New South Wales

New South Wales, vaak afgekort tot NSW, is een staat in het oosten van New South Wales en heeft de metropool Sydney als hoofdstad. Andere belangrijke steden zijn Newcastle en Wollongong, allemaal gelegen aan de kust. Toeristische trekpleisters in New South Wales zijn de Blue Mountains, de oudste wijnstreek van het land Hunter Valley en het skigebied de Snowy Mountains.

Informatie over New South Wales

Beste foto's & tips van New South Wales

'370225' door sgroen86 '370225' door sgroen86

AustraliëNew South Wales

AustraliëNew South Wales

Australische pelikaan

sgroen86

Eigenlijk is timing het belangrijkste in fotografie. Tijdens zonsondergang werd het prachtige licht waarin deze Australische Pelikaan komt aanvliegen ook nog eens mooi gereflecteerd in het water van de baai.

'414566' door Regien '414566' door Regien

AustraliëNew South Wales

AustraliëNew South Wales

Garrawilla

Regien

Stockhorses in Bingara (NSW) op Garawilla, een working farm waar je kunt leren een echte jackeroo (m) of jilleroo (v) te worden! Je waant je er in de Australische tv-serie McLeods Daughters! Dat het farmleven niet alleen maar lang leven de lol is, kun je lezen in mijn nieuwste blog "the circle of life". (Exif: f/9, sluitertijd 10/2500, iso 200, 55mm)

'499506' door ivonne '499506' door ivonne

AustraliëNew South Wales

AustraliëNew South Wales

Laagjes

ivonne

Port Stephens is een geweldige gebied en ligt ongeveer 200 kilometer ten noorden van Sydney. Een grote baai met water waar je kunt snorkelen, (kano)varen en dolfijnen kunt zien. Er is een fraai kust-wandelpad, een nationaal park, diverse strandjes en als je geluk hebt zie je in de eucalyptusbomen een koala. Ook bijzonder aan deze baai zijn de grootste duinen van Australië aan de zuidkant bij Stockton Beach. Je kunt er met een 4-wheeldrive in, sandboarden of genieten van een spectaculaire zonsondergang!

Laat kaart zien