Wisseschout

'1129768' door Wisseschout '1129768' door Wisseschout

VietnamZuid Vietnam

VietnamZuid Vietnam

In plaats van een...l

Wisseschout

Als je in Azië een klaargemaakte ananas besteld krijg je hem vaak in deze vorm. Een soort ananas lolly dus. Heerlijk sappig en zoet. Ik heb er erg veel gegeten. Dit meisje is er ook blij mee.

'1129723' door Wisseschout '1129723' door Wisseschout

VietnamZuid Vietnam

VietnamZuid Vietnam

Afval verwerking

Wisseschout

Vietnam heeft veel rijstvelden. Dus ook veel restafval van de rijst. Wat doe je met al die pelletjes die van de rijstkorrels afkomen. Verzamelen en naar een steenbakkerij brengen. daar stoken ze de ovens er mee op en is het proces van stenen bakken zowat gratis. Klei uit de rivier en stookkosten ook alleen het vervoer van de rijstafval naar de fabriek toe.

'1129713' door Wisseschout '1129713' door Wisseschout

NoorwegenCentraal Noorwegen

NoorwegenCentraal Noorwegen

We staan weer te...sp

Wisseschout

Vorig jaar juli naar Noorwegen gereden. We waren er net toen ze de grenzen weer dichtgooiden. Maar goed wij konden er onze zoon, schoondochter en kleinzoon op afstand knuffelen. We zijn er tot oktober gebleven en de herfst met al zijn kleuruitbarstingen mogen meemaken. Wandelschoenen versleten en veel foto's rijker. Veel Noren in eigen land op vakantie en weinig buitenlanders meer. Vanuit onze eigen veilige bubbel [ camper] enorm genoten en o wat staan we nu weer te springen om te mogen. Wij zijn ingeënt, onze kinderen daar nog niet. Dus zal het weer knuffelen worden op afstand. :)

'1129701' door Wisseschout '1129701' door Wisseschout

MarokkoErg Chebbi

MarokkoErg Chebbi

Een ode aan.....

Wisseschout

Nu Marokko er w.s dit jaar niet inzit [ de boten tussen Spanje en Marokko varen nog steeds niet vanwege een conflict ] laat ik maar een foto zien van deze man die elke dag trouw tijdens de lockdown zorgde voor een warme douche. Dat betekende hout sprokkelen en een vuurtje stoken onder de waterketel.Na een afwijzing toen ik vroeg of ik een foto nog maken kwam er weken later toch een JA. Ik blij want wat heeft hij een mooi hoofd. Hij sliep wel erg armoedig op het terrein waar de camper stond. Verder was hij druk bezig met het handmatig bestuiven van de dadelbomen en het planten van nieuwe. Het poetsen van het toilet/douche gebouw behoorde ook tot zijn taak, maar dat was onbegonnen werk. Een open gebouw en dan regelmatig zandstormen. Dat was een gevecht tegen het zand. Wat zijn ze blij dat de grenzen voor het vliegverkeer weer open zijn. Eindelijk weer brood op de plank.

'1129389' door Wisseschout '1129389' door Wisseschout

Rusland

Rusland

Een verrassing

Wisseschout

Wanneer we overnachten in de buurt van een rivier zie ik steeds roodborsttapuiten vliegen. Ik stel scherp op eentje en druk af en net op dat moment vliegt er nog eentje in beeld,

'1129348' door Wisseschout '1129348' door Wisseschout

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

De natuur is nog niet

Wisseschout

Het is begin februari hoog in de bergen, en bij een meer dat we bij toeval ontdekken [ we rijden ons later vast vanwege de slechte weg ] is de natuur nog niet wakker. De bomen zijn kaal. Of komt het omdat hij met zijn voeten in het water staat. ? Grappig is wel dat de weerspiegeling wel een groene boom laat zien.

'1129324' door Wisseschout '1129324' door Wisseschout

Noorwegen

Noorwegen

Zo stil

Wisseschout

Hoera. De grens met Noorwegen gaat open en we boeken snel een bootticket en zo staan we 22 juli 2020 op Noorse bodem. Onze roadtrip trip brengt ons langzaam omhoog richting het hoge noorden. Ondertussen heeft Noorwegen zijn grenzen weer gesloten en zijn vele toeristen het land weer snel uitgegaan. Wij besluiten te blijven en zo maken we mee dat het eind augustus in het noorden heel rustig is. Corona. We horen en lezen er veel over, maar hier merken we er weinig van. Alleen een lekkere wafel eten lukt niet. We merken dat ook hier de restaurants sluiten. Dan maar genieten van de overweldigende mooie natuur.

'1129315' door Wisseschout '1129315' door Wisseschout

RuslandAltaj-gebergte

RuslandAltaj-gebergte

Altai gebied

Wisseschout

Wat een schitterend stuk Rusland. We volgen de rivier de Chuya die een prachtige kleur heeft. De lucht is een beetje vreemd. Er zijn enorme bosbranden in Siberië. Ook hier zie je de gevolgen.

'1129305' door Wisseschout '1129305' door Wisseschout

NoorwegenAlesund

NoorwegenAlesund

Zo schattig

Wisseschout

Uren heb ik deze otter bespied terwijl hij de ene vis na de andere uit het water viste voor zijn kleintjes. Een otter slaapt drijvend op zijn rug waarbij hij zich verankerd aan een stuk zeewier dat vast zit aan de bodem. Zo drijft hij niet weg. Om elkaar niet kwijt te raken tijdens een dutje houden ze elkaars poot vast. Hoe schattig. [ bron Freek Vonk ]

'1129232' door Wisseschout '1129232' door Wisseschout

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Niet te ver van huis.

Wisseschout

Het is juli vorig jaar. Een dagje rijden en we zijn in Normandië. Als er wat veranderd zijn we zo weer thuis. Want eigenlijk willen we naar Noorwegen. Dus als daar de grenzen opengaan willen we direct terug naar huis om daar spullen te wisselen en hup naar Noorwegen. In Normandië volgen we de loop van de Seine en komen in Aziers waar we door het bos naar Vieux-Port lopen. Wat een mooie huizen staan hier. Het is er nog stil met toeristen. Ook aan de beroemde krijtrotsen zie je nog weinig mensen. Een paar dagen later komt het sein. De grenzen gaan open. Dus ons bezoek aan Normandie was erg kort.

'1129222' door Wisseschout '1129222' door Wisseschout

VietnamZuid Vietnam

VietnamZuid Vietnam

Handel op het water

Wisseschout

Met een bootje varen we langs een van de drijvende markten. Zuid-Vietnam is erg waterrijk dus veel handel gebeurd er op en langs het water. Kleurrijk is het zeker. We hebben ons een dag lang prima vermaakt.

'1129200' door Wisseschout '1129200' door Wisseschout

MongoliëErdene Zuu Khiid

MongoliëErdene Zuu Khiid

Vroeg in de morgen

Wisseschout

Het is nog vroeg wanneer we starten voor een weer intensieve rijdag door de Mongoolse natuur. We rijden elk ongeveer 50 km voor we het stuur aan elkaar overgeven. Het is zo goed opletten op de onverharde paden qua rijden en navigatie. En natuurlijk genieten van het bijzondere landschap dat hier mooi aangelicht wordt door de ochtendzon en allerlei kleuren tevoorschijn tovert

'1129142' door Wisseschout '1129142' door Wisseschout

Marokko

Marokko

Over stille...bergweg

Wisseschout

Genoeg zeer rustige bergweggetjes. In de valleien bloeien de amandel bomen al, maar op grotere hoogte zijn ze nog kaal. De kleuren in de bergen zijn elke keer anders. Van rood naar wit. En op sommige stukken zoek ik altijd naar fossielen.

'1129128' door Wisseschout '1129128' door Wisseschout

Portugal

Portugal

Net als in de film

Wisseschout

In het plaatsje Tomar zijn filmopnames aan de gang op het centrale plein. Dat is dan ook afgezet. Vlakbij de afzetting staat deze figurant te wachten op zijn buurt. Welke film er gedraaid werd kwam ik niet goed achter.

'1129112' door Wisseschout '1129112' door Wisseschout

VietnamZuid Vietnam

VietnamZuid Vietnam

Met je voeten op het.

Wisseschout

Ze zit op de toonbank met haar voeten bij het hakblok. Ben net bij onze eigen slager geweest hier in ons dorp. Ik denk niet dat ik haar ooit zo zal zien zitten. De keuringsdienst zou gelijk ingrijpen.

'1129091' door Wisseschout '1129091' door Wisseschout

Noorwegen

Noorwegen

Aan de Barendszee

Wisseschout

Die nacht staan we aan de Barendszee bij het gehucht Gamvik. De rendieren lopen rond de camper, zeearenden vliegen over en in de branding spelen de zeeleeuwen. Tijdens een wandeling langs de vloedlijn komen we heel veel oude zeemijnen tegen. En ook weer een spectaculaire wolkenlucht

'1129066' door Wisseschout '1129066' door Wisseschout

Noorwegen

Noorwegen

Uitzichtpunt

Wisseschout

Dit uitzichtpunt is gelegen aan de Aursjøvegen. [ uitzicht Aurstupet ] Ik kan de locatie hier niet op de kaart vinden omdat deze onverharde tol weg er niet opstaat. Je start achter Åndalsnes. Het uitzichtpunt ligt ongeveer 400 meter van de weg af en staat summier aangegeven. Wij deden 2 dagen over deze weg.

'1129052' door Wisseschout '1129052' door Wisseschout

GhanaWest Ghana

GhanaWest Ghana

Mijn winkeltje

Wisseschout

In het uiterste Zuid/Westen van Ghana heb ik mijn winkeltje. Het is niet groot, maar het dorp [ Nzulezo ] is ook heel klein en staat op palen in een meer. Je kunt er alleen per boot komen. Het is er nooit druk dus samen met mijn kindjes lig ik uiterst relax te wachten op klandizie. Mijn matras ligt niet in de weg, want je kunt mijn winkeltje toch niet in zo klein is het. Je wijst maar aan wat je wilt. Natuurlijk heb ik ook coca cola.

'1129043' door Wisseschout '1129043' door Wisseschout

TogoNoord Togo

TogoNoord Togo

Cultuurverschillen

Wisseschout

13 jaar geleden reisden we met z'n tweetjes op de bonne fooi voor langere tijd door Ghana, Togo en Benin. Het grootste cultuurverschil was toch wel het alom vertegenwoordigde geloof in voodoo. Ook voor deze traditionele huizen in het noorden van Togo zie je de offerstenen voor de huizen. Met het bloed en veren van de offerdieren [ kippen ] er overheen gesprenkeld.

'1129016' door Wisseschout '1129016' door Wisseschout

Gambia

Gambia

Dieper het binnenland

Wisseschout

Gambia bezochten wij om vogels te spotten. We hadden de locaties daar ook op uitgezocht. Maar het was ook geweldig om de vriendelijke bevolking te fotograferen. Fietsen gehuurd en een eind weggefietst over het platteland. Over ongebaande en onverharde wegen. Pfff. Geen toerist meer te zien !

'1129003' door Wisseschout '1129003' door Wisseschout

Portugal

Portugal

De dag na

Wisseschout

De dag na de orkaan Leslie die we met echt doodsangsten hebben doorstaan [ in de camper] is de lucht dreigend maar vooral weer windstil. Een prachtig plekje in de buurt van Bico een eind onder Porto.

'1128992' door Wisseschout '1128992' door Wisseschout

Frankrijk

Frankrijk

Dubbel portret

Wisseschout

De kleine zilverreiger is op zoek naar iets van zijn gading. Het is laat in de middag dus het licht is perfect om foto's te nemen. Zo wie zo veel vogels gezien in het zuiden van Frankrijk. De verrekijker maakte overuren.

'1128985' door Wisseschout '1128985' door Wisseschout

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Met masker in de...ka

Wisseschout

Le Tréport. Het is juli en we mogen de grens over. Leuk! Een weekje naar Normandië. De gratis kabelbaan trein brengt je vanaf de krijtrotsen naar beneden en terug. Wel masker op en dat doet iedereen heel netjes. Als je goed kijkt zie je de mensen met masker op staan. Deze kabelbaan is in 1908 gebouwd. Le Tréport is een leuke stad en bovenaan kun je het douanepad lopen. Begin juli nog erg weinig toeristen.

'1128983' door Wisseschout '1128983' door Wisseschout

NoorwegenNoord Noorwegen

NoorwegenNoord Noorwegen

Weer een mooie dag

Wisseschout

In het hoge noorden sluiten we weer een mooie dag af. Nog even een wandeling langs de kust om de zonsondergang te bewonderen. Het is eind augustus dus al best vroeg donker.

Community-updates

COMMUNITYHOST SAPHIRA IS TERUG!
17-06-2021 Sinds vorige week heeft Saphira weer rustig de draad opgepakt bij Columbus Travel:
"Ik heb de afgelopen maanden in een rollercoaster gezeten, waarbij nieuw leven en de dood heel dichtbij elkaar stonden. In februari ben ik bevallen van een 2e prachtige en gezonde dochter (Ghislaine), waarna eind april, ik mijn moeder geheel onverwachts heb verloren ... Zo kan het mooie leven ineens z'n ups en downs hebben. Het leven gaat door: stel nooit iets uit tot ooit, geniet en leg de mooie momenten vast!

Ik zal geleidelijk de taken voor de Community weer overnemen van Vellah, zodat zij andere redactionele taken bij Columbus kan blijven doen. Ik heb er weer zin in, dus jullie zullen mij online weer vaker voorbij zien komen!"

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 24 | Community-toppers


Gordon Dam, Tasmanië. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Gordon Dam door Mitevisuals
2. Review: Catania door Gillian
3. Communitylid van de week: Antwan
4. Nieuwkomer: Shirley Peperkamp

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik