Yvoto-Travel

'1134340' door Yvoto-Travel '1134340' door Yvoto-Travel

ThailandChiang Rai

ThailandChiang Rai

Relax...

Yvoto-Travel

De grens tussen Thailand en Laos: de Mekong-rivier. Net na deze mooie zonsopkomst, met uitzicht op Laos, vertrokken we naar het Noorden van Laos. Zo luxe als hier hadden we het toen even niet meer maar wat was het Noorden van Laos indrukwekkend! Ik zou nu maar al te graag weer even op die bankjes plaats nemen.

'1134202' door Yvoto-Travel '1134202' door Yvoto-Travel

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Bossen in de regen

Yvoto-Travel

Dit is een re-upload. Bij de vorige is iets mis gegaan waardoor de kwaliteit nogal slecht was. Er waren prachtige zonsopkomsten deze week! Helaas moest ik toen werken. In het weekend had ik wel even tijd om de bossen in te gaan maar het regende en was grijs en donker. Tot mijn verbazing leverde dat toch nog een paar mooie foto’s op waaronder deze. Wat een geluk om zo dicht bij deze mooie rustige natuur te wonen.

'1133505' door Yvoto-Travel '1133505' door Yvoto-Travel

SeychellenMahe

SeychellenMahe

Tropische...zonsonder

Yvoto-Travel

In de winter verlang ik altijd naar de eeuwige warmte van de tropen. Normaal gaan we daar dan ook even naartoe maar helaas gaat dat nu niet. Dan maar even nagenieten met een foto van een van de prachtige stranden op de Seychellen. Eiland-hoppen is daar echt ontzettend leuk. De eilanden zijn prachtig zowel onder als boven water.

'1133331' door Yvoto-Travel '1133331' door Yvoto-Travel

OostenrijkOberösterreich

OostenrijkOberösterreich

Kijk de andere kant i

Yvoto-Travel

Hallstatt is natuurlijk heel erg bekend en heel druk bezocht. Als je het plaatsje ziet is dat ook wel begrijpelijk. Het ligt echt prachtig aan een meer tussen de bergen. Het bekendste beeld van Hallstatt is natuurlijk het uitzicht op het plaatsje zelf, met de kerktoren en de bergen op de achtergrond. Als je echter even de andere kant in kijkt heb je ook prachtig uitzicht. Helemaal als er een zwanengezin langs komt gezwommen. Grote tip voor Hallstatt is wel: zorg dat je er voor 10 uur 's-morgens weer weg bent. Dan komen de bussen en wordt het echt heel erg druk.

'1132973' door Yvoto-Travel '1132973' door Yvoto-Travel

Oostenrijk

Oostenrijk

Rust in Mondsee

Yvoto-Travel

Tijdens onze vakantie in Oostenrijk verbleven we o.a. in een hotel bij de Erlachmuhle in Mondsee. Een prachtige plek om wakker te worden. Het hotel is klein en gelegen naast een oude watermolen waar nog op traditionele wijze meel wordt gemalen en brood wordt gebakken in een hout gestookte oven. Wakker worden met de geur van vers gebakken brood dus.

'1132598' door Yvoto-Travel '1132598' door Yvoto-Travel

OostenrijkSalzkammergut

OostenrijkSalzkammergut

Rust op de pier

Yvoto-Travel

Voordeel van coronatijd: je leert Europa wat beter kennen. Voor het eerst van mijn leven op vakantie geweest in Oostenrijk en dat is ook best mooi! Deze foto is van Mondsee. Zo heet zowel het plaatsje als het meer. Het is er heerlijk rustig (in vergelijking met andere meren en plaatsjes die we bezochten) en in de omgeving kun je heerlijk wandelen. Oh, en het kerkje waarin de bruiloft van de film "the sound of music" plaatsvond staat hier. Niet onbelangrijk voor liefhebbers van de klassiekers... ;-)

'1131442' door Yvoto-Travel '1131442' door Yvoto-Travel

SeychellenAnse Source d'Argent

SeychellenAnse Source d'Argent

Paradise on the rocks

Yvoto-Travel

Hoewel ik niet iemand ben voor een "strandvakantie" vond ik ons mini-rondreisje op de Seychellen toch echt geweldig. We hebben Mahe, Praslin en La Digue bezocht en alle drie de eilanden waren echt de moeite waard. Niet alleen zijn de stranden met de enorme rotsen erg fotogeniek maar in de binnenlanden vind je ook nog prachtig tropisch regenwoud.

'1131038' door Yvoto-Travel '1131038' door Yvoto-Travel

PortugalPorto

PortugalPorto

Zomeravond in Porto

Yvoto-Travel

Porto is een heerlijke stad voor een weekje. Niet alleen de stad zelf is prachtig, ook de omgeving (o.a. Douro-vallei) is zeker de moeite waard. Natuurlijk moet je ook even een port-proeverij doen. :-)

'1130428' door Yvoto-Travel '1130428' door Yvoto-Travel

Nederlandse AntillenBonaire

Nederlandse AntillenBonaire

Kleurend koraal

Yvoto-Travel

Vorig jaar nog net voordat Corona het reizen belemmerde, een reis naar Bonaire kunnen maken. Het is een verrassend mooi eilandje. De meesten toeristen zitten heel de dag onder water. Hoewel het daar ook zeker heel mooi is, is het ook de moeite om het eiland boven water te ontdekken. Deze foto is gemaakt vlak bij een rif waar duikers ook avondduiken maken. Kennelijk stond ik net voor de ingang van het rif en stonden de duikers al even te wachten totdat mijn foto klaar was. Oeps. Was ook nog een foto met een lange sluitertijd dus duurde wat langer....

'1130288' door Yvoto-Travel '1130288' door Yvoto-Travel

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Zij vliegen wel naar.

Yvoto-Travel

In het hele mooie natuurgebied op loopafstand van ons huis zitten het hele jaar volop ganzen. Een prachtig geluid en gezicht als je ze 's-morgens en 's-avonds al kwakend hoort vliegen met z'n allen. In het najaar van 2020, toen wij het reizen toch wel echt heel erg begonnen te missen. Zagen we deze ganzen naar het warmere Zuiden vertrekken. Zij wel... :-(

'1130179' door Yvoto-Travel '1130179' door Yvoto-Travel

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

The Big five.... in d

Yvoto-Travel

In tijden van corona ga je maar "the big five" spotten in de achtertuin. Aangezien ik in een plattelandsgemeente woon kom je dan al snel uit bij een koe. In dit geval echter wel een niet zoveel voorkomende Lakenvelder.

'1128968' door Yvoto-Travel '1128968' door Yvoto-Travel

Nederlandse AntillenBonaire

Nederlandse AntillenBonaire

Serene rust...

Yvoto-Travel

Vorig jaar nog net op de valreep een prachtige reis kunnen maken naar Bonaire. Bonaire is een stuk kleiner dan Curacao maar het is zeker de moeite waard. Niet alleen onder water is het prachtig. Als je vroeg uit de veren gaat ben je alleen met de flamingo's bij het Goto-meer. Een heerlijke serene rust.

'1127957' door Yvoto-Travel '1127957' door Yvoto-Travel

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Nederland is ook best

Yvoto-Travel

Ik begin het reizen nu toch echt wel te missen. Gelukkig woon ik in een mooie bosrijke omgeving en als je dan extra vroeg opstaat, zie je toch weer wat moois. Landgoederen De Hoevens en Ooievaarsnest (tussen Alphen nb en Goirle) vormen een prachtig wandelgebied in Noord-Brabant.

'568782' door Yvoto-Travel '568782' door Yvoto-Travel

MadagaskarMorondava

MadagaskarMorondava

Avenue des Baobabs

Yvoto-Travel

In de avond kleurt de lucht prachtig op de avenue des baobab. Uiteraard is het dan ook druk met toeristen. De mensen die hier wonen doen goede zaken met hun zelf gemaakte baobab-boompjes.

'567085' door Yvoto-Travel '567085' door Yvoto-Travel

MadagaskarTsingy de Bemaraha NP

MadagaskarTsingy de Bemaraha NP

Sportive lemur

Yvoto-Travel

De sportive lemur is eigenlijk een nachtdier maar overdag laat hij zijn koppie ook af en toe zien. Madagaskar is erg arm maar de natuur is prachtig! De lemuren zijn erg goed te zien (en dus ook goed te fotograferen ;-))

'551527' door Yvoto-Travel '551527' door Yvoto-Travel

LaosNoord Laos

LaosNoord Laos

Authentiek Laos.

Yvoto-Travel

In het verre afgelegen Noorden van Laos (regio Phongsaly) kun je nog bergstammen bezoeken die niet veel door toeristen bezocht worden. Het kost wat moeite om er te komen maar dan heb je ook een hele bijzondere ervaring. Dit is een van de verlegen kindjes van een Akha-stam die wij bezochten. Toen we net arriveerden renden alle kindjes nog voor ons weg maar na een paar uur was het ijs gebroken en hebben we veel plezier met ze gehad. Overnachting bij de stam was heel erg basic maar geweldig om mee te maken. We voelden ons echt welkom.

'539133' door Yvoto-Travel '539133' door Yvoto-Travel

BirmaBagan

BirmaBagan

Tempels als in een...

Yvoto-Travel

De zonsopkomst bij de tempels in Bagan is sprookjesachtig mooi. Eén van de mooiste zonsopkomsten die ik ooit gezien heb. De meeste toeristen worden naar dezelfde tempel gebracht. Wij dus ook. Op de bovenste etage van de tempel was het enorm druk en fotografen stonden elkaar te verdringen. Als je slechts één etage lager ging op de tempel was het echter veel rustiger en was het uitzicht net zo mooi. De tip is dus: ga een etage lager staan en ga naar een andere tempel om de zonsopkomst te bekijken. Vanuit welke hoek je het ook bekijkt: het blijft prachtig!!

'456945' door Yvoto-Travel '456945' door Yvoto-Travel

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Zonsopkomst boven de.

Yvoto-Travel

's-morgens heel vroeg een wandeling gemaakt door de rijstvelden in Sidemen. Na een kwartiertje balanceren over de dijkjes van de rijstvelden, keken we om en zagen we dit spectaculaire beeld. De zon die net begint op te komen boven de bergen. Sidemen is prachtig en heel rustig. Geen busladingen toeristen hier.

'433443' door Yvoto-Travel '433443' door Yvoto-Travel

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

Kolibrie tussen de...

Yvoto-Travel

Een blauwstaartsmaragdkolibrie op curaçao. Er zaten er heel veel tussen de bougainville. Lastig te fotograferen want ze zijn erg klein en razendsnel. Deze heeft mij ook net gespot zo te zien!

'381752' door Yvoto-Travel '381752' door Yvoto-Travel

BirmaMandalay

BirmaMandalay

Wandeling op de...U-b

Yvoto-Travel

Twee monniken maken een avondwandelingetje op de U-bein-brug in Birma. Deze brug is de langste teakhouten brug ter wereld. Het is geweldig om te zien wat er allemaal gebeurt op en onder de brug.

'379150' door Yvoto-Travel '379150' door Yvoto-Travel

IndonesiëTobameer

IndonesiëTobameer

Toba-meer

Yvoto-Travel

Het Toba-meer in Sumatra is betoverend mooi. Het meer is eigenlijk een krater van een oude vulkaan en is dan ook mooi omrand door bergen/de kraterrand.

'377860' door Yvoto-Travel '377860' door Yvoto-Travel

BirmaBagan

BirmaBagan

Beautiful Bagan

Yvoto-Travel

Midden in de nacht je bed uit om naar de zonsopkomst te gaan kijken in Bagan. Het is zeer zeker de moeite waard want het is een betoverend mooi gezicht om de zon langzaam op te zien komen en het eerste licht te zien dat valt op de ontelbaar vele tempels in Bagan. Om nooit te vergeten!

'356803' door Yvoto-Travel '356803' door Yvoto-Travel

IndonesiëSumatra

IndonesiëSumatra

Bintang-bier!

Yvoto-Travel

In Indonesië drink je natuurlijk Bintang-bier. Het bier met de ster (bintang). Van oorsprong waarschijnlijk gelieerd aan Heineken. Op deze foto een "stilleven" van bintang-flesjes.

'347524' door Yvoto-Travel '347524' door Yvoto-Travel

Namibië

Namibië

Sossusvlei in...Namib

Yvoto-Travel

De dead-vlei en Sossuvlei in Namibië zijn echt heel bijzonder. Dode bomen op een kurkdroge grond tussen enorme hoge rode zandduinen. Deze foto is 's-morgens heel vroeg gemaakt. De zon was nog maar net op. Adembenemend mooi!!!

Community-updates

EN DE WINNAARS ZIJN ...

Nu we met twee voeten in 2022 staan, is het tijd om de balans op te maken voor het afgelopen jaar. Jullie deden in groten getale mee aan onze jaarwedstrijd ‘Reizen in tijden van corona’ en we hebben prachtige foto’s voorbij zien komen. Maar wie sleept nou de hoofdprijs in de wacht? En wie wordt er bekroond tot het Communitylid van 2021? De winnaars zijn bekend!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

03-01-2022 Het allerlaatste maandthema - architectuur - bleek enorm populair: wat veel prachtige foto's zijn er langsgekomen! De keuze was nog vrij lastig, maar we zijn eruit en de winnaar is bekend: gefeliciteerd met je prachtfoto van de Kerk van de Heilige Geest in Vilnius, Albert! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier! 

EDITIE 105 | 35 BESTE ISLAND ESCAPES IS UIT!

10-12-2021 Columbus Travel editie 105 ligt vanaf vandaag in de winkels! Je wordt getrakteerd op de 35 mooiste eilanden waar je nu wilt zijn en we nemen je mee naar IJsland, Griekenland, Mallorca, Galapagos en Orkneys. Ook vind je in deze editie traditiegetrouw de prachtigste communityfoto's, dit keer van CanipelPanoaramDragonflyLindehammann
Dreamer666Mitevisuals en DeerikBekijk de editie hier >

WEEK 01| COMMUNITY-TOPPERS


Mist Ullingse Bergen Foto: Henk Vanetië
1. Topfoto & -tip: Mist Ullingse Bergen door Henk Vanetië
2. Review: Tafelberg door Jan10e
3. Communitylid van de week: Myrthe Levels
4. Nieuwkomer: Marretje on the road

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: ARCHITECTUUR TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van december is: architectuur. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN REIS NAAR COSTA RICA MET JOUW BUCKETLIST 2022!

Sifnos, Griekenland

Welke bestemmingen staan bovenaan jouw bucketlist voor het komende jaar? Deel jouw verlanglijstje voor 2022 en wie weet word je beloond met een bijzondere reis naar Costa Rica, verzorgd door Columbus en Riksja Travel! Doe mee >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik