Viona

profiel Viona

Naam

Viona de Moulin - Lodder

Reviews

0

Foto's & tips

32

Blogs

0

Lid sinds

15 January 2011

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. stad

Rome

Over mij

Reizen is al jaren mijn passie. Het leren kennen van andere culturen en het ervaren van de schoonheid van de natuur in al haar gezichten geeft me telkens weer een enorm gevoel van voldoening en energie. Ik kan wel zeggen dat ik verslaafd ben aan reizen. Altijd moet er iets gepland staan, waar ik naartoe kan leven. De voorbereidingen vind ik ook al leuk, ik lees me altijd grondig in.
Foto's maken heb ik ook altijd interessant gevonden, maar ik durfde de stap naar een "echte" camera lange tijd niet te maken. Nu heb ik dat eindelijk gedaan, ik heb een cursus gevolgd en zou niet meer anders willen. Dit geeft me de mogelijkheid om mijn ervaringen in beeld op te slaan en later terug te genieten. Nu baal ik wel eens dat ik dat niet eerder gedaan heb, dan waren de foto's van mijn eerdere reizen vast meer Columbus waardig geweest ;-)
Maar beter laat dan nooit!

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

EOS 700D

Overige

Sigma objectief 18-250mm Voor in de broekzak: Panasonic Lumix

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (32)

'458853' door Viona '458853' door Viona

AustraliëVictoria

AustraliëVictoria

Koala (in een...verke

Viona

Deze koala zat in de verkeerde boom (niet de eucalyptusboom waarvan ze eten) aan de rand van de weg waar wij reden. Hierdoor zat hij op ooghoogte, anders dan de andere koala's die hoog boven ons zaten. De vraag is: wie bekijkt wie nu eigenlijk? Grappig!

'489260' door Viona '489260' door Viona

AustraliëGreat Ocean Road

AustraliëGreat Ocean Road

The Grotto: prachtig.

Viona

Langs The Great Ocean Road zijn meerdere prachtige dingen te zien. De meeste toeristen komen voor The Twelve Apostles, maar als je meer westelijk rijdt, zijn er net zulke prachtige rotsformaties en uitzichten. Misschien nog wel mooier qua ervaring, omdat er veel minder toeristen zijn (bij de 12 apostles zijn wij snel weggerend, zoveel toeristen als daar liepen, dat was echt niet leuk meer). Een van de mooiste en bijzondere plekken langs The Great Ocean Road vonden wij The Grotto. The Grotto is eigenlijk een zogenoemd sink hole, een komvormige depressie aan de oppervlakte van de aarde, ontstaan door ondergrondse oplossing van gesteenten of door instorting van holle ruimten in de ondergrond (met dank aan de encyclopedie :-) ). Je kunt met eb de trappen langs de klif naar beneden lopen, waar dan rustig water in de sink hole staat met een prachtige diepblauwe kleur. Door het gat in het gesteente heen kijkend, zie je erachter de wilde oceaan. Die tegenstelling tussen wild water en rustig water was erg apart, maar het mooist waren de kleuren. Die waren live nog mooier dan op de foto. Het was echt een prachtig gezicht.

'490141' door Viona '490141' door Viona

Sri LankaCentraal hoogland

Sri LankaCentraal hoogland

Theeplukster 2-luik:.

Viona

...maar dan is er toch ook tijd om te lachen! Vooral als zo'n blanke dame half voor je op de grond ligt om een mooie foto van je te maken. Dan verandert haar gezicht van zware arbeid in een heel vriendelijke blik. Die tanden, geweldig toch ;-)

Mijn fans (1)

Ik ben fan van (4)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (5)

'493105' door TicoTica '493105' door TicoTica

EgypteRode Zee kust

EgypteRode Zee kust

Bijeneter

TicoTica

Dit zijn echt mijn lievelingsvogeltjes, ze zijn en blijven zo leuk om te zien! Ik ga altijd even op zoek of ik er wat kan vinden en mijn zoon roept dan altijd ,mam!! niet weer he!!! Ja ,sorry, wel dus... en dit keer volgenden er meerdere ;-) Geopend komt hij het mooiste tot zijn recht..

'493099' door Deerik '493099' door Deerik

Costa RicaManuel Antonio NP

Costa RicaManuel Antonio NP

Lachebekkie

Deerik

Bij aankomst in ons hotel keek deze lachebek mij vriendelijk aan. Omdat het gebouw van de receptie wat hoger ligt, zat ik bijna op ooghoogte met deze Luiaard een unieke kans om hem goed vast te leggen.

'492194' door Speedy '492194' door Speedy

Japan

Japan

Ngano snow monkey

Speedy

Yudanaka staat bekend om zijn 'snow monkey's', net als ons vinden de makaken het heerlijk om te ontspannen in de warmwaterbaden. Of het nu zomer of winter is zij maken hier gebruik van, maar zeker in de winter is het een bijzonder gezicht om de apen door de sneeuw naar de baden te zien gaan en er als een klein hoopje weer uit te komen.

Community-updates

EN DE WINNAARS ZIJN ...

Nu we met twee voeten in 2022 staan, is het tijd om de balans op te maken voor het afgelopen jaar. Jullie deden in groten getale mee aan onze jaarwedstrijd ‘Reizen in tijden van corona’ en we hebben prachtige foto’s voorbij zien komen. Maar wie sleept nou de hoofdprijs in de wacht? En wie wordt er bekroond tot het Communitylid van 2021? De winnaars zijn bekend!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

03-01-2022 Het allerlaatste maandthema - architectuur - bleek enorm populair: wat veel prachtige foto's zijn er langsgekomen! De keuze was nog vrij lastig, maar we zijn eruit en de winnaar is bekend: gefeliciteerd met je prachtfoto van de Kerk van de Heilige Geest in Vilnius, Albert! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier! 

EDITIE 105 | 35 BESTE ISLAND ESCAPES IS UIT!

10-12-2021 Columbus Travel editie 105 ligt vanaf vandaag in de winkels! Je wordt getrakteerd op de 35 mooiste eilanden waar je nu wilt zijn en we nemen je mee naar IJsland, Griekenland, Mallorca, Galapagos en Orkneys. Ook vind je in deze editie traditiegetrouw de prachtigste communityfoto's, dit keer van CanipelPanoaramDragonflyLindehammann
Dreamer666Mitevisuals en DeerikBekijk de editie hier >

WEEK 02| COMMUNITY-TOPPERS


De wolf in de sneeuw. Foto: Henk Vanetië
1. Topfoto & -tip: De wolf in de sneeuw door Henk Vanetië
2. Review: Sauerland, Duitsland door TravelsbyMonique
3. Communitylid van de week: MarleenvM
4. Nieuwkomer: Glennm23

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: ARCHITECTUUR TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van december is: architectuur. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN REIS NAAR COSTA RICA MET JOUW BUCKETLIST 2022!

Sifnos, Griekenland

Welke bestemmingen staan bovenaan jouw bucketlist voor het komende jaar? Deel jouw verlanglijstje voor 2022 en wie weet word je beloond met een bijzondere reis naar Costa Rica, verzorgd door Columbus en Riksja Travel! Doe mee >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik