Ambassadeur WKerkhof

9
Noorwegen Tromso
WKerkhof was hier 29 Feb 2016
Tromsø ligt zo'n 300 km boven de poolcirkel en is de plek om het Noorderlicht te zien in de winter! Je hebt al kansen op loopafstand van je hotel, maar voor het echte werk moet je buiten de lichtjes van de stad zijn. Dit kan op eigen gelegenheid, maar er zijn ook verschillende grote en kleine toeroperators die je meenemen naar de beste en mooiste plekjes. Een handig extraatje is bij zo'n toer dat ze je tips geven hoe het Noorderlicht te fotograferen en zorgen dat je goede warme kleding hebt, allemaal in de prijs inbegrepen. Verder is het in Tromsø gezellig druk, er zijn genoeg restaurantjes en barretjes om je tot laat in de avond te vermaken. Maar ook overdag hoef je je in Tromsø echt niet te vervelen, je kunt shoppen, rondreizen langs de vele mooie fjorden in de omgeving en ben je hier in januari dan wemelt het hier van de orka's en walvissen! Tromsø in de winter? dit is echt een must! Door het zeeklimaat is het hier een stuk milder ('swinters) dan in meer landinwaarts gelegen poolgebieden en het is makkelijk te bereiken, want SAS-airlines vliegt hier dagelijks naartoe vanuit Oslo.
Stad
  • Grote kansen op Noorderlicht
  • Gezellig stadje
  • Midden in een prachtige omgeving
  • Veel activiteiten vanuit het centrum te doen
  • Duur
  • Redelijk druk met toeristen
Review geplaatst op 2016-10-24 Door WKerkhof
10
Zuid-Afrika
WKerkhof was hier 31 Jul 2014
Ver van de bewoonde wereld liggen de prachtige cottages van Oudrif Straw Bale Reatreat Cederberg Toen ik de routebeschrijving kreeg via de mail, wist ik meteen: Hier gaan we van genieten. '... Na de derde boerderij met blauwe shutters, ga je rechts tot de tweede witte steen...' en zo verder, dat klinkt ver van de gebaande paden! Meer dan 1,5 uur rijden we door een prachtig landschap, passeren we enkele boeren erven waar we hekken openen en netjes weer sluiten, maar komen geen mens tegen! De huisjes zijn zo gemaakt dat ze zo min mogelijk impact hebben op de omgeving. Alles is zo veel mogelijk met locale producten opgebouwd. Maar ook het eten is heerlijk Biologisch en vegetarisch georiënteerd! In de omgeving kun je lekker wandelen, bijkomen in de hangmat, raften, maar vooral heerlijk bijkomen van alle drukte! Wij waren hier helaas veel te kort, maar om optimaal te kunnen genieten van deze plek lijkt me 2 nachten wel echt het minimum!
Land
  • Ver buiten de gebaande paden
  • Midden in een rustige omgeving
  • Biologisch eten
  • Ecologisch verantwoord
  • Ver rijden, slechte weg
Review geplaatst op 2017-04-11 Door WKerkhof
9
Zuid-Afrika
WKerkhof was hier 31 Jul 2017
De Botanische tuinen van Kirstenbosch liggen op korte afstand van Kaapstad en een bezoekje mag eigenlijk niet ontbreken wanneer je in Kaapsad bent. De tuinen zijn niet alleen prachtig om te zien, er is ook genoeg te doen. Zo heb je er in de zomer (van november tot maart) elke week een openluchtconcert en op woensdag kun je genieten van een bioscoopfilm in de open lucht! Verder is het er natuurlijk altijd mooi wandelen en heerlijk picknicken. Voor wie wil zijn er zelfs gratis rondleidingen door de tuin. Wat ik ook erg leuk vond is de Canopy Walk, een 130 lange loopbrug kronkelt door de boomtoppen. Vanwege de structuur en vorm wordt de Canopy Walk ook wel ‘boomslang’ genoemd.
Land
  • Mooie aangelegde tuin
  • Veel te doen
  • Prachtige omgeving
  • Niet druk
  • In de winter weinig /geen bloemen
Review geplaatst op 2018-01-04 Door WKerkhof
10
Zuid-Afrika
WKerkhof was hier 31 Jul 2014
Tsitsikamma is een prachtig Nationaal Park in Zuid Afrika aan de Tuinroute gelegen. Vanuit de Storm River Mouth Rest Camp loopt een van de bekendste, meerdaagse wandelingen van Zuid-Afrika: De Ottertrail. Deze is 42 km lang, beslaat ongeveer 5 dagen en hier is een speciale permit voor nodig. Zo fanatiek zijn we nu ook weer niet, maar we hebben gelezen dat je zonder permit tot de waterval kan lopen. Dat is 3 kilometer heen en dezelfde route weer terug, klinkt aantrekkelijk! Waar de wandeling makkelijk begint over een bospad met prachtige uitzichten veranderd het pad al snel naar een klim en klauterroute over enorme rotsen. Geen makkelijke route en de categorie zeer zwaar is dan ook niet uit de lucht gegrepen. Hoewel het echt zwaar was, was het wel de moeite waard! Een mooie waterval op een plek waar op dat moment verder niemand anders was en een sportieve prestatie in een klap! De tijd die je voor deze 'wandeling' uit moet trekken is ongeveer 3 uur
Land
  • Mooie wandeling
  • Erg rustig
  • Prachtig natuurgebied
  • Heel zwaar
Review geplaatst op 2017-04-11 Door WKerkhof
10
Zuid-Afrika
WKerkhof was hier 31 Jul 2017
De Boschendal estate is een prachtige plek midden in het wijngebied om te overnachten, te eten en natuurlijk om wijn te proeven! Er zijn verschillende soorten cottages, die ruim zijn opgezet, mooi en luxe zijn ingericht, een prachtig uitzicht hebben en een lekker koud roseetje in de koelkast hebben staan bij wijze van welkom! Vanuit hier kun je de hele wijnregio verkennen en verschillende proeverijtjes in de omgeving doen. Voor wie niet wil rijden is er altijd de mogelijkheid je te laten rijden en dat kan aan de receptie ook voor je geregeld worden. Vergeet natuurlijk niet om ook bij Boschendal zelf lekker te gaan proeven! Boschendal maakt niet alleen prachtige lekkere wijnen, maar het is een boerenbedrijf wat compleet zelfvoorzienend is. Ga je daar eten, kun je er zeker van zijn dat alles (iig zoveel als mogelijk is) van het eigen land komt.
Land
  • Lekkere wijnen proeven
  • Mooie omgeving
  • Niet druk
  • Veel activiteiten op farm
  • Vrij prijzig
  • Cottages redelijk ver van restaurant
Review geplaatst op 2017-09-26 Door WKerkhof
10
Peru
WKerkhof was hier 30 Apr 2017
Vanuit het kleine dorpje Cocachimba kun je naar de voet van de tweedelige Gocta waterval lopen. Het pad naar de Gocta Falls loopt midden door de jungle en is vaak glibberig omhoog gaat dat wel, maar naar beneden is dat toch best eng. Je kunt ook met een paard ongeveer de helft van de route afleggen, maar het laatste stuk zul je zelf moeten lopen. Het gemak dient de mens, dus het eerste (en het glibberigste gedeelte) kun je ook afleggen met een paard. Niet dat dat niet eng is... Af en toe is het best stijl en dan moest ik goed vasthouden om niet van het paard te vallen. En ook bij een paard is een misstap zo gemaakt! De waterval is met een hoogte van 771 meter, de vijfde hoogste waterval van de wereld. Hij valt wel in twee delen naar beneden, en alleen van een afstand zijn beide delen te zien. Wanneer je kiest om net als ik tot de helft per paard te gaan en de rest te lopen ben je zo'n 2,5 uur kwijt (heen en terug) Het enige is dat je achteraf wel wat spierpijn in de armen kan verwachten...
Land
  • Bijna geen toeristen
  • Mooie wandeling door de jungle
  • Glibberig pad ernaartoe
  • warm en vochtig door jungle
Review geplaatst op 2017-07-11 Door WKerkhof
8
Ecuador Sierra Centraal
WKerkhof was hier 31 Jul 2015
Baños de Agua Santa betekent baden van het Heilige Water. Deze naam komt niet uit de lucht vallen want Baños staat bekend om zijn vulkanische warmwaterbronnen en ligt aan de voet van de voet van de Tungurahua vulkaan. Ook staat Baños bekend om zijn watervallen. In het dorp worden verschillende mogelijkheden aangeboden om die te bezoeken, van actief met de mountainbike of wat minder actief met een klein busje. Vanuit Baños kun je nog veel meer actieve dingen doen als raften, paardrijden, wandelen of zelfs een vulkaan beklimmen. Ook is het de perfecte plek om vanuit hier richting het regenwoud te gaan. Al deze dingen zijn heel makkelijk in het dorpje zelf te regelen. Want aangezien het een echte toeristische trekpleister is voor zowel binnenlandse als buitenlandse gasten, zijn er genoeg bedrijfjes die al zulke activiteiten aan bieden. En na een dag van inspanning, is er niks zo lekker als een warm, thermaal bad!
Regio
  • Omgeven door mooie natuur
  • Veel outdoor activiteiten
  • Warmwaterbaden
  • Gemoedelijk door veel kunstenaars
  • Redelijk toeristisch
  • Vaak slechter weer
Review geplaatst op 2017-11-21 Door WKerkhof
10
Peru
WKerkhof was hier 30 Apr 2017
De heilige vallei van de Inca's ligt op nog geen uurtje rijden van Cusco en bevat het gebied tussen het dorpje Pisac en Ollantaytambo. Door de goede ligging van de vallei was deze plek het belangrijkste gebied voor landbouw in de Incatijd. Het mooiste is om door dit gebied te wandelen, stukjes Incatrail te volgen en de schoonheid zo op je in te laten werken. Onderweg kom je kleine dorpjes tegen met kleurrijke bewoners, prachtige en goed bewaarde Incaruïnes en haar bekende agrarische terrassen en voel je je nietig tussen de hoge bergen en mooie groene valleien. Ik was hier met Mountain Lodges of Peru en wandelde de Lares-tracking waar we elke dag een nieuw stukje van dit buitengewoon mooie gebied konden verkennen. Wil je hier ook wandelen? Zorg voor een goede conditie (de hoogtes kunnen nogal tegenvallen) een daypack met genoeg water, warme kleding en regen kleding. Het weer kan nogal veranderlijk zijn hier!
Land
  • Prachtig gebied
  • Mooie groene bergen
  • Leuke authentieke dorpjes
  • Goed bewaarde Incaruïnes
  • Hoogte kan tegenvallen met wandelen
Review geplaatst op 2017-09-05 Door WKerkhof
10
Zuid-Afrika
WKerkhof was hier 31 Jul 2017
Bij de maingate in Addo vind je ook gelijk Addo Rest Camp. Een zeer geschikte plek om enkele dagen te verblijven als je Addo Elephant NP wilt verkennen. Er staan verschillende soorten huisjes op dit restcamp van SANpark, en bijna elke soort huisje is op een zelfde manier ingericht. Nette kamers, goed bed, bank, eettafel met stoelen, douche en een keuken waar je alles vind wat je nodig hebt om zelf te koken. Ook aan het buitenleven is gedacht met een braai en een tuinsetje bij elk huisje. Het fijne aan Addo Restcamp is dat er op deze plek ook een goed restaurant is (Cattle Barron)voor degene die geen zin hebben hun eigen maaltijd te bereiden. Doordat het restcamp tegen het park aan ligt 9en er dus niet midden in ligt) is het voor wie niet op deze plek wil dineren mogelijk in en uit te rijden naar een van de omliggende dorpjes. Verder kun je je in het restcamp prima vermaken, er is bijvoorbeeld een museum: The Ulwazi interpretive centre waar je meer kan leren over de geschiedenis van het park en de dieren die er voorkomen. Maar ook heeft het Restcamp een mooie birdhide en een verlichte waterhole waar je vanuit een ondergrondse hide de dieren van dichtbij kan bewonderen. Een perfecte uitvalsbasis om een paar dagen te verblijven en vanuit hier het mooie Addo Elephant Park te verkennen! Het enige minpuntje is dat het er vrij druk is. Alle dagjesmensen komen hier ook het park binnen. Maar laat je dat niet afschrikken want eenmaal in het park merk je hier niks meer van!
Land
  • Nette schone huisjes
  • Gelegenheid om zelf te koken
  • Klein winkeltje en souvenirshop aanwezig
  • Goed restaurant
  • Birdhide en lookout in het restcamp
  • Druk met toeristen
Review geplaatst op 2017-10-24 Door WKerkhof
10
Zuid-Afrika
WKerkhof was hier 31 Jul 2017
Addo is een kleiner wildpark van SANparks, maar daardoor niet minder de moeite waard. Het is prachtig gelegen aan de Tuinroute en makkelijk toegankelijk met een wat kleinere auto doordat de meeste wegen geasfalteerd zijn. Hoewel op sommige plekken de bosjes erg dicht zijn en bijvoorbeeld olifanten makkelijk in het niks kunnen (lijken) te verdwijnen, zijn er ook hele mooie open plekken. Met een beetje geduld zie je genoeg grote dieren zoals olifanten en leeuwen. Voor wie graag kudu's ziet, dit is de plek! Ik heb nog nooit zoveel kudu's gezien! Hoewel het voor veel dagjes mensen een geschikt park is om op safari te gaan was het toch opvallend rustig. Wanneer we vroeg in de ochtend vertrokken waren we vaak de enige! Aan het einde van de middag werd het meestal iets drukker, maar nog steeds heel goed te doen. Addo heeft de Big-5 (wij spotte er 3) en nog veel meer moois: Het is er prachtig groen, soms heb je uitzicht op zee, het is malaria-vrij en op ongeveer 800km van Kaapstad aan een van de mooiste routes in Zuid-Afrika! Wat wil je nog meer...
Land
  • Relatief rustig
  • Veel wildlife
  • Vroege opening hekken
  • Goed toegankelijk met en kleine auto
  • Dagjes mensen
Review geplaatst op 2017-10-24 Door WKerkhof
10
Zuid-Afrika
WKerkhof was hier 31 Jul 2017
Madikwe is een mooie private game park. Er staan verschillende luxe lodges en met de rangers van de lodge ga je minimaal twee keer per dag op safari. Het park is redelijk groot, maar door het contact tussen de verschillende ranger is de kans groot dat je veel ziet! Ook mogen de rangers hier van het pad af, en door het goede speurwerk hebben wij vaak midden in het hoge gras, ver van het gebaande pad, leeuwen, cheetah's of andere dieren gezien. De prijzen van de Lodges zijn duur, maar daarbij komt dan wel dat alles wat je er doet (behalve de drankjes) is inbegrepen! Het enige minpunt vond ik dat de rangers vaak haastig zijn... Ze willen je zo veel mogelijk laten zien in de tijd dat je er bent. De afspraak tussen de rangers is dat er een maximaal aantal auto's per dier mag staan, dat is fijn, want zo kan iedereen het goed zien en ontstaan er geen files. Er wordt goed rekening gehouden met anderen, dus de eerste blijft geen uren kijken. Dat is natuurlijk heel sociaal, maar ik vond het vaak ook wel jammer... Het liefst blijf ik ergens uren staan kijken....
Land
  • Rangers mogen van het pad
  • Mooie luxe lodges midden in het park
  • Veel wildlife
  • Grote kans dat je veel ziet
  • Vrij duur
  • Ranger soms haastig
Review geplaatst op 2017-09-26 Door WKerkhof
10
Peru
WKerkhof was hier 30 Apr 2017
Vanuit Aguas Calientes gaan er bussen de berg op en hoe vroeg je ook gaat, de rij is enorm hoewel er non-stop bussen arriveren. Wil je als eerste bij MP zijn, moet je rond 5 uur in de rij gaan staan...De bus rijd naar boven over een mooie weg vol haarspeldbochten en na iedere bocht is het uitzicht weer spectaculair. Vol verwachting stappen we uit, op naar het wereldwonder, samen met nog vele honderden anderen... En waar we al een beetje bang voor waren, de drukte is enorm. Rij voor de ingang, rij voor het toilet, aan alle kanten wordt er aan je getrokken. De een wil je rondleiden, de ander probeert een souvenir aan de man te brengen en weer een ander komt toch nog eens vragen of je echt geen rondleiding wil... De toeriste gekte heeft hier duidelijk toegeslagen! Maar... eenmaal binnen is het een heel ander verhaal! De eerste blik op de oude Incastad is zo spectaculair, je vergeet alles en iedereen om je heen. Stil zijn we ervan wanneer de wolken langzaam opentrekken en zijn geheimen prijsgeeft. Mistflaren sieren de toppen van de Huayna Picchu en op de aanblik van de Machu Picchu (de berg, niet de stad) moeten we nog even wachten. Wat voelen we ons hier klein en nietig! Niet te geloven dat de Inca's dit honderden jaren geleden zo verfijnd gebouwd hebben. Om je eerlijk te zeggen, ik had niet verwacht dat ik hier zo van onder de indruk zou zijn... Een al die toeristen? Natuurlijk heb je zoiets moois niet voor jezelf alleen, maar het gebied is zo groot, het viel echt reuze mee.
Land
  • Indrukwekkende plek
  • Wereldwonder, zegt genoeg toch?
  • Mooie klim te maken
  • Must see!
  • Druk
Review geplaatst op 2017-09-18 Door WKerkhof
10
Peru
WKerkhof was hier 30 Apr 2017
Tussen Cusco en de Machu Piccu in ligt het mooie Ollantaytambo midden in de heilige vallei. Het stadje is gebouwd op Incaruïnes, en dat is nog heel goed te zien als je door de gezellige kleine straatjes wandelt. Voor mooie Ruïnes hoef je ook niet ver want aan weerszijde van het stadje kun je een wandeling maken, een stijl bergpad op of over de inca terrassen aan de andere kant. Ollantaytambo is echt een plek om wat langer de tijd voor uit te trekken. Het is een minder bekend pareltje midden in de heilige vallei!
Land
  • Niet zo toeristisch
  • Goed bewaarde ruïnes
  • Gezellig stadje
  • Ruïnes bezoeken was vrij prijzig
Review geplaatst op 2017-09-05 Door WKerkhof
10
Zimbabwe
WKerkhof was hier 31 Jul 2010
De Victoria Watervallen liggen op de grens tussen Zambia en Zimbabwe en beide kanten zijn te bezichtigen. Het is de breedste waterval ter wereld en wordt aangevoerd door de Zambezi rivier. Van de 1,7 km lange waterval ligt 1,4 km in Zimbabwe en het andere deel in Zambia. De Falls zijn zo'n 80-110 meter diep en in mei stort er het meeste water naar beneden. Door de lokale bevolking wordt de waterval 'Mosi-O-Tunya', dat betekent: 'de wolk die dondert' wat een zeer toepasselijke naam blijkt te zijn. Ga wat later in de middag richting de watervallen, huur een poncho bij een van de vele stalletjes (Denk niet eigenwijs dat je die poncho niet nodig gaat hebben... want hoe dichter je bij dangerpoint komt... hoe natter je gaat worden!) en begin aan een van de mooiste wandelingen van je leven. Een wandeling met een constant uitzicht op de machtige Victoria watervallen! De eerste blik op de watervallen is meteen overweldigend, al blijkt dit later meer een enorme waterversnelling te zijn die uitmond in een waterval... Het pad volgend zijn er steeds nieuwe punten waar je uitzicht hebt op dit enorme watergeweld, met steeds een mooier en indrukwekkender zicht. Laat in de middag heb je het voordeel dat de zon wat lager staat en dan niet alleen het licht mooier is, ook de kans op regenbogen door de combinatie van de vele nevel en het zonlicht is aanzienlijk groter. Dit is terecht een van de 7 wereldwonderen, echt een van het mooiste plekken die ik ooit heb gezien!
Land
  • Prachtige watervallen
  • Overweldigend watergeweld
  • Kan druk zijn
Review geplaatst op 2017-07-11 Door WKerkhof
8
Peru
WKerkhof was hier 30 Apr 2017
Lima is een leukere stad dan ik in eerste instantie verwachtte. Het oude, koloniale centrum is niet het meest spectaculaire centrum van Zuid-Amerika, maar toch zeker een bezoekje waard. Overdag is deze plek redelijk veilig, maar let natuurlijk altijd wel heel goed op! Het nabijgelegen Chinatown is leuk te combineren met de koloniale gebouwen. Je bevind je meteen in een hele andere wereld van kleine stalletjes met de meest bijzondere koopwaren. Hier is het een stuk meer opletten geblazen en een plek waar je echt alleen bij daglicht moet komen! De aan zee gelegen wijken Barranco en Miraflores waren voor mij de hotspots van de stad. Wijken waar je veilig over straat kan, met mooie oude huizen, kleurrijke straatjes vol muurschilderingen en genoeg leuke plekken voor een hapje en een drankje zijn dit de wijken om je hotel te hebben!
Land
  • Wijken Miraflores en Barranco
  • Veel lekkere restaurants
  • Over het algemeen goedkoop
  • Veel onveilige wijken
  • Zelfs koloniale centrum niet heel veilig
Review geplaatst op 2017-07-11 Door WKerkhof

Community updates

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 30 | Community toppers

Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Naardermeer, Nederland door Graaf
2. Topfoto & tip: Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang door Dreamer666
3. Topblog: Rondje Twente op de fiets door Karinm
4. Communitylid van de week: Barga
5. Nieuwkomer: Jessicavosman

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik