YaraBon

'563698' door YaraBon '563698' door YaraBon

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Olifantje

YaraBon

Een tijdje weer niks laten horen in verband met vakanties en het weer beginnen van het studentenleven ;) Bij deze een foto van dit schattige olifantje. Hij had net gebadderd, dat verklaart de donkere kleur van zijn huid. Hierdoor zie je dat de slagtanden echt enorm mooi wit zijn. Het olifantje stak voor ons de weg over, al toeterend onderweg naar de rest van de groep olifanten. Het was een leuk tafereel om dit beestje zo blij te zien.

'561065' door YaraBon '561065' door YaraBon

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Tafelberg, Kaapstad

YaraBon

Tafelberg, Kaapstad. De eerste drie dagen in het prachtige Zuid-Afrika genoten in Kaapstad. Natuurlijk de Tafelberg bezichtigd vanaf Signal Hill. Ik post normaliter eigenlijk alleen foto's van Australië, maar vanaf nu zal ik daar Zuid-Afrika aan toevoegen.

'560676' door YaraBon '560676' door YaraBon

AustraliëCairns

AustraliëCairns

Cairns

YaraBon

Ik heb weer een blog gepost over de vijfdaagse roadtrip die ik heb gemaakt met drie andere Nederlanders in de omgeving van Cairns. We kwamen tijdens de roadtrip dit mooie tafereel tegen. Palmbomen blijven leuke objecten om te fotograferen.

'560630' door YaraBon '560630' door YaraBon

AustraliëBrisbane

AustraliëBrisbane

Mount Tibrogargan

YaraBon

Tijdens een korte roadtrip met twee Engelsen die ik tegenkwam aan de oostkust hebben we van alles gedaan. Het beklimmen van de 364 meter hoge top van Mount Tibrogargan viel hier ook onder. We kwamen een oudere Australiër tegen. Hij heeft ons begeleid naar de top (met name mij). Ik kon met mijn korte benen lastig bij de 'handvatten/voetstukjes' die door je jaren heen door de vele klimmers zijn gevormd. De Australiër heeft me enorm goed geholpen. Het uitzicht vanaf de berg was heel gaaf. Zoals je kan zien op de foto is er geen normaal wandelpad omhoog, maar moet je echt klimmen. Enkele weken nadat ik dit had gedaan, hoorde ik op het Australische nieuws dat er een meisje van 10 meter naar beneden was gevallen en afgevoerd moest worden met een traumahelikopter. 'That could've been me' ging er door me heen. Desondanks een geweldige ervaring die gelukkig helemaal goed is gegaan.

'560587' door YaraBon '560587' door YaraBon

AustraliëKakadu NP

AustraliëKakadu NP

Yellow Waters - Kakad

YaraBon

Tijdens de tour in Kakadu en Litchfield national parks, hebben we een boottocht van twee uur gehad op de Yellow Waters in Kakadu. We begonnen heel vroeg en zagen de zon op komen boven het water. Verder heel veel wildlife gezien, met name krokodillen en allerlei vogels. Een ervaring die ik niet snel zal vergeten. Kunnen jullie de krokodil spotten op deze foto? Check de nieuwe blog over de avonturen in deze nationale parken en in Darwin!

'560518' door YaraBon '560518' door YaraBon

AustraliëSydney

AustraliëSydney

The Rocks

YaraBon

In Sydney heb je het oude deel, wat ook wel de Rocks wordt genoemd. Er zitten een aantal musea en leuke cafés. Een middagje ben je er snel aan kwijt, prima vermaak als je niet weet wat je kunt doen in deze grote stad.

'560480' door YaraBon '560480' door YaraBon

AustraliëVictoria

AustraliëVictoria

Brighton Beach -...Me

YaraBon

Als je een bezoekje brengt aan Melbourne in Australië is Brighton Beach een leuk strand om te bezoeken. Het bekendste strand van Melbourne is St. Kilda Beach. Zelf vond ik dit niet zo bijzonder... Brighton Beach is makkelijk te bereiken met de trein vanaf Melbourne. De schattige strandhuisjes in allerlei kleuren doen je versteld staan.

'560461' door YaraBon '560461' door YaraBon

AustraliëNorthern Territory

AustraliëNorthern Territory

Devils Marbles

YaraBon

Zojuist weer een blog gepost. Dit maal over de tour die ik heb gemaakt van Alice Springs naar Darwin. De Devils Marbles was hier een hoogtepunt van! Prachtige stenen in het midden van de vlakke omgeving. De stenen zijn ontstaan doordat er een verschuiving heeft plaats gevonden in de aarde. Hierdoor zijn ze omhoog gekomen en door erosie hebben ze hun huidige vorm gekregen.

'560424' door YaraBon '560424' door YaraBon

AustraliëMelbourne

AustraliëMelbourne

Flinders Street...Sta

YaraBon

Als je in Melbourne bent, kun je dit pareltje niet missen. Met zijn felle gele kleur valt het Flinders Street Station erg op. Het is een druk bezocht treinstation.

'560419' door YaraBon '560419' door YaraBon

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Noosa Heads

YaraBon

Noosa is een klein stadje aan de oostkust van Australië. Het mooie Noosa National Park bevindt zich hier. Je kunt hier heerlijk wandelen. Er zijn korte en langere wandelingen te vinden, dus voor ieder wat wils. Ik heb hier twee keer gewandeld. Tijdens de eerste keer werden we verrast met een mooie zonsondergang.

'560371' door YaraBon '560371' door YaraBon

AustraliëNorthern Territory

AustraliëNorthern Territory

Zonsondergang Alice..

YaraBon

Deel twee van mijn avontuur van Adelaide naar Alice Springs staat nu online als blog! Deze foto is genomen van het Anzac Memorial in Alice Springs. Het is het hoogste punt van Alice Springs, waardoor je een mooi uitzicht hebt over de omgeving van dit relatief kleine stadje in het midden van de Outback in Australië.

'560349' door YaraBon '560349' door YaraBon

AustraliëNorthern Territory

AustraliëNorthern Territory

Slapen in swags

YaraBon

Weer een nieuwe blog online gezet, dit maal over mijn avontuur vorig jaar april in de outback van Australië. Deel twee volgt morgen! Op deze foto zie je de swags nog opgerold rondom het kampvuur liggen. De swags waren onze bedden met een prachtige sterrenhemel als dak boven ons hoofd - geweldig.

'560037' door YaraBon '560037' door YaraBon

AustraliëTasmanië

AustraliëTasmanië

Wandelen op The Nut

YaraBon

The Nut, Stanley, Tasmanië. Via een hele stijle klim kwamen we er boven op. Het kostte wat moeite, maar dan heb je ook wat. We werden met een prachtig uitzicht vanaf het enorm grote plateau welkom geheten. Er waren maar weinig mensen te bekennen en dat op een prachtig heldere dag.

'560036' door YaraBon '560036' door YaraBon

AustraliëPerth

AustraliëPerth

Skyline Perth

YaraBon

Een skyline van een stad zegt een hoop over de stad zelf. Elke stad heeft zijn eigen, bijzondere skyline. Zo ook Perth. Een mooie, redelijk rustige stad in het westen van Australië. Mijn avonturen in deze stad, kun je teruglezen in mijn blog die ik heb geschreven over Perth!

'559995' door YaraBon '559995' door YaraBon

AustraliëNorthern Territory

AustraliëNorthern Territory

Zonsondergang Banka..

YaraBon

Onderweg naar Darwin via een tour, overnachtten we bij het Banka Banka station. Hier genoten van een prachtige zonsondergang. Waar de zon ook ondergaat, het blijft een verademing.

'559637' door YaraBon '559637' door YaraBon

AustraliëSydney

AustraliëSydney

Kookaburra

YaraBon

Overal in Australië kun je deze vogels vinden: de Kookaburra. Als hij geluid maakt, dan klinkt het als een soort aapje dat aan het lachen is. Enorm grappig!

'559374' door YaraBon '559374' door YaraBon

AustraliëCairns

AustraliëCairns

Mossman Gorge

YaraBon

Rondom Cairns is van alles te ontdekken. Zo hebben wij als vier Nederlanders een campervan gehuurd voor vijf dagen. Heerlijk de omgeving verkend en bij Mossman Gorge gewandeld. Prachtige omgeving. Ik hou niet zo van bruggen waar je doorheen kunt kijken, dus dit was weer een soort overwinning.

'559342' door YaraBon '559342' door YaraBon

AustraliëNorthern Territory

AustraliëNorthern Territory

Uluru

YaraBon

De 10 km wandeling om Uluru blijft een van de mooiste ervaringen tijdens mijn reis in Australië. Enorm van genoten, ondanks het vroege opstaan ;)

'559303' door YaraBon '559303' door YaraBon

AustraliëNew South Wales

AustraliëNew South Wales

Possum

YaraBon

Tijdens mijn eerste week in Australië, zijn we wezen kamperen in Port Stephens. Deze possum vermaakte zich op de camping. Het was mijn eerste ontmoeting met het Australische Wildlife.

'557933' door YaraBon '557933' door YaraBon

Australië

Australië

Australia Zoo

YaraBon

Ik had geen vervoer om hier te komen, althans dat dacht ik. Toevallig kwam ik tijdens een paar dagen kamperen twee Engelse jongens tegen met een gehuurde campervan. Ik heb hier twee nachten op de voorstoel geslapen, je moet toch wat hé ;) We hebben de Australia Zoo en de Glasshouse Mountains bezocht. De Australia Zoo staat bekend als de dierentuin van Steve Irwin. Natuurlijk bekijk ook ik de dieren liever in het wild, maar het was wel bijzonder om de krokodillen die dor Steve Irwin gevangen zijn toendertijd te zien. Het park is een bezoekje waard. Daarnaast is er nog een dierenopvang naast het park, waar je gratis entree tot hebt. De dieren die niet meer terug kunnen naar de natuur, worden in de dierentuin opgevangen.

'557783' door YaraBon '557783' door YaraBon

AustraliëNorthern Territory

AustraliëNorthern Territory

Alleen in Australië

YaraBon

Bij het zien van deze omschrijving bij de toiletten op een camping waar we verbleven tijdens een trip, kon ik het niet laten om een foto te maken. Ik vond 't nogal grappig, maar ergens ook een beetje een eng idee.

'557592' door YaraBon '557592' door YaraBon

AustraliëVictoria

AustraliëVictoria

Grampians NP

YaraBon

We hadden voor onze trip langs de Great Ocean Road een camper gehuurd voor een week. We vertrokken vanuit Melbourne en eindigden onze reis in Adelaide. Een stop bij het Grampians National Park kon natuurlijk niet uitblijven. Deze foto is gemaakt onderweg naar het nationale park, waar we heerlijk hebben gewandeld.

'557533' door YaraBon '557533' door YaraBon

AustraliëKakadu NP

AustraliëKakadu NP

Krokodil Yellow Water

YaraBon

Kakadu National Park, een prachtig natuurgebied. Tijdens een 2 uur durende boottocht door de Yellow Waters zijn we tal van krokodillen tegengekomen. Daarbij ook een hele hoop vogels. Zoveel Wildlife had ik tot dan toe (na 3 maanden abroad) nog niet gezien. Geweldig!

'557400' door YaraBon '557400' door YaraBon

AustraliëSouth Australia

AustraliëSouth Australia

Pelikanen

YaraBon

Ik had tijdens een eerdere reis naar Bonaire deze prachtige beesten al gezien. Tijdens een dagje touren in Port Lincoln en omgeving, kwam ik per ongeluk wel heel dichtbij deze drie pelikanen. Op nog geen 5 meter afstand kon ik ze bewonderen. Heel bijzonder

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier