Woutervelthuis

'473448' door Woutervelthuis '473448' door Woutervelthuis

ChiliPaaseiland

ChiliPaaseiland

2e stempel Paaseiland

Woutervelthuis

Naar het postkantoor kan nog een 2e onofficiele paspoort stempel worden verkregen. Ga naar hoofdweg Atamu Tekena in Hanga Roa.Links naast de camping winkel Kai Nene Hogar de campingwinkel, zit een galerie waar je ook voor 1USD de 2e paspoortstempel kunt incasseren. Zie ook mijn geplaatste foto.

'215338' door Woutervelthuis '215338' door Woutervelthuis

ChiliPaaseiland

ChiliPaaseiland

2x Paspoort Stempels

Woutervelthuis

Zoals Jan-Petra al vermelde in haar tip kan voor 1USD een stempel in het paspport verkregen worden. Echter, er kan een nog unieker stempel worden verkregen, ook op Paaseiland. Voor de liefhebbers, zie mijn tip.

'215238' door Woutervelthuis '215238' door Woutervelthuis

NepalJanakpur

NepalJanakpur

Etend meisje

Woutervelthuis

Een appel etend meisje op de markt met dit invallend licht en met mijn favoriete kleur; purple neon, maakten dit voor mij een portret om op te eten.

'470036' door Woutervelthuis '470036' door Woutervelthuis

FilipijnenMindoro eiland

FilipijnenMindoro eiland

DUIKEN in Puerto...Ga

Woutervelthuis

Puerto Galera is een van de mooiste duiklokatie's van de wereld en binnen 3 uur van Manila [inclusief 1 uur met een leuke boottrip vanaf Batangas]. De beste duikschool [die ook accomodatie heeft] is [url="http://www.asiadivers.com/" target="_blank"]ASIA Divers[/url] plus accomodatie El Galleon. Veel mijn van collega's duiken daar en zijn er laaiend over. Ikzelf ben er ook geweest. 1 [url="http://www.asiadivers.com/elgalleon/faq.php" target="_blank"]Hoe moet je er komen? [/url] 2 [url="http://www.asiadivers.com/elgalleon/subscribe.php" target="_blank"]De news letter.[/url] 3 [url="http://www.asiadivers.com/asiadivers/downloads.php" target="_blank"]KURSUSSEN Kosten en Kaarten[/url]. 4 Verder kun je er heerlijk eten en is het er super gezellig aan de Point Bar.

'470023' door Woutervelthuis '470023' door Woutervelthuis

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

VISUM aanvragen

Woutervelthuis

Soms is het goedkoper om het aanvragen van [meerdere] VISA uit handen te geven en alles per post af te handelen. Ik heb goede ervaringen met het [url="http://www.visumburo.nl/" target="_blank"]VisumBuro[/url]. Alles kan per post en email afgehandeld worden ipv zelf langs alle ambassades te rijden wat erg veel tijd vergt.

'470022' door Woutervelthuis '470022' door Woutervelthuis

Nederland

Nederland

REISDOCUMENTEN atijd.

Woutervelthuis

Ik maak er een goede gewoonte van om een ingescande kopie van PASPOORT , VISA, vliegtickets altijd op een email account zoals YAHOO te hebben staan. Op deze manier heb je bij verlies of diefstal altijd toegang tot een kopie wat het leven een stuk makkelijker kan maken!

'470021' door Woutervelthuis '470021' door Woutervelthuis

Nederland

Nederland

Calibratie van je...M

Woutervelthuis

Wil je dat je foto's, zoals te zien op je monitor, er enigszins volgens de 'werkelijkheid 'uitzien [bij printen bijvoorbeeld, of op een wel goed gecalibreerde monitor, en je wilt geen 180 Euro uitgeven aan calibratie gadgets [apparatuur], kijk dan eens op de volgende [url="http://www.drycreekphoto.com/Learn/monitor_calibration.htm" target="_blank"]LINK[/url], waar het een en ander word uitgelegd om toch het meest uit je monitor te halen. Succes!

'470020' door Woutervelthuis '470020' door Woutervelthuis

IndiaUdaipur

IndiaUdaipur

KUNSTENAARS / KOOKLES

Woutervelthuis

Kom je ooit in Udaipur [paleis Octopussy / James Bond], en je houd van koken en kunst, logeer dan in [url="http://www.hotelkrishnaniwas.com/" target="_blank"]Hotel Krishna Hawas [/url] , de eigenaar is [b]schilder[/b], geeft ook les, en welbekend, de eigenatesse is[b] kokkin [/b] die kookles geeft. Erg aan te bevelen, De kamers zijn schoon en comfortabel, met dakterras met mooi zicht over Udaipur. Wij betaalden tijdens onze 5 maandese trip $20,- en was het waard.

'470019' door Woutervelthuis '470019' door Woutervelthuis

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Crocs, crocs, crocs

Woutervelthuis

Mocht je naar Azie gaan en vliegen op BANGKOK, koop dan een paar Crocs voor een paar dollar op 1 van de vele markten daar. Zo zo handig voor onder de DOUCHE tijdens het backpacken [vaak onhygienische vloeren], lekker licht, comfortabel en makkelijk schoon te houden. Ook handig tijdens het ZWEMMEN in de zee [vanwege rotsen / koraal]. Of gewoon voor op de gehuurde motor.

'470018' door Woutervelthuis '470018' door Woutervelthuis

IndiaMumbai (Bombay)

IndiaMumbai (Bombay)

SLOPPENWIJK excursie,

Woutervelthuis

In Mumbai [Bombay], kun je de grootste sloppenwijk ter wereld bezoeken via een gespecialiseerd burootje wat daar lokale contacten heeft. [url="http://www.realitytoursandtravel.com/default.html" target="_blank"]Link.[/url] ZEER INDRUKWEKKEND. Na dit te hebben gezien hoef je je huis nooit meer schoon te maken. Het heeft iig mijn kijk op sloppenwijken drastisch veranderd. In deze sloppenwijk word oa heel veel gerecycled, plastic omhulsels van monitoren, olievaten, chemisch afval schoonmaken, etc. Stel je voor; heeel veeel huisjes van steen en golfplaten en een ongelofelijke rotzooi, herrie, stank etc. Daarachter een wijk waar ze wonen: zeer smalle donkere, vochtige steegjes met mini-kamers waar de mensen wonen. Daar worden ook de broodjes gemaakt voor verkoop in Bombay. Eet smakelijk ;) .

'470017' door Woutervelthuis '470017' door Woutervelthuis

Nederland

Nederland

LANDSCHAP fotografie.

Woutervelthuis

Wat mijn kijk op Landschap Fotografie heeft verbeterd is het kijken naar vele goede foto's en het lezen over het tot stand komen daarvan. Een van 's werelds beste fotografen is [url="http://www.davidnoton.com/" target="_blank"]David Noton[/url], hij schrijft maandelijks met de nodige humor een column over zijn kijk op landschapsfotografie, zie: [url="http://www.davidnoton.com/despatches.php" target="_blank"]http://www.davidnoton.com/despatches.php[/url] Zeer aan te bevelen om ook zijn foto's te bekijken en je af te vragen waarom hij het juist zo heeft gedaan.

'469997' door Woutervelthuis '469997' door Woutervelthuis

India

India

Prachtig goedkoop...h

Woutervelthuis

Je bevind je in de 7e hemel in dit tot hotel omgebouwde 100 jaar oude 'haveli '. Met een hemels dakterras. Wel even mailen van te voren want ook hier geld, wie eerst komt wie eerst maalt. Alle kamers zijn uniek en prachtig ingericht. [url="http://www.inn-seventh-heaven.com/" target="_blank"]http://www.inn-seventh-heaven.com/[/url]

'469996' door Woutervelthuis '469996' door Woutervelthuis

IndiaJaipur

IndiaJaipur

Heerlijk hotelletje i

Woutervelthuis

In heerlijk Jaipur kun je overnachten in Pearl Palace, schoon, goedkoop maar ook vaak snel vol. Mail ze even 2 of 3 dagen van te voren en ze houden een plekje voor je vrij, vanaf 8$ , ook hier een heerlijk dak restaurant met heerlijk eten. [url="http://www.hotelpearlpalace.com/" target="_blank"]http://www.hotelpearlpalace.com/[/url]

'469995' door Woutervelthuis '469995' door Woutervelthuis

Nederland

Nederland

Wandelen van Station.

Woutervelthuis

Op de NS site zijn gratis wandelingen te verkrijgen die van NS-station tot station gaan. Zeer aan te bevelen omdat je dan ziet dat Nederland ook heel mooi kan zijn. Heb er zelf al vele gelopen. Zie de link: [url="http://www.ns.nl/cs/Satellite/ns2007/nl/menuitem/include/1210681984620/wandelen+van+station+naar+station?p=1190105473026&packedargs=language%3Dnl" target="_blank"]http://www.ns.nl/cs/Satellite/ns2007/nl/menuitem/include/1210681984620/wandelen+van+station+naar+station?p=1190105473026&packedargs=language%3Dnl[/url]

'143324' door Woutervelthuis '143324' door Woutervelthuis

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Feest op Durbar Squar

Woutervelthuis

Op Durbar Square, het oude centrum van Kathmandu, vinden regelmatig festivals plaats, de mensen zitten dan en masse op de tempels wat een kleurrijk geheel geeft. Na enig wringen kon ik deze jongen 'losmaken' van de rest. Strijklicht deed de rest.

'143046' door Woutervelthuis '143046' door Woutervelthuis

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Lichtjes in Lijiang

Woutervelthuis

Lijiang is een prachtig stadje vol kronkelige kassei steegjes, bruggetjes, en kanaaltjes, [een soort Venetie maar dan anders], en staat bekend om zijn Naxi-cultuur en hun eigen schrift wat al meer dan 1000 jaar oud is. Het is een UNESCO Werelderfgoed sinds 1997, en terecht. s 'Avonds worden alle lichten ontstoken en dan ziet het er bijzonder sfeervol uit.

'142969' door Woutervelthuis '142969' door Woutervelthuis

CambodjaAngkor en Siem Reap

CambodjaAngkor en Siem Reap

Verdriet bij Angkor..

Woutervelthuis

Dit jochie, met zijn verdrietige gezicht, stond fluitjes te verkopen bij een van de vele tempels van Angkor Wat. We hebben er 1 gekocht.

'142554' door Woutervelthuis '142554' door Woutervelthuis

IJslandZuidland

IJslandZuidland

Landmannalaugur

Woutervelthuis

Van het gebied Landmannalaugur word verwacht dat het 1 van s'werelds bekendste trekkings plaatsen word. Het gebied is dan ook waanzinning mooi, in de verte zie je de rhyoliet heuvels. Aan deze foto is niet geknoeid, alleen lokaal kontrast en toch lijkt het surreal, als een schilderij. Dus: gewoon gaan, gaan, gaan!

'140874' door Woutervelthuis '140874' door Woutervelthuis

IJslandWestland

IJslandWestland

Wild Wolfje

Woutervelthuis

Tijdens mijn verblijf op [schitterend] IJsland dit wolfje en zijn moeke [buiten beeld] gespot.

'139923' door Woutervelthuis '139923' door Woutervelthuis

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Gewoon jochies uit...

Woutervelthuis

Kijk 's naar dat raam, hoe ze die "tralies" hebben bevestigd zodat ze het raam niet uitvallen.

'139915' door Woutervelthuis '139915' door Woutervelthuis

IndiaJaipur

IndiaJaipur

Oranje in de Roze Sta

Woutervelthuis

In het City Palace van Jaipur, waar de maharadja woont, lopen fotogenieke supoosten rond. Deze was zo vriendelijk om te poseren.

'138262' door Woutervelthuis '138262' door Woutervelthuis

CambodjaKampot

CambodjaKampot

Bokor Hill Station,..

Woutervelthuis

Franse ruines , of spookstad, aan de zuidkust van Cambodja bovenop Phnom Bokor [1080m]. Ook hier op deze strategische plek werden gruweldaden begaan door de Rode Khmer. Een enkeling zal ook uit dit beeld iets herkennen van de Matt Dillon thriller Ghosts [2002].

'138261' door Woutervelthuis '138261' door Woutervelthuis

CambodjaKampot

CambodjaKampot

Bokor Hill Station

Woutervelthuis

Franse ruines aan de zuidkust van Cambodja bovenop Phnom Bokor [1080m]. Ook hier op deze strategische plek werden gruweldaden begaan door de Rode Khmer. Een enkeling zal uit dit beeld iets herkennen van de Matt Dillon thriller Ghosts [2002].

'136249' door Woutervelthuis '136249' door Woutervelthuis

IndiaTaj Mahal

IndiaTaj Mahal

Taj Mahal

Woutervelthuis

Een alternatieve kijk op de TAJ MAHAL

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier