkomende week ben ik er ook niet vaak. We zullen doorgaan...

  Door corriedewinter • geplaatst op 2018-08-12 19:55:31
 • profile image comment

  De eerstkomende week ben ik er ook niet vaak. We zullen doorgaan...

  Door corriedewinter • geplaatst op 2018-08-12 19:55:31
 • profile image comment

  Dank Anita. Ik zal wel weer een foto plaatsen, als ambassadeur voel ik me verantwoordelijk. Het zou heel jammer zijn als de community verandert in een onpersoonlijke site waar men alleen foto's plaatst en geen reacties of likes verwacht. Uit een managementboek: Communities worden krachtig zodra community leden engaged zijn, zich met elkaar kunnen identificeren, erkenning vinden bij elkaar en het gevoel hebben invloed uit te oefenen op een thema wat hen boeit. Klopt dit allemaal, dan pas kun je verder komen dan losse reacties, ideeën of likes. Dit klopte tot nu toe bij Columbus. Ik hoop echt dat het zo blijft. Fijn weekend Anita!

  Door corriedewinter • geplaatst op 2018-08-11 17:07:13
 • profile image comment

  Dag Anita, Zoals je merkt ben ik al een tijdje niet actief op Columbus. Het is vakantie, de kleinkinderen hebben me ook nodig. Zelfs bij mij is de animo een beetje (erg) weg. Steeds opnieuw inloggen komt er nu weer bij, die had ik nog niet gehad.Je schreef aan Rob dat er een nieuwe wedstrijd is, maar ik kan hem nergens vinden. Is de aankondiging weer verwijderd? Groetjes, Corrie

  Door corriedewinter • geplaatst op 2018-08-11 16:44:04
 • profile image comment

  Ja, ik ben weer terug van een week rondreis door Roemenië. Heerlijk gehad, en was een erg goede rondreis en spotgoedkope aanbieding van Bolderman (absoluut niet buiten de gebaande paden). Moet nog bekijken of er mooie foto's voor RR tussen zitten. Nu ik vorige week een topblog had, heb ik eindelijk bij andere blogs ook (nu pas) de foto's weer terug. Echter nog geen likes (zullen wellicht ook niet meer terugkomen) en bij een blog mis ik nog een aantal reacties. En dat met het ontbreken van Google Maps duurt nu ook al erg lang. En opeens moet ik iedere dag weer opnieuw inloggen. Kortom, nog steeds niet geweldig. Denk dat mijn animo ook gezien de traagheid steeds minder wordt.

  Door Graaf • geplaatst op 2018-08-10 13:26:06
 • profile image comment

  Hoi Anita, bedankt voor je tip. Eigenlijk wel grappig want precies wat jij zegt had ik over na gedacht. Ik heb namelijk een originele foto gemaakt zonder dat hek en alleen het landschap. Maar vanwege dat hek was ik benieuwd naar de evt. reactie(s)

  Door Columbo • geplaatst op 2018-08-09 20:04:10

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (3926)

'498725' door agrotewal '498725' door agrotewal

Marokko

Marokko

Even poolshoogte neme

agrotewal

De straatjes van Chefchaouen zijn echt heel mooi om door te dwalen. Ik vond het sowieso een van de mooiste plaatsjes. De straten waren schoon en dat is in veel steden niet het geval. Deze man stond zo lekker in het zonnetje naar de handel te kijken, echt een uitdragerij maar leuk om te zien. Wanneer je in Chefchaouen bent is het niet alleen heel mooi om door de straatjes te dwalen en afwachten wat je tegenkomt, maar een must see is zeker met de trap naar de camping gaan. Het is een behoorlijke klim je bent er gauw 15 minuten mee zoet, maar de trap leidt langs een oude begraafplaats en de uitzichten over de vallei en de stad zijn onvergetelijk.

'417518' door agrotewal '417518' door agrotewal

SpanjeNoordkust Spanje

SpanjeNoordkust Spanje

Baaien en kliffen

agrotewal

De Noordkust van Spanje een verrassing waar ik nog lang van kan nagenieten, al is het alleen maar door de foto's van de kliffen en baaien. Dit is de baai bij Suances.

'386517' door agrotewal '386517' door agrotewal

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Klederdracht

agrotewal

Deze vrolijke meisjes stonden op een toeristisch punt in Lissabon en wilde wel even poseren. De klederdracht komt uit het Noorden van Portugal, de provincie Minho.

Laatste blogs (66)

Vier jaar op rij ben ik in Erg Chebbi geweest. De woestijn heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op mij. De eerste reis ben ik met heel veel pijn en moeite het hoge duin opgeklommen. Eerst een... Lees meer

Marokko wie er ooit geweest is, weet dat het maken van foto’s niet makkelijk is. Een portretfoto bijna onmogelijk tenzij je de persoon in kwestie aanspreekt en (soms) betaalt. Dat is iets waar i... Lees meer

Mijn fans (69)

Ik ben fan van (98)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (1464)

'963954' door krijnvandergiessen '963954' door krijnvandergiessen

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Gouden olifanten in..

krijnvandergiessen

We waren al de hele dag op pad. Zonder airco in onze Defender, door de droogte van Chobe National Park. Aan olifanten geen gebrek! Ze lopen hier in zulke grote getalen, dat je jezelf zo af toe hoort denken: "nog meer olifanten?!" Als we in de verte een grote kudde olifanten zien lopen, zetten we onze auto stil en kijken we hoe ze steeds wat dichterbij komen. De zon is in de tussentijd al behoorlijk gezakt, en de typische oranje kleuren van de Afrikaanse zonsondergang beginnen de omgeving prachtig te verlichten. Uiteindelijk staat de kudde op nog geen 10 meter van ons vandaan. Ik maak gebruik van dit moment om deze foto te schieten. Het is misschien we een van mijn favoriete foto's die ik ooit van deze ongelooflijk mooie dieren heb genomen! Een beeldvullende foto werkt bij olifanten eigenlijk altijd goed. Door het contrast en de grove structuur van hun huid, krijgt je foto al direct een bijzondere sfeer. Als de zon dan ook nog eens meewerkt, dan is het helemaal genieten! Als je dus olifanten, heel veel olifanten wilt zien, reis dan naar Chobe National Park. Een schitterende bestemming en heel goed zelf te berijden. Het makkelijkste is om vanuit Kasane het park in te rijden. Voor 10 euro per persoon ben je de hele dag zoet!

'956415' door Alice Diemel '956415' door Alice Diemel

Namibië

Namibië

Onguma Tented Camp,..

Alice Diemel

Een prachtige dagtocht van Ongava Game Reserve naar Onguma Game reserve langs de Etosha Pan, brengt ons bij Onguma Tented Camp. In het Herero betekent Onguma 'the place you don't want to leave'. Deze kleinschalige lodge heeft zeven tenten die modern zijn ingericht in de kleuren van de Southern Oryx Antilope, de gemsbok en het nationale teken van Namibië dat ook op de nationale vlag staat afgebeeld. De tenten zijn gesitueerd rondom de drinkwaterplaats. Het is er prachtig! Achteraf gezien hadden we misschien niet eens aan de twee gamedrives hoeven deel te nemen. Tijdens onze afwezigheid kwamen er drie cheeta's drinken. 's Nachts werd ik wakker van het gestommel van hoeven tegen rotsblokken en wat bleek: in het maanlicht kwam een groep giraffen drinken. Wat een magisch schouwspel! Maar daar bleef het niet bij. Grote groepen springbokken, gnoes en wilde zwijnen kwamen voorbij. Allemaal relaxed vanaf de veranda van onze tent te bekijken en te fotograferen! Toch leverden onze gamedrives ook mooie ervaringen en prachtige beelden op. De kudde Plains Zebra in het gouden avondlicht, neushoorns, giraffen, de vele soorten antilopen de Zadelbek ooievaar en tijdens de namiddag Game Drive de (ernstig bedreigde) White-backed Vulture hoog boven in de palmboom! Ik ga niet snel terug naar dezelfde plek want er is nog zoveel meer te ontdekken in de wereld, maar hier zou ik nog eens een paar dagen willen bivakkeren. 'Onguma' ging op voor ons.

'951286' door wisseschout '951286' door wisseschout

Groot-BrittanniëEngeland

Groot-BrittanniëEngeland

Farne eilanden...bezo

wisseschout

Op de Farne eilanden [ Inner farne en Staple eiland ] waren de papegaaiduikers druk bezig met vissen voor hun jongen. Ze hebben speciale weerhaakjes in hun bek die de visjes

Mijn favoriete blogs van anderen (9)

Tears for Maya door Sitara (Geo) Op reis door Centro Amerika kwam ik met mijn (pleeg)dochters in een klein stadje in Honduras, het is wel erg toeristisch. In het dorp is niet veel te doen maar het... Lees meer

Uit mijn dagboek van 30 maart. De vallei van het paradijs. Zo heet de route die we vandaag gaan proberen te rijden. De Vallei is in verschillende reisboeken beschreven, maar helaas heel erg onduideli... Lees meer