YurivS

profiel YurivS

Naam

Yuri

Reviews

0

Foto's & tips

9

Blogs

0

Lid sinds

26 January 2022

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Indonesië

Fav. stad

New York, Shanghai, Bangkok, Melbourne

Over mij

Ik ben van jongs af aan al verslaafd aan reizen. Op mijn derde verhuisde ik naar Curaçao en na een aantal jaar kwam ik weer terug in Nederland waarin we als gezin vaak binnen Europa op vakantie gingen. Als kind verslond ik National Geographics en het magazine 'Op Pad' waarin ik heerlijk kon wegdromen bij het lezen over prachtige reizen in verre landen.

Op mijn 23e ben ik naar Thailand verhuisd waar ik als duikinstructeur en manager van een duikcentrum heb gewerkt en na 3,5 jaar in Thailand ben ik begonnen met het werken op Jachten en Cruiseschepen waarbij ik heel veel van de wereld heb kunnen zien. Ik werkte o.a. als travelmanager aan boord en heb hierdoor heel wat mooie trips mogen maken en bedenken.

Tot juli 2020 heb ik in Indonesië gewoond, wat ook mijn favoriete land is en nu ik weer in Nederland woon en werk probeer ik zoveel mogelijk reizen en trips te maken.

Qua reizen kan ik eigenlijk veel waarderen, van echte luxe tot avontuur en van ontspanning tot inspanning. Ik probeer vaak een gids te regelen wanneer ik naar mooie gebouwen of plekken ga die geven je vaak veel inzicht over de geschiedenis van zo'n plek. Ik boek ook wel eens hele routes en doe dit dan met privé gids, zoals een Nijlcruise in Egypte of een Safari. Mijn reizen plan ik altijd zelf en zoek alles uit van tickets tot excursies en dit is dan ook iets wat ik graag doe. Ik hou van hiken, duiken, cultuur, geschiedenis, fotografie en heerlijk eten.

Ik vind het lerg euk om van deze Community deel uit te maken en lees jullie reiservaringen en tips met veel plezier! Mochten jullie vragen hebben over mij of over landen waar ik misschien wel geweest ben stel ze gerust!

Mijn Motto

'Reis om te leven en werk om te reizen. Herinneringen blijven altijd bij je, spullen niet.'

Over mijn camera

Type

Type fotocamera

Merk

Canon

Model

HS70 SX

Overige

Nikon AW130, Samsung Galaxy S22 Ultra

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (9)

'1135314' door YurivS '1135314' door YurivS

IndonesiëMount Bromo

IndonesiëMount Bromo

Vulkanisch uitzicht

YurivS

De Bromo vulkaan op Java, Indonesië is één van de highlights van een bezoek aan Oost-Java. De Vulkaan is het best te zien vanaf de tegenover gelegen berg waar je na een flinke klim een prachtig uitzicht hebt over Mt. Bromo. Vanuit Kuala Lumpur vloog ik op Surabaya en werd hier opgehaald door de gids. Na een 2 uur rijden kwam ik aan bij het hotel nabij de Bromo vulkaan, waar ik even lekker kon ontspannen en een heerlijk hapje kon eten. Na een heerlijke maaltijd, zocht ik vroeg mijn bed op want de volgende ochtend zou vroeg worden. Rond een uur of twee ging de wekker en werd ik opgehaald door de gids. Na een half uurtje rijden kwamen we aan bij de voet van de berg en vanuit daar begon onze wandeling omhoog. In het pikke donker en met een kleine zaklamp liepen we naar boven al zoekende door de bosjes naar een weg omhoog. Rond vijf uur waren we boven en bestelde ik mezelf een klein kommetje indomie (een kommetje noodle soep) en heerlijk kopje 'kopie jawa' (javaanse koffie). Nu was het wachten tot de zon op kwam. De zonsopkomst was adembenemend mooi en de zandvlakte rondom de Bromo vulkaan was gevuld met mist wat alles nog mooier maakte. Na héél véél foto's gemaakt te hebben liepen we weer naar beneden, en dit was niet alleen makkelijker omdat we naar beneden liepen maar ook omdat we nu wat konden zien. Hierna werd ik weer afgezet in het hotel en kon ik even douchen en heerlijk ontbijten. De Bromo vulkaan beklimming wordt vaak geboekt met een combinatie van de beklimming van de Ijen vulkaan een dag later waarna mensen of doorreizen naar Malang of op de ferry stappen richting Balie. Super fit hoef je niet te zijn voor deze beklimming maar enig uithoudingsvermogen is wel vereist. Het is ook erg koud in de ochtend dus een muts, lange broek en een vest/jack zijn geen overbodige luxe aan het begin van de klim en natuurlijk mag een goede fotocamera niet ontbreken.

'1135249' door YurivS '1135249' door YurivS

VaticaanstadVaticaanstad

VaticaanstadVaticaanstad

Rome from above

YurivS

Een echte aanrader wanneer je Rome en Vaticaanstad bezoekt is een klim naar de top van de Sint Pietersbasiliek. Wanneer je dit rond 8:00 uur in de ochtend doet, staan er geen rijen en kun je zo naar boven lopen. Het eerste stuk ging met de lift en daarna te voet. Wanneer je bijna boven bent heb je een prachtig uitzicht van de binnenkant van de koepel en natuurlijk, wanneer je naar beneden kijkt, een prachtig uitzicht van de binnenkant van de Sint Pietersbasiliek. Zodra je bovenop de koepel staat, wordt je beloond met een prachtig 360 graden uitzicht over Vaticaanstad en Rome. Het is de klim naar boven dubbel en dwars waard!

'1135414' door YurivS '1135414' door YurivS

EgypteAbu Simbel

EgypteAbu Simbel

Groot, groter,...groo

YurivS

Een must see locatie tijdens een culturele reis naar Egypte is toch wel een bezoek aan de tempel van Abu Simbel. De tempel gemaakt in opdracht van Pharaoh Ramses de Grote. Dit enorme bouwwerk in het midden van de woestijn staat volledig in het teken van de verering van Ramses. Vier enorm grote Beelden van Ramses begroeten je bij binnenkomst en wanneer je naar binnen stapt zul je hier nog meer beelden en hierogliefen van Ramses vinden. De tempel is vanuit Aswan te bezoeken en de rit er naar toe duurt ongeveer 2 tot 3 uur, mits je geen lekke band krijgt zoals bij ons gebeurde. Dit was eigenlijk ons grootste geluk want hierdoor kwamen we vrij laat aan bij de tempel (die door corona zoiezo al vrij rustig was) waar niemamd was. Wij waren de enige twee mensen samen met onze gids toen we er waren. Dit maakte alles nog spectaculairder en ik raad dan ook iedereen aan die een cruise over de Nijl wilt maken dit nu te doen, nu het nog zo heerlijk rustig is. De tempel ligt niet meer op zijn orriginele plek maar is met hulp van UNESCO en o.a. Nederland naar een hoger gelegen gebied verplaatst vanwege de aanleg van een enorm stuwmeer. Nederland heeft hiervoor als dank een egyptische tempel cadeau gekregen; de Taffeh tempel. De tempel, gebouwd in opdracht van de Romeinse Keizer Augustus, is te bezichtigen in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Het is vaak wel een plek die niet bij een nijlcruise is inbegrepen en word vaak als een apparte excursie aangeboden. Hier moet je niet overnadenken maar gewoon erbij boeken wanneer dit niet in je reis is inbegrepen, het is het vroege opstaan en de lange rit dubbel en dwars waard!

Ik ben fan van (1)

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier