Zanzibar

;
profiel Zanzibar

Naam

johan z van p

Reviews

0

Foto's & tips

4

Blogs

0

Lid sinds

27 May 2013

Favorieten

Fav. werelddeel

Afrika

Fav. land

België

Fav. stad

Zanzibar-stad

Over mij

Romantische ziel die erg gecharmeerd raakte van Zanzibar na een reis daar via Tanzania en Kenia.
Alsof je de liefde van je leven vindt en nergens anders meer heen hoeft.
Maar natuurlijk biedt de wereld meer en kijk ik verder.
Canada heeft mijn interesse voor de toekomst,
met de immens ongerepte natuur en ruimte.

Over mijn camera

Type

Pocket

Merk

Sony

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (4)

'391948' door Zanzibar '391948' door Zanzibar

DenemarkenWest Jutland

DenemarkenWest Jutland

Mooie kust

Zanzibar

We hadden mooie dagen op onze roadtrip door Denmarken. De kustlijn is grillig, afwisselend en prachtig.Overal zijn we even gestopt.

'391231' door Zanzibar '391231' door Zanzibar

OekraïneOdesa

OekraïneOdesa

Nacht bij de Opera

Zanzibar

nachtfoto van het operagebouw.

'390047' door Zanzibar '390047' door Zanzibar

OekraïneOdesa

OekraïneOdesa

Limo

Zanzibar

Odessa in Oekraïne is een romantische stad voor trouwerijen en huwelijksreizen.

Ik ben fan van (2)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (8)

'536362' door Oryx '536362' door Oryx

Groot-BrittanniëShetland eilanden

Groot-BrittanniëShetland eilanden

Clownsvogels

Oryx

Nog een foto van onze favoriete vogels. Ook op de Shetlandeilanden zijn ze op diverse plaatsen te vinden. Op sommige plaatsen waren ze alweer de zee op. Dat was eerder dan we gewend waren van IJsland. Maar hier bij Sumburgh Head zaten ze nog.

'505151' door Hardom '505151' door Hardom

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Oryx

Hardom

Bij de waterholes in Etosha NP is het een komen en gaan van wild. De Oryx is goed aangepast aan het leven in woestijnachtige gebieden. Deze genoot zichtbaar van een verkoelend bad. De Oryx (ook wel gems bok en spiesbok genaamd) kan tot 120 cm groot worden. De hoorns kunnen zelfs bijna 130 cm lang worden.

'377998' door Walterstoffers '377998' door Walterstoffers

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Knikkeren

Walterstoffers

We verbleven in het kleine vissers dorpje Lipah vlakbij Amed, een mooi begin een einde van een goede vakantie. Deze kinderen waren aan het knikkeren, als je de rechterhand van de linker jongen ziet, dan kan hij niet wachten om mee te spelen.

Community-updates

COMMUNITYHOST SAPHIRA IS TERUG!
17-06-2021 Sinds vorige week heeft Saphira weer rustig de draad opgepakt bij Columbus Travel:
"Ik heb de afgelopen maanden in een rollercoaster gezeten, waarbij nieuw leven en de dood heel dichtbij elkaar stonden. In februari ben ik bevallen van een 2e prachtige en gezonde dochter (Ghislaine), waarna eind april, ik mijn moeder geheel onverwachts heb verloren ... Zo kan het mooie leven ineens z'n ups en downs hebben. Het leven gaat door: stel nooit iets uit tot ooit, geniet en leg de mooie momenten vast!

Ik zal geleidelijk de taken voor de Community weer overnemen van Vellah, zodat zij andere redactionele taken bij Columbus kan blijven doen. Ik heb er weer zin in, dus jullie zullen mij online weer vaker voorbij zien komen!"

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 24 | Community-toppers


Gordon Dam, Tasmanië. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Gordon Dam door Mitevisuals
2. Review: Catania door Gillian
3. Communitylid van de week: Antwan
4. Nieuwkomer: Shirley Peperkamp

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik