Yvoto-Travel

'568782' door Yvoto-Travel '568782' door Yvoto-Travel

MadagaskarMorondava

MadagaskarMorondava

Avenue des Baobabs

Yvoto-Travel

In de avond kleurt de lucht prachtig op de avenue des baobab. Uiteraard is het dan ook druk met toeristen. De mensen die hier wonen doen goede zaken met hun zelf gemaakte baobab-boompjes.

'567085' door Yvoto-Travel '567085' door Yvoto-Travel

MadagaskarTsingy de Bemaraha NP

MadagaskarTsingy de Bemaraha NP

Sportive lemur

Yvoto-Travel

De sportive lemur is eigenlijk een nachtdier maar overdag laat hij zijn koppie ook af en toe zien. Madagaskar is erg arm maar de natuur is prachtig! De lemuren zijn erg goed te zien (en dus ook goed te fotograferen ;-))

'551527' door Yvoto-Travel '551527' door Yvoto-Travel

LaosNoord Laos

LaosNoord Laos

Authentiek Laos.

Yvoto-Travel

In het verre afgelegen Noorden van Laos (regio Phongsaly) kun je nog bergstammen bezoeken die niet veel door toeristen bezocht worden. Het kost wat moeite om er te komen maar dan heb je ook een hele bijzondere ervaring. Dit is een van de verlegen kindjes van een Akha-stam die wij bezochten. Toen we net arriveerden renden alle kindjes nog voor ons weg maar na een paar uur was het ijs gebroken en hebben we veel plezier met ze gehad. Overnachting bij de stam was heel erg basic maar geweldig om mee te maken. We voelden ons echt welkom.

'539133' door Yvoto-Travel '539133' door Yvoto-Travel

BirmaBagan

BirmaBagan

Tempels als in een...

Yvoto-Travel

De zonsopkomst bij de tempels in Bagan is sprookjesachtig mooi. Eén van de mooiste zonsopkomsten die ik ooit gezien heb. De meeste toeristen worden naar dezelfde tempel gebracht. Wij dus ook. Op de bovenste etage van de tempel was het enorm druk en fotografen stonden elkaar te verdringen. Als je slechts één etage lager ging op de tempel was het echter veel rustiger en was het uitzicht net zo mooi. De tip is dus: ga een etage lager staan en ga naar een andere tempel om de zonsopkomst te bekijken. Vanuit welke hoek je het ook bekijkt: het blijft prachtig!!

'456945' door Yvoto-Travel '456945' door Yvoto-Travel

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Zonsopkomst boven de.

Yvoto-Travel

's-morgens heel vroeg een wandeling gemaakt door de rijstvelden in Sidemen. Na een kwartiertje balanceren over de dijkjes van de rijstvelden, keken we om en zagen we dit spectaculaire beeld. De zon die net begint op te komen boven de bergen. Sidemen is prachtig en heel rustig. Geen busladingen toeristen hier.

'433443' door Yvoto-Travel '433443' door Yvoto-Travel

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

Kolibrie tussen de...

Yvoto-Travel

Een blauwstaartsmaragdkolibrie op curaçao. Er zaten er heel veel tussen de bougainville. Lastig te fotograferen want ze zijn erg klein en razendsnel. Deze heeft mij ook net gespot zo te zien!

'381752' door Yvoto-Travel '381752' door Yvoto-Travel

BirmaMandalay

BirmaMandalay

Wandeling op de...U-b

Yvoto-Travel

Twee monniken maken een avondwandelingetje op de U-bein-brug in Birma. Deze brug is de langste teakhouten brug ter wereld. Het is geweldig om te zien wat er allemaal gebeurt op en onder de brug.

'379150' door Yvoto-Travel '379150' door Yvoto-Travel

IndonesiëTobameer

IndonesiëTobameer

Toba-meer

Yvoto-Travel

Het Toba-meer in Sumatra is betoverend mooi. Het meer is eigenlijk een krater van een oude vulkaan en is dan ook mooi omrand door bergen/de kraterrand.

'377860' door Yvoto-Travel '377860' door Yvoto-Travel

BirmaBagan

BirmaBagan

Beautiful Bagan

Yvoto-Travel

Midden in de nacht je bed uit om naar de zonsopkomst te gaan kijken in Bagan. Het is zeer zeker de moeite waard want het is een betoverend mooi gezicht om de zon langzaam op te zien komen en het eerste licht te zien dat valt op de ontelbaar vele tempels in Bagan. Om nooit te vergeten!

'356803' door Yvoto-Travel '356803' door Yvoto-Travel

IndonesiëSumatra

IndonesiëSumatra

Bintang-bier!

Yvoto-Travel

In Indonesië drink je natuurlijk Bintang-bier. Het bier met de ster (bintang). Van oorsprong waarschijnlijk gelieerd aan Heineken. Op deze foto een "stilleven" van bintang-flesjes.

'347524' door Yvoto-Travel '347524' door Yvoto-Travel

Namibië

Namibië

Sossusvlei in...Namib

Yvoto-Travel

De dead-vlei en Sossuvlei in Namibië zijn echt heel bijzonder. Dode bomen op een kurkdroge grond tussen enorme hoge rode zandduinen. Deze foto is 's-morgens heel vroeg gemaakt. De zon was nog maar net op. Adembenemend mooi!!!

'338507' door Yvoto-Travel '338507' door Yvoto-Travel

Namibië

Namibië

Zonsopkomst vanaf Dun

Yvoto-Travel

Morning has broken, like the first morning Blackbird has spoken, like the first bird Praise for the singing, praise for the morning Praise for the springing fresh from the word

'337930' door Yvoto-Travel '337930' door Yvoto-Travel

Namibië

Namibië

On the road again

Yvoto-Travel

On the road again van canned heat.Well, I'm so tired of crying, But I'm out on the road again. I'm on the road again. Well, I'm so tired of crying, But I'm out on the road again. I'm on the road again. I ain't got no woman Just to call my special friend. De stoffige wegen in Namibie en de soms lange dagen rijden, deden me denken aan dit nummer.

'337062' door Yvoto-Travel '337062' door Yvoto-Travel

NamibiëFish River Canyon

NamibiëFish River Canyon

Wrak van de weg

Yvoto-Travel

Ergens onderweg, in de buurt van Fish River Canyon, troffen we dit oude barrel aan. Ik vond het wel een bijzonder plaatje, zo in dit kale dorre landschap.

'334384' door Yvoto-Travel '334384' door Yvoto-Travel

NamibiëCentraal Namibie

NamibiëCentraal Namibie

Cheetah

Yvoto-Travel

Deze cheetah zagen we in Bagatelle. Helaas niet in het wild maar gelukkig wel in een vrij groot reservaat, samen met soortgenoten.

'326737' door Yvoto-Travel '326737' door Yvoto-Travel

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Beklimming Ben Nevis

Yvoto-Travel

De Ben Nevis is de hoogste berg van Schotland (1344 m). De omgeving is schitterend maar zeker ook de beklimming van de berg is de moeite waard! Prachtige uitzichten als het weer meezit. Dit was ons uitzicht tijdens het ontbijt, na ongeveer anderhalf uur klimmen. Nog een lange weg te gaan......

'326736' door Yvoto-Travel '326736' door Yvoto-Travel

Tibet

Tibet

Brandstof in Tibet

Yvoto-Travel

Deze foto is gemaakt in Gyantse, Tibet. Koeienpoep wordt gedroogd en o.a. gebruikt als brandstof. Ze gebruiken de gedroogde koeienpoep ook als isolatiemateriaal voor hun huizen.

'326735' door Yvoto-Travel '326735' door Yvoto-Travel

Tibet

Tibet

Energie in Tibet.

Yvoto-Travel

Deze foto is gemaakt in Gyantse, Tibet. De koeienpoep wordt gedroogd en vervolgens o.a. gebruikt als brandstof. Ze gebruiken het ook om hun huizen mee te isoleren.

'326218' door Yvoto-Travel '326218' door Yvoto-Travel

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Loch + kasteel =...Sc

Yvoto-Travel

Onderweg van Sterling naar fort William, via een " scenic route" kwamen we hierbij uit. Hoewel Schotland een grote diversiteit aan landschappen heeft vond ik dit toch wel typisch Schots.

'326089' door Yvoto-Travel '326089' door Yvoto-Travel

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Een prachtig...glas-i

Yvoto-Travel

Tijdens een korte reis naar Schotland een bezoek gebracht aan het onlangs gerenoveerde kasteel van Sterling. De zon scheen mooi door het raam heen wat dit plaatje opleverde.

'300241' door Yvoto-Travel '300241' door Yvoto-Travel

Bhutan

Bhutan

Uitzicht op de vallei

Yvoto-Travel

De avond valt over de vallei van Trashigang in het Oosten van Bhutan. Het verschil tussen het Westen en het Oosten van Bhutan is (o.a.) dat je in het Westen brede valleien hebt. Daar liggen de dorpen ook meestal in de valleien. In het Oosten zijn de valleien echter dusdanig smal (zoals je op de foto ziet) dat de dorpen in de bergen zijn geplaatst. Daardoor krijg je wel vanuit het dorp dit mooie uitzicht op de vallei.

'299054' door Yvoto-Travel '299054' door Yvoto-Travel

BhutanBumthang

BhutanBumthang

Gebedsmolen

Yvoto-Travel

Op een festival in de Bumthang-regio in Bhutan zagen we veel mensen met de traditionele gebedsmolens. In de molen zit een rol met daarop een gebed. Door het draaien gaan de gebeden naar de hemel.

'298813' door Yvoto-Travel '298813' door Yvoto-Travel

Bhutan

Bhutan

Prachtig uitzicht op.

Yvoto-Travel

Onderweg naar het minder bezochte Oosten van Bhutan kregen we plots dit machtig mooie uitzicht. Vooral de gelaagdheid vond ik erg mooi. Het was een schitterende rit.

'293080' door Yvoto-Travel '293080' door Yvoto-Travel

BhutanBumthang

BhutanBumthang

Festival...Bumthang-r

Yvoto-Travel

Het zonlicht viel zo mooi op het kostuum van deze danser. Daardoor, en door de opbolling tijdens de dans, kwam de mooie stof nog beter uit.

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 02 | Community-toppers

Ontvangstcomité - Dreamer666

Genieten van de zonsondergang. Foto: MarleenvM

1. Topfoto & -tip: Genieten van de zonsondergang door MarleenvM
2. Review: Bilbao, Spanje door Saskiahamminga
3. Communitylid van de week: Elleke
4. Nieuwkomer: StefaNiels on the road

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik