Wimmoonen

profiel Wimmoonen

Naam

Wim Moonen

Reviews

0

Foto's & tips

49

Blogs

5

Lid sinds

11 November 2008

Favorieten

Fav. werelddeel

Oceanië

Fav. land

Thailand

Fav. stad

Beverwijk

Over mij

Fotograferen doe ik al sinds mijn jeugd. Tegenwoordig met een drukke baan blijft het veelal beperkt tot mijn jaarlijkse verre reis. Ik houd vooral van kleurrijke en warme landen. Aangezien ik zo al een paar landen in de wereld heb bezocht, is de reisbestemming de laatste jaren meer en meer plekken die niet zo voor de hand liggen, zoals laatst Bhutan. Daarnaast word ik nog wel eens gevraagd mee te helpen om een evenement vast te leggen zoals de IJmond trofee van het Corus Chess tournament of Koninginnedag. Ik heb een grote diacollectie. De laatste jaren is het echter steeds meer digitale fotografie geworden. Van mijn oude collectie digitaliseer ik wel eens een paar foto’s om cadeau te geven bij een verjaardag of jubileum. Van mijn beste foto's maak ik grote uitvergrotingen die dan in mijn kantoor te zien zijn.

Mijn Motto

'Je moet verre landen met al je zintuigen ervaren en niet alleen je ogen en oren. '

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D7000

Overige

Nikon V1 Samsung Galaxy Panasonic Lumix DMC-FX100 JVC camcorder GZ-HD6E

Laat een reactie achter

11 reactie(s) bij "Wimmoonen"

 • profile image comment
  Door Ejfovermaat• geplaatst op 15 Jun 2010 | 09:04:06

  Hallo Wim,

  ik lees dat jij in Bhutan bent geweest. Nu hebben wij [4 pers] plannen om daar in November naar toe te gaan. Nu ben ik me aan het orienteren met welke organisatie en tips. Kun jij me verder helpen?
  groet Eline

  Bericht aangepast op 07:36:15
 • profile image comment
  Door Woutervelthuis• geplaatst op 30 Dec 2008 | 15:30:01

  Wim, van harte met het behalen van je tip vd week ster!
  Groeten, Wouter

  Bericht aangepast op 17:08:09
 • profile image comment
  Door Janhermens• geplaatst op 30 Dec 2008 | 15:25:00

  Hallo Wim,
  proficiat met jouw 'tip van de week', geniet ervan!
  Een fijne jaarwisseling, Jan en Christien

  Bericht aangepast op 17:08:07
 • profile image comment
  Door Herman m• geplaatst op 30 Dec 2008 | 15:12:55

  Wim,
  Gefeliciteerd met je bekroonde tip !
  Groet, Herman

  Bericht aangepast op 17:08:02
 • profile image comment
  Door Janhermens• geplaatst op 28 Nov 2008 | 09:15:21

  Hallo Wim,
  welkom op deze reissite en......gewoon gaan hoor! Tegenwoordig kan het je overal overkomen. Wij waren sinds 2001 op Bali, Sri Lanka, India en in Amsterdam, overal waren bomaanslagen of moordpartijen. Je mag achteraf altijd blij zijn dat je ergens NIET was!
  Veel reisplezier hier en in India, Jan en Christien

  Bericht aangepast op 16:35:05
 • profile image comment
  Door Woutercello• geplaatst op 01 May 2012 | 12:25:15

  Wow!
  Ik zie dat je al heel wast prachtige reizen hebt gemaakt! Ik zou dus graag weten wat je 10 mooiste reizen zijn! Kan je ze mij doorsturen?
  Groetjes Wouter

  Bericht aangepast op 16:03:06
 • profile image comment
  Door Indi• geplaatst op 31 Mar 2009 | 19:13:35

  Wim, zie dat je ook in Bhutan bent geweest: kijk eens voor de aardigheid naar mijn tip over het grootste boek ter wereld: foto's van Bhutan: schitterend. Groet Frank

  Bericht aangepast op 14:43:19
 • profile image comment
  Door Vlinder• geplaatst op 01 Jan 2009 | 16:38:09

  Hallo Wim,
  Van harte met de verdiende tip van de week! Ik ga meteen je foto's eens bekijken.
  Veel plezier op de site!
  Groetjes, marian

  Bericht aangepast op 13:56:14
 • profile image comment
  Door AngieV• geplaatst op 31 Dec 2008 | 08:17:35

  Hoi Wim,
  Van harte met je rode ster voor je tip. Ik heb hem vorige week mogen ontvangen en het voelt toch als een hele positieve waardering.
  Fijne jaarwisseling.
  Groeten, Angelique

  Bericht aangepast op 13:55:55
 • profile image comment
  Door Joop Zand• geplaatst op 29 Dec 2008 | 14:24:24

  Dag Wim

  Mooie foto's heb je al geplaatst, ik hoop dat je er leuke reactie's op zult krijgen..... verras ons maar met meer van dat moois.

  Groet van Joop uit Heemskerk

  Bericht aangepast op 13:55:13
 • profile image comment
  Door Janlodewijks• geplaatst op 31 Dec 2008 | 12:23:07

  Wim,
  Proficiat met je TIP van de WEEK!
  Gr.
  Jan

  Bericht aangepast op 13:54:34

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (49)

'142856' door Wimmoonen '142856' door Wimmoonen

BhutanPhuntsholing

BhutanPhuntsholing

Rinchending Goempa -.

Wimmoonen

Even buiten Phuentsholing ligt een klooster genaamd Rinchending Goempa (Goempa=klooster). Het is er rustig met een mooi zicht op Phuntsholing. Deze foto is gemaakt van de kaarsenkamer. Kaarsen worden steeds vaker gebrand in een apart huisje buiten de tempel vanwege brandgevaar!

'142868' door Wimmoonen '142868' door Wimmoonen

BhutanPhuntsholing

BhutanPhuntsholing

Rinchending Goempa -.

Wimmoonen

Stupa's zijn gewoonlijk symmetrisch. Deze is bijzonder vanwege het inwendige tempeltje.

'142891' door Wimmoonen '142891' door Wimmoonen

BhutanPhuntsholing

BhutanPhuntsholing

Rinchending Goempa -.

Wimmoonen

Vanaf de trappen heb je een mooie blik op stupa's en omgeving.

Laatste blogs (5)

Op 4 km van het klooster van Phodang ligt een nog ouder klosster van Labrang. Dat klooster wordt nu gerestaureerd. Ernaar toe kan simpel door de weg te volgen. We hadden geluk vandaag. We troffen d... Lees meer

Vanuit Gangtok hebben we een dagtochtje gemaakt naar de klossters van Phodang en Labrang in Noord Sikkim. Bij onze aankomst was er weinig activiteit te zijn. Het is een eenvoudig klooster met het gan... Lees meer

Reizen in Sikkim betekent reizen door de bergen en dat duurt langer. Je kunt bij wijze van spreken je plek van bestemming op de andere heuvelrug zien en het kost je toch nog een uur reizen. Immers vaa... Lees meer

Community updates

DE NIEUWE COLUMBUS IS UIT, MET FOTO'S VAN ...

25-02-2021 Wellicht hebben jullie het al gezien of is hij zelfs al op de mat gevallen: Columbus-editie 97 is uit! En het is een speciaal nummer, want we hebben niemand minder dan Belgisch avonturier Tom Waes als gasthoofdredacteur weten te strikken. Om dat te vieren, hebben we een lekker uitdagende reisquiz in elkaar gedraaid. Ook leuk: in het nummer vind je een aantal prachtige foto's van Wisseschout, Menno Schaefer, MirandaNoomen, Agrotewal en Dreamer666. Dank voor al jullie mooie foto's!

WIN EEN AVONTUUR MET DE MENSEN VAN WIE JE HOUDT

18-02-2021 Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste herinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland.

NIEUWE COLUMBUS-FOTOWEDSTRIJD

28-01-2021 We starten vandaag met een nieuwe fotowedstrijd, in samenwerking met Riksja Travel en Zoom.nl! We zijn hiervoor op zoek naar plekken binnen Europa waar je je in een ver oord zou wanen. Denk aan een wildwest-dorpje in Spanje, een Afrikaanse savanne in Nederland of Caribisch strand in Griekenland. Om mee te doen, hoef je geen lid te zijn van de community maar wij weten natuurlijk wel dat jullie binnen dit thema prachtige foto's hebben. ? Meedoen kan t/m 4 maart; de hoofdprijs is een prachtige 16-daagse reis door Kroatië en Slovenië (na corona), verzorgd door Riksja Travel. En je wordt sowieso beloond met een smartphone-fotografiecursus van Zoom.nl t.w.v. €69,95!

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah
 

week 08 | Community-toppers


Radio Kootwijk. Foto: Henk Vanetie
1. Topfoto & -tip: Radio Kootwijk door Henk Vanetie
2. Review: n.v.t.
3. Communitylid van de week: AGrotewal
4. Nieuwkomer: Nikikwast

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste reisherinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland. Zo doe je mee >

Doe mee met onze #verwegdichtbij-fotowedstrijd, in samenwerking met Riksja Travel en Zoom.nl! We zijn hiervoor op zoek naar plekken binnen Europa waar je je in een ver oord zou wanen. Denk aan een wildwest-dorpje in Spanje, een Afrikaanse savanne in Nederland of Caribisch strand in Griekenland. Om mee te doen hoef je geen lid te zijn van de community maar wij weten natuurlijk wel dat jullie binnen dit thema prachtige foto's hebben. ? Meedoen kan t/m 4 maart; de hoofdprijs is een prachtige 16-daagse reis door Kroatië en Slovenië (na corona), verzorgd door Riksja Travel. En je wordt sowieso beloond met een smartphone-fotografiecursus van Zoom.nl t.w.v. €69,95!  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik