Yvoto-Travel

'1140311' door Yvoto-Travel '1140311' door Yvoto-Travel

SingaporeGardens by the bay

SingaporeGardens by the bay

By the bay

Yvoto-Travel

Wat is Singapore een fantastische stad. Ik kende de stadstaat al van een stopover maar ik heb er nu 9 dagen doorgebracht en kwam nog tijd te kort. Zoveel te zien en te beleven. Toevallig waren we er ook op "National Day", toen alles rood/wit kleurde, inclusief de Gardens by the bay en de Marina bay Sands.

'1139628' door Yvoto-Travel '1139628' door Yvoto-Travel

SingaporeSingapore

SingaporeSingapore

Verrassende stadstaat

Yvoto-Travel

Net terug uit Singapore en wat een verrassing was dat! Natuurlijk kent iedereen de grote verlichte gebouwen (zoals op de foto) maar daarnaast heeft deze stadstaat nog zoveel meer te bieden. Chinatown, Little India, natuurreservaten zoals Bukit Tima en natuurlijk het overheerlijke eten! Ik ga zeker nog eens terug.

'1138452' door Yvoto-Travel '1138452' door Yvoto-Travel

Laos

Laos

Rise and shine

Yvoto-Travel

Wakker worden door de kraaiende hanen en scharrelende varkens die onder je hut door lopen. De overnachting was heel basic hier in een bergdorpje in het Noorden van Laos maar oh zo indrukwekkend. Heerlijk wakker worden, hoewel we even na deze foto alweer "hoofd, schouder, knie en teen" moesten zingen voor de kindjes van de vorige foto. :-)

'1138312' door Yvoto-Travel '1138312' door Yvoto-Travel

Laos

Laos

Unieke ervaring

Yvoto-Travel

Ik heb al eerder een foto geplaatst van dit bijzondere bezoek. De tip blijft dus feitelijk hetzelfde: In het verre afgelegen Noorden van Laos (regio Phongsaly) kun je nog bergstammen bezoeken die niet veel door toeristen bezocht worden. Het kost wat moeite om er te komen maar dan heb je ook een hele bijzondere ervaring. Dit is zijn een paar van de verlegen kindjes van een Akha-stam die wij bezochten. Toen we net arriveerden renden alle kindjes nog voor ons weg maar na een paar uur was het ijs gebroken en hebben we veel plezier met ze gehad. We hebben er wel heeeeel vaak

'1137448' door Yvoto-Travel '1137448' door Yvoto-Travel

NederlandZeeland

NederlandZeeland

De bollenvelden

Yvoto-Travel

Vorig jaar een tochtje langs de bollenvelden gedaan. Dit veld troffen we in Zeeland aan en hier was het een stuk rustiger dan bij de bollenvelden in de buurt van Lisse. Altijd mooi om te zien dat er ook bij tulpen altijd wel 1 een buitenbeentje is... :-)

'1136253' door Yvoto-Travel '1136253' door Yvoto-Travel

MyanmarInle Lake

MyanmarInle Lake

Inle-meer

Yvoto-Travel

Birma in 2012, toen het nog relatief rustig was. Zo triest voor de inwoners van dit prachtige land dat het er nu weer mis is gegaan. In 2012 was het er nog niet zo druk met toeristen. Zelfs niet op het Inle-meer. We hebben heerlijk rond gevaren op dit meer in de vroege ochtend. Dit was het uitzicht vanuit onze accommodatie. Russssst...

'1135156' door Yvoto-Travel '1135156' door Yvoto-Travel

LaosNoord Laos

LaosNoord Laos

Zwaar overleg....

Yvoto-Travel

Tijdens onze reis door Laos belandden we in Ban Kong Lo. Een prachtig gebied waar o.a. de Kong Lo grot te bezoeken is. Het boottochtje door de grot is erg mooi maar de omgeving van de grot is ook indrukwekkend en wordt omring door de mooie grillige grijze bergen. Het is er heerlijk rustig. Er zijn weinig toeristen die hier overnachten. Toen we 's-avonds door het dorpje wandelden werden we overal vriendelijk begroet door de Laotianen. Behalve door deze twee kereltjes. Die zaten te druk in vergadering. :-)

'1134340' door Yvoto-Travel '1134340' door Yvoto-Travel

ThailandChiang Rai

ThailandChiang Rai

Relax...

Yvoto-Travel

De grens tussen Thailand en Laos: de Mekong-rivier. Net na deze mooie zonsopkomst, met uitzicht op Laos, vertrokken we naar het Noorden van Laos. Zo luxe als hier hadden we het toen even niet meer maar wat was het Noorden van Laos indrukwekkend! Ik zou nu maar al te graag weer even op die bankjes plaats nemen.

'1134202' door Yvoto-Travel '1134202' door Yvoto-Travel

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Bossen in de regen

Yvoto-Travel

Dit is een re-upload. Bij de vorige is iets mis gegaan waardoor de kwaliteit nogal slecht was. Er waren prachtige zonsopkomsten deze week! Helaas moest ik toen werken. In het weekend had ik wel even tijd om de bossen in te gaan maar het regende en was grijs en donker. Tot mijn verbazing leverde dat toch nog een paar mooie foto’s op waaronder deze. Wat een geluk om zo dicht bij deze mooie rustige natuur te wonen.

'1133505' door Yvoto-Travel '1133505' door Yvoto-Travel

SeychellenMahe

SeychellenMahe

Tropische...zonsonder

Yvoto-Travel

In de winter verlang ik altijd naar de eeuwige warmte van de tropen. Normaal gaan we daar dan ook even naartoe maar helaas gaat dat nu niet. Dan maar even nagenieten met een foto van een van de prachtige stranden op de Seychellen. Eiland-hoppen is daar echt ontzettend leuk. De eilanden zijn prachtig zowel onder als boven water.

'1133331' door Yvoto-Travel '1133331' door Yvoto-Travel

OostenrijkOberösterreich

OostenrijkOberösterreich

Kijk de andere kant i

Yvoto-Travel

Hallstatt is natuurlijk heel erg bekend en heel druk bezocht. Als je het plaatsje ziet is dat ook wel begrijpelijk. Het ligt echt prachtig aan een meer tussen de bergen. Het bekendste beeld van Hallstatt is natuurlijk het uitzicht op het plaatsje zelf, met de kerktoren en de bergen op de achtergrond. Als je echter even de andere kant in kijkt heb je ook prachtig uitzicht. Helemaal als er een zwanengezin langs komt gezwommen. Grote tip voor Hallstatt is wel: zorg dat je er voor 10 uur 's-morgens weer weg bent. Dan komen de bussen en wordt het echt heel erg druk.

'1132973' door Yvoto-Travel '1132973' door Yvoto-Travel

Oostenrijk

Oostenrijk

Rust in Mondsee

Yvoto-Travel

Tijdens onze vakantie in Oostenrijk verbleven we o.a. in een hotel bij de Erlachmuhle in Mondsee. Een prachtige plek om wakker te worden. Het hotel is klein en gelegen naast een oude watermolen waar nog op traditionele wijze meel wordt gemalen en brood wordt gebakken in een hout gestookte oven. Wakker worden met de geur van vers gebakken brood dus.

'1132598' door Yvoto-Travel '1132598' door Yvoto-Travel

OostenrijkSalzkammergut

OostenrijkSalzkammergut

Rust op de pier

Yvoto-Travel

Voordeel van coronatijd: je leert Europa wat beter kennen. Voor het eerst van mijn leven op vakantie geweest in Oostenrijk en dat is ook best mooi! Deze foto is van Mondsee. Zo heet zowel het plaatsje als het meer. Het is er heerlijk rustig (in vergelijking met andere meren en plaatsjes die we bezochten) en in de omgeving kun je heerlijk wandelen. Oh, en het kerkje waarin de bruiloft van de film "the sound of music" plaatsvond staat hier. Niet onbelangrijk voor liefhebbers van de klassiekers... ;-)

'1131442' door Yvoto-Travel '1131442' door Yvoto-Travel

SeychellenAnse Source d'Argent

SeychellenAnse Source d'Argent

Paradise on the rocks

Yvoto-Travel

Hoewel ik niet iemand ben voor een "strandvakantie" vond ik ons mini-rondreisje op de Seychellen toch echt geweldig. We hebben Mahe, Praslin en La Digue bezocht en alle drie de eilanden waren echt de moeite waard. Niet alleen zijn de stranden met de enorme rotsen erg fotogeniek maar in de binnenlanden vind je ook nog prachtig tropisch regenwoud.

'1131038' door Yvoto-Travel '1131038' door Yvoto-Travel

PortugalPorto

PortugalPorto

Zomeravond in Porto

Yvoto-Travel

Porto is een heerlijke stad voor een weekje. Niet alleen de stad zelf is prachtig, ook de omgeving (o.a. Douro-vallei) is zeker de moeite waard. Natuurlijk moet je ook even een port-proeverij doen. :-)

'1130428' door Yvoto-Travel '1130428' door Yvoto-Travel

Nederlandse AntillenBonaire

Nederlandse AntillenBonaire

Kleurend koraal

Yvoto-Travel

Vorig jaar nog net voordat Corona het reizen belemmerde, een reis naar Bonaire kunnen maken. Het is een verrassend mooi eilandje. De meesten toeristen zitten heel de dag onder water. Hoewel het daar ook zeker heel mooi is, is het ook de moeite om het eiland boven water te ontdekken. Deze foto is gemaakt vlak bij een rif waar duikers ook avondduiken maken. Kennelijk stond ik net voor de ingang van het rif en stonden de duikers al even te wachten totdat mijn foto klaar was. Oeps. Was ook nog een foto met een lange sluitertijd dus duurde wat langer....

'1130288' door Yvoto-Travel '1130288' door Yvoto-Travel

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Zij vliegen wel naar.

Yvoto-Travel

In het hele mooie natuurgebied op loopafstand van ons huis zitten het hele jaar volop ganzen. Een prachtig geluid en gezicht als je ze 's-morgens en 's-avonds al kwakend hoort vliegen met z'n allen. In het najaar van 2020, toen wij het reizen toch wel echt heel erg begonnen te missen. Zagen we deze ganzen naar het warmere Zuiden vertrekken. Zij wel... :-(

'1130179' door Yvoto-Travel '1130179' door Yvoto-Travel

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

The Big five.... in d

Yvoto-Travel

In tijden van corona ga je maar "the big five" spotten in de achtertuin. Aangezien ik in een plattelandsgemeente woon kom je dan al snel uit bij een koe. In dit geval echter wel een niet zoveel voorkomende Lakenvelder.

'1128968' door Yvoto-Travel '1128968' door Yvoto-Travel

Nederlandse AntillenBonaire

Nederlandse AntillenBonaire

Serene rust...

Yvoto-Travel

Vorig jaar nog net op de valreep een prachtige reis kunnen maken naar Bonaire. Bonaire is een stuk kleiner dan Curacao maar het is zeker de moeite waard. Niet alleen onder water is het prachtig. Als je vroeg uit de veren gaat ben je alleen met de flamingo's bij het Goto-meer. Een heerlijke serene rust.

'1127957' door Yvoto-Travel '1127957' door Yvoto-Travel

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Nederland is ook best

Yvoto-Travel

Ik begin het reizen nu toch echt wel te missen. Gelukkig woon ik in een mooie bosrijke omgeving en als je dan extra vroeg opstaat, zie je toch weer wat moois. Landgoederen De Hoevens en Ooievaarsnest (tussen Alphen nb en Goirle) vormen een prachtig wandelgebied in Noord-Brabant.

'568782' door Yvoto-Travel '568782' door Yvoto-Travel

MadagaskarMorondava

MadagaskarMorondava

Avenue des Baobabs

Yvoto-Travel

In de avond kleurt de lucht prachtig op de avenue des baobab. Uiteraard is het dan ook druk met toeristen. De mensen die hier wonen doen goede zaken met hun zelf gemaakte baobab-boompjes.

'567085' door Yvoto-Travel '567085' door Yvoto-Travel

MadagaskarTsingy de Bemaraha NP

MadagaskarTsingy de Bemaraha NP

Sportive lemur

Yvoto-Travel

De sportive lemur is eigenlijk een nachtdier maar overdag laat hij zijn koppie ook af en toe zien. Madagaskar is erg arm maar de natuur is prachtig! De lemuren zijn erg goed te zien (en dus ook goed te fotograferen ;-))

'551527' door Yvoto-Travel '551527' door Yvoto-Travel

LaosNoord Laos

LaosNoord Laos

Authentiek Laos.

Yvoto-Travel

In het verre afgelegen Noorden van Laos (regio Phongsaly) kun je nog bergstammen bezoeken die niet veel door toeristen bezocht worden. Het kost wat moeite om er te komen maar dan heb je ook een hele bijzondere ervaring. Dit is een van de verlegen kindjes van een Akha-stam die wij bezochten. Toen we net arriveerden renden alle kindjes nog voor ons weg maar na een paar uur was het ijs gebroken en hebben we veel plezier met ze gehad. Overnachting bij de stam was heel erg basic maar geweldig om mee te maken. We voelden ons echt welkom.

'539133' door Yvoto-Travel '539133' door Yvoto-Travel

MyanmarBagan

MyanmarBagan

Tempels als in een...

Yvoto-Travel

De zonsopkomst bij de tempels in Bagan is sprookjesachtig mooi. Eén van de mooiste zonsopkomsten die ik ooit gezien heb. De meeste toeristen worden naar dezelfde tempel gebracht. Wij dus ook. Op de bovenste etage van de tempel was het enorm druk en fotografen stonden elkaar te verdringen. Als je slechts één etage lager ging op de tempel was het echter veel rustiger en was het uitzicht net zo mooi. De tip is dus: ga een etage lager staan en ga naar een andere tempel om de zonsopkomst te bekijken. Vanuit welke hoek je het ook bekijkt: het blijft prachtig!!

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier