Vulture1960

9
Verenigde Staten Asheville
Vulture1960 was hier 31 May 2018
Asheville in North Caroline. Ik had er nog nooit van gehoord. We kwamen er na een prachtige rit door de Great Smoky Mountains in de Appalachen. Asheville is een stad met bijna 70.000 inwoners. Wij vonden het een hippiestad. Er heerst een gezellige ongedwongen sfeer. Dat zie je ook terug in de winkeltjes, restaurants en galerieën. Gelukkig heeft daar de globalisering in de winkelstraat nog niet plaatsgevonden. Je vind er veel winkels met kunst, souvenirs uit het flower power tijdperk maar ook winkels waar je spulletjes kunt kopen om te blowen. Ik heb er een paar prachtige T-shirts gekocht. Wij hebben de stad op met de benenwagen ontdekt dat is makkelijk te doen. Er zijn ook vele mooie gebouwen te zien zoals het stadhuis, het Battery Park Hotel, het Jackson-gebouw, de St. Lawrence-basiliek of de victoriaanse huizen in het Montford. Je kunt ook rondleiding door het grootste woonhuis van Amerika, Biltmore Estate (250 kamers) dat eigendom was van de familie Vanderbilt. Als je avontuurlijk ingesteld bent is erg ook genoeg te doen. In het centrum van de stad is een klimmuur. Je kunt raftend of tubend de Nantahayla rivier af. Je kunt er ook fietsen huren. Als je lekker en gezellig wilt eten is de Tollivers Crossing Irish Pub een echte aanrader. Jaarlijks in juni organiseert AshevilleFM.org een festival met veel country en grass muziek, dans workshops en ook een markt. Erg leuk om mee te maken. Asheville zeker een bezoek waard.
Stad
  • Mooie (groene) omgeving
  • Avontuurlijke activiteiten
  • Flower power sfeer
  • Historische gebouwen
  • Gezellige stad
  • entree Biltmore Estate is (te) prijzig
Review geplaatst op 2018-12-16
9
Oostenrijk Wenen
Vulture1960 was hier 30 Apr 2016
In Wenen waan je je terug in de tijd. Veel mooie grote en oude gebouwen , kastelen , kerken, parken. Heerlijk als het goed weer is om door heen te wandelen. De stad is makkelijk per voet te ontdekken. Als het weer wat minder is kun je de metro nemen dan kom je ook overal. Houd je van musea's dan is het echt genieten. Er zijn er wel een stuk of 30. Voor kermis vermaak met een picknick erachter ga je naar de Prater. Een prachtig park. Een ritje in het reuzenrad bied een prachtig uitzicht over de stad. Je kan ook een bezoek brengen aan de mooie dierntuin die de stad rijk is. Winkelen is er ook erg leuk. Je hebt een heel exclusief deel met alle dure merken. Het gewone gedeelte en overal tussen door de winkeltjes met het Oostenrijkse karakter. Eten en drinken kun je er goed en ook goedkoop en gezellig. Ze doen alleen niet veel aan groentjes op je bord. Ook 's-avonds is er genoeg vermaak. Breng een bezoekje aan een opera, maak een ritje in een paardenrijtuig door de stad of beklim de Stephansdom. Of gewoon lekker met een stukje taart op een terrasje mensen kijken.
Stad
  • Alles op loop afstand - hotel centrum
  • Karakterestieke oude gebouwen
  • Uitstekende metro verbindingen
  • veel musea
  • Goedkoop en lekker eten
  • Sommige eetgelegenheden mag je nog roken
Review geplaatst op 2017-03-15
1
Turkije Bodrum
Vulture1960 was hier 31 Jul 2007
een plaats waar je nog niet dood gevonden wil worden. Je wordt de hele tijd lastig gevallen door Nederlands sprekende Turken die je hun vooral Nep spuletjes willen verkopen.
Stad
  • Historische bezienswaardigheden
  • Nederlands sprekende verkopers erg opdringeri
  • Toeristisch
Review geplaatst op 2017-01-07
9
Oostenrijk
Vulture1960 was hier 30 Apr 2016
In Wenen waan je je terug in de tijd. Veel mooie grote en oude gebouwen , kastelen , kerken, parken. Heerlijk als het goed weer is om door heen te wandelen. De stad is makkelijk per voet te ontdekken. Als het weer wat minder is kun je de metro nemen dan kom je ook overal. Houd je van musea's dan is het echt genieten. Er zijn er wel een stuk of 30. Voor kermis vermaak met een picknick erachter ga je naar de Prater. Een prachtig park. Een ritje in het reuzenrad bied een prachtig uitzicht over de stad. Je kan ook een bezoek brengen aan de mooie dierntuin die de stad rijk is. Winkelen is er ook erg leuk. Je hebt een heel exclusief deel met alle dure merken. Het gewone gedeelte en overal tussen door de winkeltjes met het Oostenrijkse karakter. Eten en drinken kun je er goed en ook goedkoop en gezellig. Ze doen alleen niet veel aan groentjes op je bord. Ook 's-avonds is er genoeg vermaak. Breng een bezoekje aan een opera, maak een ritje in een paardenrijtuig door de stad of beklim de Stephansdom. Of gewoon lekker met een stukje taart op een terrasje mensen kijken.
Land
  • Alles op loop afstand - hotel centrum
  • Karakterestieke oude gebouwen
  • Uitstekende metro verbindingen
  • veel musea
  • Goedkoop en lekker eten
  • Sommige eetgelegenheden mag je nog roken
Review geplaatst op 2017-03-15
7
Italië
Vulture1960 was hier 31 Aug 2008
Maiori is een klein dorpje aan de Amalfitaanse kust. Het heeft een klein strand, jachthaven en een mooie kustlijn. Je kunt er ook een mooie bergwandeling maken naar het hoger gelegen kasteel Kasteel San Nicola de Thoro-Plano. Er staan ook mooie standbeelden in dit dorpje. Proef de typisch Italiaanse sfeer! Prachtplek om te zwemmen, van de natuur te genieten en een mooie wandeling naar het kasteel te maken. Om daar te genieten van het uitzicht. Als afsluiter lekker eten in het dorp. Je kunt er een leuke dag doorbrengen.
Budget-Reizen Reizen Met Kinderen Lekker Eten Drinken Bergen Kunst & Cultuur Zon, Zee En Strand
  • Mooi strand
  • Kasteel
  • natuur/wijnvelden
  • Dorp is niet zo groot
Review geplaatst op 2017-01-08
1
Turkije
Vulture1960 was hier 31 Jul 2007
een plaats waar je nog niet dood gevonden wil worden. Je wordt de hele tijd lastig gevallen door Nederlands sprekende Turken die je hun vooral Nep spuletjes willen verkopen.
Land
  • Historische bezienswaardigheden
  • Nederlands sprekende verkopers erg opdringeri
  • Toeristisch
Review geplaatst op 2017-01-07
8
Nederland Zuid-Holland
Vulture1960 was hier 30 Apr 2016
Wandeling over Landgoed de Horsten in Wassenaar. Dat klinkt bekend. Dat klopt het huis van onze Koning staat er. Maar je kan er vele mooie andere dingen zien. Ook veel dieren. Het is een prachtig landgoed met veel bos, polder en water. Veel vogels waaronder, boerenzwaluw, havik, veel eenden en ganzensoorten en nog veel meer fluiters. Maand mei is een prachtige maand om dit landgoed te bezichtigen. De seringen bij de Seringenberg staan dan in bloei. Boven op de berg (toren) Heb je een prachtig uitzicht van de zee tot aan Rotterdam. Ook staan er veel rododendrons. Nu staan de magnolia's in bloei. Maar ook in de andere maanden kan je er veel zien en doen. Je kunt er verschillende routes lopen die netjes met palen zijn aangegeven. Honden zijn niet toegestaan. Er is ook een theepaviljoen waar je een drankje en een hapje kunt doen. entree 1 euro dan mag je ook het aangrenzende Landgoed met Kasteeel Duivenvoorde (Voorschoten) voor bezoeken. entree 1, Papeweg 2245 AD in Wassenaar 2. Horstlaan, aan de zuidkant van Voorschoten Zomerseizoen: 1 april - 1 september: alle dagen, van 9.00 - 19.30 uur Je bent dan ook vlak bij de vlindertuin aan Veursestraatweg 195 B in Leidschendam. Ook zeker een bezoekje waard en leuk om te combineren.
Regio
  • Afwisselende natuur
  • Veel dieren en vogels
  • spot de koning en Königin :)
  • geen honden
Review geplaatst op 2016-12-28
10
Kenia Nakuru County
Vulture1960 was hier 31 Jul 2011
Lake Nakuru een prachtige veelzijdige bestemming. Bekend om zijn grote kolonie pelikanen en flamingo's. Maar er is nog veel meer te zien. Neushoorns, Leeuwen, zebra's, gnoes, bavianen en ook nog andere watervogels. Het mooie is dat je bij de flamingo's en de pelikanen je auto/truck uitzag. Je kan er een stukje wandelen. Je kan en moet eigenlijk ook naar boven rijden. Je hebt daar een picknickplaats en een prachtig uitzicht. Ook hier mag je weer je voertuig verlaten. Pas wel op geen ramen open laten staan of eten laten liggen de bavianen zijn brutaal! Maar het uitzicht over het meer is spectaculair. De verscheidenheid in natuur en in wild maakt het een prachtige plek voor een gamedrive!
Regio
  • Veel verschillen wild te zien
  • Grote vogel kolonie
  • Je mag je truck uit (meer + Picknick)
  • Mooie planten en bloemen
  • Brutale bavianen
Review geplaatst op 2016-12-28
10
Ecuador Galapagos eilanden
Vulture1960 was hier 31 Oct 2013
We brachten 5 nachten door op een boot. Meestal wordt er 's-nacht gevaren. Overdag doe je verschillende eilanden aan, om te wandelen of om te snorkelen. Het is een unieke ervaring omdat je zowel onderwater als bovenwater erg close met de beesten bent. Je mag het wild naderen tot op 2 meter. Je vindt er ook enkele unieke exemplaren die alleen op die eilanden voorkomen. Er is een strak schema. Je doet en ziet veel. Je wordt erg goed verzorgd. Een onvergetelijke ervaring. Het bezoek op de eilanden wordt gereguleerd. Er zijn dus wel andere toeristen, maar nooit in hordes.
Regio
  • close met het wild
  • mooie flora en fauna
  • avontuurlijk
  • je hebt het Columbusgevoel dat je ontdekkings
  • prijs
Review geplaatst op 2016-12-24
9
Kenia
Vulture1960 was hier 31 Aug 2011
Dit park is ongeveer 140 KM van Mombassa en 20 KM van Malinde. Een prachtige plek waar veel te doen is. Er is een soort mangrove strand. Je kan er zwemmen/snorkelen en picknicken aan het strand.Of maak een boottochtje met een kano. Je maakt een trip naar een van de eilandjes. Dat doe je door een locale gids in te huren die in de in een kano naar je bestemming brengt. Hij vertelt je over de flora en fauna . Op de plek waar je net gelopen hebt halen ze dan ineens krabbetjes uit het zand. We zien flamingo's en lopen over het strand. . Mooi ook om te zwemmen. Neem je snorkel spullen mee. De onderwaterwereld is daar bijzonder mooi. E r zijn ongeveer 150 harde en zachte koralen te zien (onderwater)Temperatuur van het water is het gehele jaar door boven de 20 graden. Na afloop van de dag kun je mee eten en dansen bij de locals .. Heel gezellig. Het is niet duur. (huur kano en mee eten) Het geld komt ten goede aan de locals en aan het park! Mooie trip voor een dag! Wil je meer weten zie http://www.kws.org/parks/parks_reserves/WMPR.html
Land
  • Prachtige natuur
  • Vriendelijke locals
  • Prachtige onderwaterwereld
  • bereikbaarheid
Review geplaatst op 2016-11-04
9
Portugal Azoren
Vulture1960 was hier 31 Jul 2016
Sao Miguel, een van de eilanden op de Azoren. Wij brachten er een week door op verschillende locaties. In de hoofdstad Ponta Delgada en in Villa Franco da Campo. Ponta Delgada is een gezellige stad. Je kunt er lekker eten en drinken en er zijn veel bezienswaardigheden. Bezoek ook eens de Botanische tuinen. De toren van het Stadhuis, meerdere kerken, het kasteel/fort, de markt en de Shopping Mall. Zeker de moeite waard. Alles in de stad is wandelend te doen. Neem 's-avonds een kijkje op de gezellige boulevard. Op het eiland zijn er veel fiets en wandelmogelijkheden. Het eiland is erg groen. De wandelroutes zijn goed gemarkeerd. Er word in het verkeer rekening gehouden met fietsers. In de stad druk om te fietsen in de mooie natuurgebieden kom je niet veel auto's tegen. Fietstocht van Lagoa do Canario naar Sete Cidades. lengte 20KM. Fietstocht Furnas. lengte 20KM Vanuit Furnas klein stukje klimmen en fietsen rond de vulkaan daarna afdalen naar Lagoa das Furnas. Kan je ook het meer rond fietsen. In Furnas kan je een lekker vulkanisch stoofpotje (Cozido) eten. Fietstocht van Gorreana (theeplantage) naar Ribeira Grande. 20km Mooie tocht langs de kust. Wandelen Lagoa do Foto lengte 13KM. Volgens de wandelroute naar het meer door een sprookjesachtig gebied. Aan het meer picjnicken en zwemmen. Wandelen Faial da Terra. 4 Vanuit het dorp naar de waterval
Regio
  • Cete Cidades (meer en watersport)
  • Lagoa do Fogo (meer)
  • Furnas (Vulkanisch dorp)
  • Failal da Terra (waterval)
  • Cha Gorreana (theeplantage)
  • Veel groen
  • buiten de dorpen weinig cafetaria's
Review geplaatst op 2016-10-26

Community-updates

COMMUNITYHOST SAPHIRA IS TERUG!
17-06-2021 Sinds vorige week heeft Saphira weer rustig de draad opgepakt bij Columbus Travel:
"Ik heb de afgelopen maanden in een rollercoaster gezeten, waarbij nieuw leven en de dood heel dichtbij elkaar stonden. In februari ben ik bevallen van een 2e prachtige en gezonde dochter (Ghislaine), waarna eind april, ik mijn moeder geheel onverwachts heb verloren ... Zo kan het mooie leven ineens z'n ups en downs hebben. Het leven gaat door: stel nooit iets uit tot ooit, geniet en leg de mooie momenten vast!

Ik zal geleidelijk de taken voor de Community weer overnemen van Vellah, zodat zij andere redactionele taken bij Columbus kan blijven doen. Ik heb er weer zin in, dus jullie zullen mij online weer vaker voorbij zien komen!"

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 24 | Community-toppers


Gordon Dam, Tasmanië. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Gordon Dam door Mitevisuals
2. Review: Catania door Gillian
3. Communitylid van de week: Antwan
4. Nieuwkomer: Shirley Peperkamp

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik