Waggie

'392693' door Waggie '392693' door Waggie

OostenrijkWenen

OostenrijkWenen

Mooie koepel

Waggie

Dominikanerkirche in Wenen - Gebouwd rond 1630 door Antonio Canevale. Deze kerk is een mix van barok en rococostijl. In het rijkversierd interieur is vrijwel niets onbewerkt.

'365382' door Waggie '365382' door Waggie

BraziliëSao Paulo

BraziliëSao Paulo

Prachtige geel

Waggie

Het Atlantische bos( Mata Atlantica) is aan het verdwijnen, en dat is echt een schande, want haar schoonheid is onvergelijkbaar. Hier zien we een gele Hibiscus. Deze struik, die hier in Noord-Europa kennen wij alleen in mini formaat en in potten in tuincentra, kan worden gezien zo grootte als een bomen in Brazilië.

'365270' door Waggie '365270' door Waggie

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

Parijs - Pont...Alexa

Waggie

Pont Alexandre III - Ik hoop dat jullie gaan me niet vertellen dat deze foto een verassing is. Ik ben zelfs aan het lachen. Ik denk in de vorige foto's van deze brug, heb ik alles gezegd wat ik te zeggen had. Ik kan alleen een aanvulling op het was het waard om twee uur op deze plaats blijven om te zien de zonsondergang.

'364827' door Waggie '364827' door Waggie

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

Lantaarn

Waggie

Parijs Tou jours Parijs- Volgens mij, dat is een van de mooiste bruggen die ik ooit gezien heb. Op de achtergrond, de Eiffeltoren en aan de rechterkant zijn de lantaarns die een speciaal tintje aan Pont Alexandre-III geven

'364825' door Waggie '364825' door Waggie

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Gelukkig!!

Waggie

Pura Tanah Lot-deze tempel is één van de beroemdste attracties van Bali en bekend als een van de mooiste zonsondergang. We verbleven er een paar uren en geen zon, het weer was beetje bewolkt. Toen het begon te donkerder en wij dachten van terug te gaan naar ons hotel, gaf de zon ook hun show.

'364804' door Waggie '364804' door Waggie

SpanjeBarcelona

SpanjeBarcelona

Silhouet

Waggie

Barcelona-in deze zonsondergang in Barceloneta kan men zien in de achtergrond het Museu Nacional d'Art de Catalunya, gebouwd in 1929 voor de Internationale Tentoonstelling, die is gelegen in het Parc de Montjuïc. Op de voorgrond aan de rechterkant is het gebouw van de haven van Barcelona.

'364767' door Waggie '364767' door Waggie

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Topkapi Paleis

Waggie

Istanbul is een geweldige stad, vol met kleine details. Hier een foto van de buitenkant van het Topkapi-paleis, gebouwd tussen 1459 en 1465. De kleurencombinatie, de ton van blauw, de geometrische vorm, combineert alles...

'364645' door Waggie '364645' door Waggie

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

Door de brug

Waggie

Als er een veel gefotografeerde brug in Parijs is, het moet zo worden de Pont Alexandre-III. Gebouwd in jugendstijl, krijgt haar naam ter ere van tsaar Alexander, die de eerst steen voor de bouw em 1896 zet.

'364636' door Waggie '364636' door Waggie

NederlandRotterdam

NederlandRotterdam

Perfecte combinatie

Waggie

Een paar jaar geleden, werden we uitgenodigd voor een rondvaart in de haven van Rotterdam. Het was een gigantische boot, voor meer of minder 200 personen. Natuurlijk de combinatie was perfect: mooie weer, prachtige zonsondergang, de haven zelfs, wijn, muziek en aan het eind van een presentatie van DJ Tiesto.

'364483' door Waggie '364483' door Waggie

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

Nog een glas in lood

Waggie

Duidelijk dat tussen de gebrandschilderde ramen van de kathedraal Notre Dame in Parijs, de rosacea is de meest beroemde van hen, maar als we konden de details zien en analyseren van alle andere gebrandschilderd glas ramen alleen in Notre Dame, we moeten blijven binnen de kerk ten minste 10 jaar.

'364478' door Waggie '364478' door Waggie

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

Mooie cadeau!

Waggie

Wanneer je geen doel heeft, kom je altijd aankomt ergens. Deze keer pakte ik mijn camera op rond 7:00 in de ochtend en liep de hele Parijs. Ik kreeg als cadeau deze zonsondergang op de Pont Alexandre-III met uitzicht op de Eiffeltoren.

'364476' door Waggie '364476' door Waggie

BraziliëSao Paulo

BraziliëSao Paulo

Grote Vlinder

Waggie

Nog in Ubatuba. Zwaluwstaart - dit is een vlinder die tussen het Amazonegebied naar het zuiden van Brazilië, dat wil zeggen, uit het verre noorden naar het verre zuiden leeft. Het interessante van deze soort is dat als de rups onrustige zijn, produceren een vervelende geur, daarom is ze ook wel bekend als "Stinkende hoorns". Volgens mij, op de foto kan men zien de moeder (vlinder) en de dochter (rups), recht kant bovenop. Dat is een toeval, toen ik deze foto heb gemaakt, heb ik dat niet gezien.

'364471' door Waggie '364471' door Waggie

BraziliëSao Paulo

BraziliëSao Paulo

Doorkijkje

Waggie

Ubatuba - 235 km noordelijk van São Paulo, in het midden van het Atlantische Bos, is een van de mooiste stukjes kust van de provincie São Paulo. Een combinatie van heuvels en stranden. Maak een ritje daar, is om erachter te komen hoe de Braziliaanse natuur/landschaap rijk is. Hier, een doorkijkje tussen palmbomen om de zonsondergang te kijken.

'364380' door Waggie '364380' door Waggie

BraziliëRio de Janeiro

BraziliëRio de Janeiro

Zonsondergang op de..

Waggie

Na een volle dag op de boot, van een eiland naar het andere, hebben we besloten om terug te gaan naar het land. Het weer begint slechter te worden, behalve de 32 graden, en we kunnen profiteren van een zonsondergang waar de stralen de wolken passeren

'364379' door Waggie '364379' door Waggie

BraziliëRio de Janeiro

BraziliëRio de Janeiro

Mooi rood

Waggie

Heliconia rostrata - In Brazilië deze bloem is bekend als snavel-Toucan, omdat de bloemen eigenlijk lijkt met de snavel van deze vogel. Deze bloem is ook zeer gewaardeerd door vleermuizen en kolibries vanwege zijn nectar

'364375' door Waggie '364375' door Waggie

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Basiliek van San Marc

Waggie

Basilica di San Marco-ik denk dat het meest beroemde monument van Venetië. Een mix van stijlen tussen de landen van Oost en West-Europa. Het midden boven de hoofdportaal is het standbeeld van San Marcos en verschillende engelen, die werden geplaatst in de 15e eeuw. En met deze blauwe hemel kan niet mooier zijn.

'364302' door Waggie '364302' door Waggie

BraziliëSao Paulo

BraziliëSao Paulo

Oranje. Rood. Paars..

Waggie

Deze foto is zeer oud, heeft meer dan 20 jaar. Tot nu toe is de meest indrukwekkende zonsondergang die ik ooit in mijn leven gezien heb. Eerst bedreigd regen. Niks. Dan verschijnt de zon en maakt zijn "show". En daarna een enorme storm, met bliksem en relampagos.

'364233' door Waggie '364233' door Waggie

ItaliëCalabrie en Basilicata

ItaliëCalabrie en Basilicata

Zeilen

Waggie

Toen ik deze foto gemaakt heb de zon was bijna weg en liet de hemel volledig oranje en ik vroeg me af hoe het zou zijn om te genieten van dit moment op deze zeilboot, alleen, in het midden van de Oceaan, alleen aan te luisteren naar het geluid van het water...

'364228' door Waggie '364228' door Waggie

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Imposant - Venetië by

Waggie

Santa Maria della Salute-gebouwd in barokke stijl, is een van de meest indrukwekkende monumenten van Venetië. De architect Baldassare Longhena, begon de bouw in 1630, met 32 jaar, en de kerk werd voltooid in 1687, vijf jaar na zijn dood.

'364075' door Waggie '364075' door Waggie

FrankrijkCorsica

FrankrijkCorsica

Tussenstop

Waggie

Soms een zonsondergang kan het bemoeilijken van het leven van mensen zoals ik. In Corsica, tussen Ajaccio en Bonifacio, aan het eind van de dag en op zoek naar een hotel, met een camera in de hand, is het moeilijk om te beslissen. Stoppen en schieten of opslaan en een hotel vinden? Hotel gevonden in de buurt van Porto-Pollo.

'364025' door Waggie '364025' door Waggie

OostenrijkWenen

OostenrijkWenen

Mooi van binnen

Waggie

Dominicaner Kerk - Antonio Canevale is de architect van deze kerk, gebouwd in 1630, een majestueuze manier, alle binnen de kerk is gewerkt. Een foto van het plafond heb ik ook hier in RR geplaatst.

'364017' door Waggie '364017' door Waggie

NederlandArnhem

NederlandArnhem

Niet te ver weg

Waggie

In de winter van twee jaar geleden heb ik besloten om te gaan naar de dierentuin in Arnhem, om enkele foto's hier en daar te nemen. De grote verrassing van de dag was aan het einde, de zonsondergang, op weg naar huis.

'363613' door Waggie '363613' door Waggie

ItaliëCalabrie en Basilicata

ItaliëCalabrie en Basilicata

Het middelpunt van de

Waggie

Calabria -Tropea -Na een dag vol programa's, niets beter dan een terras en een goede wijn om te ontspannen. Deze keer de zonsondergang was het centrum van de belangstelling. Zelfs het plein naast ons terras ontzettend druk was en alle bewonderen dit zonsondergang. Let op: zwarte vlekken op de foto zijn zwaluwen en geen vuil op de lens (hahaha).

'363356' door Waggie '363356' door Waggie

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Verstopt

Waggie

Ijmuiden - Er is echt niet nodig om ver te gaan om een mooi zonsondergang te zien. Er zijn verschillend plekjes in Nederland om te genieten, zoals hier in Ijmuiden, de grootste aanvoerhaven voor zeevis in Nederland.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier