Zandkorrel

'571886' door Zandkorrel '571886' door Zandkorrel

ArmeniëJerevan

ArmeniëJerevan

Supermarkt

Zandkorrel

In het buitenland probeer ik altijd een keertje naar de supermarkt te gaan. Vooral in landen waar je de taal niet kunt lezen, vind ik dat leuk. In Armenië is dat helemaal bijzonder: op deze poster zie je alles in het Armeens, maar eenmaal binnen hebben veel producten een Russisch etiket. In beide gevallen kan ik het niet lezen in elk geval...

'571652' door Zandkorrel '571652' door Zandkorrel

GeorgiëTbilisi

GeorgiëTbilisi

Aan tafel

Zandkorrel

Eén van de grote verrassingen van Georgië vond ik het eten. Vaak veel grote en kleine schalen met verschillende gerechten op tafel, allemaal even lekker. En nooit zonder het Georgische kaasbrood (rechtsboven op de foto), alleen al daarvoor zou je een keer naar Georgië moeten gaan!

'571447' door Zandkorrel '571447' door Zandkorrel

OmanMuscat

OmanMuscat

Drankje halen met de.

Zandkorrel

In de overdekte souk in Muscat kwam ik deze jonge mannen tegen, relaxed wandelend, allemaal met een of ander koel drankje in de hand. Ze zagen wel dat ik de foto nam, maar dat leidde alleen tot een knipoog, ze vonden het gelukkig niet erg.

'571388' door Zandkorrel '571388' door Zandkorrel

Portugal

Portugal

Tijdsbeeld

Zandkorrel

Nog maar weer een uit de oude doos, deze keer een foto van de haven van Aveiro uit 1996. In die tijd studeerde ik er een paar maanden, een mooie tijd was dat. Dit plaatje lijkt wel ineens heel erg oud...

'571329' door Zandkorrel '571329' door Zandkorrel

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

Onderweg

Zandkorrel

Een oude foto, uit 1993, maar ik vind hem altijd heel typerend voor hoe het er uit zag in die tijd op La Palma. Mannen, hond en ezel samen onderweg.

'570940' door Zandkorrel '570940' door Zandkorrel

ZwedenGotaland

ZwedenGotaland

Weg naar (n)ergens

Zandkorrel

Mijn reisliefde en eigenlijk ook mijn liefde voor foto's maken, ontstond lang geleden in Zweden, het land waar ik met mijn ouders meerdere mooie zomers doorbracht. Deze foto is uit 1992 en uiteraard ingescand. Technisch dus geen optimale kwaliteit, maar hij drukt voor mij wel heel goed uit wat voor mij de sfeer in Zweden is: rust en ruimte. We waren ergens ver van de bewoonde wereld en gingen ergens naar toe - of nergens misschien?

'570911' door Zandkorrel '570911' door Zandkorrel

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Strandwandeling

Zandkorrel

Bij pinguïns denk ik automatisch aan ijs en sneeuw, dus toen ik ontdekte - hier op de site trouwens - dat er ook pinguïns bestonden die op het strand leefden, wist ik meteen dat ik daar een keer naar toe wilde. In het echt viel het me een klein beetje tegen, het is er wel erg vol met toeristen en ik moest me een weg naar voren ellebogen om foto's te kunnen maken. Deze pinguïn heeft geen last van die glurende massa. Hij maakt rustig even een strandwandelingetje. Zijn spoor is goed te volgen in het zand, dus we vinden hem wel terug als hij verdwaalt.

'569828' door Zandkorrel '569828' door Zandkorrel

GeorgiëTbilisi

GeorgiëTbilisi

Op het randje

Zandkorrel

In de nacht van oud op nieuw zijn hier in Arnhem een aantal mensen met balkon en al naar beneden gevallen. Een oud balkonnetje, de bodem zakte gewoon er onder uit. Gelukkig is er niemand omgekomen, maar dat loopt vast niet zo goed af als deze huizen in Tbilisi naar beneden vallen. Deze mensen leven echt op het randje...

'569617' door Zandkorrel '569617' door Zandkorrel

SpanjeAndalusie

SpanjeAndalusie

Laten we gaan

Zandkorrel

Altijd leuk, proberen te raden wat iemand denkt. Zoals deze man: waar gaat hij precies heen, het is leeg en stil op straat. Naar wie kijkt hij om? Kijk hij ongeduldig waar z'n vrouw blijft? Of dacht hij dat iemand hem riep? We zullen het nooit weten...

'569522' door Zandkorrel '569522' door Zandkorrel

OmanNizwah

OmanNizwah

Sindbad de Zeeman

Zandkorrel

Gisteren zag ik een mooie foto langs komen van de markt in Nizwa en dat was voor mij aanleiding weer even door mijn foto's te bladeren, die ik daar afgelopen februari maakte. De geitenmarkt is een waar spektakel voor fotografen, nergens zag ik zo'n grote verzameling aan witte 'dishdasha's ' (de traditionele kleding van de mannen) bij elkaar. In combinatie met tulband en baard en soms een dolk rond het middel, zien sommige mannen er uit als weggelopen uit een sprookje van 1001 nacht. Nog nooit eerder dacht ik zo vaak dat ik Sindbad de Zeeman tegen kwam. Deze meneer was de echte, zeker weten!

'569428' door Zandkorrel '569428' door Zandkorrel

SpanjeSevilla

SpanjeSevilla

Man fotografeert...ui

Zandkorrel

Deze man is misschien ook wel een reisreporter of hij wil het worden. In elk geval fotografeert hij een stukje van de stad Sevilla. Dat doet hij vanaf het kunstwerk Metropol Parasol, een enorm modern kunstwerk, midden tussen de historie geplaatst. Mooi of niet, het is wel leuk om overheen te lopen, je komt er meer dan genoeg leuke fotohoekjes tegen.

'563623' door Zandkorrel '563623' door Zandkorrel

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Wijnbouw op lava

Zandkorrel

Het eiland Pico is voor een groot deel bedekt met nog ruwe, zwarte lava. Dat betekent echter niet dat er niks groeit, juist op Pico wordt veel wijn verbouwd. Daartoe worden muurtjes gebouwd zoals deze.

'561809' door Zandkorrel '561809' door Zandkorrel

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Trapgat

Zandkorrel

Bij het kratermeer Sete Cidades op São Miguel staat een groot, verlaten hotel. Ooit gebouwd als superattractie, maar helaas trok het niet genoeg bezoekers. Nu is het een spookgebouw geworden, maar daar kun je bijzondere foto's van maken.

'561669' door Zandkorrel '561669' door Zandkorrel

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Blauwe en groene...tr

Zandkorrel

Lang, lang geleden was er eens een prinses, die verliefd werd op een herder. De herder ging om haar hand vragen aan de koning, maar deze smeet hem het paleis uit en verbood de geliefden elkaar nog ooit te zien. Nog een keer ontmoeten zij elkaar en er vielen vele tranen: de herder had groene ogen en vulde een meer met zijn groene tranen, de prinses huilde een meer vol met blauwe tranen uit haar blauwe ogen. En zo ontstond het tweelingmeer Sete Cidades... (En gelukkig was ik de prinses niet, dan hadden we nu een zwart meer gehad :-) )

'561607' door Zandkorrel '561607' door Zandkorrel

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Hortensias

Zandkorrel

Als je in de zomer naar de Azoren gaat, dan bloeien de hortensia's. En dat is niet zomaar wat... Hortensia's zover je maar kunt kijken, gewoon als hagen door het groene landschap heen. Vrijwel allemaal blauw (vanwege de zuurgraad van de bodem), wat een spectaculair aanzicht geeft. Deze foto is gemaakt op Faial, waar de meesten zouden groeien, maar ook op Terceira en São Miguel heb ik er veel gezien.

'561568' door Zandkorrel '561568' door Zandkorrel

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Zicht op Praia da...V

Zandkorrel

Het eilandje Terceira (Azoren) is niet groot en er is weinig stedelijk vertier. Maar naast de 'hoofdstad' is het ook de moeite waard om het kleine stadje Praia da Vítoria te bezoeken. Van bovenaf is het ook zeker een prachtig aanzien!

'561521' door Zandkorrel '561521' door Zandkorrel

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Matchend wasgoed

Zandkorrel

Ik ben nu een paar weken terug van mijn reis naar de Azoren. De start van de reis was in Angra do Heroismo, de hoofstad van het eiland Terceira. Een klein stadje, maar bijzonder pittoresk en vooral kleurrijk. Deze bewoners begrijpen dat je dat in stand moet houden en dus zorgen voor een match tussen je wasgoed en je balkonplanten.

'561435' door Zandkorrel '561435' door Zandkorrel

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Dooddoener

Zandkorrel

Als je oog in oog wilt staan met Scheurbek, plaats wil nemen in de stoel van Hagrid, een mandragora wil horen gillen of de jurk van Hermelien op het kerstbal wil zien ... dan gauw met de Zweinsteinexpress naar Utrecht, waar de Harry Potter Expo deze maand nog te zien is. En pas op voor de dooddoeners - niet kussen!

'560017' door Zandkorrel '560017' door Zandkorrel

OmanWahibi Sands en omgeving

OmanWahibi Sands en omgeving

Silhouet

Zandkorrel

Mijn rondreis door Oman werd begeleid door een plaatselijke gids. Deze zorgde niet alleen regelmatig voor een vrolijke noot, maar fungeerde onbedoeld ook vaak als fotomodel. Ik bedoel maar, met zo'n achtergrond??

'556967' door Zandkorrel '556967' door Zandkorrel

Oman

Oman

Ruig landschap

Zandkorrel

De natuur in Oman is ruig. Rotsen, rivierbeddingen met kiezels die volstromen met water als dat er is, palmbomen en andere planten die goed tegen de hitte kunnen. Mooi en nog ongerept.

'556857' door Zandkorrel '556857' door Zandkorrel

NederlandArnhem

NederlandArnhem

Willem in Arnhem

Zandkorrel

Vandaag is het koningsdag en in Arnhem wordt dat gevierd met heel veel muziekpodia overal in de stad. En natuurlijk is Willem daar dan zelf ook bij! Mocht je in het nieuws zien dat hij in Tilburg was - dat willen ze ons doen geloven...

'556189' door Zandkorrel '556189' door Zandkorrel

OmanWahibi Sands en omgeving

OmanWahibi Sands en omgeving

Bedoeïenentent

Zandkorrel

In de woestijn bezochten we een bedoeïenenkamp. Men leeft in een grote tent, waar het serviesgoed netjes in kasten is opgeborgen. Stoelen en tafels zijn er niet, men zit op kleden op de grond. Best sfeervol, vond ik.

'556088' door Zandkorrel '556088' door Zandkorrel

RoemeniëSibiu

RoemeniëSibiu

Paasprullen

Zandkorrel

Vorig jaar was ik met orthodox Pasen in Roemenië. Dat valt dus niet gelijk met 'ons' Pasen, maar verrassend genoeg zag ik veel overeenkomsten in allerhande prulletjes die gebruikt worden om de boel te versieren: paashazen, kuikentjes, eieren, het was er allemaal. Op de foto een kraampje op de paasmarkt in Sibiu. Genoeg te kopen! Vrolijk Pasen allemaal!

'555990' door Zandkorrel '555990' door Zandkorrel

OmanNizwah

OmanNizwah

Inkopen gedaan

Zandkorrel

Op de veemarkt in Nizwa wordt druk gehandeld in geiten en koeien. Als de koop gedaan is, worden de dieren vaak eigenhandig naar de auto gedragen, zoals de jongen op de foto doet.

Community updates

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 26 | Community toppers

Slaapplaats in Dallol. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Openluchtmuseum in Rusland door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Slaapplaats in Dallol door Dreamer666
3. Topblog: Een avond op de Noordpier door TravelGoom
4. Communitylid van de week: Ellen69
5. Nieuwkomer: n.v.t.

week 25 | Community toppers

Ethiopië Mursi. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Agadir van ait kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Ethiopië Mursi door Ameerakker
3. Topblog: Verloren in zand door Agrotewal
4. Communitylid van de week: E.J.
5. Nieuwkomer: Annaspets62

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

FOTOWEDSTRIJD: Culinair
Vreemde gerechtjes proeven, aparte drankjes proberen, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Deel nu je culinaire reisfoto's met ons en maak kans op publicatie in Columbus Travel én extra profielpunten.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik